ראובן |
לפני 15 שנים •
22 באפר׳ 2009
על דיאלקטיקה והנפש האירוטית
לפני 15 שנים •
22 באפר׳ 2009
ראובן • 22 באפר׳ 2009
Tame,
כפי שראית, אין כל בעיה בנקיטת שיח נקי והדבר אינו למטה מכבודי. העניין הוא, שעבור דיון יש צורך בבני-שיח התורמים מיוזמתם והשכלתם לגוף הדיון. אם ההיזון החוזר מתקיים, ניתן להתדיין באופנים תרבותיים ומקובלים. אם תהית מלכתחילה מדוע אני מוכן לתת יד להתנצחויות, לדבר ישנם שני טעמים: 1) לעתים דיון חשוב אינו צובר תנופה מאליו ואז יש צורך באגיטציה עד שהדיון יתהווה. נסה לנתח את הפוסט 'נשים כנועות, מעניין' לפי גרף של 'מידע רלוונטי שהוסף' לעומת 'התנצחויות ועלבונות', אני משוכנע שתגלה תבניות מעניינות. 2) גם אם תרבות הדיון השלטת הינה מתלהמת, אין טעם בהכחשתה. יש לקבל את הדיאלקט כפי שהוא בתור נקודת פתיחה, אם ישנו רצון לרומם באופן הדרגתי את הדיון אל כללי השיח המקובלים. חשוב בבקשה על אנתרופולוג/מיסיונר המגיע אל שבט מבודד בהרי האנדים: הוא לא ינסה לכפות עליהם שימוש בסכין ומזלג - וגם לא יימנע מלסעוד איתם - הוא ילמד את אופני הסעודה שלהם ויטול בהם חלק. לעניין הנימפומניות: הבעיה היחידה עם התפישה המודרנית, כפי שהבאת אותה, היא ההטיה הבסיסית של מדעי ההתנהגות - אשר תופשים הכל במובן של הממשק בין הפרט לחברה, קרי - אם אישה היא בעלת חשק מיני מוגבר ו'אינה יודעת שבעה', הדבר מפריע לחיברות שלה ויש לרדת לשורש הבעיה. לצד זאת, אני נוטה להסכים עם עצם הקביעה כי מקרים רבים של נימפומניות מקורם בבעיות בילדות: למשל, אי-השלמה של ההשתקעות באחד ההורים או וגם פרק החביון בחיי הילד/ה. להבדיל, תפישתי את הנימפומניות אינה מוגבלת לשדה ההפרעה הקלינית, אלא גם סוג של 'הון אירוטי'. מבחינתי, רק אצל אישה שאינה יודעת שבעה, ניתן לתרגם את הליבידו לאירוטיקה נפשית (כלומר, התקה חלקית מהאזורים הארוגניים). זה דבר מהותי בעולם השליטה - ללמוד ליהנות באופן אירוטי גם ממלים, רעיונות ואקטים יומיומיים (להרטיב/לקבל זיקפה מהגשת קפה..?) עבור הנאות כאלו, יש צורך בנפש שאינה יודעת שבעה. את מערך הנפש הנחוץ ניתן ליצור גם אצל אדם נטול טראומות ילדות או חשכים, לעניות דעתי. אולי הקלינאים יתייחסו לכך כאל הפרעה או הפרעה מלאכותית, אולם אני מתייחס לכך כאל מתנה המאפשרת יצירת אירוטיקה מתקדמת. ראובן |
|
Tame |
לפני 15 שנים •
22 באפר׳ 2009
לפני 15 שנים •
22 באפר׳ 2009
Tame • 22 באפר׳ 2009
ממ הפעם אני מוצא לנכון להתחיל דווקא מעניין הנימפומניות.
הניסיון הקליני שהצטבר במרוצת השנים מלמד שהפרעת הנימפומניות לא שונה באופן מהותי מהפרעת הפריג'ידיות. הביטויים ההתנהגותיים אמנם הפוכים לגמרי אבל המכניזם הפנימי דומה אם לא זהה. בשני המקרים יש חוסר יכולת להינות מהמיניות, בשני המקרים יש ניתוק בין הזהות המרכזית לזהות המינית, בשני המקרים יש פגיעות עמוקות המתקשרות למיניות. הנימפומנית מנסה לתקן את הכאב בכך שהיא שבה אל החויה המכאיבה וחיה אותה מחדש שוב ושוב. הפריג'ידית פשוט מפחדת כל כך מהחויה המכאיבה שהיא מתרחקת מכל מה שדומה או מזכיר לה אותה. מתרחקת ברמה הבסיסית ביותר. כשאני קורא אותך מתאר את מה שאתה מחפש אני לא יכול שלא לחייך. אתה מחפש אישה עם מיניות בריאה, שמסוגלת להינות מהמיניות הזו באופן משוחרר ונטול מעצורים ועקב כך היא גם רוצה עוד ועוד כפי שכולנו תמיד רוצים עוד ועוד מכל דבר טוב שיש לנו. האישה אותה אתה מחפש שהיא בגדר "הון אירוטי" מבחינתך (אתה יכול גם לקרוא לה במילים אחרות "אוצר") היא אישה חופשייה מאוד, חופשיה מפחדים ועכבות, נטולת בעיות דימוי עצמי וגופני. אני מייחל ליום שהחברה שלנו תתחיל לטפח נשים באותו האופן כפי שהיא מטפחת גברים - אין דבר מעורר יותר, עוצר נשימה יותר ומלא חיים יותר מאשר להיות בקשר זוגי עם אישה שלמה ומוגשמת (ואני מדבר מניסיון ) בקשר לתרגום הליבידו לאירוטיקה נפשית - אני מסכים לחלוטין, האירוטיקה היא תמיד נפשית, היא תמיד נמצאת בראש ובלב לפני שהיא בגוף. האירוטיקה הפטישיסטית שלנו מעניינת ומורכבת הרבה יותר וכפי שאדם יכול לחוות רגעים של נחת או אושר מלהביט בחפץ שאהובתו במקרה שכחה אצלו, כך הוא גם יכול לחוות עוררות מינית מאקטים סמליים או מחפצים דוממים שקשורים בה. זה אכן דבר מעניין ומרגש ועכשיו התייחסות קצרה לחלק הראשון של דבריך - הם בהחלט נכונים כשמדובר באנתרופולוג חיצוני המגיע לצורכי המחקר. אבל אני באופן אישי מרגיש כאן בבית ורוצה שהמקום יהיה נעים לי ולסובבים אותי, אני מרגיש "מבפנים" ולא "מבחוץ". כמובן שבכל מקום חייבים להיות גילויי רגשות שליליים, לא ניתן להדחיק אותם או להעלים אותם, החברה הקטנה שלנו צריכה להיות מסוגלת להכיל גם אותם. אבל כשאנחנו פועלים בדרך שלילית ועושים "אגיטציה" מבלי להבחין שלעיתים אנחנו נוגעים בפצעים פתוחים אנחנו לא מקדמים את הדיון, אנחנו רק גורמים לכאב ולא לכאב מהסוג הטוב. אני תוהה לעצמי עד כמה חברים כאן מרגישים בבית ועד כמה לא.. אולי זו עילה לפתוח שרשור נוסף על "הקשר בין.." |
|
שומרת(אחרת) |
לפני 15 שנים •
25 באפר׳ 2009
Re: שאלה חשובה בקשר לשליטה
לפני 15 שנים •
25 באפר׳ 2009
שומרת(אחרת) • 25 באפר׳ 2009
האדון אבישי כתב/ה: טוב אז ככה..
פעם ראשונה שאני נתקל במישהי שהיא לא נשלטת פשוט בחורה רגילה. הענין הוא שאני מנסה להפוך את הבחורה לכזאת. היא מתקדמת כל יום קצת אבל יש הרבה דברים שקשה לה לעשות והיא מסרבת להם היא בוכה הרבה אפילו מאיימת שתחתוך את כל הענין אבל אני יודע שהיא לא תעשה את זה היא שולחת לי בפון הודעות שהיא אוהבת אותי עוד ועוד.. שכחתי להזכיר את הדבר הכי חשוב היא בת 18 בתולה אני בן 23 ואני די לוחץ עליה על כל הענין, חסר סבלנות שכמותי, אם הייתי יכול הייתי מוריד ממנה לחץ פשוט אני די זריז בענינים האלה. השאלה שלי היא ... האם להיות יותר אנושי איתה ולהוריד ממנה כל לחץ אפשרי? או פשוט לעשות אותה מה שהיא למה שאני רוצה שהיא תהיה בהקדם האפשרי? עברו כבר כמה ימים מאז רשמת את השאלה שלך ומעניין לשמוע מה התפתח. בהנחה שהיא לא דתייה או משהו כזה נראה לי שאם היא בתולה בת 18 והיא מאוהבת בך כל כך היא תשמח שתגאל אותה מבתוליה (ייתכן שהיא אפילו קצת לחוצה מכל העניין) וזה יהיה קסום אם תעשה את זה כמו שצריך. כמו שצריך = לגרום לה להרגיש הכי מדהימה שיש בדרך. בכלל לא קשור לשליטה או לא שליטה תהיה גבר ותגרום לה להתחנן לזה. ואז תעשה לה חוויה מגניבה לאט לאט כמו עם בתולה, אין מה לעשות, זה מה שהיא וזה מה שהיא תהיה גם בחצי שנה הקרובה, בשיעור, אם תשכבו וגם אם לא. קח אוויר. אחכ ובלי קשר אתה יכול לחשוף אותה לדברים שאולי יותר מסעירים אותך ולראות ביחד איתה אם זה יכול לעניין אותה. אני לא רוצה לדעת מה היה קורה אם מי שגרם לי לרצות מין בגיל 18 היה איזה מישהו שרק מבלבל אותי וגורם לי להתבאס מכל העניין. זה אמור להיות כיף לשניכם, אבל קודם כל לה. כי היא אישה וזה מגיע לה שאת הפעם הראשונה שלה יצא לה לעשות בכיף בתחושה טובה ושלמה (כן חוויות קודמות / לא חוויות קודמות לא רלוונטי אין ספק שזה משפיע) וכי אם היא חשובה לך, ונראה שלמרות כל הבלבול היא חשובה לך ואתה כן אדם שרוצה לעשות טוב, הקורבן שלך הוא מאוד קטן יחסית, אני בטוחה שאתה תמצא את הדרך להנות מכך שניתנת לך הזדמנות לשמש כמנטור לתקופה, אולי אפילו להיות כלי עבורה. זו זכות גדולה שרבים נזכרים בה בנוסטלגיות, תהנה. אם אחרי כל זה יתברר שהיא לא מתעניינת באותם תחומים כמו שלך, לפחות תהיה מישהי שתמיד תחייך כשהיא תשמע את השם שלך ואולי תהיה לך חברה אמיתית. זה גם משהו. |
|
האדון אבישי |
לפני 15 שנים •
25 באפר׳ 2009
לפני 15 שנים •
25 באפר׳ 2009
האדון אבישי • 25 באפר׳ 2009
הכל בסדר היא מתקדמת יפה מתחילה לציית
בקיצור הכל דבש |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
25 באפר׳ 2009
לפני 15 שנים •
25 באפר׳ 2009
Morticia • 25 באפר׳ 2009
האדון אבישי כתב/ה: הכל בסדר היא מתקדמת יפה מתחילה לציית
בקיצור הכל דבש זה לא מה שהיא סיפרה לי.... אולי היא מצאה דרך להשתלט עליך נראה שלך קשה... |
|
האדון אבישי |
לפני 15 שנים •
25 באפר׳ 2009
לפני 15 שנים •
25 באפר׳ 2009
האדון אבישי • 25 באפר׳ 2009
אני לא מבין מאיפה את מוציאה את הדברים האלה
ואני יודע מה היא שלחה לך |
|
ילדה מפונקתC |
לפני 15 שנים •