שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

"אין לריח ממשיות במשחק או בסשן, למעט משחקי קיצון מסריחי

Bent
לפני 14 שנים • 28 בנוב׳ 2009

"אין לריח ממשיות במשחק או בסשן, למעט משחקי קיצון מסריחי

Bent • 28 בנוב׳ 2009
בדיון אחר בפורום כללי צטטתי את הכותרת הנ"ל, כריכוז שרשור ממקום אחר וזמן אחר.

ואני מאוד מעוניין לבחון אותה לעומק, רעיונות למשחק בריח בסצנה? איך ניתן להשתמש בחוש הריח למשחק?

אני מכיר בשימוש בחוש הריח לייצירת אווירה, לדוגמאה השימוש בקטורת או נרות ליצירת אווירה, אך זה אינו משחק.

ב:

http://www.peter-masters.com/wiki/index.php/Sensation_play#Sense_of_smell

הוא מחלק:

להוסיף או לשנות את חוש הריח על ידי שימוש בריחות חזקים כמו אמוניה (לא בטוח), שימוש בריחות ובשמים, ושימוש בריחות אחרים כריחות מזון, זיעה, שמנים, אוזון וכן הלאה.

"Adding or modifying sensations - Sense of smell

* Overwhelming the sense of smell with something like ammonia
* Use of perfumes and aromas
* Other scents, such as food odours, sweat, oil, ozone (electrical), etc. "

למנוע על ידידי שלילה ושימוש בפלאג לאף, צמר גפן, כסות ראש, מסכת גז או דברים אחרים.

Sensory deprivation - Sense of smell

* Nose plugs
* Cotton wool
* Hood
* Gas mask or similar

רעיונות נוספים?
הוא​(שולט)
לפני 14 שנים • 28 בנוב׳ 2009

קשה אך ניתן

הוא​(שולט) • 28 בנוב׳ 2009
שימוש בריחות שמזכירים עבר רחוק וחויות
ריח כטריגר לזכרון
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}
לפני 14 שנים • 7 בדצמ׳ 2009

ריח מתחבר ישירות לרגשות ולזכרונות

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 7 בדצמ׳ 2009
חוש הריח מתחבר אצלנו לרגשות ולזכרונות - וכמו כל חוש אחר הוא יכול להיות לבוא לידי ביטוי במהלך סשן.

דוגמאות:

חלק מטקס הפתיחה האהוב עלי כולל להניח את הראש שלה על הירך שלי, לתת לה להריח אותי ולהתחבר למקום שלנו.

ישנם הריחות שהם מקומות מוכרים - הריחות של הגוף שלנו במהלך סשן, הריח של הסבון במקלחת שאחרי, הריח של הצואר שלה בחיבוק בסיום.

מדי פעם חוש הריח מוגבר על ידי כיסוי העיניים....

icon_twisted.gif
מוצ'ילר
לפני 14 שנים • 7 בדצמ׳ 2009
מוצ'ילר • 7 בדצמ׳ 2009
אתה יכול לנסות לעשות משחק אילוף ולנסות להרגיל את הסאבית לזהות דברים מסוימים רק לפי חוש הריח. יש בזה גם משהו מאתגר ואם אתה בקטע של להפוך אותה לכלבה אז זה גם עושה את האפקט הזה.
השיטות יכולות להיות של מקל וגזר כמו לכלבה תן לה להריח את מה שאתה רוצה שהיא תזהה ואז תכסה לה את העיניים ותגיד לה לזהות אותם רק לפי הריח.
אם היא תצליח, תצ'פר אותה, ואם היא לא, תעניש אותה.
תחזור על זה כמה פעמים עד שהיא תלמד.
תמונה כפרית
לפני 14 שנים • 9 בדצמ׳ 2009

Re: ריח מתחבר ישירות לרגשות ולזכרונות

תמונה כפרית • 9 בדצמ׳ 2009
Dan_Kap כתב/ה:
חוש הריח מתחבר אצלנו לרגשות ולזכרונות - וכמו כל חוש אחר הוא יכול להיות לבוא לידי ביטוי במהלך סשן.

דוגמאות:

חלק מטקס הפתיחה האהוב עלי כולל להניח את הראש שלה על הירך שלי, לתת לה להריח אותי ולהתחבר למקום שלנו.

ישנם הריחות שהם מקומות מוכרים - הריחות של הגוף שלנו במהלך סשן, הריח של הסבון במקלחת שאחרי, הריח של הצואר שלה בחיבוק בסיום.

מדי פעם חוש הריח מוגבר על ידי כיסוי העיניים....

icon_twisted.gif

אני אוהבת את המקום הזה
את הריח הזה
כשאני שם כל העולם נעלם
רק אני ואתה
והריח הזה שלך
שלנו
ממלא את כולי
עוטף אותי
מחזיר אותי למקומי
לרגליך
ginger
לפני 14 שנים • 3 במרץ 2010
ginger • 3 במרץ 2010
אני למשל, שונאת את הריח של האלכוהול שנועד לחטא אזור מסוים בגוף טרם עושים בו דבר מה.
יש הרבה "משפחות ריח" לעשות בהן שימוש:
ריחות מרגיעים (לבנדר למשל או עץ אורן בלהבות)
ריחות תשוקה (ריח של הבושם שלו ושלו מעורב יחד)
ריחות של אימה (אלכוהול לחיטוי)
ריחות של מתח (ריח שיער חרוך או בשר שרוף)
ריח של חוסר אונים (מה שיש אצל רופא שיניים למשל)
ריח חברתי (תפו"א של ל"ג בעומר במדורה)
ריח של הבית של סבתא (עוגת קינמון בתנור)
וכו וכו וכו
ואפשר לתמרן הנ"ל לפי הרצון... מניחה שהבנת את הרעיון רק שחלק מהדברים מכריחים שיחה והכרות עמוקה מאוד כדי לדעת מה נעים, מה מאיים, מה מלחיץ, מה איום ונורא.
JabberwockY​(שולט)

קצת דוגמאות

JabberwockY​(שולט) • 3 במרץ 2010
אני אוהב ריחות גוף. לברתולין למשל, שהוא סוג-של המקבילה הנשית לזקפה הגברית, יש ריח חזק שיכול לשמש היטב במשחקי השפלה [צריך דוגמאות? הממ.. לא נראה לי]. גם לזרע הגברי יש ריח חזק וברור, ולשלוח את השפחה שלך לעבודה כשהריח שלך בוקע מגרונה היא חוויה מעוררת מהרבה בחינות.

עוד כדאי לציין שעל אף שהאף האנושי הוא בין הגרועים בטבע מבחינת יכולת האבחנה והרזולוציה המרחבית שלו, הוא משמעותי למדי ברמה התת-מודעת. המוח מגיב היטב לשילוב של ריחות ותחושות ומקשר בין אלו לאלו בקלות (ראה תגובתה של ג'ינג'ר), בתנאי שמרווח הזמן בין הריח לתחושה קצר מספיק. העובדה הזו יכולה לשמש היטב בהתווית התניות פבלוביות.

גם משחקי אוכל זה כיף ואובדן היכולת להבדיל בין טעמים כשהאף סתום יכול להוות מקור לשעשוע לא רע לשעות הפנאי.
walking dead
walking dead • 3 במרץ 2010
דווקא כשיש חוש ריח חד מאוד (מודה באשמה - זה החוש המפותח ביותר שלי icon_smile.gif ) המשחק אף מעניין יותר. מאחר ואני מסוגלת להבחין ולהבדיל בין ניחוחות שונים גם כשיש ריח אחר בחדר שאמור להסיט את תשומת ליבי (כמו קטורת או מבער עם שמן אתרי חריף) עדיין אוכל להבחין בניחוח הגוף הייחודי של אדם, ואפילו בין שוט רגיל לשוט זנבות (בחיי חוטמי שיש הבדל).

חוש ריח מפותח עוזר להבחין בין גומי לפלסטיק למתכת או לעור, ועל כן אצלי למשל לסתום את האף ולמנוע ממני מלהפעיל את החוש הזה גרוע יותר מכיסוי עיניים. מבחינתי זה באמת חוסר אונים icon_smile.gif