רפאל |
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
רפאל • 7 במאי 2009
Mor18 כתב/ה: אני לא רוצה וגם לא יכולה להכנס למקרה הפרטי שלי
(בעיקר בגלל שהשימוש במילה "אנורקסיה" כאן מכילה מטען שלילי שאין עליו עוררין כאשר אני מתייחסת אל האנורקסיה שלי כאל בחירה,דרך חיים) תוכלי להסביר קצת יותר למה את מתכוונת ב"אנורקסיה כדרך חיים"? זה סוג של body modification? האם יש קהילות שתומכות ומעודדות אנורקסיה כדרך חיים? (הסתכלתי באתר שקישרת אליו בפרופיל שלך, Pro Ana Mia. בהתחלה היה נדמה לי שה"פרו" בא לחייב דרך חיים כזו, אבל כשהסתכלתי שם יותר הבנתי שזו ממש לא גישה שלהם.) |
|
Tish Adams |
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
Re: בבקשה! רגע אחד של מחשבה לפני שאתם ממשיכים להגיב!
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
Tish Adams • 7 במאי 2009
Uranus כתב/ה: חשבתם לרגע על כך שיש שרשורים שעל אף כל החוכמה והרצון הטוב שנשפכים בתגובות (ואני מסכים עם כל הדיעות שנכתבות כאן), החוכמה והעזרה האמיתים הם פשוט לא להגיב?
לפעמים צריך לבחור לא להגיב בגלל שזו סתם פרובוקציה. ולפעמים כדי לא להאכיל את הטרול לפעמים כי מדובר בסתם ויכוחים חסרי תכלית על תפיסות עולם ולפעמים כי לא משנה כמה ננסה - לא נצליח לתקן את העולם. הפעם צריך אולי לבחור לא להגיב פשוט בגלל שזו אחראיות שלנו כלפי פותחת השרשור (על אפה ועל חמתה) לשבת ולסתום את הפה. אני יודע שלכולם יש כוונות טובות, אבל לפעמים הן צריכות לבוא לידי ביטוי דוקא בשתיקה. לדעתי האנרגיה הטובה שלכם נופלת על אוזניים ערלות ורק מלבה המשך רציונליזציה מעוותת. אורנוס, לאחרונה אתה לוקח לי את המילים מהאצבעות יותר מידי פעמים. |
|
ראובן |
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
מזונותיה של אישה
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
ראובן • 7 במאי 2009
אני סבור כי אין מניעה לשלוט בהרגלי אכילה של נשלט/ת. לעתים, עדיף ממש לשלוט בהרגלי האכילה באופן מדוקדק, משום שהבעת משאלה כללית מצד השולט כי האישה תהיה רזה, עשויה להוביל לכך שהנשלטת פשוט תרעיב את עצמה, מתוך רצון לשמח את אדונה (ו/או את עצמה). לעניין הצד הקליני: נכון הדבר שיש צורך בידע מקצועי, על מנת לשלוט בהרגלי אכילה, אולם גם דיאטניות מוסמכות שוגות לרוב. כלל האצבע הוא עלות-תועלת: עד כמה ניתן לדייק את מזונותיה וגופה של אישה מבלי לפגוע בתפקודה. במובן 'שלנו', תחושת רעב אינה בהכרח רעה, משום שהיא חלק מההיבט המזוכיסטי הרצוי לנו.
*** שליטה בהרגלי אכילה מחייבת שהות רבה יחד כמו גם אמון. כלומר, הדבר מתאים בעיקר, לדעתי, למערכות יחסים כוללניות או טוטאליות. להלן כמה רעיונות בהקשר של מזון והרזיה אצל אישה נשלטת: 1. ויתורים נחוצים: יש צורך לוותר על בצקים, כולל לחם, לחלוטין. לכל היותר, פרוסה אחת של לחם מקמח מלא ליום. אסור לגעת במזונות מתועשים (בשר מעובד, 'בשר' מן הצומח, סלטים מוכנים, פסטות, ירקות קפואים/משומרים, חטיפים וממתקים) - הם מלאים חומרים מזיקים. הדבר נכון גם לגבי שתייה ממותקת, מוגזת או אלכוהול. 2. שתייה: הגוף זקוק אך ורק למים חיים (מי-ברז ולא המים העומדים של הבקבוקים המינרליים), עדיף שהמים יהיו מעט צוננים. יש להקפיד בשתיית מים, לפחות שש כוסות ביום. להתחיל את הבוקר בכוס מים, מיד לאחריה כוסית קטנה של שמן זית. לשם גיוון השתייה, ניתן לשתות תה ירוק (שמכינים בבית) הממותק בסוכר חום טבעי אמיתי, או בירה שחורה (אבל ממש קצת, כוסית). יש להימנע מקפה, קקאו ושאר סוגי התה. 3. מזון: חשוב לאכול בשר, בשר אדום - לפחות פעם בשבוע, בשר עוף - פעם בשבוע. דגים הם מזון נפלא (גם למוח) קטניות, ובמיוחד כוסמת, הן מקור תזונה מעולה, אך יש להיזהר מאורז - רק אורז מלא ולא הרבה ממנו (הוא סופח יותר מדי נוזלים). עגבניות מעולות מבחינת ברזל ו-ליקופן. ירקות עלים (חסה, רוקט, מנגולד, רשאד) טובים מאוד. כך גם ירקות שורש (סלרי, חזרת). תירס מצוין גם. ביצים חשובות גם, בערך ביצה ליום, אם אפשר אז ביצי חופש אמיתיות (אפשר לזהות אותן על פי העובדה שהגודל שלהן אינו אחיד). מבחינת מוצרי חלב - עדיף להימנע מהחלב עצמו ולהסתפק בגבינות טבעיות לחלוטין (למשל 'כנען'). יש להיזהר שהגוף לא יגיע למצב של מחסור במלח. 4. תוספי תזונה: אסור לגעת בכדורים או אבקות. ניתן להשלים תזונה באמצעים טבעיים: אגוזים (ברזיל, בטל, פקאן, מלך), אכילת שן שום טרי ליום (אם הריח מפריע, אפשר לנטרלו עם לימון או פטרוזיליה). אכילת פירות חשובה לא רק לתזונה אלא גם למצב הרוח (יש לשים לב לאכול כל פרי בעונה שלו, אחרת מדובר בפירות שישבו במקרר במשך חודשים). אפשר להימנע מנפילת סוכר עם קוביית שוקולד (מריר, לפחות 60% קקאו). חתיכה קטנה של גבינה עשירה, או פרי מיובש. יש להשתמש באלו במיוחד בשעות הערב. 5. הגשה: חשוב לגוון בטעמים, במרקמים ובמיוחד בצבעים - ארוחה צריכה להכיל כמה שיותר מהם. למשל, צלחת של ארוחה משנית יכולה להיראות כך: צרור עלי חסה, שתי פרוסות גבינה טבעית, פלחי עגבניה, ביצת עין. ליד הצלחת, קערה של 'קינוח' - תמר לח, חצי שזיף, כמה אגוזים וקוביית שוקולד. 6. מידות ועונות: שתי ארוחות ביום - ארוחה משנית בשעות הבוקר, ארוחה עיקרית בשעות אחר הצהריים. בקיץ יותר סלטים ופירות, בחורף יותר מרקים ופשטידות (נטולות בצק, על בסיס ביצים). יותר בשר בעת המחזור החודשי. יותר חלבונים ופחמימות באופן כללי בתקופות של פעילות מאומצת (לימודים, עבודה פיזית). 7. סגנון חיים: את הרגלי האכילה יש לשלב בפעילות פיזית: הטובה ביותר לשם הרזיה וחיטוב היא הליכה בקצב מהיר, לפחות שלוש פעמים בשבוע, חמישה קילומטרים כל פעם (הליכה של שעה). הדבר החשוב ביותר הוא חשיפה לאור השמש - השמש מאיצה את חילוף החומרים ומעוררת מצב רוח טוב. דברים טובים אחרים הם קפיצה בטרמפולינה וים. פעם בחצי שנה יש לקחת את הנשלטת לבדיקות כלליות, לוודא כי גופה פועל באורח תקין. 8. איסורים: אין להרעיב לשם ההרעבה. מחסור בחלבונים יגרום לגוף לפרק חומצות אמינו, דבר שיגרום להאטה ושיבוש בפעולת הגוף והמוח. אין גם פתרונות קסם, כלומר, הרזייה וחיטוב הם תהליכים איטיים ומבוקרים - מינימום חצי שנה - ויש לזכור כי גם אחר כך יש להמשיך ולהקפיד על משטר אכילה וסגנון חיים. *** אני סבור כי אין טעם לחלוק על הפנטזיה של מור ובכלל, אסור להוקיע. הרי באנו לממש את משאלותינו וגם משאלתה לגיטימית לחלוטין. בכל מקרה בהצלחה, ראובן |
|
אלעד(שולט) |
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
אלעד(שולט) • 7 במאי 2009
Uranus כתב/ה: חשבתם לרגע על כך שיש שרשורים שעל אף כל החוכמה והרצון הטוב שנשפכים בתגובות (ואני מסכים עם כל הדיעות שנכתבות כאן), החוכמה והעזרה האמיתים הם פשוט לא להגיב?
לפעמים צריך לבחור לא להגיב בגלל שזו סתם פרובוקציה. ולפעמים כדי לא להאכיל את הטרול לפעמים כי מדובר בסתם ויכוחים חסרי תכלית על תפיסות עולם ולפעמים כי לא משנה כמה ננסה - לא נצליח לתקן את העולם. הפעם צריך אולי לבחור לא להגיב פשוט בגלל שזו אחראיות שלנו כלפי פותחת השרשור (על אפה ועל חמתה) לשבת ולסתום את הפה. אני יודע שלכולם יש כוונות טובות, אבל לפעמים הן צריכות לבוא לידי ביטוי דוקא בשתיקה. לדעתי האנרגיה הטובה שלכם נופלת על אוזניים ערלות ורק מלבה המשך רציונליזציה מעוותת. כל כך נכון מסוג המקרים שמרוב נשמות טובות ורצון לעזור לא רואים את הפתרון... |
|
טרבולי והקצפת |
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
טרבולי והקצפת • 7 במאי 2009
למכירה!
רטיות עיניים לצמצום טווח הראיה! מותאמות במיוחד למקפידים "להגיב לגופה של שאלה" מבלי להכנס לפרופילים! מעולה למשחקי שליטה (נפשית בלבד), לבורחים מן המציאות, לחסידי בית המשפט העליון, ואפילו, לסוסים!! לרוכשים תנתן מתנה יקרת ערך - קיר ועליו כתובת!! שלבו את השניים ותהנו מלילות צרופים של משחקי "קו-קו" ומאזוכיזם מחשבתי!! לפרטים: טרבולי והקצפת, בורדל צעירים, צ'אט |
|
נילי ונילי |
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
נילי ונילי • 7 במאי 2009
Mor18 כתב/ה: נילי,
כאשר הוא קושר אותך,כאשר הוא מכאיב לך לפי ראות עיניו,כאשר הוא מורה לך איך ומה ללבוש.. זו אינה שליטה בגוף?כאן הוא אינו לוקח אחריות על גופך בעצם? אני לא רוצה וגם לא יכולה להכנס למקרה הפרטי שלי (בעיקר בגלל שהשימוש במילה "אנורקסיה" כאן מכילה מטען שלילי שאין עליו עוררין כאשר אני מתייחסת אל האנורקסיה שלי כאל בחירה,דרך חיים) ~אנחה~ תשמעי, אני מודה שהבטן שלי מתהפכת למקרא ההודעה שלך, אבל אני מנסה לנסח את עצמי הכי עדין שאפשר כדי לא להבריח אותך. להגיד ש'פרו-אנה' זו תנועה בעייתית זה לקחת לשון המעטה. ברור שיש לזה מטען שלילי - זו תנועה שמלמדת ילדות להרעיב את עצמן, למען השם. עם זאת, אני חושבת שהתיוג האוטומטי "מחלת נפש" הוא מהיר מדי, משתיק מדי, אגרסיבי מדי ברוב המקרים. אז נראה לי שאנסה להיות קצת פחות שיפוטית. אני חושבת שחובתם של סאבים וסאביות ליידע את השולטים שלהם במצב הרפואי שלהם או במצב הנפשי שלהם, אם יש שם משהו שמצריך יידוע. גם אם אני מתייחסת לאנורקסיה לא כאל מחלת נפש, היא עדיין מצב רפואי רגיש שמצריך עירנות מיוחדת מצד השולט או השולטת שלך. בדיוק כמו פגיעה ישנה בברך שמונעת ממך להישאר בתנוחת כריעה למשך יותר מחצי שעה ובדיוק כמו אסטמה, שמונעת ממך להיות עם גאג ליותר משלוש דקות וחצי. זו החובה שלך כסאבית כלפי מי שלוקח אחריות על שלמות גופך. מעבר לזה, מתוך ראיית עולם בדסמית, אני מוכרחה להגיד שבאופן אישי אני לא מצליחה להבין איך מישהו יסכים לקחת אחריות על שלמות גופנית או נפשית במקרה כזה. כלומר, אני יכולה להבין איך אפשר לעשות איתך סשנים רבים ומגוונים, אבל להכניס סשנים שקשורים בשליטה במזון נראה לי פשוט חסר אחריות. חשמל, מחטים, שוטים, מקלות ואבנים- סבבה, אבל לשחק באוכל עם סאבית פרו-אנה זה מתכון לצרות. , אני רואה איזשהו טעם לפגם בשילוב של הערכים של 'פרו-אנה' יחד עם סשנים שכרוכים בשליטה בהרגלי אכילה. וכאן נכנסת האחריות של השולט או השולטת: לשולט שלך יש אחריות להגן גם עלייך מפני פגיעה וגם על עצמו מפני האפשרות שהוא יצטרך הגנה משפטית. אני לא עורכת דין ואין לי השכלה בתחום, אבל אני מניחה שאחד מעורכי הדין בפורום יכולים לתרום את חוות דעתם על הסנצריו לפיו בית משפט יכריז עלייך כלא כשירה נפשית, ישלחו אותך לאישפוז בכפייה לצורך האכלה, וההורים האישיים שלך יחליטו לתבוע נזיקין מהדום שלך על כך שהוא הרעיב אותך שבועות. במקרה כזה- לא ישנה הבלוג שלך וכל הראיות שהדום שלך יביא כדי להוכיח שאת רצית את זה ולא ישנו כל הראיות לכך שהוא היה זה שהכריח אותך כן לאכול ולא לרעוב- ברגע שאת לא כשירה לקבל החלטות ומחוברת באישפוז כפוי לזונדה- זה רק הוא מול עורך הדין של ההורים שלך. ממולח ככל שיהיה. אני יודעת שזה נשמע כמו תסריט אימה דמגוגי שנועד להפחיד אותך מלשחק בשליטה עם אנשים בכלוב, אבל את חייבת לתת את הדעת לגביו. בדסמ הוא משחק נפלא, אבל הוא לא מנותק מהעולם, ואת חייבת לקחת אחריות על מה שקורה לך ומה שקורה למי שמחליט לשלוט בך. |
|
נילי ונילי |
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
נילי ונילי • 7 במאי 2009
לפעמים צריך לבחור לא להגיב בגלל שזו סתם פרובוקציה. ולפעמים כדי לא להאכיל את הטרול לפעמים כי מדובר בסתם ויכוחים חסרי תכלית על תפיסות עולם ולפעמים כי לא משנה כמה ננסה - לא נצליח לתקן את העולם. הפעם צריך אולי לבחור לא להגיב פשוט בגלל שזו אחראיות שלנו כלפי פותחת השרשור (על אפה ועל חמתה) לשבת ולסתום את הפה. אני יודע שלכולם יש כוונות טובות, אבל לפעמים הן צריכות לבוא לידי ביטוי דוקא בשתיקה. לדעתי האנרגיה הטובה שלכם נופלת על אוזניים ערלות ורק מלבה המשך רציונליזציה מעוותת. [התגובה הקבועה שלי במקרים כאלו-] דאגלס אדמס כתב ב'מדריך הטרמפיסט לגלקסיה' על מפלצת בשם מפצפצת החרקים האימתנית מטארלל, על כך שהיא מפלצת כל כך מטומטמת שהיא מאמינה שאם אתה לא רואה אותה- אזי היא לא רואה אותך. הדרך להינצל מטריפה על ידה, אם כן, היא לעטוף את ראשך במגבת, לעצום את עיניך ולעבור לידה מבלי לראות אותה, על מנת שהיא תשתכנע שהיא לא רואה אותך. המציאות לא עובדת ככה. גם אם תעצום עיניים, תעטוף את ראשך במגבת ותבקש מכולם שלא לכתוב תגובות- אנורקסיה לא תיעלם מן העולם. היא פה. והיא בעיה. מוחשית. ממשית. קיימת. מעבר לכך אני מסכימה שהדרך הנכונה לטיפול בטרולי רשת היא לא להאכיל אותם. א-ב-ל בינתיים לא התרשמתי מכך שמור היא טרול שבא לעורר פרובוקציה ולכן אני לא רואה סיבה להמשיך ולכתוב לה. לפחות עד שיתברר שהיא עוד ניק כפול של מקמרפי. |
|
Uranus |
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
הבנת הנקרא
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
Uranus • 7 במאי 2009
גם לי פעם היו תגובות קבועות נילי...
בכלל הייתי אדם מקובע... מתקדמים... ולגבי ההתייחסות שלך עצמה לדבריי ללא ההקדמה הספרותית כנראה שאני בחרתי במילים הלא נכונות להביע את כוונותיי - לפחות על כך הצביעה ההרצאה המאד לא קשורה שלך ועל כך אני כמובן מתנצל. אוליי תבקשי מטיש או אלעד להעביר עבורך במילים אחרות את מה שאני כנראה לא מצליח לבטא.... |
|
Mor18{אזיקי סינד} |
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
רפאל,
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
Mor18{אזיקי סינד} • 7 במאי 2009
האתר בפרופיל שלי הינו אתר המיועד לעין חיצונית.הוא סוקר את התופעה באופן שחיצוני לה ולכן גם לא בהכרח משקף אותה במלואה.כלומר,הוא אתר ידידותי למתעניין ולכן גם צירפתי אותו ולא את האתרים הקבועים שלי(אם תהיה מעוניין אני בהחלט אוכל ללנקק לך אותם)
קהילת פרו אנה היא קהילה לכל דבר אשר תופסת תאוצה ותהודה רבה בשנים האחרונות. כמו קהילת הבדס"מ גם אנחנו בחרנו סגנון חיים אשר שנוי במחלוקת ואנחנו נחלמים על זכונתו להתקיים ולחיות כרצוננו מבלי שנואשם בהיותנו חולים ו"פסיכיים". אני לא בדיוק מבינה למה אתה מתכוון כשאתה מקשר את נושא body modification,אני מניחה שלעינים בלתי מזוינות זה יכול להראות קשור אך אנה מתקיימת בזכות עצמה וללא הקשר לתופעה הנ"ל. כמו אנשי דת אשר נמנעים ממנהגים מסוימים ומטיפים לאחרים אנחנו נמענים מאוכל ומטיפים להתנזרות ולהתעלות נפשית ורוחנית.אנחנו לא כופים את דרכנו וגם לא מנסים לצרף אחרים. אנחנו בסה"כ רוצים להתקיים באופן לגיטמי כמו כל קבוצה אחרת בחברה, אני מודה לך על ההתייחסות העניניינת ומזמינה אותך לשאול עוד שאלות. |
|
המלט |
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
לפני 15 שנים •
7 במאי 2009
המלט • 7 במאי 2009
Mentally Disturbed כתב/ה: עצה ידידותית ביותר
האתר הזה לא ממש מתאים לך עכשיו.. ממליצה להתחיל בפסיכולוג ואת זה את קובעת בפסקנות על סמך המילון השלם לבדס"מ שאת ושאר המומחים כאן כתבו במשותף? |
|