בטי בום(שולטת) |
לפני 20 שנים •
28 במרץ 2004
לפני 20 שנים •
28 במרץ 2004
בטי בום(שולטת) • 28 במרץ 2004
אנחנו לא גרים בשוויץ ויכולים לבחור לנו עם מי לעשות שלום
נכון הצד השני חרא ויש לו מנהיגים איומים אז מה ???? המנהיגות שלנו יותר טובה ? אין לנו ברירה אי אפשר להמשיך ככה כיבוש הורס אותנו גם כלכלית וגם מוסרית , ובטח מבחינה ביטחונית . לאורך ההיסטוריה כל כיבוש בסוף נגמר (ולא תמיד בצורה טובה ) אי אפשר לשלוט לאורך זמן על עם אחר . שלום עושים עם השטן לא עם המלאכים . |
|
מלכה מלקה(אחרת) |
לפני 20 שנים •
28 במרץ 2004
אשתדל לא לחזור על עצמי (:
לפני 20 שנים •
28 במרץ 2004
מלכה מלקה(אחרת) • 28 במרץ 2004
מה שמדהים אותי כל פעם מחדש לראות / לשמוע זה שלרוב מי שמדבר כנגדי בענייני פוליטיקה שכאלו תמיד מאשים רק את הצד השני . אף פעם לא אומר שגם אנחנו רוצחים ( וכמובן שאם זה אנחנו אז זה לא רצח זה הרג וזה תמיד אבל תמיד לגיטימי - אבל אני לא אכנס לסוגיה הזו לעומק ) תמיד רואים רק את הצד השני כמה שהוא לא בסדר ואין אף פעם לקיחת אחריות על עשרות שנים או אפילו על המעשים שקרו בימים האחרונים .
שוב אני חושבת שאין מה לעשות פרט ללרדת מהעץ ששני הצדדים טיפסו אליו ולנסות ליצור משהו טוב יותר . צריך המון סבלנות ולקבל גם את הצדדים הקיצוניים שלאו דווקא מדברים בשם כולם אבל הם אלו שנשמעים הכי חזק . קאמורי - זה שיש הסכמים ממש לא אומר שהצד השני חי חיי עושר וששון וממשיך לטבוח בנו המסכנים . ממש לא . יש מספיק "נשמות טובות " - יהודים - שהורסים את קטיף הזיתים של הלפסטינאים , שהורסים את היבול שלהם אממה ? התקשורת שלנו מאד סלקטיבית ולא מדברת על הדברים הללו . יש מלא דוגמאות לדברים כאלו ש"הצד" שלנו לא יודע ולא חוכמה להגיד " אנחנו טובי לב , אנחנו לא עושים שום דבר , זה רק הם שלא בסדר " באשר לגדר ההפרדה - ראשית לי מאד קשה עם זה - זה מזכיר לי את ימי מלחמת העום השנייה ואת גרמניה - ברלין . זה מחריד ומעביר בי חלחלה . אבל למי איכפת ממני ? הגדר הזו במקרה כמו כל דבר ( תמיד במקרה) עוברת לרוב על שטחים של הפלסטינאים , מפרידה בין כפר לאדמות החקלאיות שלו , מפרידה בין ישובים . תאמים לי שהפיצוי שהצד הישראלי - יהודי ממש לא יקבל את אותו סכום פיצוי שהצד הפלסטינאי יקבל . אני חושבת שעם בפתרונות עסקינן - שיהיו הוגנים , הגיוניים ולא פאנטיים . שיהיה שבוע ללא הרוגים או פצועים - בעיני זה הכי חשוב ! מלקוש |
|
Rocco(שולט) |
לפני 20 שנים •
28 במרץ 2004
לפני 20 שנים •
28 במרץ 2004
Rocco(שולט) • 28 במרץ 2004
אם אותם כפרים פלשתינים מסכנים היו דואגים שמחבלים לא יעבור בשדות שלהם בדרכם לעוד פגוע אז אולי לא היה צריך גדר.....
אם העם הפלשתיני ומנהיגו היו באמת רוצים שלום ועושים הכל למענו וחודלים ממעשי איבה ממזמן כבר היתה להם מדינה ולא היה כיבוש.... אם מנהגי החמאס היו מטיפים לשלום ולא לשנא והרג לא היו מחבלים מתאבדים ואז גם לא היו חיסולים..... אבל הכל אם אם ואם...... במקום להתעסק בשאלות הללו.....מעדיפי להתעסק בשאלה למה אנחנו לא בסדר...! |
|
ThePassionMaster |
לפני 20 שנים •
29 במרץ 2004
לפני 20 שנים •
29 במרץ 2004
ThePassionMaster • 29 במרץ 2004
מלקוש (אפשר לקרוא לך ככה ?)
"אין פיסת אדמה אחת ששווה בעיני חיי אדם . זה משפט שהמון אנשים משתמשים בו אבל זה נכון בעיני ." עם משפט כזה, יש סיבה שאלך להלחם במלחמות ישראל ? (לא שיצא לי) אם המשפט הזה נכון, למה אבא שלי שכן לחם, היה מסכים שאתגייס ? אם אכן אין פיסת אדמה ששווה חיי אדם, אז למה להסתבך ? קחי את עצמך והמשפחה שלך ולכי לחיות באוסטרליה (היום גם באמריקה קצת מסוכן אולי) ידידה שלי שטיילה באוסטרליה ובניו זילנד סיפרה שבתקשורת, סיפור על תאונת דרכים כלשהי נמרח על פני כמה שבועות. אין לתקשורת שם על מה לכתוב ממש. אם את מאמינה במשפט הזה למה את לוקחת סיכון יום יומי בלחיות כאן בארץ ? לא חסרים מקומות "בטוחים" יותר לחיות שם. מקומות בלי מלחמות. אין פיסת אדמה אחת ששווה בעיני חיי אדם = אין פיסה, כולל ארץ ישראל, כולל תל אביב הייתי רוצה לראות אותך מסוגלת להסתכל לאותם לוחמים שחירפו נפשם ומסרו נפשם על מנת שאת תחיי במדינת ישראל של עם ישראל כפי שאת חיה עכשיו. בחופש. ואם אכן אין אף פיסה ששווה חיי אדם ומדינת ישראל אינה כזאת "שוס" בעיניך, את מוזמנת לחפש מקומות בטוחים יותר. קצת טחנתי את כל העניין וחזרתי על עצמי שוב ושוב, אבל פשוט כל כך מטומטם בעיני המשפט הזה שחשבתי שאולי לא מספיק פעם אחת לומר את הדברים. רק כדי לסגור מראש פתח לדיון אחר, אני לא מזלזל בחיי אדם, אני לא הייתי רוצה למצוא את עצמי בשדה קרב ולא אף אחד אחר ממכריי ובעצם אף אחד מהיהודים כאן בארץ. טוב לי מאוד לחיות בשקט ושלווה ממש כמוך. אני לא מחרחר מלחמות בניגוד לאיך שהשמאל אוהב להראות את הימנים. אבל אני יודע שאם אני רוצה לחיות במדינת ישראל תחת שילטון יהודי ורוצה שילדי יחיו כאן, יש לזה מחיר. זו היתה עוד סיבה שסיימתי את השירות הצבאי שלי למרות שרציתי לצאת מזה אחרי הטירונות. חבר אמר לי משהו נכון. אנשים הקריבו את חייהם כדי שאוכל לחיות כאן אז מי אני שלא אתרום את המעט שאני יכול לתרום ? אני גם למרות היותי ציוני מאוד, רוצה לחיות במיאמי, אבל אני גם מאמין שאם מדינת ישראל לא תהיה קיימת, אני כיהודי לא אוכל לחיות בשקט באף מקום אחר בעולם, כולל ארה"ב. כך שגם אם אחיה בכל מקום אחר בעולם, האינטרס שלי כיהודי הוא שמדינת ישראל תמשיך להתקיים ולהיות חזקה. "אני הייתי רוצה בכל מאודי לחיות במקום שקט , נעים ולומר שלום ולחייך לכל האנשים שחיים בין אם זה פלסטינאי ובין אם זה ישראלי - כל עוד ליבם טוב ..." אני הייתי רוצה שפמלה לי אנדרסון תהיה השפחה שלי אני הייתי רוצה שאבא שלי יהיה מליארדר אני הייתי רוצה להיות מסוגל לעוף בערך ככה זה נשמע ה-"הייתי רוצה" שלך. את וכל עם ישראל יכולים לרצות עד מחר שלום. עד שהפלשתינים בעצמם ואני אדייק יותר, המנהיגים שלהם, לא ירצו שלום, אז את יכולה באמת לרצות עד מחר שלום. גם אם תפלי על הברכיים שלך ותתני להם את ישבנך לשימוש - שלום לא תקבלי. את פשוט לא קולטת מהי מנטליות ערבית. ספר שיעזור לך קצת להבין: "הזעם והגאווה" מאת אוריאנה פלאצ'י, הוצאת דביר. הנה משהו שהשמאל אוהב להשתמש בו - פתגמים ומנטרות: לשלום צריך שני צדדים, למלחמה רק צד אחד. גם אם נניח לרגע לכך שאני לא מוכן לכל אותם "ויתורים כואבים" הרי שהצד השני או לפחות מנהיגיו המוערצים אינם רוצים בשלום. "ובכלל - מענין אותי לדעת איזו הצעה הגיונית , לא נאצית ( כמו טרנספר , "נשליך את כולם לים" וכאלו ) יש לאנשים להציע פרט ללהושיט את היד ." את יודעת מה מלקוש ? ביום בו אני ואת נלך לגן חיות, נעמוד ליד כלוב האריות ואת תושיטי את ידך פנימה אל תוך הכלוב, לטווח פיהו היפה של האריה, אני אלך איתך להושיט שלום לכל הפלשתינים באשר הם. תקראי לזה אגואיזם, תקראי לזה חוסר נימוס, אבל אני אוהב את היד שלי קצת יותר מאשר את הפלשתינים ומניסיון העבר, ידיים שנשלחות אליהם, לא חוזרות חזרה. (ואני לא מדבר על אנשי השמאל הקיצוניים המתארחים אצל אנשי ההנהגה הפלשתינית, גם הם מבינים טיפה בפוליטיקה וביחסי ציבור) "להשוות למקומות אחרים בעולם שקורים בהם דברים רעים , לא הוגנים או מזוויעים ולהצדיק בזה את ההתנהגות שלך ?" למה את עושה את זה ? זה ממש לא מה שעשיתי. השוותי למקומות אחרים, אותם מקומות שהפלשתינים והערבים בארץ רוצים להידמות אליהם, רוצים הנהגה ערבית מוסלמית. וניסיתי להבהיר עד כמה אין לפלשתינים ולערבים כאן מה לצעוק על כמה שרע להם, כי אחיהם אליהם הם כל כך רוצים להידמות חיים בצורה הרבה יותר גרועה. ואת במקום להבין שהם צועקים ויצעקו לא משנה מה יהיה מצבם (להזכירך מצבם לא היה כזה לפני שהם פתחו באינטיפאדה) את פשוט בוכה איתם "יו... כמה שאתם מסכנים, אני ממש מרחמת עליכם, יו... כואב לי הלב" ואת העם שלך את מאשימה על חוסר רגישות והתנהגות לא נאותה. אנחנו תמיד אשמים. (תשאלי את האירופאים) "אולי אני אתחיל לרצוח אנשים ואומר אבל גם בעוד מקומות רוצחים אז מה באים אלי בטענות ?" לא הגזמת קצת בדוגמא שלך ? אולי טיפה ? את בטח מתכוונת לטבח הנורא שביצענו בזמן חומת מגן. (אף צבא באף מדינה בעולם, לא היה מסוגל להכנס למקום הומה אדם כפי שצה"ל נכנס ולצאת בכל כך מעט הרוגים מבין המוני השונאים שמקיפים אותו, כל צבא אחר היה יוצא עם מאות הרוגים, אבל את זה את לא מסוגלת לראות, תשאלי את האמריקאים כמה עירקים חפים מפשע נרצחו במהלך כיבוש עירק) "ולא אני לא מתביישת לומר שלפלסטינאים יש את הזכות לחיות בכבוד אולי אתה צריך להתבייש לומר שבגלל שבמקומות אחרים בעולם מתעללים באנשים לך יש את הזכות לעשות את זה גם כן ." כששאלתי אותך אם את לא מתביישת לומר כך, לא התכוונתי לומר שאין זכותם לחיות בכבוד, אבל שנינו יודעים זאת, בעצם כל מי שקרא את כל מה שכתבתי יודע זאת, לא ממש מבין למה עיוותת את דברי. "באשר למה שאתה אומר על ערביי ישראל - זה בסך הכל לומר - וואלה - אני יודע שגם להם אנחנו עושים את המוות במקום לקבל אותם כתושבי המדינה ולכבד אותם - ככה יוצרים שונאים בעיני ." עושים להם את המוות ? דבר ראשון לא אמרתי שאנחנו עושים להם את המוות. דבר שני אנחנו לא ! עושים להם את המוות, הם חיים כאן ברווחה ובחופש מוחלט. מה שאת לא יכולה לומר על איך שאחיהם חיים בשאר מדינות ערב. ואל תחזרי על הדברים ש"להשוות למקומות אחרים בעולם שקורים בהם דברים רעים , לא הוגנים או מזוויעים ולהצדיק בזה את ההתנהגות שלך ?" מיותר לחלוטין. ואין בכלל מה להשוות, להיפך, טענתי שכאן הרבה יותר טוב להם. זו גם הסיבה שכשפוליטיקאי אחד אולי זה היה אפילו אריק שרון, הציע לאיזור שלם של ערבים לעבור לשליטה פלשתינאית, קומפלט עם האדמות והבתים, שום טרנספר ושום בטיח, הם השתוללו - "מה פתאום ?! אנחנו אזרחי המדינה" בטח שהשתוללו, אם הם היו עוברים לשליטת עראפת הוא היה מוציא להם את הדם. זה "יפה" לצעוק אנחנו פלשתינאים ולהזדהות עם הצד השני אבל להמשיך ולהנות מהיתרונות של להיות ישראלי. אבל את עיוורת לזה. או שלא יודעת או שמתעלמת. "אתה לא מקשר בין המצב הגרוע "שלהם" לזה שלך - רק אומר להם יש בעיה והם יסבלו אני לא חלק מהמשוואה הזו ." כשבן אדם שופך על עצמו בנזין ומדליק סיגריה, מצבו יהיה גרוע, אולי אפילו גרוע מאוד. מה את רוצה שאני אעשה ? במקרה נורמלי אני אנסה להציל אותו ולכבות את האש, במקרה בו הוא גם מנסה לשפוך עלי בנזין כדי להדליק אותי, אני חושב שאפעל אחרת. מה את חושבת ? "בעיקר מה שהרגשתי מהתגובה שלך זה לצעוק שגם אצל אחרים רע , לא לקחת אחריות עלינו כמדינה כובשת , לא אמרת שאנחנו עושים דברים מחרידים ולא נתת פתרונות ." מדינה כובשת ? את מה כבשנו ? אה... את כל ארץ ישראל. טוב. מתי מתפנים ? לאן נלך ? יש לך רעיונות ? מה דעתך על גרמניה ? מתאים לך ? כי עד כמה שזכור לי - כבשנו את כל המדינה המזויינת הזו. דברים מחרידים ? בטח. מגנים על עצמנו, לא מוכנים לוותר על אף שעל של מה ש כ ב ש נ ו. פתרונות ? יש לי. בטונות. רק שאנחנו צבועים בעצמנו. אכזריים כלפי עצמנו. זו בעיה למשל שאין לי עבורה פתרון. "כל שאמרת שגם במקומות אחרים רע ולכן זה לגיטימי מה שאנחנו עושים ." זה בהחלט לא מה שעשיתי, אבל יפה שעיוותת את דברי לפי מה שנוח לך ולפי מה שאת רוצה "להטיף". אני הזכרתי שבמקומות אחרים רק להם יותר, אז אין להם מה לבכות כפי שהם בוכים, זה דבר ראשון ודבר שני שאני לא מבין אם כך למה הם בכל זאת מתעקשים לשילטון מוסלמי עליהם כשהם רואים מה קורה בכל שאר מדינות ערב. "אז בעיני אין קשר וגם אם יהיה איך שהוא ותמצא קשר דרך הרקיע השביעי - זה לא לגיטימי ." ובמילים אחרות: לא משנה מה תגיד, אני לא זזה מהדעה שלי נקודה. "דבר אחרון - אנחנו כובשים כבר למעלה מ 50 שנה . האינתפדה וזו שקדמו לה עדיין לא בנות כל כך הרבה שנים ." שמעת על מאורעות תרפ"ט ? 1929 לספירת הנוצרים. אנחנו בשנת 2004 זה יוצא (שניה אני מביא מחשבון) 75 שנה. אז לא קראו לזה אינטיפאדה. לכי תקראי על מאורעות אלה ואחרים, על פרעות שונות שעשו ערבים עוד לפני קום המדינה ביהודים. ואז נראה אותך מעיזה לומר מה שאמרת. "מתי שהוא היה הגיוני שאנשים יאמרו - די , עד כאן ." חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח את רצינית.. אה ? מחפשת הגיון ? כל אדם על פני כדור הארץ יודע שעראפת גונב מאות מליונים מה"עם" הפלשתיני. והוא עדיין האליל שלהם. מחפשת הגיון ? את יודעת מה ? זו כנראה שורש הבעיה שלך. עשית צבא ? יודעת מה אומרים בצבא ? "כאן אין הגיון" אולי כשתגיעי למסקנה הזו, שאין בסכסוך הזה שום הגיון, תצליחי לראות את הדברים באור הנכון שלהם. "פרט לכך - אם אתה מאמין שבמדינות אחרות יותר גרוע אולי כדאי שתצטייד עם עובדות מתאימות כי באף מדינה אחרת ממדינות האיזור לא כולאים אוכלוסיה שלמה בשטח שווה לבית כלא ." אני יכול לענות לך על כך בהרחבה, אבל זה מיותר כי המשפט עצמו שאמרת לא נכון. את יודעת מהו שיטחו של בית כלא ? אבל זה מגניב לזרוק משפטים מפוצצים, אה ? To be continue (אפשר לנשום בינתיים) |
|
ThePassionMaster |
לפני 20 שנים •
29 במרץ 2004
לפני 20 שנים •
29 במרץ 2004
ThePassionMaster • 29 במרץ 2004
זאלופון עושה את זה יפה מאוד - מסביר. משתמש בעובדות. למה השמאל לא משתמש בעובדות אף פעם ?
"ובאשר לכיבוש ? נשמע לי קצת מגוחך לשאול למה אני חושבת שאנחנו כובשים . אולי כי אנחנו החזקים ? אולי כי לנו יש שליטה באוכלוסיה שיושבת שם ? אולי כי אנחנו קובעים את החוקים והם רק מנסים להתמרד . אני יכולה להמשיך לנצח להסביר למה אנחנו כובשים אבל זה נראה לי יותר מדי ברור מאליו ." אוקיי, "קצת מגוחך" - בהחלט לא עונה על השאלה מדוע אנחנו כובשים. "כי אנחנו חזקים" ? זו הסיבה שאנחנו כובשים ? לא מבין את ההקשים הלוגיים שלך. דרך אגב. אם לא היינו כאלה חזקים, אז לא היינו היום עם כבוש. פשוט לא היינו היום. "יש לנו שליטה באוכלוסיה שיושבת שם" אז ? יש לישראל שליטה גם בנצרת, האם הערבים שם כבושים ? דרך אגב, העלתי את השאלה הזו מספיק פעמים, אבל אפילו תשובה אחת לא קיבלתי. אה, אם זכרוני אינו מטעני, לרשות הפלשתינית היתה אוטונומיה על השטחים שם, ישראל לא התערבה שם בסדרי שילטון הפנימיים. הם היו יכולים לחיות בשקט ושלווה. "אבל הם רוצים מדינה" היתה להם מדינה אי פעם ? רצון זה דבר נחמד, אני רוצה מליון דולר, אז ? זה כבר אמור להיות אינטרס שלנו לתת להם מדינה, לא מתוך זה שמגיע להם. אף אחד כולל הפלשתינים לא יכול להגדיר מיהו פלשתיני. איפה בכלל נולד עראפת ? האם הוא פלשתיני ? מה את אומרת מלקוש ? את יודעת היכן נולד עראפת ? ואיך בדיוק הוא "נהפך" להיות פלשתיני ? לגבי קביעת החוקים, כבר עניתי שהיתה להם אוטונומיה ומה לעשות ? ככה זה במדינות, השילטון קובע את החוקים. בעסה. גם אותי זה מבעס. את יכולה אולי להמשיך לנצח עם המנטרות והרצונות שלך והשאיפות שלך. להסביר למה אנחנו כובשים, לא הסברת ואת גם לא יכולה להסביר. אולי פשוט בגלל העובדה (שימי לב, עובדה) שכבשנו את כל מדינת ישראל. לא קיבלנו שום דבר חינם אין כסף. היתה כאן מלחמה ב 48, מלחמה על קיומנו, אם היינו מפסידים לערבים לא היתה כאן מדינת ישראל. לכי תקראי סיפרי היסטוריה, את תהיי בהלם מאיך הבריטים עשו כל שביכולתם לעזור לערבים כאן בארץ לנצח אותנו וזה כולל נשק ואימונים. ואפילו שימוש בחיילים בריטים כדי לפגוע ביהודים. שמעתי גם לא מזמן שני סיפורים (מני רבים מסתבר) מזעזעים לגבי מה שהבריטים עשו כאן ממש רגע לפני שעזבו את הארץ. זו הסיבה שאת לא יכולה לצעוק שאנחנו כובשים מבלי לציין שכבשנו את כל המדינה הזו. אולי קצת עובדות ? מה אתם אומרים אנשי השמאל - זה מסובך ? תצאו ממנטרות והצהרות. תתחילו לספק לי עובדות. למשל - מדינה ערבית דמוקרטית, אחת לפחות, כך שאוכל לומר "הנה, הפלשתינאים רוצים להידמות לאותה מדינה ולהיות דמוקרטית ממש כמותם" ע ו ב ד ו ת אפרוח אפרוח אפרוח קטלני. (בים בם בום) אני אוהב לכתוב על מלך ירדן זה לא מוכיח כלום ? ודאי. למה שיוכיח ? זה לא מתאים למה שאתה חושב, אז ודאי שזה לא מוכיח. הידעת ? אף אדם לא שולט על ישראל, אלא מנהיג. המנהיג הנוכחי הינו ממוצא רוסי (אם אתה אומר, לא בקי בנבכי מוצאו), אך אם ישבר לעם או למספר מספיק של מפלגות, אז מעיפים אותו על טיל. הידעת ? אותו מנהיג נמצא עכשיו בבלאגנים פליליים שכנראה יוציאו אותו מהנהגת ישראל. הידעת ? מלך ירדן עושה מה שבזין שלו בירדן ואף אחד לא יכול להוציא אותו מהשליטה בירדן (למעט חיסולו) (זה בסדר אם אני לא כותב עם הרבה סימני קריאה, קטלני ?) "עכשיו, אני מניח שתרצה לכתוב לי שזה לא רלוונטי, כי הוא יהודי וישראל היא מדינת היהודים. רק לפני שאתה עושה את זה, אני מציע שתחשוב - לפחות שנייה - על האנלוגיה של המלך הסעודי של ירדן. נכון!!! יפה מאוד, פאשן. הוא ערבי וגם הם." רגע, אתה מסכים שיש הפרדה בין עם לעם ? כלומר מכיוון שמלך ירדן עצמו הוא ערבי אז זה בסדר שהוא שולט בהם ? (למרות שזה בניגוד לרצונם ? למרות שמדובר בדיקטטורה ?) ואם הוא היה יהודי אז זה לא בסדר שהוא שולט בהם ? אז למה זה בסדר שהרוסי (ממוצא יהודי)שלנו שולט (מנהיג)בערביי ישראל ? אין לי ממש עצבים לפרט לך לגבי הדברים הבאים שכתבת על ההבדלים בין מדינות ועל זה שצריך להסתכל על הסביבה. סתם להעיר את תשומת ליבך "שאם מישהו היה חושב לשנייה שאפשר לא לחבר אותם לחשמל או לביוב המדינה היתה מתפוצצת. קפיש?" אני עושה פר"ח (פרוייקט חינוכי) וחבר שלי שעושה יחד איתי סיפר לי שהחניך שלו שגר בפרדס חנה, אין להם חשמל בבית, אמא שלו מגדלת אותו ועוד כמה אחים ואחיות ופשוט אין להם חשמל, אולי גם מים, לא זוכר. כאן. במרכז המדינה. יהודים כשרים. היית מאמין ? כי אני לא. ודרך אגב, המדינה לא מתפוצצת. "ונקודה אחרונה בשבילך - מה אתה מוכן לעשות אם חותמים על הסכם ז'נבה והוא מתפוצץ בגללנו, לא בגלל הפלסטינים? כי רק שתהיה בעניינים, את הסכם אוסלו ישראל הפירה הרבה יותר פעמים מהפלסטינים, ואת זה אני אומר באופן הכי מוסמך, בתור מישהו שחלק מהתפקיד שלו היה לעקוב אחרי זה." נהדר ! מזל שנפלתי עליך. בתור אחד שתפקידו היה לעקוב אחרי כל הסיפור הזה. אשמח אם תפרסם כאן את כל ההפרות של ישראל ואת כל ההפרות של הפלשתינים. למען האמת זה באמת מאוד מסקרן אותי. כי לי אין שמץ של מושג מה בדיוק עשה כל אחד וזו באמת אינפורמציה מעניינת וחשובה. (יודע בערך, למשל שרובים שניתנו להם על ידינו הרגו אנשים שלנו) ההסברים שלך על מה שחיילי צה"ל עושים. מיותרים לחלוטין, חיילי צה"ל לא היו שם אם לא היה איום מהצד הפלשתיני. עד כמה שזה ישמע לך מטורף. לחיילי צה"ל ישנה העדפה ברורה מאוד לישון בלילה ולא להכנס לבתים ולהטריד אנשים "תמימים". "אתה יכול ללכת לבקר את מוחמד - אבל הוא לא יכול ללכת לבקר אותך" אתה יכול ללכת לבקר את מוחמד ? אתה ? כי אני לא ממש מעז. אתה מבין ? ערבי שמצליח לקבל אישור עבודה בארץ, יכול להסתובב בלי פחד אפילו בלילה בכל מקום בארץ מבלי לחשוש לחייו, הכי הרבה שהוא צריך לחשוש זה מאנשי ביטחון שיטרידו אותו מה הוא עושה כאן וחיפוש מדוקדק עליו. חי הוא יצא מזה. אבל אני ? אני אם אעיז לבקר את מוחמד, אז גם אם מוחמד אולי חבר נפש שלי, הסיכויים שאצא משם בחיים, די נמוכים, נוסיף גם כיפה על הראש ואין שום סיכוי. למה אתה משתמש בעובדות כל כך שקריות ? מלקוש "יתרה מזאת - מה לעשות - גם בצד שלנו וגם בצד השני יש מופרעים ואני לא חושבת שהם הדגש ." כן. גם בציבור עצמו יש משוגעים. תכנסי לבית משוגעים וגם שם יש משוגעים. לבוא ולומר שגם בחוץ וגם בפנים יש אותו מינון של משוגעים נראה לי קצת המממ - משוגע ? "והתשובה היא שגם בזמן שדיברו, עדיין פלסטינים היו תחת כיבוש, עדיין היו מחסומים ומתנחלים ועוצר ועצירים במעצר מינהלי, וכל עוד יהיה כיבוש - יהיה טרור." אהההההההההההההה עכשיו אני מבין למה רצחו יהודים במאורעות תרפ"ט ובעוד כל מיני פרעות אחרות. בגלל הכיבוש. כיבוש. כיבוש. כיבוש. סיבה מצויינת. בטי בום "לאורך ההיסטוריה כל כיבוש בסוף נגמר (ולא תמיד בצורה טובה ) אי אפשר לשלוט לאורך זמן על עם אחר ." למשל כיבוש האינדיאנים ? ואין לי כח לחפש לך עוד כיבושים מעניינים. "שלום עושים עם השטן לא עם המלאכים ." תעשי את שלום עם השטן. אני אחפש לי את המלאכים שלי. אה ואם השטן לא יסכים, אז תנסי שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב "מה שמדהים אותי כל פעם מחדש לראות / לשמוע זה שלרוב מי שמדבר כנגדי בענייני פוליטיקה שכאלו תמיד מאשים רק את הצד השני . אף פעם לא אומר שגם אנחנו רוצחים " ומה שמדהים אותי זה שתמיד השמאל מאשים אותנו. את יודעת ? לפעמים פשוט באמת יש צד אחד שאשם יותר, שהתחיל את כל הסיפור. כן. גם זה קורה. ואנחנו לא רוצחים. אין לך מושג מה משמעות המילה רצח. אולי תפני לראות שוב את הסרט על שני החיילים שבוצעו בהם לינץ חפשי את הכתבה על הסיפור שקרה ליד היישוב היהודי תקוע ששני ילדים בגילאי 10 ו-11 נרצחו בגבעות בסביבה על ידי ערבים. יודעת איך רצחו אותם ? אז תקשיבי. לקחו אבן, הניחו את הראש שלהם על סלע, הרימו אבן והורידו אותה על הראש וחוזר חלילה, עד שיצא דם והם נפחו את נשמתם. חתול לא הייתי מסוגל להרוג בצורה אכזרית שכזו, בהנחה כבר שאני כן רוצה לחסל את החתול. יותר מזה ? אני מוכן אפילו לקבל את זה שהפלשתינים בכלל לא אשמים. לא להבין, אבל לקבל את זה שהם רוצחים אותנו כי הם רוצים מדינה. אבל מה ? בואי נאמר שזה "קצת" מתנגש באינטרסים שלי ושלנו כעם. אז אין מה לעשות. צד אחד צריך להכריע את הכף ואני דואג לאינטרסים שלי. את ? "ראשית לי מאד קשה עם זה - זה מזכיר לי את ימי מלחמת העום השנייה ואת גרמניה - ברלין . זה מחריד ומעביר בי חלחלה ." עכשיו אני מתעצבן ממש. מעורר בך חלחלה, אה ? את פשוט נהנית לקשקש ? לספר סיפורים ? להשתמש במילים מתייפיפות ?? אם היינו נותנים להם מדינה והיתה מוקמת גדר, לא היית נזכרת במלחמת העולם השניה, או בגרמניה או בשום דבר "מזעזע" אחר. נכון ? כי זה לא באמת הגדר שמזעזעת אותך, או הכאילו גיטו שאתם כל כך אוהבים שם בשמאל לצעוק עליו. פשוט מפריע לך שאנחנו היהודים פשוט בוחרים את תוואי הגדר איך שמתאים לנו. ולא איך שמתאים להם. אוייש, איזה טירוף ! אנחנו עושים מה שטוב לנו ! איך אנחנו מעיזים ??! אין לי מה להוסיף. בעצם אני אוסיף. אבל בשירשור חדש. יהיה מעניין. |
|
kamor(נשלט) |
לפני 20 שנים •
30 במרץ 2004
לפני 20 שנים •
30 במרץ 2004
kamor(נשלט) • 30 במרץ 2004
מלקושית את משווה הרס קטיף זיתים (אצלם ) לחלקי גופות של ילדים מפוזרים על המדרכה (אצלנו)?
אם כן אז ההגיון שלנו שונה לחלוטין ולהזכירך הצדדים הקיצונים אצלם הם אלו ששולטים , והם אלו שיקבעו אם יהיה טרור או לא . בעצם מה שאת אומרת זה שהעיקר שיהיה הסכם עם הפלסטינים ולא משנה בכלל אם מידי פעם יהיו פיגועים . העיקר שיהיה הסכם ו...... כמובן שלא תהיה גדר ....... שחס וחלילה לא נזכיר לך את ימי חומת ברלין . מלקושית באמת , את ממש בוחרת להתעלם מהעבר כאילו לא היה מעולם . ציטוט: מה שמדהים אותי כל פעם מחדש לראות / לשמוע זה שלרוב מי שמדבר כנגדי בענייני פוליטיקה שכאלו תמיד מאשים רק את הצד השני . אף פעם לא אומר שגם אנחנו רוצחים ( וכמובן שאם זה אנחנו אז זה לא רצח זה הרג וזה תמיד אבל תמיד לגיטימי - אבל אני לא אכנס לסוגיה הזו לעומק ) תמיד רואים רק את הצד השני כמה שהוא לא בסדר ואין אף פעם לקיחת אחריות על עשרות שנים או אפילו על המעשים שקרו בימים האחרונים .
יש משהו שמצדיק פיגועים , רצח ילדים , חלקי גופות של נערים זרוקים על הכביש ? מה ????? אדמה כבושה שבקלות יכלה להיות שלהם לו הפיגועים היו נפסקים ? העוני הקשה שהם נמצאים בו , בגלל שערפאת שומר לעצמו את הכסף ושאר הכספים הולכים לפיגועים ? מה כבר יכול לגרום לך לרחם על רוצחים ? . |
|
kamor(נשלט) |
לפני 20 שנים •
30 במרץ 2004
לפני 20 שנים •
30 במרץ 2004
kamor(נשלט) • 30 במרץ 2004
לעזאזל ... לא אוהב להכנס לנושאים כאלה .
|
|
Master_Abra_Kadabra(שולט) |
לפני 20 שנים •
30 במרץ 2004
לפני 20 שנים •
30 במרץ 2004
Master_Abra_Kadabra(שולט) • 30 במרץ 2004
לצאת מהר מהשטחים המXXXX האלה.
לתת להם מדינה בשטחים האלה, ורק בהם. זה מה יש.. אם זאת תהיה מדינת אוייב, נדע כבר מה לעשות. אם זו תהייה מדינה ידידותית (לא נדע עד שלא ננסה) רק הרווחנו, כולנו. |
|
מלכה מלקה(אחרת) |
לפני 20 שנים •
30 במרץ 2004
וואו כמה לעזאזל כתבתם !!
לפני 20 שנים •
30 במרץ 2004
מלכה מלקה(אחרת) • 30 במרץ 2004
אומר בכנות -
אני אחרי שלושה ימים של לימודים מבוקר עד לילה . מתה מעייפות ובנוסף לכל הצרות אי אחרי שלושה ימי ניסוי תזונה מחרידה ( לא ניכנס לזה ) התחלתי לקרוא קצת אבל הסתכלתי כמה זה ארוך והתייאשתי . מקווה שיהיה לי יום אחד משעמם ( בקרוב ) ושאמצא את הזמן והסבלנות להתמודד עם מגילות היקום שכתבתם ולא אני לא מתחמקת אני פשוט באמת עייפה מאד אז לא לקפוץ - אני אנסה למצוא זמן לכולכם ולענות משהו ענייני (: לילה טוב !! וכן אפשר לרוב לקרוא לי מלקוש |
|
מלכה מלקה(אחרת) |
לפני 20 שנים •
4 באפר׳ 2004
נשברתי
לפני 20 שנים •
4 באפר׳ 2004
מלכה מלקה(אחרת) • 4 באפר׳ 2004
ניסיתי שוב לקרוא את כל המלל המטורף שכתבתם .
קצת יותר מדי ארוך בשבילי . נכנעתי (: זאת נקודת השבירה שלי - מלל ארוך מדי , מספיק לי מהלימודים (: שיהיה חג שמייח ושקט ! מלקושה |
|