מיימו |
לפני 15 שנים •
4 במאי 2009
השתתפות במחקר
לפני 15 שנים •
4 במאי 2009
מיימו • 4 במאי 2009
שלום לכולם,
אני סטודנטית למדעי ההתנהגות, אני עורכת מחקר אנתרופולוגי על תופעת הסאדומזוכיזם. אני מעוניינת לראיין אנשים (פנים מול פנים) אם יש משיהו או משיהי שמוכנים להתראיין אשמח אם תפנו אלי ואתן לכם יותר פרטים. maaynissim@walla.com אשמח מאוד למי שמוכן לשתף פעולה תודה רבה |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
האם אפשר לקבל פניה קצת יותר ברורה?
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 5 במאי 2009
הנה דוגמה לפניה להשתתפות במחקר שאני מכבד - http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?p=127587#127587
[ וכן, שאר השרשור דן בשאלה האם מה שהסטודנטית נשואת השרשור קיימה הוא מחקר או מציצנות ] כמינימום, אשמח לדעת מהו המוסד האקדמי, מיהו/י המרצה וכיצד מוגדרת מטלת המחקר שלך. |
|
*מנגינה*{התווים שלו} |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
אני איתך גן קאפ
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
*מנגינה*{התווים שלו} • 5 במאי 2009
יתכן שאני חשדנית יתר
אבל הפניה נראית לא אמינה. ויצר המציצנות נובע מימנה ( בדיוק כמו השרשור שדן נתן לו קישור) גם אני עובדת על תזה הקשורה למחקר בדסמי, בפניה שכזו יש לכתוב במפורש את נושא המחקר מטרותיו , מי המרואיינים ומה מצופה מהם. שם המוסד האקדמי ומתן קצת יותר פרטים רלונטיים. אחרת הפניה נראית לא רצינית ואף לא אמינה. |
|
*מנגינה*{התווים שלו} |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
נקודה נוספת
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
*מנגינה*{התווים שלו} • 5 במאי 2009
*** סליחה שגיתי בכותרת והתכוונתי לדן קאפ כמובן***
הבקשה למרואיינים למחקר, כבר עלתה לפני כמה חודשים וגם אז היו ספקות לגבי אמינותה. http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=25043&highlight= |
|
מיימו |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
Re: נקודה נוספת
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
מיימו • 5 במאי 2009
*מנגינה* כתב/ה: *** סליחה שגיתי בכותרת והתכוונתי לדן קאפ כמובן***
הבקשה למרואיינים למחקר, כבר עלתה לפני כמה חודשים וגם אז היו ספקות לגבי אמינותה. http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=25043&highlight= אולי זה לא נשמע אמין מבחינתכם אבל אנחנו מחפשים אנשים שמעוניינם בלבד ואז אני אפרט מה שרק רוצים, בהודעה פרטית. ככה פשוט זה לא רלוונטי לגבי אנשים שלא רוצים אז חבל להלאות בפרטים. |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
מיתוסית(שולטת) • 5 במאי 2009
אנשים לא יפנו אליכם כדי לא להלאות את עצמם בפרטים שאולי מלכתחילה לא רלבנטיים.
עדיף לך לכתוב פה הכל וזה ימשוך אנשים לפנות אלייך אם הם זה מתאים להם. ככה תחסכי לעצמך ולהם לשלוח מיל מיותר אם זה לא רלבנטי. |
|
ונילו |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
ונילו • 5 במאי 2009
טוב תראו, כול פעם שנפתח פה שרשור של סטודנט כזה או אחר, התגובה הראשונה היא תמיד אותו דבר, "הפנייה שלך לא מכובדת" או "לך/לכי תקראי פוסטים של קודמים שניסו ולא הצליחו", "אני לא מכבד/ת מחקר במדעי החברה" וכיוצא בזאת.
אני חייב לומר לכם שהתגובות האוטומטיות האלה מאוסות ונמאסו. לא רק דיסציפלינות כמו הרפואה, הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה מתעניינות באנשים שעושים בדסמ, יש עוד לא מעט דיסציפלינות בעולם האקדמי שיסתקרנו. יש לא מעט אנשים שלומדים מדעי חברה כמו סוציולוגיה ואנתרופולוגיה (והאמת יכול להיות שגם סטודנטים להיסטוריה יתעניינו בקהילה) דיסציפלינות אלה אולי לא נחשבות בעיני חלק "מהחברים" פה כמדע אמיתי (אם בכלל יש כזה דבר ואני בכלל לא רוצה לעסוק בשאלה הזאת), אבל עדיין מדובר בדיסציפלינות שיש להן שיטות מחקר שונות ואחרות מאשר "המדעים המדוייקים". מתודות מחקר כמותניות של מילוי שאלונים והסקת מסקנות (סטטיסטיות או אחרות) הן שיטה מקובלת, על שלל יתרונותיהם וחסרונותיהם. אבל יש גם שיטות מחקר איכותניות, הכוללות תצפית משתתפת (כלומר להגיע למקום מפגש של הקהילה וצפייה בנעשה) או ראיונות (להיפגש עם אדם ולדבר איתו). גם לשיטות אלה יש יתרונות וחסרונות. בכול הקשור בלימודים אקדמאים בישראל בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, כפי שהבחורה פה הציגה את עצמה, לפחות עד לדוקטורט, נלמדות בשיטת "הסמוך הישראלי", כלומר מלמדים את הסטודנטים שיצאו לשטח, יפגשו את האנשים, ידברו איתם, יראו מה קורה 'בשדה המחקר' ומשם כבר יעלו שאלות מחקר, תימות ותיזות. במחקר במדעי החברה הרבה פעמים יודעים שיש משהו שמעניין, אבל בגלל שלא ממש מכירים את התופעה רוב התיזות וההשערות ההתחלתיות נעלמות מהר מאוד מהמחקר ובכלל לא מופיעות בעבודה הסופית. אם היה אפשר לדעת הכול מראש לא היה טעם לחקור. דן-קאפ, עם כול הכבוד (ובחיי שיש) אם אתה לא רוצה להתשתתף במחקר אז סבבה, אבל חלס עם התגובה האוטומטית הזאת והפנייה לפוסט המעצבן ההוא עם סטנדרט מחקר של אוניברסיטה בארה"ב, לצערינו זה לא הסטדנרט בישראל (לפחות לא עד לדוקטוראט). חוץ מזה, תחשבו על זה שכמו שכול מי שפה פוחד להזדהות (ולכן השימוש בניקים, טשטוש פנים בתמונות וכן הלאה), לעיתים גם סטודנט "נורמטיבי", או יותר נכון ונילי, חושש לזהותו ולא רוצה לפרסם את שמו ופרטיו המזהים בראש חוצות הכלוב כך שזה ישאר ברחבי האינטרנט לדיראון עולם. חוץ מזה יש גם תחרות מסוימת באקדמיה, חקור צעיר לא ירצה למהר ולפרסם את כול פרטי מחקרו באינטרנט, שהרי אם מישהו יעשה לו פלגיאט לכול רעיונותיו הוא ישאר בבעיה (ובפלגיאט הכוונה היא לא לגניבה ספרותית אלא בהשאלה גניבה של הרעיונות ותיזות המחקר). בשורה התחתונה, כול מה שאני מנסה לומר זה שנכון היה יותר נחמד אם הסטודנטים יכתבו קצת יותר, אבל בדרך כלל מדובר על סטודנטים לתואר ראשון (מקסימום שני), חסרי ניסיון וחסרי הדרכה הולמת. אבל הם מנסים ככול יכולתם. למיימו, אני מצטרף למה שכחולית כתבה ומוסיף שהיה ראוי אילו היית עושה קצת מחקר רקע באתר, ורואה את התגובות הקודמות להצעות כמו שלך וכך היית יודעת לשפר את הפנייה. אולי כדאי בכלל לעשות קצת יותר מחקר כדי להכיר את הנפשות הפועלות כאן ומי מוכן להיחשף יותר ומי לא ולשקול פנייה אישית עם פרטיך לאותם אנשים בנוסף לפוסט כללי. מחקר זה עבודה קשה, אף אחד לא יעשה את זה במקומך, וצריך להשקיע קצת שעות עבודה וקריאה גם באתרים כמו הכלוב. אחרי שתצליחי ליצור קשר עם אדם אחד או שניים, כדאי שתשקלי ברצינות את שיטת "כדור השלג" להכיר אנשים נוספים. |
|
electro-z |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
electro-z • 5 במאי 2009
כל מה שאתה כותב ונילו הוא נכון
אבל... אם מדקדקים בפרטים, מגלים שזו אותה בחורה מהשירשור המחקרי הקודם. קודם זה היה צפייה בפעילות ואנשי הסצינה ב"בארים של סאדו" (בדיקה פשוטה מצידה היתה מגלה שאין כאלה דברים בארץ) כעת זו פניה שניה, לכאורה מנותקת מהראשונה לראיונות פנים מול פנים. הטקסט הבא לקוח מהמסמך בלינק הזה http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=3&url=http%3A%2F%2Fhevra.haifa.ac.il%2F~soc%2Flecturers%2Ftalisraeli%2Ffiles%2F8821213249795.ppt&ei=tWcASrKPEoW1sgb_zPChBg&usg=AFQjCNGdxE699v33E0EE5XZm0iNXwVPTOA ציטוט: בכדי לעמוד על ההקשר התרבותי על החוקר להיכנס ולהתקבל כ"יליד זמני" בחברה הנחקרת, כלומר לקבל וליצור לעצמו בה סטאטוס כלשהו.
באופן זה הוא חווה את החיים החברתיים באופן בלתי אמצעי. אלא שבאופן בלתי נמנע מעמדו של החוקר בחברה הנחקרת הוא מעמד של שוליות חברתית – עמידה במצב של השתייכות רופפת וחלקית בלבד לחברה. כמו כן מתוך חוויה בלתי אמצעית של החברה מתקבלת רק תמונה חלקית של הקרי החיים בה. על כן על החוקר להיעזר באינפורמנטים – אנשים בני החברה אשר מסוגלים לספק לו מידע על החיים בה, לסייע לו להשיג מידע, לעבור מחסומים חברתיים ולהתקבל בה. מיימו - את לא צריכה רשות להכנס למסיבה כזו או אחרת (מועדונים, לא בארים) תהפכי ל"ילידה זמנית" קחי חלק, תצפתי כאוות נפשך, שוחחי עם אנשים, תחטפי קצת או תחטיפי קצת. זה הכל. לא משנה מהי שיטת המחקר שבחרת לך, אם בכל פעם תפרסמי פוסט אחר שמבטא רצונות כאלה או אחרים לא תגיעי לשום מקום. תכניסי את הרגליים לביצה. קדימה. לעבודה. |
|
Tish Adams |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
Tish Adams • 5 במאי 2009
בדיוק כמו שעשתה לימור נחמיאס בכדי לכתוב את ספרה סרט לבן על כיפה אדומה.
|
|
מיימו |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
לפני שאתם מתלהמים
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
מיימו • 5 במאי 2009
חברי פורום יקרים,
אני קוראת את התגובות ומקבלת את הארות , הערות והביקורת. לאחר שפרסמתי במקום אחר להשתתפות במחקר פנו אנשים שזה לא היה רלוונטי עבורם למרות שצינתי שזהו ראיון. אתה מתחיל לדבר עם אנשים ואח"כ מתאכז שהם אינם רוצים להתראיין אחרי מס' שיחות. האכזבה לא נובעת מהסרוב אלא שכבר נפתחת לאדם מסויים ולעולמו ואז לא בטוחים או לא רוצים להתראיין אב זכותם ואני מכבדת זאת. אבל זה סוג של נקרא לזה טרטור לדבר, לנסות לתפוס אנשים לחפש. נכון זהו חלק מהמחקר ובכדי להיות חוקר טוב צריך לעבור גם טבילות אש מהסוג הזה. ולכן פניתי השניה קצרה קולעת וללא הרבה מילים מי שבאמת מתאים לו העניין שיפנה אלי, תאמינו לי הפרטים לא יחסכו ולא ישארו סימני שאלה. |
|