ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול

לילימיי​(שולטת)
לפני 15 שנים • 18 בספט׳ 2009

עוף בקולה

לילימיי​(שולטת) • 18 בספט׳ 2009



בתבנית אפיה :

תפוחי אדמה
בצל
עגבניות
מלא שיני שום עם הקליפה
כרעיים של עוף

מעל הכל:
2 כפות אבקת מרק בצל
1-1.5 כוסות קולה

הופ לתנור עד שמשחים , להרטיב בנוזלים מדי פעם
רך וטעים...יאמי icon_smile.gif
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 15 שנים • 10 באוק׳ 2009

אורז עם דגים מלוחים

Onabike​(אחר){Morgan} • 10 באוק׳ 2009
המצרכים הדרושים:
1 קופסא דג מלוח בשמן
1 קופסא דג מלוח במים
2 כוסות אורז

אופן ההכנה:
* מסננים את הדגים ושומרים את הנוזלים בכלים נפרדים
* חותכים את הדגים לחתיכות קצת יותר קטנות
* שוטפים את האורז ומסננים
* לוקחים מעט מהשמן ששמרנו לפני כן ומטגנים בו את הדגים טיגון קל
- לא לחכות עד שהדגים יתפרקו בטיגון ולהגיד אחר כך 'אוי!', כמה שניות בשמן החם מספיקות
* מוסיפים את האורז ומערבבים היטב
* מטגנים את התערובת עוד קצת
* מוסיפים שלוש כוסות נוזלים, בלי השמן אבל עם המים ששמרנו מהדגים, גם
* מביאים לרתיחה
* מערבבים, מנמיכים להבה ומחכים רבע שעה, בערך

יוצא אורז עם ארומה וטעם של דגים מלוחים שאפילו לא מזכיר בקצת פאייה לעצלנים, ממש לא מזכיר, בכלל

שדרוגים קלילים:
רצועות פלפלים אדומים
הבצל המוחמץ שמגיע בחלק מקופסאות הדגים המומחצים/חמוצים
פלפל חריף
רוטב עגבניות, הרבה, בכמות של כמעט מרק


ולאלו שעדיין זוכרים מספיק בשביל שגם אני אופיע בשרשור ההוא....
עשיתם לי שקט של נשימות קצרות
המון תודה.
Tיפוס​(שולט)
לפני 15 שנים • 10 באוק׳ 2009

עוף בוויסקי

Tיפוס​(שולט) • 10 באוק׳ 2009
מתכון החודש - עוף עם וויסקי

מתכון מעולה. הכנתי בבית

נפלא לימים מיוחדים

מצרכים:

בקבוק וויסקי משובח

עוף צעיר - עד 2 ק"ג

מלח, פלפל, ועשבי תיבול

שליש כוס שמן זית מעולה

אופן ההכנה:

לשטוף היטב את העוף

לשתות כוס וויסקי

לשפשף את העוף היטב במלח, פלפל ועשבי תיבול

לעסות אותו מכל הכיוונים בעזרת שמן הזית

לחמם את התנור ל 180 מעלות

עד שהתנור מתחמם לשתות עוד כוס וויסקי

לשים את העוף בתבנית גדולה

לשתות עוד 2 כוסות וויסקי

לסים הטרבוסתת במספר 3

אחרי עשרים דקים להכניס את בציפור

אחרי חסי שאה להציף בתוך התחת של הציפור ועם הוא אסה קקה להחליפ חיטול

תיקנס לערון ותשטה אוד כוס מהמיס של הציפור

לטפור- לוושל- לא חשוב

שילח ליזדיין הציפור

לשיר הציפור הבן זונה בטנור

לנסות לוצי

בלי לסרופ היד

תשפוח אוד וויסקי בגרון שלך

לנסות אוד פאם לאוציא הציפור קי לא אלך כודם

לארים הקוס ימה של הציפור מהריספה ולנגב אותו עם הסמרתות של הספונגה וללחת לישון

כי מי אוהב לאחול ציפור

כוס אמק
נוריתE
לפני 15 שנים • 7 בנוב׳ 2009

כמה דברים,פשוטים...

נוריתE • 7 בנוב׳ 2009
זורמת קחו ניר עט תעתיקו...

מרק חורף

עצמות,חצי קילו קילו(גרונות גב לכו לקצב) ירקות, קישואים בצל גזר סלריי שורש ,וכל שורש אחר שלא זוכרת עכשיו,לא! תפוחי אדמה, כי יום למחרת הם מחמיצים!
אבקת מרק(אצלי אין"כפות" לפי הרגש)
חוויאג', פלפל שחור
להרתיח מיים בסיר(לכמות שרוצים ליומיים \לא יותר אחר כך כבר לחמם שוב? לא. )
לשים את העצמות בפנים כשזה רותח להוסיף תבלינים, לגרד את כל הירקות
לשים על אש קטנה כזה לשעתיים, ואז להוסיף,אפשר ,גריסי פנינה/עדשים ירוקים או כתומים/קינואה וכל אילו למי שאוהב כדי לעבות את המרק

לבשל עוד שעה לפחות(עדשים דורשים קצת יותר) להוריד מהאש ולצלחת...
(העצמות? תורידו את הבשר תשאירו במרק..תנו לכלב, לחתולים שבחצר, או בגירסה הפולנית.. טגנו אותו למחרת במחבת עם קצת בצל...)

מי שרוצים זה עובד גם עם כנפי עוף/הודו.



פסטה/ספגטי כדורי בשר

שתים שלש עגבניות טריות בנוניות או שתיים גדולות, ראש שום טרי/יבש.
אפשר קצת כמון או קינמון אבקה, קצת,
אבקת מרק או מלח ע''פ טעם אישי.

העגבניות תחתכו שימו בבלנדר עם שיני שום כמה שרוצים תוסיפו מיים חמים ורסק(אני מוסיפה גם פלפל אדום,חצי בצל ,אפילו)
שימו בסיר עם מיים רותחים, תרתיחו עוד שימו תבלינים

כדורי בשר: חצי קילו בשר בקר,טרי,טחון, ביצה אחת, קמח תירס - קורנפלור לא הרבה, ערבבו טוב טוב (ידיים נקיות) עצבו לכדורים קטנים ושימו ברוטב הרותח, תקטינו אש
20 דקות חצי שעה,הם צפים,הם מוכנים
להוציא אותם,לשים בצד..

פסטה כל סוג שתרצו או ספגטי, אפשר או, להכין במיים רותחים על פי ההוראות בדיוק
או ,אני מעדיפה להוסיף קצת מיים רותחים לרוטב להרתיח שוב ולבשל בתוכו



פסטה שמנת/עגבניות פטריות
(אני מדברת על כמות לשניים שלשה אנשים לא יותר)
העגבניות, לרסק בבלנדר ביחד עם שום,
לשים בצד.
פסטה,מכל סוג להכין לפי הוראת היצרן ולהוציא למסננת.

שמנת לבישול, לחמם מחבת טוב טוב, לשפוך בפנים, להרתיח כל הזמן, לערבב, אפשר להוסיף קצת שום מרוסק קפוא,מוכן, קצת מלח, אני מעדיפה בפנים להמס גבינהמגורדת ,רגילה או פרמזן דק,לעבות את זה,להוסיף קצת פלפל לבן,אפשר קצת קצת אגוז מוסקט טחון, לעבות את כל זה לכבות אש לשים בצד

פטריות, טריות מכל סוג שרוצים, לחתוך לחתיכות, לחמם מחבת טיפי שמן,אצלי זה רק שמן זיית,
לתת להן ממש מכת חום קלה עם טיפי מלח אני גם מוסיפה כמה שיני שום קצוצות דק דק.

להוציא, ואז את העגבניות שריסקתם קודם? לשים במחבת החם לכמה רגעים עד שהרוטב יבעבע ולכבות,לא לבשל.

לשים בצלחת להניח את הפטריות מעל לרטבים לפזר גבינה מגורדת וזהו.
פסטה שמנת פטריות... אותו דבר רק בלי העגבניות



כבד מטוגן(וזה אחלה מתכון מהעיתון)

כבד טרי,כל סוג.
בצל קצוץ
שמן זיית
שום חי קצוץ
קצת יין אדם יבש
קצת, חומץ בלסמי מסוג טוב
מלח או אבקת מרק
פלפל שחור גרוס /טחון

לחמם מחבת עם שמן זיית חם חם, להשאיר, על אש גדולה
להזהיב את הבצל והשום, לשים את חתיכות הכבד מעל
ושוב, כל הזמן על אש גדולה להשגיח ולערבב (לא להשאיר לבישול ממושך על אש קטנה)
אחרי שהכבד מתחיל לקבל את הצבע הורוד מבושל, להוסיף את היין החומץ התבלינים ולהמשיך לנער ולערבב עד שמוכן.(זה מוכן, כשטועמים ומרגישים שזה ככה,זאת הדרך לבדוק)

במתכון מעיתון, מבשלים איטריות רחבות, על פי ההוראות של האריזה, ואז כמה רגעים לפני שהכל מוכן מוסיפים אותן למחבת מערבבים וזהו.

אותו דבר, אפשר עם לבבות עוף,הודו(לא בקר) או כל דבר שמכניסים במסעדות ב"מעורבב ירושלמי"
רק שלהם לוקח יותר זמן להתבשל אז צריך להשאיר אותם על אש קטנה אחרי ההרתחה טיגון הראשונים, עד שיתרככו)
גולוסקלפרה​(נשלט)
לפני 15 שנים • 12 בנוב׳ 2009

טונה מקושקשת

גולוסקלפרה​(נשלט) • 12 בנוב׳ 2009
חומרים:
- 2 ביצים טריות
- 1 בצל קטן
- 1 עגבניה קטנה
- 1/2 פלפל ירוק (לחובבי החריף פלפל חריף)
- 1 עד 2 שיני שום (לפי הטעם)
- 1 טונה מקופסא
- תערובת פטרוזיליה וכוסברה ביחס של 1:2 לטובת הפטרוזיליה (כמות לפי הטעם)
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לפני ההכנה:
- את השום לקצוץ גס
- את העגבניה לקצוץ לקוביות קטנות (לא צריך לקלף)
- את הבצל מומלץ לחצות וכל חצי לחתוך לרצועות דקות (ניתן גם לקצוץ לקוביות קטנות)
- גם את הפלפל ניתן לחתוך לרצועות דקות או לקוביות
- פטרוזיליה וכוסברה לערבב ולקצוץ דק
- טונה לסחוט היטב מהשמן ולפורר מעט

הכנה:
- לחמם מחבט על האש, ולהוסיף מעט שמן כשהיא חמה
- להכניס את הבצל לטיגון ראשוני
- כשהבצל נהיה שקוף להוסיף את הפלפל הירוק (והחריף אם רוצים) והשחור
- להמשיך בטיגון ולערבב מדי פעם, עד שהבצל מושחם
- להוסיף את השום לטיגון קל (מספר שניות)
- להוסיף את העגבניה ולטגן עוד כדקה עד שהנוזלים מתאדים
- לשפוך פנימה את הביצים
- לטגן תוך עירבוב, ולהוסיף את המלח תוך כדי
- כשהביצה מוכנה (לא נוזלית) לכבות את האש
- להוסיף את הטונה הפטרוזיליה והכוסברה ולערבב

וריאציות:
לחובבי המטבח האסייתי, ניתן להחליף את המלח ברוטב סויה איכותי ואת שמן הזית בשמן סומסום ומומלץ להוסיף גם פלפל צ'ילי מיובש

ב-ת-א-ב-ו-ן !!!

(אשמח לשמוע תגובות icon_smile.gif)
נוריתE
לפני 15 שנים • 19 בנוב׳ 2009
נוריתE • 19 בנוב׳ 2009
חמין.(למי שלא יודע ולמי,שלא העזו.. icon_smile.gif )

קיי
נתח בשר,בקר(משקל על פי כמות הסועדים ,הצפויה)
רצוי מה שמכונה "שריר הזרוע".(תמנעו מבשר לצלי חתוך קוביות, מתפורר מהר)
תפוחי אדמה,
שעושית ,מכל הסוגים
חומוס,יבש
גריסי פינינה
בצל בנוני
מלח/אבקת מרק
אפשר גם פלפל אנגלי או שחור.גרוס.
הה וקפה שחור פשוט. לצבע או בחנות תבלינים, "ציקוריה".

חומרים ל"קישקע"
אפשר להשקיע ללכת לקצב יש להם מוכנות למילוי
או אפשר גם בלי ה"כיסוי"
קמח בצל קצוץ, קצת שמן פלפל שחור.

את ה חומרים האלו מערבבים ביחד לבצק דביק, ממלאים או עושים מהם כדורים כאלו קצת יותר מקציצת בשר ממוצעת.


תשרו את השעועית והחומוס למשך הלילה, (שעועית אדומה לא צריך להשרות)
עכשו
בשר לחתוך,רצוי ,תפ''א אדמה קוביות,בצל חתוך גס
לשים הכל בסיר ולכסות במיים,(גריסי פנינה נהוג לשים בשקיק בד)
אפשר כמובן גם ביצים קשות מי שאוהב.
להוסיך מלח פלפל, הקפה או הציקוריה זה בשביל הצבע אבל גם מוסיף טעם מיוחד.

להרתיח, להקטין אש
הסיר רצוי שיהיה או מחרס או מברזל כבד רציני.

אפשר להשאיר על אש קטנה מאחרי צהריים ערב עד למחרת צהריים
אפשר על כירת חשמל פתיליה מי שיש או בתנור חום בנוני נמוך.


זה הכל.
walking dead
לפני 15 שנים • 19 בנוב׳ 2009
walking dead • 19 בנוב׳ 2009
ארוחה הודית מענגת - נתחי בקר ברוטב שקדים, נפלא לחורף

לא להיבהל מרשימת התבלינים הארוכה - לא קשה להשיג אותם והתוצאה הריחנית והטעימה משתלמת בהחלט. מומלץ בחום למי שאוהב אוכל עשיר, מתובל ופיקנטי.

חומרים ל- 4 מנות
4 שיני שום קלופות
קוביית ג'ינג'ר קלופה וקצוצה
3 כפות שבבי שקדים מולבנים
3כפות + חצי כוס מים
3 כפות שמן קנולה (למה קנולה? כי זה השמן שאני מעדיפה)
חצי ק"ג בשר בקר טרי חתוך לקוביות
4תרמילי הל שלמים (לאחר הבישול יש להוציאם)
3 שיני ציפורן שלמות (לאחר הבישול יש להוציאם)
1 מקל קינמון
1בצל, קלופים וקצוצים דק (מומלץ לגרר בפומפיה)
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים (לזרעי כוסברה אין טעם של כוסברה, לא לדאוג)
חצי כפית זרעי כמון טחונים
רבע כפית אבקת צ'ילי
חצי מיכל יוגרט לבישול (לא המיכלים העצומים של השני ליטר)

אופן הכנה:
את השום, הג'ינג'ר והשקדים שמים במעבד מזון עם 6 כפות מים ומעבדים למשחה חלקה.
מחממים שמן בסיר כבד על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את קוביות הבשר, משחימים היטב ומוציאים בכף מחוררת. מוסיפים לשמן החם שבסיר את תרמילי ההל, שיני הציפורן ומקל הקינמון. מוסיפים מיד את הבצל, בוחשים ומטגנים עד שהבצל משחים היטב.
מנמיכים לאש בינונית. מוסיפים את משחת השום והשקדים, את זרעי הכמון, הכוסברה והצ'ילי. בחושים ומטגנים 3-4 דקות עד שהתערובת משחימה מעט.
מוסיפים את קוביות הבשר, מלח, יוגורט וכוס מים. מביאים לרתיחה, מכסים ובוחשים מדי פעם (כשעה-שעה וחצי עד שהבשר רך, תלוי באיכותו וטריותו).

מגישים עם אורז לבן ומשוויצים לאורחים שגם אתם יודעים להכין אוכל הודי.
lori{ע_מ}
לפני 15 שנים • 19 בנוב׳ 2009
lori{ע_מ} • 19 בנוב׳ 2009
דרוש מתכון מנצח למרק קובה סלק
בלוסום​(לא בעסק)
לפני 15 שנים • 19 בנוב׳ 2009

Re: עוף בוויסקי

בלוסום​(לא בעסק) • 19 בנוב׳ 2009
Tיפוס כתב/ה:
מתכון החודש - עוף עם וויסקי

מתכון מעולה. הכנתי בבית

נפלא לימים מיוחדים

מצרכים:

בקבוק וויסקי משובח

עוף צעיר - עד 2 ק"ג

מלח, פלפל, ועשבי תיבול

שליש כוס שמן זית מעולה

אופן ההכנה:

לשטוף היטב את העוף

לשתות כוס וויסקי

לשפשף את העוף היטב במלח, פלפל ועשבי תיבול

לעסות אותו מכל הכיוונים בעזרת שמן הזית

לחמם את התנור ל 180 מעלות

עד שהתנור מתחמם לשתות עוד כוס וויסקי

לשים את העוף בתבנית גדולה

לשתות עוד 2 כוסות וויסקי

לסים הטרבוסתת במספר 3

אחרי עשרים דקים להכניס את בציפור

אחרי חסי שאה להציף בתוך התחת של הציפור ועם הוא אסה קקה להחליפ חיטול

תיקנס לערון ותשטה אוד כוס מהמיס של הציפור

לטפור- לוושל- לא חשוב

שילח ליזדיין הציפור

לשיר הציפור הבן זונה בטנור

לנסות לוצי

בלי לסרופ היד

תשפוח אוד וויסקי בגרון שלך

לנסות אוד פאם לאוציא הציפור קי לא אלך כודם

לארים הקוס ימה של הציפור מהריספה ולנגב אותו עם הסמרתות של הספונגה וללחת לישון

כי מי אוהב לאחול ציפור

כוס אמק



rffl.gif rffl.gif