Victoria Frances(שולטת) |
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
Re: ..
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
Victoria Frances(שולטת) • 30 בנוב׳ 2009
nurit כתב/ה: Victoria Frances כתב/ה: הגדרות זה רע!
מה שחשוב זה מה שמרגישים, ולא איך קוראים לזה. אנחנו מוגדרים, גם מבלי לרצות. אני רק שואלת, מנקודת מבט אישית,של שולטים של נישלטות. שולט, דרושה שתהיה בו מידה של סאדיזם או שלא? ואם כן, עד כמה איפה עובר הגבול שבין נכנה את זה "סאדיזם חיובי" זה,שעונה לצרכים המאזוכיסטיים של הנישלטת שלו(אם יש בה)לעומת זה השלילי, זה שכבר ממש לא נחמד להיות איתו בקשר בידסמי. איי איי את אולי מוגדרת, אני לא. שכל אחד יקח את זה כרצונו. |
|
Victoria Frances(שולטת) |
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
.
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
Victoria Frances(שולטת) • 30 בנוב׳ 2009
למרות שזה קצת סוטר כשליד הכינוי שלי מופיע "שולטת".
|
|
Brave Dwarf |
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
Brave Dwarf • 30 בנוב׳ 2009
Lanya Colson כתב/ה: [...]תקציר מנהלים: ההבדל בין סאדיסט טוב סאדיסט רע טמון במעשים של אותו אדם, סאדיסט טוב עושה מעשים טובים, וסאדיסט רע - מעשים רעים. אני שאלה רצינית. לדעתך, אם אני מאונן על ילדים קטנים בלילה, אך לא אונס, אני פדופיל שעושה מעשים טובים? או אם אני רוצח שעוצר את עצמי מבפני לרצוח את זה/זו שמולי, אזי אני רוצח טוב. במחשבה שניה, אני לא רוצח כלל. כי כדי להיות רוצח אני חייב לרצוח. אני הבנתי אותך נכון? ואין לו שום משמעות מוסרית מי או מה קובע את המשמעות המוסרית? אם הסביבה, הרי שאז את צודקת. הם לא יודעים שאני רוצח מכיוון שלא רצחתי. אך אם האדם עצמו... אזי הכל נראה אחרת. |
|
Morticia |
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
Morticia • 30 בנוב׳ 2009
Brave Dwarf כתב/ה: Lanya Colson כתב/ה: [...]תקציר מנהלים: ההבדל בין סאדיסט טוב סאדיסט רע טמון במעשים של אותו אדם, סאדיסט טוב עושה מעשים טובים, וסאדיסט רע - מעשים רעים. אני שאלה רצינית. לדעתך, אם אני מאונן על ילדים קטנים בלילה, אך לא אונס, אני פדופיל שעושה מעשים טובים? או אם אני רוצח שעוצר את עצמי מבפני לרצוח את זה/זו שמולי, אזי אני רוצח טוב. במחשבה שניה, אני לא רוצח כלל. כי כדי להיות רוצח אני חייב לרצוח. אני הבנתי אותך נכון? ואין לו שום משמעות מוסרית מי או מה קובע את המשמעות המוסרית? אם הסביבה, הרי שאז את צודקת. הם לא יודעים שאני רוצח מכיוון שלא רצחתי. אך אם האדם עצמו... אזי הכל נראה אחרת. גמד יקר, ההבדל המהותי בין המקרים שתיארת טמון ביכולת לשליטה עצמית (שזה בעיני דבר הרבה יותר חשוב בבנאדם מיצר סדיסטי) פנטזיות "רעות" יש גם לאנשים טובים ולאנשים המסוגלים לאנוס ולרצוח לרוב יש את היכולת להבחין בין טוב לרע אבל אין כמעט עד בכלל מצפון אז... אולי לפעמים טוב שהסביבה לא אדישה לכאלו מקרים |
|
Brave Dwarf |
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
Morticia כתב/ה: גמד יקר, ההבדל המהותי בין המקרים שתיארת טמון ביכולת לשליטה עצמית (שזה בעיני דבר הרבה יותר חשוב בבנאדם מיצר סדיסטי) פנטזיות "רעות" יש גם לאנשים טובים ולאנשים המסוגלים לאנוס ולרצוח לרוב יש את היכולת להבחין בין טוב לרע אבל אין כמעט עד בכלל מצפון אז... אולי לפעמים טוב שהסביבה לא אדישה לכאלו מקרים Morticia, זה בדיוק מה ששאלתי את דעתה של לניה (או כל אדם אחר שיש לו לענות) האם העובדה שהאדם "מתאפק" או "שולט" בצרכיו, עושה אותו טוב? האין זה עושה אותו בעל שליטה בלבד? לדעתי, כדי לזכות באותה זכות להיקרא "טוב" יש להשפט לא על פי מה הם רואים או יודעים או מה אתה מחביא והאם מצליח, אלא על פי הצרכים שלך עצמם. |
|
Morticia |
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
Morticia • 30 בנוב׳ 2009
Brave Dwarf כתב/ה: Morticia כתב/ה: גמד יקר, ההבדל המהותי בין המקרים שתיארת טמון ביכולת לשליטה עצמית (שזה בעיני דבר הרבה יותר חשוב בבנאדם מיצר סדיסטי) פנטזיות "רעות" יש גם לאנשים טובים ולאנשים המסוגלים לאנוס ולרצוח לרוב יש את היכולת להבחין בין טוב לרע אבל אין כמעט עד בכלל מצפון אז... אולי לפעמים טוב שהסביבה לא אדישה לכאלו מקרים Morticia, זה בדיוק מה ששאלתי את דעתה של לניה (או כל אדם אחר שיש לו לענות) האם העובדה שהאדם "מתאפק" או "שולט" בצרכיו, עושה אותו טוב? האין זה עושה אותו בעל שליטה בלבד? לדעתי, כדי לזכות באותה זכות להיקרא "טוב" יש להשפט לא על פי מה הם רואים או יודעים או מה אתה מחביא והאם מצליח, אלא על פי הצרכים שלך עצמם. מאחר וזו דעתך, אין לי אלא לכבדה אבל מוסר וערכי טוב ורע נתונים להרבה מאוד דיונים ודעות (ואני מדברת על מקרים קצת פחות חמורים מרצח, למרות שגם ברצח יש מי שיראה טוב, לצערי הרב, על רקע אידיאולוגי למשל...) נניח גבר בגיל 40 מתחיל לגלות שיש לו פנטזיות סמויות על בתו המתבגרת, מתהפך בלילות, לא יודע מה לעשות, לא מפסיק לפנטז על סקס עם הבת שלו על פנטזיות אגב, אין לנו כל כך שליטה (כמו על חלומות) וזה בוודאי יותר נפוץ ממה שרובנו מוכנים לגלות מצד שני, הוא אב נפלא שכל חייה היה שם בשבילה בהרבה תמיכה ואהבה, מעולם לא רצה או חלילה עשה לה רע, בוודאי לא בכוונה תחילה הוא בוחר ללכת לפסיכולוג כדי להתמודד עם הקושי ולנסות לטפל בדבר הזה שנתפש בעיניו כאיום ונורא ובוודאי שלא מעיז לעשות אותו! כן - הוא בנאדם טוב יש לו מצפון לפחות... הוא בפירוש בחר לעשות מעשה טוב בכולנו יש את יצר הרע לא בכולם יש טוב ויכולים להיות מקרים של אנשים המפנטזים על דברים רעים שלא יצא להם לעשות אותם לא כי יש בהם טוב לב, אלא כי טרם הזדמן להם אין לזה כללים ברורים אבל כן - לשליטה עצמית ולבחירה חופשית יש המון עוצמה ומי שבוחר לעשות טוב, גם אם קיים בו יצר הרע, הוא טוב בבסיסו למה לא? |
|
Brave Dwarf |
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
אוח... עשית לי רע עכשיו עם הדוגמא שלך. נו ולדעתך ניתן להגדיר אדם שמפנטז על כזה דבר, כאדם טוב רק כי לא מימש?
ומצד שני: מי אתה גמד שתשים גבולות לפנטזיות ותחליט אלו מהן "מותרות" ואלו "אסורות". או מנין לך התעוזה לשפוט אנשים על פי הפנטזיות שלהם. נכון? אני אגב לא בטוח אם אני מתווכח. אני יותר שואל. נראה לאן יתפתח הדיון אבל אולי אפילו אביא לכאן ציטוט מאתר אחר, בנושא "מקומו של מצפון במערכת יחסים / פעילות BDsMית" שם מישהו הגיב לי תשובה לה לא מצאתי מילים. |
|
Morticia |
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
Morticia • 30 בנוב׳ 2009
Brave Dwarf כתב/ה: אוח... עשית לי רע עכשיו עם הדוגמא שלך. נו ולדעתך ניתן להגדיר אדם שמפנטז על כזה דבר, כאדם טוב רק כי לא מימש?
ומצד שני: מי אתה גמד שתשים גבולות לפנטזיות ותחליט אלו מהן "מותרות" ואלו "אסורות". או מנין לך התעוזה לשפוט אנשים על פי הפנטזיות שלהם. נכון? אני אגב לא בטוח אם אני מתווכח. אני יותר שואל. נראה לאן יתפתח הדיון אבל אולי אפילו אביא לכאן ציטוט מאתר אחר, בנושא "מקומו של מצפון במערכת יחסים / פעילות BDsMית" שם מישהו הגיב לי תשובה לה לא מצאתי מילים. עכשיו סקרנת אותי... נו תביא...! אם ניתן להגדיר אדם שמפנטז על כזה דבר כאדם טוב רק כי לא מימש? חייבת להודות שכאן אני נוטה להסכים עם גברת ויקטוריה בענייני הגדרות מה זה להגדיר בן אדם כטוב? מה המשמעות של זה בכלל? גם לא הייתי בהכרח מגדירה אדם עם כאלו פנטזיות כאדם רע, באותה מידה הייתי אומרת שהוא כנראה לא בן אדם רע, אפילו שהיו לו פנטזיות רעות, בגלל שהוא בחר לעשות מעשה טוב אני בטוחה שאדם בעל מודעות כזו שמחליט להלחם ביצר הרע שמשתלט על הפנטזיות שלו ולתפוס עליהן שליטה, ולא על בתו, מרגיש עם עצמו איום ונורא ומשוכנע שהוא בנאדם נבזי ומרושע אני בטוחה שחלק מהטיפול, מעבר לחיפוש עצמי אחר מניעים ושאר ירקות, הוא להשיב לאותו אדם את האמון בטוב לבו אז לא יודעת איך להגדיר אותו אבל אם אתה שואל אותי - הוא ראוי להשיב את האמון הזה לעצמו ולא בזכות שלא עשה את שפנטז ולא בניגוד לכך שבכלל היו לו כאלו פנטזיות אלא בזכות כך שהוא בחר להשיב מלחמה טובה למחשבה רעה ובסופו של דבר עשה טוב כן, ככה אני חושבת |
|
נוריתE |
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
Re: ..
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
נוריתE • 30 בנוב׳ 2009
Victoria Frances כתב/ה: nurit כתב/ה: Victoria Frances כתב/ה: הגדרות זה רע!
מה שחשוב זה מה שמרגישים, ולא איך קוראים לזה. אנחנו מוגדרים, גם מבלי לרצות. אני רק שואלת, מנקודת מבט אישית,של שולטים של נישלטות. שולט, דרושה שתהיה בו מידה של סאדיזם או שלא? ואם כן, עד כמה איפה עובר הגבול שבין נכנה את זה "סאדיזם חיובי" זה,שעונה לצרכים המאזוכיסטיים של הנישלטת שלו(אם יש בה)לעומת זה השלילי, זה שכבר ממש לא נחמד להיות איתו בקשר בידסמי. איי איי את אולי מוגדרת, אני לא. שכל אחד יקח את זה כרצונו. ויקטוריה, לך כתוב על יד הכינוי שולטת לי כתוב נישלטת הנה כבר הגדרה מספר אחת. שהיכרת בה, הודעה אחת אחרי ומורטישיה, גמד? לאיפה היגעתם? אני שואלת דבר פשוט. מתי הסאדיזם ,בוא נכנה את זה ה- חיובי ,זה שמשרת את המטרה הבידסמית המשותפת לחלק מאיתנו כאן הופך להיות דבר מזיק ולא טוב? |
|
Brave Dwarf |
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
לפני 14 שנים •
30 בנוב׳ 2009
נורית. אני השבתי לך על השאלה בתגובתי הראשונה. לפחות כך אני מאמין. לניה לקחה את הנושא למקום עוד יותר מרתק (שגם נוגע בי אישית מכל מיני סיבות), אז נתפסתי.
Morticia, מצידה, שיתפה אתי פעולה בחטא נורא זה והביעה את דעתה. מה לא בסדר בתמונה הזאתי? (-: |
|