Morticia |
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
Re: המובן מאליו
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
Morticia • 17 בספט׳ 2009
Yeoash1 כתב/ה: מלכה ועבד - המובן מאליו. מובן מאליו?! הוא שוטף כלים, מוריד את הזבל, הוא מתגרה מזה, חוזר למעלה, היא מכינה שני כוסות יין, הוא מחייך. מה נעשה הערב?! הם מתלבטים, לאיזה סרט ללכת, הוא אוהב דוקומנטריים, היא רוצה להשתעשע. מחליטים. הוא הולך לקנות את הכרטיסים, היא את המשקאות, הם יושבים בשורה קדמית, היא שמה את רגליה על ירכיו, הוא חולץ את נעליה.
המובן מאליו - שותפות. כשהם חוזרים היא רוצה אהבה, הוא יורד ללקק את המובן מאליו, אחרי זמן היא מושכת אותו למעלה, "היום אני רוצה אותך מעליי". המובן מאליו - גמישות, מובנת מאליה - אהבה. למדתי כבר, במקום בו מופיעים תכסיסים רבים, ממקומות אלו היא תדיר את כנפיה. גם אני מתגרה מגבר שעושה בשבילי כלים ומוריד לי ת'זבל אוהב אותו על זה מכאן עד הירח ובחזרה... שתהיה לך שנה טובה |
|
הצד השני |
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
הצד השני • 17 בספט׳ 2009
Morticia כתב/ה: Yeoash1 כתב/ה: מלכה ועבד - המובן מאליו. מובן מאליו?! הוא שוטף כלים, מוריד את הזבל, הוא מתגרה מזה, חוזר למעלה, היא מכינה שני כוסות יין, הוא מחייך. מה נעשה הערב?! הם מתלבטים, לאיזה סרט ללכת, הוא אוהב דוקומנטריים, היא רוצה להשתעשע. מחליטים. הוא הולך לקנות את הכרטיסים, היא את המשקאות, הם יושבים בשורה קדמית, היא שמה את רגליה על ירכיו, הוא חולץ את נעליה.
המובן מאליו - שותפות. כשהם חוזרים היא רוצה אהבה, הוא יורד ללקק את המובן מאליו, אחרי זמן היא מושכת אותו למעלה, "היום אני רוצה אותך מעליי". המובן מאליו - גמישות, מובנת מאליה - אהבה. למדתי כבר, במקום בו מופיעים תכסיסים רבים, ממקומות אלו היא תדיר את כנפיה. גם אני מתגרה מגבר שעושה בשבילי כלים ומוריד לי ת'זבל אוהב אותו על זה מכאן עד הירח ובחזרה... שתהיה לך שנה טובה הנה תראי דוגמא: את הר לא באמת אוהבת אותו, את שמחה שהוא עזר לך לדעתך, למרות שלדעתי הוא בכלל לא דיבר על הנושא. את משתמשת באהבה כמס שפתיים, כגמול שבא מהשפה אל החוץ. את הרי לא יכולה לאהוב מישהו שככה מציע עצמו. |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
Morticia • 17 בספט׳ 2009
הצד השני כתב/ה: Morticia כתב/ה: Yeoash1 כתב/ה: מלכה ועבד - המובן מאליו. מובן מאליו?! הוא שוטף כלים, מוריד את הזבל, הוא מתגרה מזה, חוזר למעלה, היא מכינה שני כוסות יין, הוא מחייך. מה נעשה הערב?! הם מתלבטים, לאיזה סרט ללכת, הוא אוהב דוקומנטריים, היא רוצה להשתעשע. מחליטים. הוא הולך לקנות את הכרטיסים, היא את המשקאות, הם יושבים בשורה קדמית, היא שמה את רגליה על ירכיו, הוא חולץ את נעליה.
המובן מאליו - שותפות. כשהם חוזרים היא רוצה אהבה, הוא יורד ללקק את המובן מאליו, אחרי זמן היא מושכת אותו למעלה, "היום אני רוצה אותך מעליי". המובן מאליו - גמישות, מובנת מאליה - אהבה. למדתי כבר, במקום בו מופיעים תכסיסים רבים, ממקומות אלו היא תדיר את כנפיה. גם אני מתגרה מגבר שעושה בשבילי כלים ומוריד לי ת'זבל אוהב אותו על זה מכאן עד הירח ובחזרה... שתהיה לך שנה טובה הנה תראי דוגמא: את הר לא באמת אוהבת אותו, את שמחה שהוא עזר לך לדעתך, למרות שלדעתי הוא בכלל לא דיבר על הנושא. את משתמשת באהבה כמס שפתיים, כגמול שבא מהשפה אל החוץ. את הרי לא יכולה לאהוב מישהו שככה מציע עצמו. עצתי לך היא לשמוע לעצתך שלך ולא לשפוט את הכותב על סמך כתביו מעבר לכך, שתהיה לך שנה טובה עם הרבה חוש הומור משובח הוא ענה לך לעניין ואני קצת סיפרתי בדיחה האם מסקנתך השגויה לגביי מאפשרת לי את החופש להסיק מכתביך שיש לך בעייה רצינית מאוד להעריך אהבה? כי כך זה בהחלט נראה |
|
הצד השני |
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
הצד השני • 17 בספט׳ 2009
ועצתי לך, היא שאם את רוצה לקבל תשובה אמיתית למשהו, אל תגרמי לשאלה להראות כמו כתב אישום, כמו שאלה שברור מה תהיה התשובה "הנכונה" לגביה.
אבל אם אני מנסה לא להחמיר איתך, אז אני לא רואה באהבה מצב של בחירה, אלא של חוסר בחירה, אחרת זו לא אהבה. ולכן, אהבה מטבעה מכתיבה חוסר שליטה. אם עכשיו את כן מזהה סתירה, אז נסי לענות עליה לגופה ולא לגופי. |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
Morticia • 17 בספט׳ 2009
הצד השני כתב/ה: ועצתי לך, היא שאם את רוצה לקבל תשובה אמיתית למשהו, אל תגרמי לשאלה להראות כמו כתב אישום, כמו שאלה שברור מה תהיה התשובה "הנכונה" לגביה.
אבל אם אני מנסה לא להחמיר איתך, אז אני לא רואה באהבה מצב של בחירה, אלא של חוסר בחירה, אחרת זו לא אהבה. ולכן, אהבה מטבעה מכתיבה חוסר שליטה. אם עכשיו את כן מזהה סתירה, אז נסי לענות עליה לגופה ולא לגופי. אני עניתי לך על השאלה בצורה מאוד ברורה ואני ממש לא רואה אהבה כאובדן שליטה בוודאי שלא מוצאת את הקשר בין חסימות רגשיות קשות למצב בו אתה בשליטה אבל אם רגע אניח בצד את שלל ההסתייגויות שיש לי מתפישת עולמך ואפילו נניח שנינו בצד את כך שגם מה שאתה אומר לא כתוב על סלע כאיזו אמת או תוכחה למרות שנדמה שנורא בא לך שזה יהיה ככה אתייחס למה שבאמת חשוב: למה? למה שלא תחמיר אתי? והאם אתה חושב שהיית מספיק סמכותי בפקודה שהנחתת עלי כרגע? האם אתה חושש שמא אתאהב בך על יחס מזלזל ואאבד את הסיכוי להיות לך מלכה שולטת חזקה שלעולם לא תפול לחולשות לבה כאישה? כי מה שחשוב כאן בפורום הבנות על הבנים בשם פיאור הפאמדום, הלא הוא שליטה נשית זה לבזות ולהראות חוסר כבוד משווע לנשים כמו שגברים נשלטים טובים באמת אוהבים ובנימה אופטימית זו... אל לאדם לדרוש מחברו את שאין בכוחו לדרוש מעצמו |
|
Yeoash1 |
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
Yeoash1 • 17 בספט׳ 2009
הצד השני כתב/ה: Yeoash1 כתב/ה: מלכה ועבד - המובן מאליו. מובן מאליו?! הוא שוטף כלים, מוריד את הזבל, הוא מתגרה מזה, חוזר למעלה, היא מכינה שני כוסות יין, הוא מחייך. מה נעשה הערב?! הם מתלבטים, לאיזה סרט ללכת, הוא אוהב דוקומנטריים, היא רוצה להשתעשע. מחליטים. הוא הולך לקנות את הכרטיסים, היא את המשקאות, הם יושבים בשורה קדמית, היא שמה את רגליה על ירכיו, הוא חולץ את נעליה.
המובן מאליו - שותפות. כשהם חוזרים היא רוצה אהבה, הוא יורד ללקק את המובן מאליו, אחרי זמן היא מושכת אותו למעלה, "היום אני רוצה אותך מעליי". המובן מאליו - גמישות, מובנת מאליה - אהבה. למדתי כבר, במקום בו מופיעים תכסיסים רבים, ממקומות אלו היא תדיר את כנפיה. אתה בטוח שזו תשובה לשאלה שאני שאלתי? אסביר איך ניסיתי לענות: בשאלתך ישנן שתי הנחות מרכזיות שרציתי להפריך או לפחות לאתגר: הנחה אחת שחוזרת בשני הפוסטים שלך היא שהעבד 'תמיד מרצה את מלכתו ועושה את זה עבורה ולאו דווקא גם עבור עצמו' (הסיפא של המשפט משתמעת לא מופיעה אצלך בדיוק כך). ההנחה השניה שלך היא ש'איננו אוהבים את המובן מאליו' כשהמונח מובן מאליו נדמה שמשומש באחד משני האופנים: "איננו רוצים לקבל את הכל תמיד" ו-"איננו רוצים תמיד את אותו הדבר". בניסיוני להציג ערב אחד של בני זוג מלכה ועבד ניסיתי להראות שמערכת היחסים, על אף שהיא אמנם מכילה אלמנטים בדסמיים היא גם בכלל לא מובנת מאליה וללא ספק מאתגרת את שתי טענותייך. כשהעבד יורד עם הפח ושוטף כלים הוא מתגרה בעצמו (האם יש אם כן משמעות לשאלה האם זה נעשה עבורו או עבורה?!), בדיוק כמו שבין זוג רגיל דברים מדליקים את שניהם כך גם כאן. הדיון המשותף על הסרט חשוב מההחלטה (שאיננה מופיעה אצלי) לאיזה סוג סרט ללכת, יש שם דיון במטרה להגיע למשהו ששניהם יהנו בו לאו דווקא רק היא. השותפות בכך שהיא מוזגת את היין עבור עצמה ועבורו ושהיא קונה את השתיה בזמן שהוא קונה את הכרטיסים. שותפות. לבסוף ניסיתי להדגים שאפילו התנוחה הרגילה שבה היא למעלה והוא למטה יכולה להתהפך, הלילה היא דווקא רוצה את ההפך מהמובן מאליו... תגובתו עדיין לא התקבלה. |
|
הצד השני |
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
הצד השני • 17 בספט׳ 2009
Yeoash1 כתב/ה: הצד השני כתב/ה: Yeoash1 כתב/ה: מלכה ועבד - המובן מאליו. מובן מאליו?! הוא שוטף כלים, מוריד את הזבל, הוא מתגרה מזה, חוזר למעלה, היא מכינה שני כוסות יין, הוא מחייך. מה נעשה הערב?! הם מתלבטים, לאיזה סרט ללכת, הוא אוהב דוקומנטריים, היא רוצה להשתעשע. מחליטים. הוא הולך לקנות את הכרטיסים, היא את המשקאות, הם יושבים בשורה קדמית, היא שמה את רגליה על ירכיו, הוא חולץ את נעליה.
המובן מאליו - שותפות. כשהם חוזרים היא רוצה אהבה, הוא יורד ללקק את המובן מאליו, אחרי זמן היא מושכת אותו למעלה, "היום אני רוצה אותך מעליי". המובן מאליו - גמישות, מובנת מאליה - אהבה. למדתי כבר, במקום בו מופיעים תכסיסים רבים, ממקומות אלו היא תדיר את כנפיה. אתה בטוח שזו תשובה לשאלה שאני שאלתי? אסביר איך ניסיתי לענות: בשאלתך ישנן שתי הנחות מרכזיות שרציתי להפריך או לפחות לאתגר: הנחה אחת שחוזרת בשני הפוסטים שלך היא שהעבד 'תמיד מרצה את מלכתו ועושה את זה עבורה ולאו דווקא גם עבור עצמו' (הסיפא של המשפט משתמעת לא מופיעה אצלך בדיוק כך). ההנחה השניה שלך היא ש'איננו אוהבים את המובן מאליו' כשהמונח מובן מאליו נדמה שמשומש באחד משני האופנים: "איננו רוצים לקבל את הכל תמיד" ו-"איננו רוצים תמיד את אותו הדבר". בניסיוני להציג ערב אחד של בני זוג מלכה ועבד ניסיתי להראות שמערכת היחסים, על אף שהיא אמנם מכילה אלמנטים בדסמיים היא גם בכלל לא מובנת מאליה וללא ספק מאתגרת את שתי טענותייך. כשהעבד יורד עם הפח ושוטף כלים הוא מתגרה בעצמו (האם יש אם כן משמעות לשאלה האם זה נעשה עבורו או עבורה?!), בדיוק כמו שבין זוג רגיל דברים מדליקים את שניהם כך גם כאן. הדיון המשותף על הסרט חשוב מההחלטה (שאיננה מופיעה אצלי) לאיזה סוג סרט ללכת, יש שם דיון במטרה להגיע למשהו ששניהם יהנו בו לאו דווקא רק היא. השותפות בכך שהיא מוזגת את היין עבור עצמה ועבורו ושהיא קונה את השתיה בזמן שהוא קונה את הכרטיסים. שותפות. לבסוף ניסיתי להדגים שאפילו התנוחה הרגילה שבה היא למעלה והוא למטה יכולה להתהפך, הלילה היא דווקא רוצה את ההפך מהמובן מאליו... תגובתו עדיין לא התקבלה. בכיף שיהיה עיני לא צרה באותו זוג דמיוני. אני רק אשאל מנין אתה מניח שיש כאן יחסי שליטה? אלו נראים לי כמו אחלה יחסים רגילים. |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 17 בספט׳ 2009
בטח יכולה. כמו שאמרה תמרה, לא כל אשה, לא בכל נשלט.
כמו שאמרה מורטישה - (ליתר דיוק, אני מסיקה את זה מדבריה) - האושר והעונג בלאהוב אדם אחר שמורים לאלה אשר יודעים לא לקחת את הטוב שזכו בו כמובן מאליו, אלא להעריך ולשמוח בו בכל יום מחדש. וגם אם יש דברים במערכת היחסים שהם מובנים מאליהם, כמו מה תפקידו של מי, הרי שהרגש המגולם בפעולות הוא אינו מובן מאליו כלל, ובכלל - לנסח חוקים שכאלה, נשים יכולות ככה ולא יכולות ככה, זה בכלל שגוי. ה-כ-ל אפשרי. ולומר שהכרת תודה והנאה וסיפוק הם עדיין לא אהבה - זה כמובן נכון, אבל זו בטח לא סיבה לומר שיש סתירה. ואם זה שמישהו טוב אלי מפריע לי לאהוב אותו, זה אומר שאני צריכה להתבונן טוב טוב לתוך עצמי ולשאול מה לא בסדר איתי, אם טוב ואהבה לא הולכים אצלי ביחד. ולי באופן אישי הרבה יותר קל לאהוב גבר שטוב אלי ועוד יותר קל לאהוב גבר שאוהב אותי. נשלט או לא נשלט זה לא משנה ומה שאתה מתאר קורה באותה המידה גם בונילה - אנשים שבעים מהטוב, שוכחים להעריך אותו, והרגש אובד. מי שלא מניח לעצמו לשכוח, לא מאבד את זה ולא נופל שוב ושוב להתאהבות באנשים שלא אכפת להם. ודווקא ממה שראיתי, סטטיסטית, נשים מצליחות להכיל פינוק וכניעה וכריעה ושירות, הרבה יותר פעמים ממה שגברים מצליחים. |
|
הצד השני |
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
נסי פעם גם להיות כנה מורטישיה
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
הצד השני • 17 בספט׳ 2009
היית פעם קרועה מאהבה על מישהו שהוא לגמרי לגמרי שלך?
היית פעם מטורפת מאהבה על מישהו שקרוע עלייך מאהבה עד שלא תיפרדו לעולם? ולעומת זאת, היית פעם קרועה מאהבה למישהו שאינו ביהשג ידך? היית פעם מטורפת מאהבה על מישהו שלא שם עלייך שיט? |
|
Yeoash1 |
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
17 בספט׳ 2009
Yeoash1 • 17 בספט׳ 2009
הצד השני כתב/ה: Yeoash1 כתב/ה: הצד השני כתב/ה: Yeoash1 כתב/ה: מלכה ועבד - המובן מאליו. מובן מאליו?! הוא שוטף כלים, מוריד את הזבל, הוא מתגרה מזה, חוזר למעלה, היא מכינה שני כוסות יין, הוא מחייך. מה נעשה הערב?! הם מתלבטים, לאיזה סרט ללכת, הוא אוהב דוקומנטריים, היא רוצה להשתעשע. מחליטים. הוא הולך לקנות את הכרטיסים, היא את המשקאות, הם יושבים בשורה קדמית, היא שמה את רגליה על ירכיו, הוא חולץ את נעליה.
המובן מאליו - שותפות. כשהם חוזרים היא רוצה אהבה, הוא יורד ללקק את המובן מאליו, אחרי זמן היא מושכת אותו למעלה, "היום אני רוצה אותך מעליי". המובן מאליו - גמישות, מובנת מאליה - אהבה. למדתי כבר, במקום בו מופיעים תכסיסים רבים, ממקומות אלו היא תדיר את כנפיה. אתה בטוח שזו תשובה לשאלה שאני שאלתי? אסביר איך ניסיתי לענות: בשאלתך ישנן שתי הנחות מרכזיות שרציתי להפריך או לפחות לאתגר: הנחה אחת שחוזרת בשני הפוסטים שלך היא שהעבד 'תמיד מרצה את מלכתו ועושה את זה עבורה ולאו דווקא גם עבור עצמו' (הסיפא של המשפט משתמעת לא מופיעה אצלך בדיוק כך). ההנחה השניה שלך היא ש'איננו אוהבים את המובן מאליו' כשהמונח מובן מאליו נדמה שמשומש באחד משני האופנים: "איננו רוצים לקבל את הכל תמיד" ו-"איננו רוצים תמיד את אותו הדבר". בניסיוני להציג ערב אחד של בני זוג מלכה ועבד ניסיתי להראות שמערכת היחסים, על אף שהיא אמנם מכילה אלמנטים בדסמיים היא גם בכלל לא מובנת מאליה וללא ספק מאתגרת את שתי טענותייך. כשהעבד יורד עם הפח ושוטף כלים הוא מתגרה בעצמו (האם יש אם כן משמעות לשאלה האם זה נעשה עבורו או עבורה?!), בדיוק כמו שבין זוג רגיל דברים מדליקים את שניהם כך גם כאן. הדיון המשותף על הסרט חשוב מההחלטה (שאיננה מופיעה אצלי) לאיזה סוג סרט ללכת, יש שם דיון במטרה להגיע למשהו ששניהם יהנו בו לאו דווקא רק היא. השותפות בכך שהיא מוזגת את היין עבור עצמה ועבורו ושהיא קונה את השתיה בזמן שהוא קונה את הכרטיסים. שותפות. לבסוף ניסיתי להדגים שאפילו התנוחה הרגילה שבה היא למעלה והוא למטה יכולה להתהפך, הלילה היא דווקא רוצה את ההפך מהמובן מאליו... תגובתו עדיין לא התקבלה. בכיף שיהיה עיני לא צרה באותו זוג דמיוני. אני רק אשאל מנין אתה מניח שיש כאן יחסי שליטה? אלו נראים לי כמו אחלה יחסים רגילים. מה הם יחסים רגילים ומה הם יחסי שליטה. חייתי עם דומית שנים מספר, הערצתי אותה ואהבתיה היא אגב אהבה אותי. היחסים היו יחסי שליטה - תמיד רציתי ונהנתי לרצות ולענג אותה, היא אגב, רצתה לרוב לשמח גם אותי. לפעמים ציוותה עלי דברים שלאו דווקא רציתי לעשותם והנה הבאתי את עצמי להנות מהם, לפעמים אני דווקא הייתי זה עם היצר החזק יותר לשרת בעוד היא רק רצתה 'מנוחה' וראה איזה פלא - הצלחתי לגרותה ולגרום לשנינו להנות. לפעמים רבנו והשלמנו, ומה בכך?! מעולם לא טענה בעת ויכוח שהיא צודקת בגלל היותה דומית אבל כן הצלחנו לעתים רבות לנווט את הריב למקום של גירוי מיני, גירוי שיש בו תפקידים ברורים. סבוך? כן כי אנחנו סבך של רצונות סותרים ודיכוטומיות, מורכב? כן כי אנחנו פקעת של דחפים אך גם בעלי אהבות אסטתיות, קולינריות, לשוניות אחרות. ורק דבר אחד 'הצד השני' - אינני כותב כאן כמעט, עניתי כי אני באמת מאמין שיש מיסטיפיקציה וחוסר אמונה של עבדים שהם יכולים להיות נאהבים כפי שהם, בגלל מה שהם ולא למרות מה שהם. בכבוד אני |
|