סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

השפלות

AngelFire​(שולט)
לפני 15 שנים • 20 בספט׳ 2009
AngelFire​(שולט) • 20 בספט׳ 2009
פיה
אני איתך מסכים לכל מילה.
fairy כתב/ה:
אנה דן-
ציטוט: אני די מסכימה עם אסטרו בעניין הזה.
זה לא המעשה אלא המשמעות שמייחסים לו.
יש במשרדים את הקטע הזה שעושים מהכנת קפה כזה סיפור, שהיא ביטוי לדרגה נמוכה. לפעמים היא כן ולפעמים היא לא, זה תלוי איך עושים את זה. הרי גם לאורחים שלי אני מכינה קפה, וזה בטח לא ביטוי להנמכה מולם. וכשזה בעבודה -
יש בחורות שלא מסכימות להכין קפה לבוס שלהן, כי זה משפיל. זה לא אומר שזו פעולה משפילה באופן עקרוני, אלא שהן בוחרות לתפוס אותה כך.
אם אני לא חושבת שיש בזה השפלה אז אני לא אחוש השפלה כשאני עושה את זה, בדומה לדוגמת האנאלי.

וכשאני שמה את עצמי בתפקיד המשרתת עבור הגבר שלי, זה כי אני רוצה לעשות למענו, אבל איפה יש כאן הבדלי מעמדות?

אני לא חושבת שלהכין קפה בעבודה זה דבר משפיל, אבל את לא יכולה להתעלם מהעובדה שהכנת קפה היא תמיד (אני לא מכירה מקרים אחרים) חלק מהגדרת התפקיד של הפקידות, ואף פעם לא כחלק מהגדרת התפקיד של ההנהלה או אנשי מקצוע (אני אף פעם לא ראיתי מישהו בדרגת מנהל, והכוונה למנהל במשרד, לא במוקדים- או אנשי מקצוע כמו עו"ד מכינים לעצמם או לאורחים שלהם קפה).
את נתת דוגמא על עצמך שכשאת מכינה קפה לאורחים את לא מרגישה משופלת, להכין קפה לאורחים מתוך רצון ולהכין קפה לאנשים זרים כי זה תפקידך ואת חייבת בין אם את רוצה או לא זה שני דברים שונים לגמרי, פה בעיניי בדיוק מתבטא הבדל המעמדות, אומנם את מתמסרת לשולט מתוך רצון, אבל לא כל דבר שאת עושה נעשה ממקום של רצון, אלא ממקום של להעניק, (הכוונה היא בעיקר לשירות) בניגוד אליו (ובניגוד למנהלים), שהם לא צריכים.
תחת השמש​(נשלט)
לפני 15 שנים • 3 באוק׳ 2009

ואם נחזור רגע לשאלה שלשמה נפתח הפוסט....

תחת השמש​(נשלט) • 3 באוק׳ 2009
בעניי השפלה(חיובית ומעצימה) זה קוקהולדיות.
המקום שיש לאישה בזוגיות לנהל מערכת/ות יחסים נוספת/ות באופן חד צדדי.
הבעל/בןזוג וכד', לעיתים נוכח נפקד, לעיתים מתופעל ולעיתים גם לא יהיה נוכח.
אם זה בבילוי של האישה במקום אחר ו/או שהוא מפנה את חדר השינה/ הבית לטובת מפגש.
כמובן שסביב זה אפשר ליצור אין ספור אפשרויות יצירתיות ויצריות.

הבסיס וזה ההכי חשוב, זה שלאישה מותר בהגדרה ולבעל אסור. למה?! ככה!!!!

כמובן שישנם עוד הרבה דברים נוספים וכל אחד מתחבר לדברים אחרים/נוספים.
נקשר אליך
לפני 14 שנים • 27 בדצמ׳ 2009

בראות עיני

נקשר אליך • 27 בדצמ׳ 2009
אין ספק שהשפלה זה דבר אינדיבידואלי ובראות עיניו של הנשלט.
בעיני השפלה זה להיות במצב של חוסר אונים כמו להיות מובל בקולר, לעשות בוט פטיש,
לעמוד על 4 ולנבוח כמו כלב, להיות מוצלף ללא יכולת דיבור או אפילו להתחנן עבור משהו
ולא מתוך כפיה.
אך ההשפלה הגדולה ביותר עבורי היא כל הדברים הללו רק בפומבי, שכן ההשפלה מוכפלת פי כמה.