שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מה למדתי בגן היום?

ניני
לפני 15 שנים • 7 בספט׳ 2009
ניני • 7 בספט׳ 2009
Morticia כתב/ה:
נינוצ'קה היקרה

האינטרנט הוא במה גדולה גם לאנשים קטנים

פה כל אחד יכול להיות כל דבר מבלי להתחייב לאמת הפנימית שלו

אנשים הפועלים ממקומות של שנאה ומרמה אולי נראים גדולים כאן כשהם עוטים על עצמם מסכה

אבל בחיים האמיתיים הם כנראה מאוד קטנים, מאוד לא מסוגלים להתמודד עם עצמם, שלא נדבר על אחרים
ומאוד לא בשליטה

ומי שאין בו אהבה לא יכול לתת אותה ולרוב מאוד זקוק לה

בי זה מעורר כמה רגשות שחלקם בהחלט לא חיוביים

אבל ביניהם מתעורר גם רגש החמלה

כי סך הכל מדובר באומללות שאינה יודעת להתגבר על עצמה אלא אם היא מאמללת את כל מי שבסביבתה

אישית אני רואה בהתנהגות הזו סממן גדולה בהרבה לכניעה מאשר לשליטה

מסכימה לגמרי עם כל מה שכתבת פה !!
icon_chickkiss.gif
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 15 שנים • 8 בספט׳ 2009
כן, מורטישה בהחלט דייקה כאן.

זה קצת מצחיק אותי, אפילו. האנשים האלה, הקטנים, שרוצים לגרור אותי לתוך האומללות שלהם. שחושבים שאולי אני עד כדי כך חלשה, שאהיה יותר חלשה מהם - עלה נידף שכמותם.

יש להרבה אנשים נטיה לצפות מאחרים את מה שהם יודעים על עצמם. ואנשים חלשים, שזקוקים למישהו לדרוך עליו בשביל להרגיש קצת למעלה, שזקוקים לכל מיני אישורים שכאלה, שזקוקים להצגה של שליטה וכח בשביל לחוש שיש להם קצת מאלה, שלא טוב להם עצמם ולא רוצים שיהיה טוב לאחרים -
הם מצפים גם מאחרים להיות חלשים כמוהם, נזקקים כמוהם.

אנשים שמפחדים. הם שמים לך גאג רק כי הם מפחדים ממה שיהיה לך להגיד.

וזה מצחיק אותי, כשהם מנסים עלי את התרגילים שלהם. בכל פעם מתחשק לי להגיד להם - אבל למה אתה מתאמץ כל כך? ההצגה שלך מגוחכת. אני לא כר סופג שרק מחכה שימטירו עליו קצת קשיחות. נשום עמוק. הרגע. אתה לא חייב לרקוד בפני ככה. הנח את הפונפונים. בוא, שב.
הסתכל לי בעיניים ודבר איתי. אתה מסוגל? בטון רגיל ורגוע. פשוט הסתכל לי בעיניים ודבר איתי.

אבל למה לטרוח? יש עם מי לדבר בכלל?

ובכל פעם אני שואלת את עצמי, מה אם הייתי טפשה. מה אם הייתי שבורת לב וחלשה. מה אם הייתי נזקקת. היה לוקח אותי אליו והיינו מקימים לנו גן עדן של אומללים שחושבים שהצליחו לברוח מעצמם?... או שהיה פשוט לוקח מה שצריך ומותיר אותי שבורת לב עוד יותר? המחשבה הזאת מעציבה אותי בכל פעם מחדש - מישהי תיפול תחתיו. כמה חבל.
ניני
ניני • 8 בספט׳ 2009
אנה דן כתב/ה:

יש להרבה אנשים נטיה לצפות מאחרים את מה שהם יודעים על עצמם. ואנשים חלשים, שזקוקים למישהו לדרוך עליו בשביל להרגיש קצת למעלה, שזקוקים לכל מיני אישורים שכאלה, שזקוקים להצגה של שליטה וכח בשביל לחוש שיש להם קצת מאלה, שלא טוב להם עצמם ולא רוצים שיהיה טוב לאחרים -
הם מצפים גם מאחרים להיות חלשים כמוהם, נזקקים כמוהם.

צודקת, מורטישיה דייקה לגמרי, וגם את בדברייך חידדת את הדברים פה!

תודה אנה דן !! icon_smile.gif
Morticia
Morticia • 8 בספט׳ 2009
תודה לשתיכן
icon_smile.gif

שמעו, אנשים יכולים להתנהג בצורה כזו מכל מיני מניעים
ראשית, לצערי הרב, יש אנשים שפשוט נולדים רעים וקטנים
ואז אין הרבה מה לעשות חוץ מלהתעצב ולהפנים

יש אנשים המונעים מחינוך לקוי, מחרדות, מפחדים, מהפרעות נפשיות, מפגיעות עבר חמורות וכו' וכו'

אישה יכולה לפעמים להתאהב בגבר כזה ממקומות הרבה יותר עמוקים ולהפיל את עצמה במקום מסויים
אולי מאיזו תחושת אומניפוטנציה פנימית ואמונה בעוצמת אהבתה לעשות שינוי, אולי תסמונת פלורנס נייטינגייל - גם פה יכולות להיות כמה אופציות

אבל בכוחה של אותה אישה להשתמש בזו התובנה להרים את עצמה גבוה בחזרה כמו מלכה ושברון הלב פעמים רבות נובע מהמקום בו ראשית עליה להבין שזה לא בהכרח כישלון שלה, שאדם צריך לעשות שינוי מתוך עצמו ולרצות לעזור לעצמו, שיש אנשים שהנרקיסיזם שלהם חזק ובלתי מטופל עד כאב ובעיקר כי פעמים רבות לאדם שכך מתנהג אין פשוט אין הכח או היכולת או באמת הרצון להרים את עצמו

את הלב שלי שוברת ההבנה שיש המון רוע וקטנות בבני האדם

אז כן, זה מבאס שיש כאלה אנשים וכן, זה כואב שהם מפילים אחרים
אבל אשרי אלו המסוגלים להרים בחזרה את עצמם

ואם התמזל מזלך לא להתפוצץ במיקרו אז יש לך עוד סיכוי טוב לנחות במייאו גדול על שתי הרגליים
icon_smile.gif
ניני

מורטישיה כתבה :

ניני • 8 בספט׳ 2009
Morticia כתב/ה:

ואם התמזל מזלך לא להתפוצץ במיקרו אז יש לך עוד סיכוי טוב לנחות במייאו גדול על שתי הרגליים
icon_smile.gif

אני לא התפוצצתי במיקרו ואני לא חתולה, אלא נחתתי על שתי הרגליים במהה ההההה גדול!

icon_biggrin.gif

תודה מורטישיה!!