אלריק! |
לפני 15 שנים •
11 במאי 2009
המופע של דפש מוד.
לפני 15 שנים •
11 במאי 2009
אלריק! • 11 במאי 2009
חוויה של פעם בחיים. מאוד נהנתי,גם אם התנאים לא היו אופטימלים מבחינתי.
אבל היה שווה. |
|
silence(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
11 במאי 2009
מבחינתך
לפני 15 שנים •
11 במאי 2009
silence(נשלטת) • 11 במאי 2009
לא היה אופטימלי? רוב הזמן ראיתי שכמות של אנשים והצוואר של כאב נורא מלנסות להציץ למסכים (הבמה לא היתה אופציה אפילו)
אבל היה כייייייייייייייייייף |
|
לא סתם עוד עבד |
לפני 15 שנים •
11 במאי 2009
לפני 15 שנים •
11 במאי 2009
לא סתם עוד עבד • 11 במאי 2009
אז ככה:
אחרי שיצא לי כבר לדבר עם למעלה מ-20 אנשים שהיו אתמול בהופעה, אני חושב שאפשר לחלק את התשובה לשאלה "אז איך הייתה ההופעה?" בהתאם לחלוקה ל-2 קבוצות עיקריות: הקבוצה הראשונה היא זו של אלה שאינם נמנים על מעריציהם השרופים של הלהקה, ומסתבר שהיו לא מעט כאלה אתמול באיצטדיון. מבחינתם דפש מוד זה סבבה, הם מכירים את הלהיטים, הלכו אחרי הבאזזז, קיבלו כרטיסים בחינם/בהנחה ואמרו למה לא? התשובה האופיינית של חברי קבוצה זו לשאלה "איך הייתה ההופעה" היא משהו בסגנון: "במשפט אחד - אכזבה". הם באו כדי לקבל הופעה חיה של הדיסק שטרם יצא "דפש מוד - הלהיטים הגדולים באמת". מה להם ול-7 שירים חדשים מתוך דיסק שיצא רק לפני 3 שבועות? ודייב עוד מצפה מהם לשיר באמצע אחד מהם במקומו. הצחיק אותם. ואיך החוצפנים האלה מעזים לא לשיר את "I Just Can't Get Enough"? שייזדיינו. גם בפה וגם בתחת. הקבוצה השנייה, שעל חבריה גם אני נמנה, מורכבת מאנשים שדפש מוד עבורם היא הרבה יותר מסתם עוד להקה מצליחה. עבורם היא סוג של שותף לחיים ולדרך, כבר 25 שנים ויותר של הליכה משותפת, ברגעים הכי שמחים וגם ברגעים העצובים. הם קנו (ובינינו, בשנים האחרונות בעיקר צרבו) כל דיסק של הלהקה, מכירים את המילים גם של השירים היותר נשכחים, שמעולם לא היו ולעולם לא יהיו להיטים, והספיקו ללמוד כבר גם את המילים של השירים החדשים, למרות שיצאו רק לפני 3 שבועות. האנשים האלה לא יתנו לכמה נקודות קטנות ובסך הכל זניחות להחריב להם את ההנאה מהחוויה ההיסטורית ו-lets face it- הכנראה חד-פעמית הזאת. אז נכון: 7 שירים חדשים לגמרי מתוך סה"כ 22 שירים זה הרבה, וקצת קשה לעיכול, וניתן היה לוותר על 2-3 מהם, שכבר עכשיו ברור שהם לא יהפכו לחלק מהקלאסיקה של דפש גם בעוד 20 שנים. ונכון שהלהקה יכולה הייתה להתחשב קצת יותר בקהל שלא זוכה לראות אותם כל 3-4 שנים, לחרוג מה"תסריט" ולתת לקהל את מה שהוא כ"כ רצה (נו, אתם יודעים, I Just Can't get Enough). יודעי דבר מסבירים שזה המחיר ששילמנו על הכבוד לפתוח את הטור העולמי - בהופעת בכורה לא לוקחים סיכונים, לא מאלתרים, והולכים בדיוק אחרי מה שעשו בחזרות. מה שהיה בחזרה הגנרלית בלוקסמבורג זה בדיוק מה שהיה בת"א. ונכון שניתן היה לוותר על יצירות האמנות של אנטון קורביין על המסכים, ולתת לרוב הקהל שישב ביציעים לראות מקרוב את דייב ומרטין. הכל נכון. ועדיין - קיבלנו מנה לא מבוטלת של להיטים. ביצועים מרגשים ומרטיטי לב לקלאסיקות כמו A Question Of Time", "Walking In My Shoes", "A Question Of Lust", "In Your Room", "Enjoy The Silence", "It's No Good", "Stripped", "Master and Servant" ו-"Strangelove" - שלווה בקליפ פטישיסטי להפליא, שיכול היה בקלות להיות מוקרן על קירות הדאנג'ן בימיו הטובים. כ"כ הרבה שנים חיכינו, וזה הגיע. וזה עבר כ"כ מהר. אולי זה לא היה מושלם (כמו ההופעה של מוריסי בשנה שעברה, שלפחות מבחינתי הייתה מושלמת ובלתי חוזרת), אבל זה היה טוב. זה היה שווה. זה היה גן עדןןן. להתראות בהופעה של מדונה באוקטובר. |
|
לא סתם עוד עבד |
לפני 15 שנים •
11 במאי 2009
לפני 15 שנים •
11 במאי 2009
לא סתם עוד עבד • 11 במאי 2009
דפש מוד מבצעים את "Strangelove" בהופעת החימום בלוקסמבורג. שימו לב לקליפ שמוקרן על המסך:
http://www.youtube.com/watch?v=gNljkXJ-v9I אפשר למצוא ביוטיוב את כל ההופעה בלוקסמבורג וגם קטעים לא מעטים מההופעה בר"ג אתמול. |
|
Tish Adams |
לפני 15 שנים •
12 במאי 2009
לפני 15 שנים •
12 במאי 2009
Tish Adams • 12 במאי 2009
מסכימה עם לסס"ע בענין החלוקה אבל מוסיפה שלצערי הם זרקו עלינו זין חופשי.
בתור מי שהיתה בהופעה שלהם בעבר, יש לי למה להשוות - ואין. במופע שכזה (ראשון בטור) הכל מתוכנן ברמות מדוייקות להפליא ואין מצב לשינויים ועל זה נאמר... בחייאת זמזם. עובדה, בליין אפ המקורי חלו שינויים יותר מפעם אחת, מה שאומר שזה אפשרי אם רוצים. אני קוראת לזה "תירוצים שאחרי" וזה בדיוק מה שזה. קשה להאשים את הקהל או את הלהקה בוויב שלא התניע כי זאת נוסחה לא ידועה. או שזה קורה, או שלא. אף אחד לא הזכיר את עבודות הוידאו ארט. היו להם כבר מוצלחות יותר, הרבה יותר. את הסאונד חסר הבאסים (זה רודף אותי לאחרונה ) בחלקים מההופעה, ואת מופעי החימום המבזים בלשון המעטה. אני כבר לא יודעת מה מביש יותר - טרי פוייזן וה-יה יה יס הצווחניות שזייפו נורא או 'בפה....בתחת'. עצם זה שדייב ומרתין עמדו זה צמוד לזה ושרו בסוף בלי לרצוח אחד את השני, היה שווה הכל. וגם המזמוז שקבלתי מהשוטרת שבדקה אותנו בכניסה. |
|
עלומה(אחרת) |
לפני 15 שנים •
13 במאי 2009
לפני 15 שנים •
13 במאי 2009
עלומה(אחרת) • 13 במאי 2009
Tish Adams כתב/ה: עצם זה שדייב ומרתין עמדו זה צמוד לזה ושרו בסוף בלי לרצוח אחד את השני, היה שווה הכל. וגם המזמוז שקבלתי מהשוטרת שבדקה אותנו בכניסה. חחחחחחח, אכן היה שווה הכל, למרות שביציע 9 ראו מעולה כולל את הבמה. לי לא היה עם מה להשוות, אך בהחלט אחרי המופע הנ"ל, אני חייבת להשוות. היה לי מדהים ביותר, נהנתי והתמוגגתי והופתעתי שנתנו כמה שירים שלא שרים בהופעות אחרות בד"כ. וכן טיש, את צודקת, המזמוז לפני המופע היה בהחלט משעשע. |
|
silence(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
13 במאי 2009
סה"כ
לפני 15 שנים •
13 במאי 2009
silence(נשלטת) • 13 במאי 2009
גם כן מסכימה איתך, לסע"ע
אני מאלו שכבר הספיקו ללמוד את רוב המילים, לפחות למה שאהבתי, מהדיסק החדש (למזלי וגם לצערי, לא הרבה). ונהנתי. הופעה של כנראה פעם בחיים.... וכן היו דברים שקצת איכזבו, ואף אחד מהם הוא לא העדר just cant get enough, היו כמה בחירות מפתיעות וכמה בחירות ששמחתי לשמוע אבל בסך הכל זה דפש וזה טוב |
|
Mona Jarelle(מתחלפת) |
לפני 15 שנים •
19 במאי 2009
לפני 15 שנים •
19 במאי 2009
Mona Jarelle(מתחלפת) • 19 במאי 2009
נהנתי מ א ו ד!
|
|