לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

מעל לכל ספק סביר?

מקבי​(מתחלף)
לפני 14 שנים • 17 בפבר׳ 2010
מקבי​(מתחלף) • 17 בפבר׳ 2010
ציטוט: מה דעתך על מה שעשו למשה קצב? הרי גם הוא לא הורשע, ומדובר פה ברצח אופי תקשורתי של ממש.
ומה דעתך על הפרסום לפני ההרשעה, של מעשיהו של יצחק מרדכי?

הוצגו ראיות, ניתנה לו במה (ועוד איזו במה) להביע את עצמו, היה שיח ציבורי - פה, בינתיים, יש רק האשמות ללא ביסוס עובדתי, ראייתי או אפילו הודאה + שם המתלונן. זה ההבדל - הוא לא יכול אפילו להתגונן, והציבור לא יכול לשפוט.
ניקי666 niki
ניקי666 niki • 17 בפבר׳ 2010

זה לא נראה לי כמו עולם תחתון ,אפילו נראה לגיטימי ,הרב אלון הוא דמות מפתח בקהילה המדוברת

כאשר הוא מייצג ציבור מסויים ומהווה מודל לחיקוי ,אותה קהילה מצאה אותו לא מתאים עקב

הרגליו המיניים שלא עומדים בקנה אחד עם האידיאולוגייה הדתית ...ולכן בוצע הפרסום הנל ,

פרסום כזה מאוד מקובל בחברה הדתית החרדית ואני לא רואה כל פגם מה גם שהרב אלון

יכול להשתמש בחוק הוצאת לשון הרע באם הוא חושב שנפגע מפרסום שקרי ,אם תשאלו

אותי מתוך הכרות עם הקהילה הנל לא תהיה כל תביעה ...

ועוד דבר ..ליפי הנפש שדורשים במה לנאום חפות לכל חלאה שמואשם באיזשוהי עבירה ...די

עם זה ..הזכויות אדם האלה שאתםמגוננים עליהם בחירוף נפש משמשים בעיקר עבריינים

לוקחי נשמות ,גנבים ,אנסים ושאר זבלים ,אמרתי כבר דמוקרטייה היא ערך שצריך להגן עליו

בכלים שלפעמים גם אינם דמוקרטיים .
הצד השני
הצד השני • 17 בפבר׳ 2010
niki 666 כתב/ה:

ועוד דבר ..ליפי הנפש שדורשים במה לנאום חפות לכל חלאה שמואשם באיזשוהי עבירה ...די

עם זה ..הזכויות אדם האלה שאתםמגוננים עליהם בחירוף נפש משמשים בעיקר עבריינים

לוקחי נשמות ,גנבים ,אנסים ושאר זבלים ,אמרתי כבר דמוקרטייה היא ערך שצריך להגן עליו

בכלים שלפעמים גם אינם דמוקרטיים .

ומי ואיך בדיוק, מחליט מי ואיך בדיוק, צריך לפעול בכלים לא דמוקרטיים, בכדי להגן על הדמוקרטיה?
בכוח המוח​(שולטת)
לפני 14 שנים • 18 בפבר׳ 2010

Re: לא לא

בכוח המוח​(שולטת) • 18 בפבר׳ 2010
fog כתב/ה:
מ טורפת כתב/ה:
הצד השני כתב/ה:
מ טורפת כתב/ה:
אתה הולך רחוק מדי.

אה, התכוונת לכך שגם כאן יש לנו פורום "רבנים" שכזה?

היום דיברתי עם עו"ד ותיק מהציונות הדתית. מסתבר שהוא נחשף למידע, לפרוטוקולים ול"הודאה" כבר לפני שנה. טענתי שלא יתכן שישפכו כך את דמו של אדם מבלי שהורשע, שאין צורך להכביר מילים על הנזק המצטבר שלו ושל משפחתו.

אני באמת באמת לא מבין. בואי נתווכח על זה קצת. בסדר? אז ככה:

מה דעתך על מה שעשו למשה קצב? הרי גם הוא לא הורשע, ומדובר פה ברצח אופי תקשורתי של ממש.
ומה דעתך על הפרסום לפני ההרשעה, של מעשיהו של יצחק מרדכי?
הפורום לא הכניס את מוטי אילו לכלא, ולא פרסם את שמו, כנהוג במקומות נלוזים חילוניים, מפאת כבודות של האיש. אך כיוון שהמעשה חמור, הוא החלט שאל לא להיות בקרבת תלמידים/תלמידות יותר.
תסבירי בבקשה, מה לא בסדר בזה, ביחס למעשים הנ"ל בחברה החילונית. (שדרך אגב, במקרה של משה קצב לא מקובלים עליי לחלוטי וחמורים בעיניי מאון, בדיוק מהסיבה שכתבת - כבוד האיש, בטרם הורשע)

מקל וחומר, פוג.

מה שאתה אומר רק מראה למה זה איום ונורא.
הדורבנים​(נשלט)
הדורבנים​(נשלט) • 18 בפבר׳ 2010
שיו, את כמו בחורה פולניה טיפוסית: "אם את לא יודע בעצמך למה אני כועסת, אני בטח לא אסביר לך..."
תני לי רמז , זה מה שמקבי כתב, או משהו אחר?
בכוח המוח​(שולטת)
בכוח המוח​(שולטת) • 18 בפבר׳ 2010
fog כתב/ה:
שיו, את כמו בחורה פולניה טיפוסית: "אם את לא יודע בעצמך למה אני כועסת, אני בטח לא אסביר לך..."

icon_smile.gif
פחחחח...
המשפט לא הולך ככה.
הוא הולך ככה -
"אם אתה לא מבין בעצמך למה, אז אין לי מה להסביר לך"..

אבל אני אסביר, כי אני לא פולניה:

אם כבוד הרב אכן עשה מעשים פליליים, אני מצפה שהוא יועמד לדין, יוכל להתגונן מהאישום, ובסופו של יום יצא אשם או זכאי.

המשטרה היא זו החוקרת את הפרשה, הפרקליטות היא המחליטה אם להעמיד לדין או לא,
הרשות השופטת היא הפוסקת, בגדול ע"פ הדינים הקיימים שחוקקה כנסת ישראל.

אני מראה כאן את חלוקת התפקידים על מנת להראות שבין היתר, גוף אחד מחשק גוף אחר.
יש לזה כל מיני סיבות מעבר לחלוקת התפקידים.

למשל, קשה להשפיע על מספר רב של גופים להטות תוצאה, ואילו כשמדובר בגוף אחד שמחליט הכל, קל יותר להשפיע.

במקרים שמנית, היתה תלונה. במקרה שלפנינו אפילו תלונה אין.
אתה לא מוצא את מרכיב התלונה, החקירה והגשת כתב האישום להליכים בעלי משמעות?
(ובשולי הדברים אומר שככל הנראה לא מדובר בעבירה פלילית, אלא נטען ליחסים הומוסקסואלים עם בגיר בהסכמה, שאינו מתלמידיו.)

יתרה על כך, אנחנו חיים כולנו תחת חוק אחד ודין אחד, וכמו שבעולם התחתון לא יתכן שיוציאו "פסקי דין" אל הפועל, גם כאן זה נראה לי חמור מאוד.
ולעניין הפרסום - מבלי שתלונה אף הוגשה, נהרסו חייה של משפחה עד היסוד. במגזר המדובר זה יכול להגיע למצב שילדיו או נכדיו לא יתחתנו, שלא לדבר על קטיעת מורשתו, וכל מפעל החיים שלו.

ולא, זה שהתקשורת כבר הרסה חייהם של אנשים אחרים לא באמת מכשירה את השרץ, אלא דווקא מראה עד כמה יש צורך להשתמש בתקשורת בזהירות ואחריות.

ועכשיו, לא תוכל לומר שלא הסברתי לך, רק תסמן שהבנת, ושכרי זה יהיה לעולם הבא.
הדורבנים​(נשלט)
לפני 14 שנים • 7 במרץ 2010
הדורבנים​(נשלט) • 7 במרץ 2010
היי. תודה על התגובה. ומצטער על התגובה המאוחרת.

הבנתי מה שאת אומרת, ויותר מכך, כי יש לי (או לפחות היה עד לפני כמה שנים) קשר אישי ממש עם כמה מבני המשפחה. ככה שאני יכול להבין את גודל המכה.

אני לא בטוח שהשתכנעתי שזה שקול לחיסול חשבונות כמו בעולם התחתון. היועץ המשפטי לממשלה היה מעורב ואישר חלק מהתהליך, וגם הדבר יותר דומה לברור משמעתי סגור שעורכים בנושאים של הטרדה מינית בהרבה חברות ומפעלים בארץ, רק שכאן המצב כמובן הרבה הרבה יותר טעון. עדיין נראה לי ש
א) הכוונות היו טובות. הפורום נסה בכל מעודו לטפל בבעייה בעדינות ולטובת כל הנוגעים בדבר
ב) הטיפול המשפטי והתקשורתי במקרים דומים במגזר החילוני לא פחות אכזרי (ונכון,כדברייך זה לא מכשיר את השרץ. אבל זה כן מעלה תהיות האם לא כדאי לחשוב על דרכים אחרות לטפל בבעיה, עד כמה שזה לא פוליטיקלי קורקט להגיד את זה)
Morticia
לפני 14 שנים • 7 במרץ 2010
Morticia • 7 במרץ 2010
fog כתב/ה:

מה נסגר עם אופנת הגזענות נגד פולנים ופולניות ההולכת ופורחת בכל עבר לאחרונה?

זה זבל של סטייל!

למה לעודד את זה?

זה לא מוסיף חכמה או חן לאף אחד או אחת...

(וזה לא משנה אם מדובר על פולנים או על פרסים)
הדורבנים​(נשלט)
לפני 14 שנים • 8 במרץ 2010
הדורבנים​(נשלט) • 8 במרץ 2010
מה, לדעתי בדיחות עדתיות זה נורא חינני...
על מה נצחק, עם לא על המנהגים של האחר המוזר?

(ובאמת אני פונה לכל הרוסים: קחו את עצמכם בידיים. הסבתא חייבת ללכת. ביחד עם הכורסא, שגם לא נראית משהו...)
Morticia
לפני 14 שנים • 8 במרץ 2010
Morticia • 8 במרץ 2010
fog כתב/ה:
מה, לדעתי בדיחות עדתיות זה נורא חינני...
על מה נצחק, עם לא על המנהגים של האחר המוזר?

(ובאמת אני פונה לכל הרוסים: קחו את עצמכם בידיים. הסבתא חייבת ללכת. ביחד עם הכורסא, שגם לא נראית משהו...)

אתה קורא להערה גזענית ששילחת במישהי בעת דיון רציני
לצד תגובתה הגזענית לא פחות וגם רצינית לא פחות לעניין הדיון בחזרה אליך

בדיחה???

מצחיק
icon_rolleyes.gif