בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

סוויצ'ריות ג'נדריאלית

יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 15 שנים • 12 באוק׳ 2009
אני לא מהווה את המקרה המסויים שציינת - נשלטת לגבר, שולטת לאשה - אבל הדיון מאד מעניין ואני רוצה להשתתף icon_smile.gif

אז שני דברים:

1. כשאני רואה נשים שעושות במובהק את החלוקה הזאת, עולה בי מחשבה שאולי אותן נשים תופשות אשה כמגדר שמוטב לו להישלט, או גבר ככזה שמוטב לו לשלוט. ולכן הן עצמן מול גבר יהיו נשלטות, ומול אשה לא ירגישו נוח להישלט, או שכן ירגישו נוח לשלוט בה, שזה כביכול לתת לה את מה שהיא צריכה.
או בגרסה קצת שונה - כשהן ניגשות לאשה, טבעי להן לעשות לה את מה שהן נהנות ממנו בעצמן, ו/או תופסות את זה כ"זה מה שטבעי לעשות לאשה".
כל זה כמובן לא מתייחס לתפישה שכלית אלא למה ש"מרגיש טוב/נכון".

אני מאד אשמח לשמוע התייחסות לזה - האם יש משהו בדברים שלי?

הדברים של גוגו יוברי הם פירוש מעניין שאני יכולה בקלות להבין.

2. לגבי עצמי: אני סטרייטית, בגדול, אבל קל לי להבין ולהזדהות עם משיכה לאשה. ומשיכה לאשה ומשיכה לגבר הן שונות, אצלי לפחות. הדברים שמושכים אותי הם שונים, מעצם השוני בין היצורים האלו, ומכן שגם החשקים שנובעים מהמשיכה הזאת הם שונים. ואם אני משווה בין מקרה של שליטה באשה ושליטה בגבר - הסגנונות יהיו שונים, הדברים שיתחשק לי לעשות יהיו שונים.

לי באופן אישי יותר קל לשלוט באשה מאשר להישלט על ידה, אבל השינוי נובע מכך ששליטה והישלטות נובעות אצלי ממקומות שונים, והראשונה סביר יותר שתתרחש עם אשה: בשביל לשלוט, אני צריכה לחוש רוך לאדם שמולי, רצון "לקחת אותו אלי". נשים הן רכות יותר, ואני גם חשה כלפיהן אחווה, שמונעת ממני לחוש כלפיהן חרמנות טהורה - זו תמיד תהיה מעורבת במידה של אכפתיות רכה.

אני לא חושבת שהסברתי את זה עד הסוף, כי זה די מורכב, עבורי לפחות, וכולל השפעות של כל מיני תפישות שלי, חלקן של מגדר וחלקן של סקס וחלקן על כל מיני דברים אחרים. אבל השורה התחתונה היא שרצון לאינטרקציות כלשהן עם אשה או עם גבר נובע ממקומות שונים ולכן גם מתבטא פיזית בדרכים שונות.
נילי ונילי
נילי ונילי • 12 באוק׳ 2009
אני באופן אישי מעדיפה שלא לשחק בשליטה בקשרים שלי עם נשים, אלא רק בקשרים שלי עם גברים.
לא יודעת להסביר לך למה זה, כי לא בטוחה שאני מבינה את זה בעצמי. משהו שם פשוט מרגיש לי אחרת.
א ו ר or​(מתחלפת)

אמ...

א ו ר or​(מתחלפת) • 12 באוק׳ 2009
מנקודת מבט אישית קשה לי עם שליטה גברית
מתוך סוג של פמניסטיות...
אני לא יכולה להסביר את זה אבל אני חושבת צריך להיות שוויון בין המינים<נשים וגברים>זה מפריע לי...
מפריע לי שאישה מתיחסת לבעלה כאילו הוא "עובד אצלה"...
ומפחיד אותי,מסיבה שאני לא מבינה,שגבר ישלוט בבת...אני ממש מרגישה רחמים כלפי אחת למרות שאני יודעת שזה בה בהסכמה מלאה...
ובגלל שיש לי תצורך <המטורף>הזה בשליטה וכי מדליק אותי נשים דומיננטיות שמצליחות להשפיע על אחרים עברתי לצד השני,בשליטה...

נ.ב איפה ראית תנשים הללו?נירא לי שקצת פיספסתי...
    התגובה האהובה בשרשור
Gogo Yubari​(נשלטת)
לפני 15 שנים • 20 באוק׳ 2009

Re: הזדהות עם התוקפן עפ"י פרויד

Gogo Yubari​(נשלטת) • 20 באוק׳ 2009
Morticia כתב/ה:
Gogo Yubari כתב/ה:
מאז ששאלת אותי בבלוגי מדוע לי יש את הנטיה הזאת, חשבתי על הנושא לעומק.
הגעתי למסקנה פשוטה:
הזדהות עם התוקפן (AKA המין הגברי).
כלומר, לאהוב להיות ה"קורבן" או להפוך להיות ה"תוקפן"... בשני המקרים הדיסוננס הקוגנטיבי מתוקן.

אני חושבת שקשה להבין את העמדה הזאת משום שהיא מאוד מאוד מבוססת בפנטזיה...
ברור לי שאני לא מסוגלת להיות גבר, אבל כשאני נכנסת לתפקיד הגבר- אני מרגישה שזה מה שאני באותו רגע. זה לא נתפס כחוויה לסבית.. אלא כחוויה סטרייטית (לכאורה).
זה אכן סוג של טרנסג'נדריות. קנאת פין אם תרצי.

אבל בסופו של דבר אני תמיד אהיה אישה ואני אוהבת להיות אישה במציאות.

תודה על התגובה - זה בהחלט מעניין מה שאת אומרת

בעצם במידה מסויימת את אומרת שאת תופסת את המין הגברי כמין החזק ומנצלת, או רואה מקום לנצל (ולא במובן השלילי של המילה), את מעמדך מול המין החלש, ע"ע משנתך המין הנשי, כדי להפגין תפקיד גברי מיסודו

למה בעצם את תופסת את המין הגברי כחזק מהמין הנשי?
חזק יותר באיזה מובן?

ובמידה מסויימת זה משאיר את השאלה שלי לגבי השליטה הנשית פתוחה - הרי שליטה נשית היא לא בהכרח ו/או בכלל לקיחת תפקיד גברי - היא יכולה לבוא מעוצמה נשית טהורה

מעבר לכך, אני לא ממש סובלת מקנאת פין
אפילו די משוכנעת שיש בעולם לא מעט קנאת כוס

אבל אני חושבת לעצמי שאם את כן מזדהה עם קנאת הפין של פרויד אז דווקא זה שם אותך בפוזיציה טובה להיות סוג של שולטת או לכל הפחות משרתת טובה לגברים המעדיפים להיות BOTTOMS
שהרי את בוודאי תהני ללבוש סטראפ-און, להשפיל גבר כמו שגבר חושב שצריכים להשפיל כוסית (תמצצי זונה! תאכלי בתחת וכאלה מין), כמו גם עינוי זין וביצים כתוצאה מהקנאה אותה את מזכירה ואולי אפילו עד סירוס שלאחרונה מסתמן כאן כלהיט...

אני האחרונה בעולם שתתווכח אתכם על ההנאה שבלהיות אישה
ואנא סלחו לי אם אני טרחנית - כוונתי לפתח את הדיון כמובן
אבל אני בכל זאת תוהה מה מוביל קנאת פין ליישם פרקטיקות שליטה גברית על נשים...

סליחה שאני מקפיצה את הטופיק ומגיבה רק אחרי 10 ימים.. (מה לעשות, צה"ל).

המין הגברי הוא חזק יותר פיזית.
המין הגברי גם פחות נוטה ל"ריגשי". המוח הגברי מתוכנת אחרת.

אלו שתי תכונות שאני מאמינה שההפכים שלהן צריכים להימצא בצד הנשלט.

כמו שאת לעולם לא תצליחי לשכנע גבר סטרייט שהומואים זה סקסי, כך לעולם לא תצליחי לשכנע אותי שגברים כנועים זה סקסי. זה לא בהכרח עניין של הוכחה מדעית, אבל אי אפשר לחלוק על העניין.

אני משוכנעת לחלוטין שקיימת "קנאת כוס". יש לי מקור כוח אדיר בתור אישה שלגברים אין.
כאמור, לא הייתי מוותרת על להיות אישה...

בקשר לקנאת הפין....
קצת מסובך להסביר את כל הרעיון בצורה הרמונית.. אולי אכתוב על זה פוסט מתישהו (זה לא יכנס כאן).
אבל חוץ מזה, לא "קנאת הפין" היא העניין המרכזי במה שכתבתי, אלא "הזדהות עם התוקפן".

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שלישי אוק' 20, 2009 4:19 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
רונה 30
לפני 14 שנים • 12 בנוב׳ 2009
רונה 30 • 12 בנוב׳ 2009
[אז שני דברים:

1. כשאני רואה נשים שעושות במובהק את החלוקה הזאת, עולה בי מחשבה שאולי אותן נשים תופשות אשה כמגדר שמוטב לו להישלט, או גבר ככזה שמוטב לו לשלוט. ולכן הן עצמן מול גבר יהיו נשלטות, ומול אשה לא ירגישו נוח להישלט, או שכן ירגישו נוח לשלוט בה, שזה כביכול לתת לה את מה שהיא צריכה.
או בגרסה קצת שונה - כשהן ניגשות לאשה, טבעי להן לעשות לה את מה שהן נהנות ממנו בעצמן, ו/או תופסות את זה כ"זה מה שטבעי לעשות לאשה".
כל זה כמובן לא מתייחס לתפישה שכלית אלא למה ש"מרגיש טוב/נכון".

אני מאד אשמח לשמוע התייחסות לזה - האם יש משהו בדברים שלי?

שלום,
רציתי להתייחס לאמירה שלך ולהסביר, אני נשלטת ע"י גברים ושולטת על נשים , לא מהמחשבה שנשים חלשות ולכן מקומן למטה, אלא דווקא מתוך האתגר , גברים נשלטים בעיניי הרבה יותר קלים ונכנעים..לא משנה מה תעשי ..רק תעשי, אותי זה זה לא מעניין .
אישה זה אחרת, היא צריכה אינטמיות מסוימת, היא חוששת , מתגרה , מפחדת וכשהיא תתן את עצמה זה יהיה הרבה יותר רגשי ועוצמתי גם בפן הפיזי מאשר עם גבר.
כמובן שאני מדברת מתוך הינסיון שלי ולא כל הנשלטים דומים כמו שלא כל הנשלטות.
שוסי

אני עם רונה.

שוסי • 12 בנוב׳ 2009
..
Bloody
Bloody • 12 בנוב׳ 2009
אני עם סושי icon_razz.gif
ברווזן​(שולט){פרהנטו}
לפני 14 שנים • 24 בדצמ׳ 2009
גם לי יש שאלה. אם כבר מדברים.
נשים, מה גורם לכן להיות יותר פתוחות להתנסויות מיניות עם נשים אחרות ביחס לגברים?
ומדוע היחס הזה נראה על פניו יותר מכפול פה בפורום הבדס"מ?
האם מושך אתכן להיות עם אישה, או (נישלטותicon_smile.gifהאם צוויתן להיות עם אישה, ולא היססתן?
איך זה עובד icon_question.gif
Morticia
לפני 14 שנים • 24 בדצמ׳ 2009
Morticia • 24 בדצמ׳ 2009
[quote="ברווזן"]גם לי יש שאלה. אם כבר מדברים.
נשים, מה גורם לכן להיות יותר פתוחות להתנסויות מיניות עם נשים אחרות ביחס לגברים?
ומדוע היחס הזה נראה על פניו יותר מכפול פה בפורום הבדס"מ?
האם מושך אתכן להיות עם אישה, או (נישלטותicon_smile.gifהאם צוויתן להיות עם אישה, ולא היססתן?
איך זה עובד icon_question.gif[/quote

אני רואה שאתה מעלה שרשורים מן האוב...
icon_wink.gif

אולי במקרה הזה, בהתחשב בעובדה שזה דיון שאני בזמנו (ממש בזמנו) העלתי, טוב שעשית כי איכשהוא התפספסה לי התגובה של רונה ולא ראיתי אותה עד עכשיו

אז קודם כל רונה תודה שהגבת

קראתי וזה נתן לי מעין חצי תשובה
אני מבינה למה לא מעניין לך להיות עם גבר בסיטואציה בה הוא נשלט
אבל זה עדיין לא לגמרי מסביר לי למה את מפסיקה להיות נשלטת אל מול אישה ופתאום חפצה לשלוט בה
למה לא לאפשר לשולטת למשל ליהנות מאתגר ההישלטות הנשית?

ובחזרה לשאלתך...
אני יכולה לספר לך שאני מעולם לא צייתתי לפקודה מחוץ לצבא
אבל בהחלט נהנתי לקשור את הגבר שלי על הכסא בזמן צפייה בי עם אישה אחרת

למה?
זה פשוט מחרמן אותי
icon_smile.gif