סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

כוח סבל - נשים מול גברים

BRUCE​(מתחלף)
לפני 14 שנים • 12 בינו׳ 2010

כוח סבל - נשים מול גברים

BRUCE​(מתחלף) • 12 בינו׳ 2010
במגרש הונילי מתעורר לא פעם הויכוח: לאיזה מין יש כוח סבל גדול יותר?

לקחתי את השאלה הזאת לעולם הבדסמ וכמובן שלא הגעתי לתשובה חד משמעית. אבל מה שכן הבנתי הוא שגברים או סאבים לענייננו עומדים במבחנים קשים הרבה יותר מאשר נשים סאביות.

אני מניח שבתחום הפיזי הסיבה מוצדקת - גבר שיעשה טרמפלינג לאישה עלול לשבור לה את כל העצמות בגוף וכאן "אי השוויון" מוצדק, אבל גם בתחום המנטלי האתגר לסאב גדול הרבה יותר מאשר לסאבית.

גבר כנוע נתפס בכל חברה (כן, גם בחברה מערבית) כדבר חמור הרבה יותר מאשר אישה כנועה (אני לא בא להצדיק אלא רק מביא עובדה) ומכאן שהמבחן בו הוא עומד גדול יותר.

מעבר לכך, ההבדלים המנטליים לא באים לידי ביטוי רק ברמה התפיסתית אלא גם בפרקטיקה של הסשן עצמו. מדוע יש רק "קוקהולד" ואין "קוקהולדית"? מדובר באחד המבחנים הקשים ביותר מבחינה מנטלית והמין הגברי מתמודד בו לבדו.

נקודה למחשבה.
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 14 שנים • 13 בינו׳ 2010
אני לא חושבת שאתה מדייק בתיאור המוסכמה החברתית. תגדיר "כנוע".

למשל, גבר שיורד על ברכיו מול אשה ומתחנן ומשתפך, זה רומנטי. כשאשה עושה דבר כזה, זו השפלה. כשגבר משרת אותי, הוא ג'נטלמן. אם אני משרתת אותו אני סמרטוט.

ובוא נלך לעולם המדיה, לפרסומות ולקומדיות. פמדום זה סקסי ומבדר, מיילדום זה מזעזע.

בתוך העולם הזה, נראה לי הרבה יותר קל להיות גבר כנוע מאשר אשה כנועה.

אבל יש כאן עוד עניין: האתגר שבכניעה נחווה, בסופו של דבר, באופן אינדיווידואלי, ובמימוש היפה שלו הוא חוויה מאד פרטית. לפשט את זה למוסכמות חברתיות זה קל מידי. אני באופן אישי מתקשה לשפוט את החוויה הפרטית שלי בראי החברה, ולא רואה את עצמי כמייצגת את המין הנשי בדעות שלי ובתחושות שלי. זה שסטיגמה יוצרת ציפיה מסויימת, לא אומר שמרבית האנשים מושפעים ממנה עד כדי כך. זה משפיע, אבל תשאל סאב על החוויה הפרטית שלו, מסופקני אם יענה לך "שמע, בתור גבר..."

ובעניין הקוקולד - לא יודעת למה נדמה לך שזה קיים רק בכיוון אחד. ובכל מקרה לא רואה את הקשר בין זה לבין שאלת כח הסבל.
היילני
היילני • 13 בינו׳ 2010
לא הייתי משתמשת בקוקהולד או בכלל בבדס"מ כאבן בוחן למידת כוח הסבל הנפשי והפיסי של גברים ושל נשים. לא יודעת, ממה שראיתי עד עכשיו, נשים מתמודדות הרבה יותר טוב עם מכאובים נפשיים מגברים. תשווה לצורך העניין גבר אלמן לאישה אלמנה. אבל אני לא אסיק מכך שנשים נועדו לשאת סבל.

אין ספק שהחברה מטפחת מודל גברי מאצ'ו, קשוח ושולט. גבר שבוחר להיות כנוע, יזכה לקיתונות של ביקורת מחבריו לשייטת. אבל גם האישה הכנועה תזכה להרמת גבה מצד חברותיה הרדיקליות. האישה הדומיננטית תקבל "איכס" מנשים וניליות ומנשים כנועות, ותצטרך להוכיח את עצמה מול גברים דומיננטיים שחושבים שהם מתת האל לאנושות. החברה אמביוולנטית בנוגע למודל הנשי שהיא בונה, כלומר היא מותירה את האישה אמביוולנטית. תראי כך וכך, תתנהגי כך, תהי חזקה ואסרטיבית אבל עדינה ונגישה וכו' וכו'.

מה יוצא מכל זה? אף אחד ואף אחת אינם חפים מדימויים, מציפיות, מביקורת. כמה אידיאליסטי שזה נשמע, כל אחד ואחת יעשו טוב אם יפלסו את דרכם בערפל, יכירו את עצמם היטב ויאחזו בזה.
Beta Male
Beta Male • 13 בינו׳ 2010
אם גברים היו צריכים ללדת המין האנושי היה נכחד מזמן
מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 13 בינו׳ 2010
ציטוט: אם גברים היו צריכים ללדת המין האנושי היה נכחד מזמן

נכון, כי אין לנו את מערכת הרביה המתאימה.

חשבתי שמלמדים את זה בבית-הספר היסודי...
Beta Male
Beta Male • 13 בינו׳ 2010
מקבי כתב/ה:
ציטוט: אם גברים היו צריכים ללדת המין האנושי היה נכחד מזמן

נכון, כי אין לנו את מערכת הרביה המתאימה.

חשבתי שמלמדים את זה בבית-הספר היסודי...

לא זו הכוונה,בובה
BRUCE​(מתחלף)

הבהרה

BRUCE​(מתחלף) • 13 בינו׳ 2010
ציינתי במפורש בהודעה שפתחה את הדיון הזה שאין לי תשובה חד משמעית לגבי השאלה למי כוח סבל גדול יותר (ואולי זו בכלל היתה טעות לתת לדיון את השם הזה)

מה שכן באתי להגיד זה שנראה שבעולם הבדסמ המבחנים אותם עובר הנשלט קשים יותר ממבחניה של הנשלטת.

ועוד משהו - למגיבה שטענה שיש כזה דבר קוקהולדית - נו באמת.... פגשת פעם מישהי כזאת? שמעת פעם על סיפור שהיתה מעורבת בו קוקהולדית??? אני בספק.
נוריתE
נוריתE • 13 בינו׳ 2010
מה לכל זה
ולכוח סבל או סיבולת?
כאילו
אם אנחנו נשים אז "נולדנו לסבול ולשרת"? או "לשרת ולסבול|"
מה הקטע
או אולי נשים מסוגלות יותר לשאת כי יש להן יותר "כוח סבל"
מה עושים פה?
מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 13 בינו׳ 2010
ציטוט: לא זו הכוונה,בובה

אז למה הכוונה?

(בובה? אלא אם זה Bobbeh, אני לא ממש מבין...)
פעם פרח​(נשלטת)
לפני 14 שנים • 14 בינו׳ 2010

Re: הבהרה

פעם פרח​(נשלטת) • 14 בינו׳ 2010
BRUCE כתב/ה:
נו באמת.... פגשת פעם מישהי כזאת? שמעת פעם על סיפור שהיתה מעורבת בו קוקהולדית??? אני בספק.

אני בהחלט שמעתי סיפורים על שפחות שחיפשו חוויות שבהן השולט נמצא עם אישה (נשלטת או שולטת) אחרת באקטים אינטימיים, מול העיניים שלהם.
אני זוכרת גם מספר פניות של שפחות שחיפשו איזה מתאימה לחוויה הזו.