JabberwockY(שולט) |
לפני 15 שנים •
7 בנוב׳ 2009
פינת המדע: מין אוראלי לא-אנושי.
לפני 15 שנים •
7 בנוב׳ 2009
JabberwockY(שולט) • 7 בנוב׳ 2009
[מתוך אתר האינטרנט של העיתון המדעי Science, בתרגום ועריכה חופשית]
מין אוראלי הוא תופעה נדירה בממלכת החיות. בני אדם עושים את זה, כמו גם קרובי המשפחה שלנו, קופי הבונובו. לאחרונה מצאו מדענים, בפעם הראשונה, מין אוראלי אצל יונק שאינו פרימאט [קרובינו קופי-האדם]. במהלך ההזדווגות, נקבת עטלף הפירות קצר-האף נוהגת ללקק את איבר המין של בן-זוגה, ככל הנראה בכדי להאריך את משך ההזדווגות. תגלית זו מרמזת על יתרון ביולוגי למין אוראלי. חוקרים סינים צילמו במצלמת אינפרא-אדום את המתרחש בלילה בכלוב עטלפים קצרי-אף וניתחו את הצילומים במעבדה. רוב מה שראו לא הפתיע אותם: הזכרים בנו אוהלים מעלי דקלים סיניים בכדי למשוך את הנקבות, ושני המינים ניקו/ליטפו זה את זה במהלך החיזור. אולם אז הגיעה ההפתעה: לאחר שהזכר עלה על הנקבה מאחור, היא התכופפה קדימה והחלה ללקק את איבר מינו [הנה סרטון: http://sciencenow.sciencemag.org/cgi/content/full/2009/1030/2?etoc. הצפייה לעטלפים מעל גיל 18 בלבד]. מתוך 20 זוגות עטלפים שנצפו מזדווגים, 70% מהנקבות ביצעו מין אוראלי בזכרים. הזכרים מצידם לא נרתעו בזמן הליקוק והחוקרים מצאו שככל שנקבה ליקקה יותר כך התארך משך ההזדווגות (על כל שנייה של ליקוק "הרוויחה" הנקבה עוד 6 שניות של הזדווגות). צוות החוקרים מעריך שהליקוק עוזר להשאיר את איבר מינו של הזכר זקוף ושהרוק מגדיל את הסיכוך, שני גורמים המאריכים את משך ההזדווגות. בסך-הכל, נקבות שמצצו לזכרים הזדווגו במשך 4 דקות, פי שניים מנקבות שלא מצצו. מדוע משתלם לנקבות להאריך את משך ההזדווגות? לחוקרים יש מספר היפותזות. אפשרות אחת היא שזה משפר את העברת הזרע. אפשרות אחרת היא שזה מעסיק את הזכרים למשך זמן ארוך יותר, ובכך שומר עליהם הרחק מנקבות יריבות. בנוסף, המין האוראלי אף עשוי להגן מפני מחלות מין היות ולרוק יש תכונות אנטי-מיקרוביאליות. בעלי חיים רבים למשל, ובכללם עטלפי פירות, מלקקים את איבר מינם לאחר ההזדווגות. במספר מינים אכן נתגלה שהליקוק העצמי מקטין את הסיכוי לחלות במחלות מין. לידיעתכם |
|
שוסי |
לפני 15 שנים •
7 בנוב׳ 2009
לפני 15 שנים •
7 בנוב׳ 2009
שוסי • 7 בנוב׳ 2009
adorable(ואני אפילו לא צינית)
ובכלל,פינות המדע שלך הן יאמי. |
|
זיקית |
לפני 15 שנים •
7 בנוב׳ 2009
:)
לפני 15 שנים •
7 בנוב׳ 2009
זיקית • 7 בנוב׳ 2009
אדיר.
למרות שבמקרה שלנו, יש לי תחושה שליקוק עצמי היה מקטין את הסיכוי לחלות במחלות מין מהסיבה הפשוטה שהרבה אנשים פשוט לא היו טורחים למצוא מישהו אחר שילקק להם |
|
Bent |
לפני 15 שנים •
7 בנוב׳ 2009
לפני 15 שנים •
7 בנוב׳ 2009
Bent • 7 בנוב׳ 2009
לא שאכפת לי,
אבל אם הייתי מצליח לללק את עצמי ..................... |
|