*מנגינה*{התווים שלו} |
לפני 16 שנים •
31 באוג׳ 2008
אנטי פסטי יייחודי
לפני 16 שנים •
31 באוג׳ 2008
*מנגינה*{התווים שלו} • 31 באוג׳ 2008
זה מתכון לאנטי פסטי ששדירגתי אותו לפי החוש שלי
יוצא יאמייי לגמרי קל להכנה ושווה לנסות המצרכים: גזר קלוף וחתוך ל-4 רצועות קישוא רחוץ ( לא חייב לקלף) חתוך ל-4 רצועות פרוסות חצילים ( ניתן עם הקליפה) רצועות עבות של פלפלים בצבעים שונים ולמי שאוהב גם פרוסות בטטה זעטר, שומשום, קוביות קפואות של שום- דורות קוביות קפואות של שמיר - דורות ( נכון זה לא טבעי לגמרי אבל זה חוסך המון עבודה) שמן זית מרק עוף ההכנה: לסדר בתבנית את כל הירקות ועדיף להניח את הרצועות והפרוסות על צידן. לשים בקערה שתי קוביות שום ושתי קוביות שמיר ולתת להם להפשיר כשהן מופשרות להוסיף חצי כפית מרק עוף 3 כפות זעטר 3 כפות שומשום כוס ואפילו שתיים של שמן זית לערבב היטב את כל החומרים לשפוך על הירקות בצורה כזו שהירקות יספגו את כל הרוטב להכניס לתנור לחצי שעה בעךך ב חום בינוני ולעוד 10 דקות בחום גבוה בתאבון חוץ מהשמן זה לא במיוחד משמין |
|
פעם פרח(נשלטת) |
לפני 16 שנים •
7 בספט׳ 2008
סלט ברוקולי עם צנוברים
לפני 16 שנים •
7 בספט׳ 2008
פעם פרח(נשלטת) • 7 בספט׳ 2008
סלט ברוקולי מהיר וקל
המצרכים: ברוקולי (טרי או קפוא) צנוברים מיץ לימון שמן זית אופן ההכנה: מפרקים את הברוקולי לפרחים מבשלים לדרגת הקושי המועדפת עליכם מטגנים את הצנוברים במעט שמן זית עד שישחימו קצת סוחטים מעט מיץ לימון על הברוקולי מעל, שופכים את הצנוברים ביחד עם השמן זית מערבבים בתאבון |
|
walking dead |
לפני 15 שנים •
4 במאי 2009
לכבוד שבועות הקרב ובא...
לפני 15 שנים •
4 במאי 2009
walking dead • 4 במאי 2009
לכבוד חג השבועות הממשמש ובא, אחד החגים היותר מוצלחים מבחינה קולינארית (ופיצוי הולם לסבל של פסח).
מומלץ כמנת פתיחה מענגת שעושה חשק לעוד ועוד... ולא רק בשבועות. לביבות גבינת עיזים ברוטב פסטו ופלפלים קלויים ללביבות גבינת העיזים: מצרכים: 1 גליל גבינת עיזים (פרומעז, גדעז וכו') 1 ביצה טרופה בקערה כוס קמח רגיל כוס פירורי לחם (פאנקו טוב יותר כמובן) מעט מלח שמן צמחי לטיגון ההכנה: פורסים את גבינת העיזים לפרוסות נאות על פי הטעם. מוסיפים מעט מלח לקערה עם הביצה הטרופה. בדומה לשניצל, טובלים את פרוסות הגבינה בקמח, משם מעבירים לביצה ומקנחים בפירורי הלחם. מטגנים במחבת עד שפירורי הלחם משחימים מעט. נזהרים לא לגרום לגבינה להתמוסס בתוך השמן (ולאבד את צורת הלביבה). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. רוטב פסטו (מכינים לפני הלביבות ושומרים במקרר עד להגשה): מצרכים: חופן נאה של עלי בזיליקום (ריחן) טריים וריחניים שתי שיני שום חצי שקית צנוברים קלויים (או אגוזי מלך, מה שמעדיפים) 50 גרם פרמזן חצי כוס שמן זית מאיכות מעולה מעט מלח לתיבול הכנה: במעבד מזון עם להב הפלדה מרסקים את הבזיליקום עם השום, הצנוברים והפרמזן. כשהתערובת קצוצה מאוד מוסיפים שמן זית וממשיכים לעבד עד שמתקבל רוטב סמיך. ממליחים ושומרים במקרר עד השימוש. פלפלים קלויים (מכינים לפני הלביבות ושומרים במקרר עד להגשה): מצרכים: 2 פלפלים אדומים גדולים ויפים מעט שמן זית כפית שום כתוש (אופציונאלי) מלח גס הכנה: קולים את הפלפלים עד שהקליפה שחורה והפלפל "נבול" למראה. מכניסים את הפלפלים לשקית ניילון, סוגרים היטב לחצי שעה. מוציאים את הפלפלים ומקלפים את הקליפה (עכשיו הקליפה יורדת בקלות). לא נורא אם נשארים חלקים שחורים על הפלפל - זה חלק מהטעם. פורסים את הפלפל לרצועות, מזלפים מעל מעט שמן זית עם שום כתוש, מפזרים מלח גס ומקררים עד להגשה. הרכבת המנה: טוב, זה לא באמת משנה. השילוב הזה כה מוצלח שבאמת לא חשוב באיזו צורה תגישו - זה יאכל עוד לפני שתסיימו להגיש בתיאבון! |
|
Onabike(אחר){Morgan} |
לפני 15 שנים •
4 במאי 2009
כרוב ממולא
לפני 15 שנים •
4 במאי 2009
Onabike(אחר){Morgan} • 4 במאי 2009
המצרכים:
1 כרוב ענק או גדול 1 בצל ענק או גדול 2 גזרים קלופים ושטופים 1 בצל בינוני שני חופנים או יותר של עלי נענע טריים ושטופים, קצוצים 500 גרם בשר בקר טחון כוס אורז שטוף 1 קופסת רסק עגבניות קטנה כמה שלוקים של מיץ לימון תבלינים אהובים אופן ההכנה: * כמו בסטונר אבטיחים מיומן לוקחים סכין חדה וחותכים את הגבעול של הכרוב, מכינים מעין כיס. לא צריך לחפור עמוק ולהרוג את הכרוב, המים החמים יעשו את זה יותר טוב * מכניסים את הכרוב החתוך והנעלב אל תוך סיר עם מים רותחים וזונחים אותו לחצי שעה. אם המים לא מכסים את הכרוב כליל יש להפוך את הכרוב מדי פעם שכל העלים יתרככו היטב - אפשר לעטוף את הכרוב בשקית ניילון ולהכניס למיקרו לחמש דקות בחום גבוה, להוציא, לקלף את העלים הרכים ולחזור שוב ושוב עד שכל העלים קולפו - אני מעדיף כוויות של מים רותחים * קוצצים את הבצל הענק גס ומטגנים במעט שמן עד להזהבה * במקביל מגררים גס את הגזרים ומוסיפים אותם לבצל שהזהיב היטב * מטגנים את הבצל והגזר עוד קצת, מוסיפים את כוס האורז ומכינים אורז כל אחד לפי הטכניקה האהובה עליו - אני מכין שתי כוסות אורז, ככה יש עם מה לאכול את הממולאים * עכשיו זה זמן טוב לבדוק מה שלום הכרוב ולהוציא אותו מהאמבטיה החמימה שלו, מקלפים בזהירות את העלים שלא יקרעו או יחוררו, שוטפים ומניחים בצד בערימה - לא לזרוק עלים קרועים או מחוררים יותר מדי וגם לא את הליבה, נעשה בהם שימוש מאוחר יותר * בקערה נפרדת מפוררים את הבשר, מגררים עדין, עד כדי מימיות, את הבצל ומוסיפים את הנענע * מערבבים היטב את התערובת, מתבלנים, אני אוהב את הבהאראת של הזקן עם קצת מלח, פלפל וכמון אבל כל אחד לפי טעמו הוא. טועמים ומתקנים תיבול * מוסיפים את האורז לתערובת הבשר ומערבבים היטב * משמנים סיר רחב ושטוח ומרפדים את התחתית בשכבה אחת של העלים המחוררים והקרועים. ככה, אם אנחנו שורפים את התחתית הממולאים הם לא מה שידבק לסיר - בהנחה שיש מספיק עלים לתחתית, מכרסמים את הליבה, אם לא, חותכים אותה גס ומוסיפים אותה לשכבת העלים בתחתית הסיר * פורשים עלה כרוב על משטח נקי וישר, מרחיקים בסכין את ה"עורק" במרכז העלה, חוצים את העלה לשניים, למעשה, ומשתדלים באופן כללי לא לפגוע בעלה יותר מדי * מניחים במרכז כל עלה גוש מהמלית, מקפלים משני הצדדים פנימה ומלמטה כלפי מעלה ומגלגלים. לוחצים קלות עם כף היד על העלה המגולגל * מניחים שכבה של עלים מגולגלים עם התפר כלפי מטה ורק אחריה מניחים שכבה נוספת. כשנגמרים העלים שניתן למלא מכינים את הרוטב * בקערה נפרדת מערבבים את רסק העגבניות בבערך כוס וחצי של מים, כמה שלוקים של מיץ לימון ותבלינים, אותם תבלינים של המלית עובדים גם כאן יופי יופי - אני מעדיף את הרוטב שלי חמצמץ בצורה מענגת - אם נשארה קצת מלית אפשר להוסיף אותה עכשיו, או ליצור כדורים קטנים ולהכניס לסיר או למלא עוד משהו ולהכניס גם אותו לסיר * שופכים את הרוטב על עלי הכרוב הממולאים ואם חסרים נוזלים מוסיפים עוד קצת מים עד שעלי הכרוב מכוסים אבל לא טבועים - אם נשארו עוד עלים קרועים או מחוררים יתר על המידה לכסות את עלי הכרוב הממולאים בשכבה שלהם * להכניס אל תוך הסיר צלחת גדולה שתלחץ את עלי הכרוב הממולאים למטה, ככה הם לא ישחו יותר מדי ויתפרקו * להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כשעה וחצי עד שעלי הכרוב מתרככים היטב - לוקח בערך שתי טעימות של עלי כרוב עד שבטעימה השלישית מגלים שהכל בשל ואפשר להתחיל לאכול בגרסה הצמחונית מחליפים את הבשר בצנוברים, ירקות שורש, פלפל אדום, צימוקים, שזיפים ועוד כל מיני דברים כיפיים. |
|
סנסה(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
סנסה(נשלטת) • 5 במאי 2009
תפוחי אדמה מוקרמים לשבועות?
יש מתכון? |
|
walking dead |
לפני 15 שנים •
9 במאי 2009
לפני 15 שנים •
9 במאי 2009
walking dead • 9 במאי 2009
אופס, נשלח פעמיים בטעות
|
|
walking dead |
לפני 15 שנים •
9 במאי 2009
לפני 15 שנים •
9 במאי 2009
walking dead • 9 במאי 2009
פוקצ'ה
למנה ראשונה בסגנון מסעדה איטלקית (עם צלוחית שמן זית ומעט חומץ בלסמי לטבילה), לארוחת בוקר מפנקת וסתם להפתיע את בן הזוג. כשהניחוח של הפוקצ'ה הזו מציף את הבית הוא מעיר משינה גם את אלו שלא היו מתעוררים גם אם עדר פילים היה משתולל בחוץ. מומלץ לגוון בתוספות והעשבי התיבול על פי טעמכם האישי. יצירתיות כאן מתקבלת מאוד בברכה חומרים לשתי פוקצ'ות בתבניות 33X26: חצי קילו קמח רגיל 25 גרם שמרים טריים כף וחצי סוכר 4 כפות שמן זית חצי כף מלח מים פושרים לפי הצורך עשבי תיבול לפי הטעם (טימין, רוזמרין, בזיליקום) ו/או: מלח גס הכנה: בקערה מערבבים קמח עם שמרים וסוכר. מוסיפים כף וחצי שמן זית ומערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצדק דביק. מוסיפים את המלח ואפשר להוסיף חלק מעשבי התיבול אם רוצים ולשים. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחממים תנור ל- 180 מעלות. לאחר התפיחה מוסיפים מעט מאוד קמח, רק כדי שהבצק לא יהיה דביק יותר. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, ומחלקים את הבצק לשניים. כל חלק מניחים במרכז התבנית ומשטחים ביד עד שהבצק שטוח ומכסה את בסיס התבנית. בעזרת האצבעות עושים שקעים בבצק, מפזרים את עשבי התיבול, מזלפים שמן זית ומפזרים גם מלח גס אם רוצים. מכניסים לתנור ואופים עד שהפוקצ'ה תפוחה, שחומה וריחנית. מוציאים, פורסים איך שרוצים, מגישים ועושים טוב על הלב לכולם. |
|
Onabike(אחר){Morgan} |
לפני 15 שנים •
7 ביוני 2009
אורז עם ירקות ועראק
לפני 15 שנים •
7 ביוני 2009
Onabike(אחר){Morgan} • 7 ביוני 2009
המצרכים הדרושים:
1 כוס אורז שטוף היטב 1 גזר 1 בטטה בינונית או קטנה 1 בצל בינוני מעט שמן תבלינים קצת סויה קצת עראק 1 ווק או סיר רחב אופן ההכנה: * מכינים את האורז לפי טכניקה אהובה (ומנצחת) * קולפים את הגזר והבטטה ומגררים גס * קוצצים גס את הבצל ומשחימים במעט שמן * מוסיפים את גרירת הגזר והבטטה ומטגנים עד לרכות הרצויה * מוסיפים תבלינים, נניח, בהאראת, קצת כמון, קצת מלח, פלפל, פפריקה חריפה * מוסיפים שלוק של סויה ומערבבים * מוסיפים שלוקים של עראק אחד לווק אחד לפה אחד לווק אחד לפה עוד אחד לפה ואחד לווק ועוד אחד לפה רק כדי לוודא שהכל בסדר ומערבבים קצת שהאלכוהול יתאדה קצת * מוסיפים את האורז לתערובת הירקות ומערבבים היטב * מורידים מהאש וסוגרים את הגז איפשהו לקראת סוף הטיגון של הירקות ולפני ששולחים אותם לשחות כמו התולעים של המסקל רק בגרסה הצמחונית, אפשר לקצוץ חצי לימון דק דק וחופן של עלי נענע ולהוסיף לתערובת יוצא מעניין. |
|
Onabike(אחר){Morgan} |
לפני 15 שנים •
15 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
15 בספט׳ 2009
Onabike(אחר){Morgan} • 15 בספט׳ 2009
המצרכים הדרושים:
ארבעה פילפלים אדומים חתוכים לרצועות שני פילפלים צהובים חתוכים לרצועות ** אפשר לשחק עם הצבעים, אני פחות אוהב את הירוקים אחד פילפל חריף ** יש עכשיו גם כאלו תאילנדים, חריפים רצח שלוש עגבניות חתוכות לפרוסות שמן לטיגון מלח קופסת רסק עגבניות קצת מים נתחי פילה של דג כלשהו (או כל חתיכה אחרת) אופן ההכנה: * מטגנים את הפלפלים עד שהם מתרככים * מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עד שהכל מתרכך יופי * מוסיפים את הפלפל החריף ומערבבים טוב טוב * חותכים את נתחי הפילה לחתיכות סבירות (חצי או שליש, תלוי בגודל) * מוסיפים תבלינים * מוסיפים את קופסת רסק העגבניות * מוסיפים קצת מים * מתקנים טעמים * מוסיפים את נתחי הפילה החתוכים ומבשלים עוד כרבע שעה - לבדוק את נתחי הפילה החתוכים פעם במספר דקות עד שהם מבושלים היטב ועדיין רכים שלא יהפכו קשים מדי |
|
Onabike(אחר){Morgan} |
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
ריבת אפרסקים
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
Onabike(אחר){Morgan} • 18 בספט׳ 2009
המצרכים הדרושים:
קילו אפרסק, לבן או צהוב או שניהם (זה יוצא בערך חמישה אפרסקים גדולים) קצת פחות מקילו סוכר, בערך 700-800 גרם, תלוי במתיקות הפרי מקל וניל חצוי לשניים חצי כוס מיץ לימון טרי גרעינים מהלימונים שסחטנו קשורים בתוך שקיק מפד גאזה (או שאפשר להשתמש בהם ככה ולשלות אותם בסוף ההכנה) גלעינים מהאפרסקים שהשתמשנו בהם סיר גדול שתיים, שלוש צנצנות ריבה שנשארו מהתקופה שפעם היינו קונים ריבה בסופר אופן ההכנה: שלא לעצלנים: * חולטים את האפרסקים ומקלפים את הקליפה לעצלנים: * חוצים כל אפרסק לחצי * חותכים כל חצי אפרסק לפלחים * עם סכין חדה חותכים קרוב לקליפה - כן, זה אומר פחות פרי בריבה ולכולם ביחד: * מכניסים את פלחי הפרי ללא הקליפה לסיר ומחממים על אש גבוהה עד שהאפרסקים מתחילים להפריש נוזלים * מערבבים היטב במשך שתיים, שלוש דקות * מוסיפים את מיץ הלימון ומביאים לרתיחה עדינה * מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי * מעבירים לאש נמוכה * מוסיפים את מקל הוניל * מוסיפים את גלעיני האפרסק ואת שקיק גרעיני הלימון * מערבבים פעם במספר דקות ומשאירים לבעבע מעדנות על אש נמוכה כארבעים דקות עד לסמיכות רצויה * לקראת הסוף מכפים (מסירים עם כף) את הקצף שנוצר - אם התערובת לא מתוקה דיה אפשר להוסיף עוד קצת סוכר - אם לא תערבבו מספיק התערובת תצא לא אחידה - אש חזקה מדי תגרום לקירמול של התערובת ואולי גם לחריכתה איך בודקים שהריבה מוכנה: * טכניקה רווחת היא לשים צלחת במקפיא וכשמרגישים שהתערובת סמיכה מספיק מוציאים את הצלחת מהמקפיא, מזלפים עליה קצת מנוזלי הריבה ומחכים קצת שיתקררו. * מעבירים אצבע במרכז הריבה ובודקים, אם הקצוות נסגרים אז הריבה עדיין נוזלית וצריכה עוד זמן בישול, אם הם לא נסגרים, הטכניקה טוענת שהגענו לסמיכות רצויה. - אני אוהב את הריבה שלי מעט יותר צמיגית (גם ככה היא יוצאת יותר נוזלית ממה שקונים בחנות) וכשהטכניקה הזו עובדת והתוצאות טובות אני ממשיך בבישול עוד כעשר דקות. אריזה (יש מילה כזו צינצון?): * אם מכסה הצנצנת הוא מאלו שאין בהם אטם גומי מכניסים את הצנצנות והמכסים לתנור לחמש דקות, בערך, בחום בינוני * אם יש אטם גומי במכסה הצנצנת והוא מתפרק, מחממים את הצנצנות והמכסים כחמש דקות בתנור בחום בינוני ואת האטמים משרים במים רותחים, מייבשים היטב * צנצנות שלא יודעות להיכנס לתנור יעוקרו על ידי השרייתן במים רותחים לעשר דקות, בערך וייבושן * בעזרת כף או מצקת קטנה יוצקים מהתערובת אל תוך הצנצנות * מכסים בנייר אפייה וסוגרים את המכסה - ישנה טענה שגורסת שאם הופכים את הצנצנת נוצר ואקום, אצלי זה עוד לא קרה אבל אני עדיין הופך את הצנצנות, מה איכפת לי - לי אישית אין שום בעיה למלא את הצנצנות בריבה חמה ולהניח לה להתקרר בצנצנת שלה, יש טענות בעד ונגד אבל אני עצלן וחובב נוחות אז אני עושה מה שבא לי - לפעמים - בדרך כלל, בסדר? בדרך כלל - אין שום בעיה להשאיר את הצנצנות האלו מחוץ למקרר, יש מספיק סוכר בשביל ששום חיידק לא ירצה להתקרב אליהן בטח שלא לגדול בהן |
|