T O M(שולט) |
לפני 20 שנים •
6 באפר׳ 2004
כמה דברים על גלידה...
לפני 20 שנים •
6 באפר׳ 2004
T O M(שולט) • 6 באפר׳ 2004
* רישומים שונים מראים שכבר בשנת 1100 לפני הספירה ליקטו הסינים קרח מנהרות קפואים והוסיפו לו תמצית מתוקה.התוצאה הייתה דומה למה שאנו מכירים היום.עם זאת , את גילוי הגלידה נהוג לשייך למרקו פולו , שהביא אותה מסין לאיטליה בשנת 1295.
* במאה ה-17 הייתה הגלידה נחלתם של בתי המלוכה בלבד. באותה תקופה נהגו לבנות בתי קרח להכנת גלידה בארמונות ובבתי האצילים. במאה ה-19 נחשבה הגלידה למוצר אופנתי ויוקרתי , שרק בני המעמד הגבוה יכלו להרשות לעצמם להינות ממנו. * מהפכת הגלידה התחוללה בשנת 1843.ננסי ג'ונסון , עקרת בית אמריקאית , המציאה את מכונת הגלידה הידנית שאיפשרה לכל אחד , לא משנה מאיזה מעמד , להינות מטעמה הנפלא של הגלידה. (tom: מי אמר שנשים לא ממציאות שום דבר? ) * גביע הוופל הומצא בתחילת המאה הקודמת בניו יורק , ארה"ב. * טעם הפונץ'-בננה הוא המצאה ישראלית. * ההודים מעדיפים את הגלידה שלהם בטעם פלפל חריף , צנון או תמנון. * רופאי שיניים טוענים שהגלידה מזיקה לשיניים פחות ממתקים אחרים , בעיקר הודות למרקמה הרך שאינו נדבק לשיניים. * פסיכיאטרים בארה"ב גילו כי אכילת גלידה מסייעת במצבי לחץ וחרדה , וכן לאנשים הסובלים מהפרעות שינה. * הגברים הישראלים הם צרכני גלידה כבדים יותר מהנשים. (tom: על סמך הסעיף קודם לכן , האם זה אומר שגברים נכנסים יותר ללחץ וחרדה וסובלים יותר מהפרעות שינה מאשר הנשים? ) * אכילה מהירה של גלידה עלולה לגרום לכאבי ראש. |
|