זאלופון(שולט) |
לפני 20 שנים •
25 במרץ 2004
לפני 20 שנים •
25 במרץ 2004
זאלופון(שולט) • 25 במרץ 2004
הכוח, ההתמרדות וכל השאר לא רלוונטיים לעניין הכיבוש. זה יכול לקרות גם אם הם מיעוט שמתיישב באדמה שהיא לחלוטין לא לו. אם אנחנו "כובשים" הרי שהאדמה הזו היא שלהם לפי דין, וזה לא ברור מאליו בשבילי.
והלוואי שיקומו, גם פה וגם שם, מנהיגים בעלי הרצון והכוח לסיים את הסכסוך הזה. בינתיים אין כאלה לא פה ולא שם. לחבר שלי היתה פעם הצעה לחיסול הטרור: לאסוף את כל הפלשתינים בכיכר גדולה ולהביא לפניהם קרקס שלם על כל מה שכרוך בו. לאחר מכן להחיש למקום פלוגה של גולני, שלפי אות מוסכם תאנוס בברוטליות את אותו הקרקס, על ליצניו, דוביו, סוסיו ולהטוטניו, למול עיני הפלשתינים. "אחרי זה", נשבע החבר בעיניים נוצצות, "הם כבר לא יתעסקו איתנו. מי רוצה להסתבך עם פסיכים שאונסים קרקס?!" האמת? כרגע אני לא רואה שום פתרון טוב יותר. שיהיה יום שקט באמת וגם שבוע שקט אחריו. |
|
ThePassionMaster |
לפני 20 שנים •
25 במרץ 2004
לפני 20 שנים •
25 במרץ 2004
ThePassionMaster • 25 במרץ 2004
אוקיי...
איך אומר הפתגם ? טורקי טורקי ? יפו נצרת חיפה רמלה שטחים כבושים ? |
|
אפרוח קטלני{Lilu FemDo} |
לפני 20 שנים •
26 במרץ 2004
בואו נעמיד דברים (על דיוקם)
לפני 20 שנים •
26 במרץ 2004
אפרוח קטלני{Lilu FemDo} • 26 במרץ 2004
פאשן,
אתה כותב כאן על המלך הסעודי של ירדן בערך פעם בשעתיים, כאילו שזה מוכיח משהו. אז הידעת? על ישראל שולט ראש ממשלה ממוצא רוסי, למרות ש- 75% מהאוכלוסייה שלה אינם ממוצא רוסי כלל וכלל!!!!! עכשיו, אני מניח שתרצה לכתוב לי שזה לא רלוונטי, כי הוא יהודי וישראל היא מדינת היהודים. רק לפני שאתה עושה את זה, אני מציע שתחשוב - לפחות שנייה - על האנלוגיה של המלך הסעודי של ירדן. נכון!!! יפה מאוד, פאשן. הוא ערבי וגם הם. הדברהשני שאתה כותב פעם בשעתיים, (אגב, זה בקופי ופייסט? חבל על האצבעות...) זה שמצבם של ערביי ישראל הרבה יותר טוב ממצבם של אחיהם הערבים במדינות השכנות. לא ממש ברור לי איך זה קשור לסכסוך הישראלי - פלשתיני, או למה זה אומר שחיסול יאסין זה דבר חכם למרות מאות ההרוגים שזה יגבה מאיתנו, אבל שוב, לגופו של עניין - מצבם של היהודים בדימונה טוב לאין ערוך ממצבה של הקהילה היהודית באלבניה. אתה חושב שזה מעניין שם מישהו? מישהו אומר לעצמו -" נכון, אין לי עבודה ואין לי כסף בגלל הממשלה הקפיטליסטית והבוזחת הזו, (בוזחת = בולעת זרע חם), אבל זה בסדר, אני לא אתעצבן, כי באלבניה הם אוכלים ג'וקים כי אין להם כסף, וגם שם יש יהודים כמוני" ? כל אחד מסתכל על הסביבה שלו, מה אחרים מקבלים מהמדינה ומה הוא. ההשוואה הנכונה צריכה להיות בין המשפחה של עומר סוועאד משגב שלום, שחיים בכפר ש- 90% ממנו משרתים בצה"ל בשירות קבע, ושאין קו אוטובוס שמגיע אליו, שלא לדבר על קו חשמל או צינור ביוב, לבין המשפחה של בני אביטן מטבריה, שאם מישהו היה חושב לשנייה שאפשר לא לחבר אותם לחשמל או לביוב המדינה היתה מתפוצצת. קפיש? ונקודה אחרונה בשבילך - מה אתה מוכן לעשות אם חותמים על הסכם ז'נבה והוא מתפוצץ בגללנו, לא בגלל הפלסטינים? כי רק שתהיה בעניינים, את הסכם אוסלו ישראל הפירה הרבה יותר פעמים מהפלסטינים, ואת זה אני אומר באופן הכי מוסמך, בתור מישהו שחלק מהתפקיד שלו היה לעקוב אחרי זה. וזאלופון - אתה יודע בדרך כלל אנחנו מסכימים, אבל הפעם ממש לא. כיבוש זה עניין שנקבע לפי האנשים, לא לפי הטריטוריה. אם אתה ומוחמד חיים על אותו רצף טריטוריאלי, לך יש זכות הצבעה לממשלה שלך ולמוחמד לא, לך יש חופש תנועה ולמוחמד לא, אתה יכול ללכת לבקר את מוחמד - אבל הוא לא יכול ללכת לבקר אותך, למוחמד חיילים יכולים להיכנס הביתה באמצע הלילה, ולהוציא אותו מהבית כדי שידפוק על הדלת של השכן שלו, שנחשד בפח"ע (כדי שאם הוא יירה במישהו כשהדלת נפתחת זה יהיה במוחמד ולא בחיילים) ולך בחיים לא יחלמו לעשות כזה דבר - אז מוחמד כבוש ואתה לא. אין איך להתחכם עם זה.... |
|
בטי בום(שולטת) |
לפני 20 שנים •
26 במרץ 2004
בקשר לקירקס ...
לפני 20 שנים •
26 במרץ 2004
בטי בום(שולטת) • 26 במרץ 2004
זאלו ,
אפשר לקבל את מאלף האריות כשהראש שלו בתוך הפה של האריה ? את הסטראפ להביא מהבית או שצהל מספק ? |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 20 שנים •
26 במרץ 2004
לפני 20 שנים •
26 במרץ 2004
זאלופון(שולט) • 26 במרץ 2004
צה"ל מספק, אבל רק עודפים אמריקאים משומשים ממלחמת ויאטנם. נראה לי שעדיף להביא מהבית (אפילו שהאריה קצת יקנא).
|
|
kamor(נשלט) |
לפני 20 שנים •
27 במרץ 2004
לפני 20 שנים •
27 במרץ 2004
kamor(נשלט) • 27 במרץ 2004
יש פה מישהו שמסוגל לענות לי על השאלה .....
למה בזמן תהליך השלום שבו רבין וערפאת לחצו ידיים ונחתמו הסכמים , עדיין יהודים נרצחו ?? בדיוק !! בזמן שצהל פינה שטחים , בזמן שישבו והחליטו על גורל ירושלים , בזמן שחילקנו להם נשק חם . בזמן שישבו צוותים משני הצדדים וניהלו משא ומתן עדיין יהודים נרצחו בפיגועים באופן שיטתי . יש למישהו תשובה ? . |
|
sheze(נשלטת) |
לפני 20 שנים •
27 במרץ 2004
אני מציעה
לפני 20 שנים •
27 במרץ 2004
sheze(נשלטת) • 27 במרץ 2004
לכבוש מלפפונים במקום שטחים
|
|
מלכה מלקה(אחרת) |
לפני 20 שנים •
27 במרץ 2004
שזה את נהדרת !!!
לפני 20 שנים •
27 במרץ 2004
מלכה מלקה(אחרת) • 27 במרץ 2004
קאמורי - ההסבר הפשוט שלי הוא שאם תלך ותברר לעומק תקרא שגם ב"צד השני" לא הכל היה מושלם וגם שם אנשים עדיין נפגעו למרות שנלחצו ידיים . בנוסף אני לא חושבת שתהליך הוא דבר של ימים - זה כל הרעיון של תהליך וצריך להיות סבלנים אליו . אנשים סוחבים עם עצמם דברים במשך שנים ומן הסתם לא יהיה שלום תוך יום כי לחצו ידיים וזהו . יתרה מזאת - מה לעשות - גם בצד שלנו וגם בצד השני יש מופרעים ואני לא חושבת שהם הדגש . |
|
אפרוח קטלני{Lilu FemDo} |
לפני 20 שנים •
27 במרץ 2004
קאמור, איזו שאלה מוזרה
לפני 20 שנים •
27 במרץ 2004
אפרוח קטלני{Lilu FemDo} • 27 במרץ 2004
והתשובה היא שגם בזמן שדיברו, עדיין פלסטינים היו תחת כיבוש, עדיין היו מחסומים ומתנחלים ועוצר ועצירים במעצר מינהלי, וכל עוד יהיה כיבוש - יהיה טרור.
שים לב שכשכבשו אותנו גם אנחנו עשינו טרור, ושכל עם כבוש - החל מהבאסקים, דרך הכורדים, והסהראווים במזרח סהרה המרוקאית, נאבק נגד הכיבוש הזה, ויש גורמים בתוכו שבוחרים לנהל את המאבק הזה בדרך של טרור. למה אתה מצפה שכאן זה יהיה שונה? כי אנחנו יהודים טובים? כל עוד יהיה כיבוש, יהיה טרור. |
|
kamor(נשלט) |
לפני 20 שנים •
28 במרץ 2004
לפני 20 שנים •
28 במרץ 2004
kamor(נשלט) • 28 במרץ 2004
לא מסכים איתך בכלל מלקוש , מה שהם עשו בזמן הסכם "שלום" זה היה רצח בכוונה .
ואנחנו מעולם ולעולם לא נרצח ואין מקום להשוואה בכלל. לא מקובל עלי השטות הזאת שזה לגטימי לעם נכבש לרצוח אזרחים תמימים בזמן הסכם שלום !!! קודם להסכם שלום זה הפסקת אש . וזה לעולם לא התבצע בצד הפלסטיני ולעולם לא יתבצע . למה ? אין שלטון בצד הפלסטיני , אין מישהו שיכול להוביל את כל הפלגים . כל פלג נלחם על יוקרה במתבטאת בכמות הרציחות שמוציא לפועל . האירגון החזק הוא האירגון שהכי לוחמני וכי רצחני . ערפאת שלט ברחוב הפלסטיני בזמנו , אבל מדוע לא מנע פיגועים ? התשובה נמצאת למעלה , כי זה לא הסתדר טוב לעראפת מבחינה ציבורית למנוע פיגועים . היה לו נוח מבחינה פוליטית לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה . גם לקבל תמיכה עולמית כמנהיג וגם לקבל תמיכה מהפלסטינים . הסכמי ז'נבה !!!!! עם מי בדיוק ? יש שלטון חדש בצד הפלסטיני שמסוגל לדחוף את עמו קדימה לשלום ? אין ולא יהיה בזמן הקרוב מישהו כזה מי ששולט זה מספר אירגונים צמאי דם שמגחכים ועוד בקול רם על הסכם כזה . כל הסכם או יוזמה שעלתה אי פעם במשך שנות האלימות בעלות מכנה משותף אחד . צד הפלסטיני לא מוכן לוותר על רצח והצד הישראלי לא מוכן לשתוק על רצח .והמעגל הזה נמשך ונמשך . הפתרון הוא לא הסכם , הפתרון הוא הפרדה חד צדדית "נדיבה" ומוחלטת בין שני העמים . מה שחשוב זה עניין ההפרדה המוחלטת !!!! . |
|