הוא(שולט) |
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
ופיזוז על משאית
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
הוא(שולט) • 10 במאי 2009
בבגדי פטיש זה יפתור להם את הבעיה
ויביא את הקבלה המיוחלת לכאורה |
|
היילני |
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
היילני • 10 במאי 2009
לא, לא בגדי פטיש ולא פיזוז על משאיות הם שיביאו לשינוי. זה לא מה שמתוכנן למצעד מבחינתי.
מה שבאמת יביא לשינוי זה אם יכירו אינדיבידואלים כמוני, כמוך וכל אחד מאיתנו ישמש כסוכן. אם יכירו מה זה בדס"מ דרך האדם, ואם האדם לא כזה מאיים, אז אולי גם מה שהוא עושה בחדרי חדרים זה "לא כזה נורא". הרעיון הוא לא להפוך את הבדס"מ למיינסטרים. הוא בשוליים ומהווה תת-תרבות נגד וכך הוא ישאר כל עוד יש הגמוניה. שימו לב, שהבדס"מ יוצא מהארון בזמן ומקום מאוד מסוימים, קרי מצעד הגאווה. ומצעד הגאווה הוא עדיין לא מיינסטרים. וגם בקרב כל תרבויות הנגד, לבדס"מ יש מקום של "כבוד" בהיותו "הכי בשוליים". ווילי וונקה, מה שהזכרת לגבי הפמיניסטית דווקא מדרבן מסע הסברה לגבי בדס"מ. יש הרבה נשים שמפנטזות על בדס"מ וחוששות לממש את הפנטזיות שלהן, כי הן מתביישות בהן, כי הן חושבות שבדס"מ סותר פמיניזם ועוד סיבות שונות ומגוונות. קריאה פמיניסטית תדבר על זה בגלוי ותנסה ליישב את המחלוקת הזו. אבל אם אף אחת לא תדבר על זה, שום דבר לא יפתר. ואתה לא מוציא את זה לסופר, אתה מוציא את זה בפורמט מזמין ולא דוחה שמכנס א/נשים מסוקרנים ולא כאלה שנרתעים. |
|
electro-z |
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
electro-z • 10 במאי 2009
היילני כתב/ה: ואתה לא מוציא את זה לסופר, אתה מוציא את זה בפורמט מזמין ולא דוחה שמכנס א/נשים מסוקרנים ולא כאלה שנרתעים.
זו בדיוק הבעיה יקירתי במקום לממש פנטזיה אתה הופך לאיש מכירות של פנטזיה. בעיני, רוב האיזכורים בתקשורת של סצינת הבדס"מ וכן נוכחות של אנשי ה"קהילה" בתוכניות אירוח כאלה או אחרות גרמו בעיקר נזק לעניין. היום, האינטרנט זמין לכל, מי שרוצה וחושק מתוכו פנימה ימצא את הכלוב או כל פורום אחר שעוסק בנושא, שלא להזכיר חדרי צ'טים זמינים בפורטלים הגדולים. מי שבאמת בעניין ימצא את דרכו פנימה. מי שאינטליגנטי מספיק יקבל מנה גדושה של חומר קריאה ויבין שהוא לא לבד והשד לא נורא כלכך. הבעיה מתחילה בגלמור המיותר שניתן לסצנה על גבי במות פומביות וזה מושך ונילים סקרנים כמו זבובים לחרא. הם מציפים את הפורומים אם מתוך מציצנות גרידא או סתם חיפוש אחרי זיון קל. הם באים למסיבות בלי שום ריספקט לפעילות. אני באמת לא מעוניין בכל הסקרנים האלה סביבי. מבחינתי הם מיותרים לחלוטין. ואני בטח לא מוכן לשלם את המחיר הזה על איזושהי לגיטימציה מפוקפקת מהמיינסטרים לזה שאני אוהב לקשור בחורות. |
|
JabberwockY(שולט) |
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
JabberwockY(שולט) • 10 במאי 2009
electro-z כתב/ה: היילני כתב/ה: ואתה לא מוציא את זה לסופר, אתה מוציא את זה בפורמט מזמין ולא דוחה שמכנס א/נשים מסוקרנים ולא כאלה שנרתעים.
זו בדיוק הבעיה יקירתי במקום לממש פנטזיה אתה הופך לאיש מכירות של פנטזיה.. יתרה מכך: במקרה הטוב תצליחי למכור להמונים איזה "סאדו-מאזו" ערטילאי שהקשר בינו לבין בדסמ הוא חלקי בלבד. הרי אם תיראי "נורמאלית" ולא תסתובבי בבגדי פטיש צעקניים לא תמשכי תשומת לב ותפספסי את כל המטרה - ואולם הביגוד והציוד האופייניים מייצגים "סאדו" וממש לא בדסמ (אלא אם תהייה שם, למשל, נציגות לבונדג'; משהו אמנותי באמת שמושך את העין). יוצא שהייצוג או ה"מכירה" של בדסמ לציבור הונילי בהכרח חוטא לרוב האותיות שיש במילה הזו, וכך בעצם אנחנו גודעים את הענף שעליו אנחנו תולים את הסאביות שלנו. ובכלל, היחס ל"סאדו-מאזו" בישראל הוא לרוב מחוייך וסלחני גם ככה. אם את באמת רוצה לקדם את הפתיחות לבדסמ ארגני עצומה לערוצי הטלוויזיה השונים או לעיתונים, ובקשי יותר תכנים העוסקים בנושא בצורה רצינית. |
|
היילני |
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
היילני • 10 במאי 2009
אם דה-סאד לא היה נותן ביטוי בכתב לפנטזיות שלו ואחריו היו עושים כך גם כן, אולי רק היית מפנטז על לקשור בחורות. אם רוזה פארקס לא הייתה מסרבת לפנות את מקומה באוטובוס לאדם לבן, אולי עדיין הייתה הפרדה בין לבנים ושחורים באוטובוס. ועדיין, כ"כ הרבה שנים אחרי שחורים עדיין מופלים. כמו הומואים, כמו בדס"מיים. הם אף פעם לא יהיו מיינסטרים, וזו לא בהכרח שאיפתם.
ואולי במקום להופיע בטלוויזיה בויניל, צריך להתקיים דיון בלבוש רגיל. אולי אנשים כאן צריכים להופיע דרך קבע בכנס 'סקס אחר' באונ' ת"א. במקום לעורר גיחוך ורתיעה, כפי שקורה עכשיו, צריך לעשות את זה אחרת. למשל, כמו שעמליה זיו עושה את זה. מכל מקום, תמיד יסתננו לכאן וניליים סקרנים. אבל זו שאלה של ארגון קהילה. למשל, באתרים גרמניים, כדי להמנע מהסתננות וניקים כפולים, על כל אחד ואחת להרשם עם מס' תעודת הזהות. |
|
aka BODYGUARD |
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
aka BODYGUARD • 10 במאי 2009
אני תומך בדברי אלקטרו.
מבחינתי אעדיף שאדם יגיע מתוך הסקרנות שלו,הפנטזיה,המאווים. לא כי במצעד גאווה, שאיני מזוהה עימו בשום צורה ואופן, ראה מישהי שדדיה מתנדנדים. אין לי ולו מאומה כנגד שדיה,אין לי כנגד המצעד,כל האחד כטוב בליבו יעשה, אבל אל תאמרו לי שזו קהילתי, שזה הדגל שלי. ללא ספק, המודעות השלילית מבחינתי ולדעתי, שנוצרת עקב טרנדים תיקשורתיים רק גורמת לכאלה שאין מקומם בנישה כלל להכנס ולקלקל למי שבחר כן להיות. איני יכול לקבוע לאחרים את דרכם, איני מנסה אפילו אולם בד' אמוותיי - בהחלט. מהצד שלי- אין לי שום חפץ בהתרסות הללו מאחר ואני רואה בבדסמ שלי, מודגש-שלי, מקום שאינו נדרש להכרה בידי אף אחד. למי שישתתף במצעד הזה ברכתי נשואה אליו, שייהנה, אולם בצורה ואופן שלא יהין לחשוב אפילו שהוא מייצג קהילה שלמה, בטח לא אותי. תהנו. |
|
electro-z |
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
electro-z • 10 במאי 2009
היילני כתב/ה: אם דה-סאד לא היה נותן ביטוי בכתב לפנטזיות שלו ואחריו היו עושים כך גם כן, אולי רק היית מפנטז על לקשור בחורות. אם רוזה פארקס לא הייתה מסרבת לפנות את מקומה באוטובוס לאדם לבן, אולי עדיין הייתה הפרדה בין לבנים ושחורים באוטובוס. ועדיין, כ"כ הרבה שנים אחרי שחורים עדיין מופלים. כמו הומואים, כמו בדס"מיים. הם אף פעם לא יהיו מיינסטרים, וזו לא בהכרח שאיפתם.
ואולי במקום להופיע בטלוויזיה בויניל, צריך להתקיים דיון בלבוש רגיל. אולי אנשים כאן צריכים להופיע דרך קבע בכנס 'סקס אחר' באונ' ת"א. במקום לעורר גיחוך ורתיעה, כפי שקורה עכשיו, צריך לעשות את זה אחרת. למשל, כמו שעמליה זיו עושה את זה. מכל מקום, תמיד יסתננו לכאן וניליים סקרנים. אבל זו שאלה של ארגון קהילה. למשל, באתרים גרמניים, כדי להמנע מהסתננות וניקים כפולים, על כל אחד ואחת להרשם עם מס' תעודת הזהות. ה"אולי" שלך הם אכן במקומם. ואכן אני סבור שדרכי הפעולה האלטרנטיביות שנקבת בהן הן הרבה יותר ראויות מאשר להיות ארוז בבגדי עור סקסיים ולנופף בשוט מעל משאית במצעד הגאווה (אינני מתבייש על חיבתי לבדס"מ אבל גם אינני גאה בה). לכל אחד, גם וניל יש את האפשרות להרשם לכאן, עצם האפשרות אינו העניין. העניין הוא האם אני צריך לנופף בפיתוי להכנס לכאן בפני כל תל אביב רבתי ווניליה הסקרנים. אני סבור שלא. אין לי דבר וחצי דבר נגד מצעד הגאווה, זו בטח אחלה מסיבת רחוב אבל להפוך אותה לנס המאבק על הזכות להניף שוט על אישה נראית לי פעולה קצת תמוהה. |
|
Tish Adams |
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
Re: ממש לא סותם פיות
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
Tish Adams • 10 במאי 2009
ווילי וונקה כתב/ה: ואני לא סותם פיות. זו דעתי האישית וכמו שאת רשאית לדעתך אני זכרי לדיעה משלי. ווילי, מה שלגיטימי בשבילך יכול להיות לא לגיטימי לאחר ולהיפך. אתה כתבת. נתפסת על מילה ולא על הרעיון. נגעת בלבוש, נמשיך עם זה למרות שזאת כמובן לא היתה הכוונה. אתה לובש מה שאתה רוצה כשאתה יוצא בערב למשל? יופי, גם אני רוצה. אתה לא מתחבא מהשכנים במעלית 'כי לא נעים' לך... אין לי כוונה לרקוד בתחתוני טנגה מעור ולא רק בגלל הפולקס אין לי כוונה להגיע בחליפת לייטקס לעבודה, אין לי כוונה לצאת עם בן זוגי עם רצועה לסופר (זה נאמר בהגזמה במכוון). אני מדברת על זכותי לא לפחד שיראו אותי במפגש זה או אחר או מזוהה עם בדס"מ בדרך כלשהי, הלו, למה כולכם כל כך חרדים מאאוטינג, למה אתם לא רשומים פה בשמות אמיתיים ותמונה אמיתית? על זה שהיות אדם בדס"מי יכול להוות נגדו עילה בביהמ"ש בעינייני הורות וגירושין ועוד, על האפשרות לסשן בבית הפרטי שלי בלי שיזמינו לי משטרה 3 פעמים בערב (ולא היו צעקות, רעש השוט הוא זה שהפריע), על האפשרות לענוד תליון עם סמל הבדס"מ בלי שאנשים יחשבו שזה צלב קרס (עם אבא שניצלון זה לא כיף לשמוע ובכלל), ויודע מה, אפילו ללכת למצעד כזה בלי לפחד. אני מאלה שלא יצעדו כי הם מפחדים שיראו אותם והם ישלמו מחיר לאחר מכן. לכן, יש בי הערכה ותודה למי שכן יעשה זאת. אתם מחפשים כל הזמן אנשים שנפגעו מעצם היותם בדס"מים. מקרה שגרירנו באקוודור שנתפס בחצר השגרירות כשהוא עם גאג וכבול בידיו מספיק טוב? אם בדס"מ היה בתודעה, דברים לא היו מגיעים למצבים כאלה. |
|
shuki boy(נשלט) |
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
לא רוצים - לא צריך!
לפני 15 שנים •
10 במאי 2009
shuki boy(נשלט) • 10 במאי 2009
האמת, בתור מישהו שמגיע למצעד הגאווה בעיקר בגלל שהוא גם הומו וגם טרנסג'נדר ורוב חברותיו הן לסביות - לא בא לי להפגש שם עם כל מיני סטרייטים שמרנים שלא מבינים בכלל בשביל מה יש מצעד גאווה, וחושבים שצריך להשאיר כל מיניות שאינה נורמטיבית בסוד בחדר המיטות. תשארו בבית! עדיף. אני לא מרגיש קשור אליכם בשום צורה, לא הייתי רוצה לראות אתכם שם מעקמים את האף הסטרייטי שלכם על כל קוקיצה, אוחצ'ה, בוצ'ה, ודראג קווין שהיא צבעונית מידי לטעמכם. ממש, אבל ממש אין לכם מה לעשות במצעד הזה.
לעומת זאת, אני אשמח מאד אם יגיעו כל אותם סטרייטים בדס"מיים תומכים, שרואים קשר הדוק בין הקהילה הלהט"ב לבין קהילת הבדס"מ, וחושבים שלצאת מהארון זה דבר חיובי. בעיני מצעד הגאווה הוא המצעד שלכם כמו שהוא המצעד שלי. חוץ מזה, השנה יהיה כיף במיוחד! (באחריות) |
|
פחפיל לא קיים |
לפני 15 שנים •
11 במאי 2009
טרני בוי - דיי לקשקש
לפני 15 שנים •
11 במאי 2009
פחפיל לא קיים • 11 במאי 2009
לא קראתי פה תגובה אחת נגד המצעד כמצעד הומולסבי. אני לא חושב שיש פה מישהו שלא מבין בשביל מה יש מצעד גאווה. הביקורת מתרכזת בשני מישורים. באופן שבו נערך מצעד הגאווה והרגשות שהאופן הזה יוצר בציבור הרחב כלפי הקהילה (הלהט"ב),, והדבר החשוב יותר, האם נכון לערוך מצעד גאווה בדסמי.
קל מאוד לפתור את עצמך מהדיון ולקטלג את מי שחושבים אחרת ממך כ"סטרייטים שמרנים שלא מבינים". זה רק מעיד על צרות המוחין שלך וחוסר היכולת שלך לקבל ביקורת או דעתם של אחרים. אף אחד לא אמר שצריך להשאיר *כל* מיניות שאינה נורמטיבית בסוד. היה פה דיון ספציפי האם נכון והאם יש מקום למצעד בדסמי שמלווה בלבוש האופייני לסצנה וכו'. |
|