אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול

Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 15 שנים • 19 בנוב׳ 2009

קובה סלק

Onabike​(אחר){Morgan} • 19 בנוב׳ 2009
המצרכים הדרושים

1/2 קילו בשר בקר טחון בטחינה כפולה, דקה או איך שהקצב שלכם קורא לזה.
- אפשר גם פחות, בערך 200-300 גרם אבל אני אוהב גם קציצות במרק ולא רק קובה
2 בצלים בינוניים
1 צרור עלי נענע מופרדים מהגבעולים וקצוצים דק
חופן עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעולים וקצוצים דק
- אפשר להשתמש רק בנענע או רק בפטרוזיליה
5 סלקים גדולים
750 גרם סולת, בערך
בהארט עיראקי (זה של הקציצות)
מלח
מיץ לימון משני לימונים
2 כפות סוכר, בערך
1 סיר גדול

- אפשר להשתמש בסוכר חום או בדבש, גם בשום למרות שלא הכרחי


הכנת המרק:
* קולפים את הסלקים
* חותכים את הסלקים לחתיכות מועדפות - פרוסות או קוביות
* מטגנים את הסלקים במעט שמן למספר דקות, עד שהם מתחילים להתרכך
* מוסיפים בהארט, מלח, מיץ לימון וסוכר, מערבבים ומתקנים טעמים עד שהמרק הופך לחמוץ מתוק
- שווה לתבל מעט יותר כי הקובה שותות את המרק כאילו הן היו אני ואחר כך קצת קשה להוסיף תבלינים
* מביאים לרתיחה עדינה
* מוציאים כוס נוזלים אדומים מהמרק
* מכבים את האש

הכנת המעטפת:
* בקערה גדולה מערבבים את הסולת, קצת בהארט וכפית מלח עם הנוזלים שהוצאנו מהמרק, אם צריך מוסיפים עוד מים
* מניחים בצד לרבע שעה, עשרים דקות
- המרקם שצריך להתקבל הוא מחית נוקשה מעט
- אם הוספתם יותר מדי מים אפשר להוסיף עוד קצת סולת
- ללוש את התערובת היטב ככה כל גרגרי הסולת סופגים את המים ולא נעשים גושים

הכנת המלית:
* קוצצים את הבצלים דק מאוד וסוחטים
* מערבבים את הבשר עם הבצלים, העלים ובהארט
* טועמים ומתקנים תיבול
- שמעתי שהטכניקה של הקפאת הקציצות עובדת, אבל כנראה שאני לא מתמודד איתה היטב. אלו שכן מעדיפים אותה, קוצצים קציצות בגודל מתאים ומקפיאים עד להקפאה מלאה

הכנת הקובה:
* מדליקים את האש מתחת לסיר המרק ומביאים לרתיחה עדינה
* לשים את הסולת שתקבל גמישות שוב, להוסיף קצת מים אם היא התייבשה (שטח הפנים החשוף, בדרך כלל)
* להרטיב ידיים
* לקמוץ מהסולת כמות של קצת פחות מכדור פינג פונג
* על כף יד פרושה לשטח היטב את הסולת בעובי אחיד
* לקמוץ אותה הכמות, בערך, מתערובת הבשר ולסחוט קלות
* ליצור קציצה ולהניח במרכז כף היד
- אלו שכן פנו לכיוונים תועים של הקפאת הבשר יכולים פשוט לקחת קציצה קפואה, במקום
* לקער את כף היד שבתוכה הקובה המתהווה ובעזרת היד השניה להתחיל למשוך ולסגור את דפנות מעטפת הקובה
- בערך בקובה השלישית כבר מתחילים להבין את הזוויות הנדרשות
* להחליק את הקובה ביד מעט רטובה שתיסגר היטב
* להעביר בזהירות אל תוך המרק
- לא לערבב
- לא לערבב
- רק אחרי שהקובה מתקשות מעט אפשר לערבב אחרת הן נשברות
* לקצץ קציצות מעודפי הבשר ולהוסיף למרק
* אחרי שכל הקובה שוחות להן במרק לבשל את הכל כשעה בערך או עד שהקובה שמוציאים לטעימה לא חוזרת לאחר כבוד (ראוי) לסיר

- לא להשתמש בהרבה סולת בשביל מעטפת הקובה, בטח לא אם מתכננים לאכול יותר מאחת והרבה יותר כיף לאכול קובה בטעם קובה ולא גוש סולת נוקשה
- ידיים רטובות במידה זה מעולה כשזה מגיע ליצירת קובה, ידיים יבשות או רטובות יתר על המידה הרבה פחות
- אפשר להוסיף גם שום וגבעולי סלרי ובצלים קצוצים למרק
- כדי שיצא מרק ולא עיסת קובה, הסיר צריך להיות גדול מספיק להכיל את כל הקובה ככה שהן צפות בנוחיות יחסית ולא נצמדות אחת לשניה

להגיש, איך לא, עם אורז לבן
Madame T​(שולטת)
לפני 14 שנים • 27 בנוב׳ 2009

עוף שלם ממולא באורז

Madame T​(שולטת) • 27 בנוב׳ 2009
למי יש מתכון פשוט וטעים להכנת עוף שלם ממולא באורז (ומרכיבים נוספים?) בתנור?

אשמח לקבל הצעות. בתודה מראש icon_razz.gif
נסיך הכתר
לפני 14 שנים • 27 בנוב׳ 2009

כשמאדאם t מבקשת איך אפשר שלא להענות .

נסיך הכתר • 27 בנוב׳ 2009
יש לא מעט ורסיות של הכנת עוף ממולא בתנור... אתן פה מתכון פשוט להכנה טעים, חגיגי, ומשביע... שנאמר " עם טעם של עוד".
1] עוף שלם מ"ס 3
מילוי בתוך העוף:... 1/2 כוס אורז, כף גדולה של צימוקים, 5 שזיפים יבשים[ ללא הגלעין, וחתוכים לקוביות קטנות], 5 משמשים יבשים כנ"ל, כף הגונה צנוברים, 1 בצל גדול קצוץ דק, כף טובה של שמיר קצוץ למשעי, שמן לטיגון לפי הצורך, מלח, ופלפל שחור לפי טעם אישי.

למריחה מעל העוף:....3 הכפות נדיבות של שמן, כף בריאה של רוטב סויה, כף חרדל, כפית מלאה של פפריקה אדומה, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, שום כתוש [ יכול להיות גם 4 שיני שום קצוצים דק], דבש לפי טעם, 1/2 כפית קינמון+ 1/4 כפית הל טחון[ שניהם נותנים לעוף המוכן טעם אירוטי ארומטי בניחוח חורפי רומנטי.

אופן ההכנה:... מרתיחים סיר עם מים... כשהמים רתוחים שופכים פנימה את האורז ומבשלים עד כשהאורז מתחיל להיפתח [ לא לשכוח שבזמן האפייה גרגירי האורז ממשיכים בפעולתם[.
שופכים את האורז למסננת.... תחת זרם מים קרים עד שרואים שגרגירי האורז לא נראים דביקים.
אחרי זאת מעבירים לקערה נפרדת.

במחבט מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים את הפירות יבשים, השמיר הקצוץ, ומעט פלפל שחור ומלח.....בוחשים ומכבים את האש.
מעבירים לקערה עם האורז, ובוחשים הכל יחד.

ממלאים את העוף מהפתח שבין השוקיים [ רצוי שהמילוי יהיה עד הסוף... כך שהעוף יתנפח מעט].
סוגרים בעזרת קיסמי שיניים, וחוט קשירה [ לא מהסוג שקושרים את הנשלט או הנשלטת].
הסגירה והקשירה חייבת להיות טובה כשהשוקיים מוצמדות אחת לשנייה בצורת x.
מניחים בתבנית אפייה משומנת קלות.

בקערה בוחשים את השמן, שום כתוש, רוטב סויה, חרדל, פפריקה אדומה, דבש, מלח, ופלפל שחור
מורחים בנדיבות את הרוטב מעל העוף, ואת שארית הרוטב לשפוך בתוך התבנית[ ניתן להוסיף מים]

לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 220 מעלות, ומידי פעם לסובב את העוף על מנת שמכל הצדדים העוף יישחם.
מומלץ להגיש עם ייין לבן, חיוך , והעיקר שהכל בא מהלב , ובאהבה..... בתיאבון }{

.
Madame T​(שולטת)
לפני 14 שנים • 27 בנוב׳ 2009

תודה רבה לשף!

Madame T​(שולטת) • 27 בנוב׳ 2009
נשמע לי מתכון טעים ומיוחד, נראה אם כישורי הבישול שלי יעמדו במשימה icon_smile.gif ותודה גם למי ששלח לי מתכון בהודעה פרטית. icon_razz.gif
walking dead
לפני 14 שנים • 17 בדצמ׳ 2009

לסוף שבוע חורפי

walking dead • 17 בדצמ׳ 2009
איזו דרך טובה יותר לפתוח בוקר חורפי מפנקייקים לוהטים, טובעים בסירופ מייפל ותוספות טעימות?
והדבר הטוב ביותר הוא שההכנה ממש קלה, ולא מצריכה שום מיומנות פרט לתאבון בריא לפנקייקים icon_smile.gif

מצרכים ל- 10 פנקייקים יפים
1 כוס קמח תופח
רבע כוס סוכר
חצי כוס חלב (למושחתים: שמנת מתוקה 32%)
1 ביצה
25 גרם חמאה מומסת
תמצית וניל איכותית
רבע כפית מלח

חמאה לשימון המחבת, מחבת טפלון/ מחבת צורה של פנקייקים

הכנה:
מערבבים הכל יחד (רק עד שהבלילה אחידה, לא לערבב יותר מדי!), ובודקים שהתערובת לא דלילה מדי ולא סמיכה מדי. אם היא דלילה מוסיפים מעט קמח, אם היא סמיכה מוסיפים מעט חלב.
מניחים במקרר למנוחה של חצי שעה.

מחממים מחבת, ממיסים מעט חמאה ובעזרת מצקת יוצקים מהתערובת במרכז המחבת. כאשר מופיעות בועות בחלקו העליון של הפנקייק הוא מוכן להפיכה לצד השני.
עורמים את הפנקייקים בהר, יוצקים טונות של סירופ מייפל, מוסיפים מעט קצפת (שמנת מתוקה מוקצפת) ולעשר דקות שוכחים מכל הצרות של העולם.
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 14 שנים • 20 בינו׳ 2010

פסטה ברוטב בשר וחצילים

Onabike​(אחר){Morgan} • 20 בינו׳ 2010
המצרכים הדרושים:
חבילת פסטה
חצי קילו בשר טחון
חציל גדול
בצל גדול
שש עגבניות בשלות, אפשר גם שמונה
קופסת רסק עגבניות קטנה
שש שיני שום
חצי כוס יין לבן
שמן זית
תבלינים אהובים


אופן ההכנה:

* קוצצים את הבצל והשום ומטגנים במחבת רחבה או ווק עד להזהבה
* חותכים את החציל לקוביות (עם הקליפה, זה יפה ושומר על החציל מפני עיסתיות יתר), ממליחים ומניחים במסננת בכיור
* כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את קוביות החציל, מגביהים את האש ומטגנים עד שהחציל מתרכך קצת
* מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו במכות איומות של כף מעץ או סתם עם מזלג
* חוצים כל עגבניה לחצי (כמו תפוז) וסוחטים אל תוך המחבת, מגרדים באצבעות את התוך של כל עגבניה ומוסיפים את הקרעים לתבשיל
- אם העגבניות לא בשלות מספיק, אפשר לקלף אותן עם קולפן או להשרות אותן לקצת זמן במים חמים, לקלף, ואז לקצוץ גס
* מטגנים עוד קצת על אש גבוהה, הבשר יפריש נוזלים וצריך להמשיך להפוך ולערבב אותו שלא יתגבש לגושים
* מוסיפים את רסק העגבניות, חצי כוס היין ותבלינים
* מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה
- רצוי לערבב מדי פעם שהתבשיל לא ידבק או ישרף ולתקן תבלון כשהנוזלים מצטמצמים קצת

כשהרוטב מוכן מכינים את הפסטה
* מרתיחים מים עם מלח עד בעבוע חזק
- כן, זה הרבה מים, בערך חמישה ליטרים וכף וקצת מלח
* מוסיפים את הפסטה ועוזבים אותה בשקט עד שהיא מתרככת קצת והבעבוע חוזר
* מבשלים ברתיחה מלאה וערבוב מדי פעם, עד שהפסטה מתרככת לרמה הרצויה, בערך 13-15 דקות
* מסננים החוצה את הפסטה וזהו
- אני לא מחסידי השימון או השטיפה במים קרים, מקסימום אם הפסטה נדבקת לפני הסיבוב החוזר של הצלחות משקעים אותה לרגע במים רותחים והיא משתחררת

מגישים בצלחות עמוקות, קודם פסטה ומעליה הרוטב
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 14 שנים • 6 בפבר׳ 2010

מרק שעועית עם חומוס

Onabike​(אחר){Morgan} • 6 בפבר׳ 2010
המצרכים הדרושים:

2 כוסות שעועית יבשה
- שמעתי שיש גם שעועית מבושלת בשקית, חצי שעה במים רותחים וזה אמור לעבוד
1 קופסא של חומוס שלם
- או כוס חומוס יבש
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
2 בצלים
6 שיני שום שלמות
עלים מחצי חבילת פטרוזיליה, קצוצים גס
שלוק שמן
2 כפות קמח
2 ליטר מים רותחים, אפשר גם יותר
כמון, פפריקה חריפה, מלח


אופן ההכנה:

* משרים את השעועית למשך לילה שלם וקצת (בערך שתים עשרה שעות)
- לחילופין, אפשר להשרות את השעועית למשך ארבע, חמש שעות במים רותחים ולהחליף לפחות פעמיים את המים
- אם משתמשים בחומוס יבש משתמשים באותן הנחיות כמו לשעועית
* מבשלים את השעועית במשך שעה
- אם משתמשים בחומוס יבש, מוסיפים אותו לסיר עם השעועית ומבשלים את הכל ביחד כשעה
* קוצצים גס את הבצלים, מוסיפים את שיני השום השלמות ומזהיבים בשלוק השמן
* מסננים את השעועית והחומוס, שוטפים ומעבירים לסיר עם הבצל והשום
* מטגנים את השעועית, החומוס, הבצל והשום כשתי דקות
* מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות עד שכל הקמח נספג ואין גושים
* מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה
- המים צריכים לכסות את תכולת הסיר ומעט יותר, אם צריך אז להוסיף עוד מים
* מוסיפים את רסק העגבניות ועלי הפטרוזיליה
* מטבלים (הרבה כמון)
* מביאים לרתיחה שוב ומבשלים כשעה, שעה וחצי על אש קטנה עד שהשעועית מתרככת (והחומוס, כמובן, אם משתמשים בחומוס יבש)


אפשר להשתמש בנענע במקום הפטרוזיליה, להוסיף עגבניות קרועות באצבעות, סלרי וגזר
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 14 שנים • 8 במרץ 2010

אורז עם נקניק וגזר

Onabike​(אחר){Morgan} • 8 במרץ 2010
המצרכים הדרושים:

שליש גליל נקניק או שלושה מקלות קבנוס
כוס אורז שטוף
שני גזרים גדולים
בצל ענק
שלוש שיני שום קצוצות
קופסת רסק עגבניות קטנה
תבלינים


אופן ההכנה:

* קוצצים את הנקניק לקוביות
* חותכים את הבצל לרצועות
* קולפים את הגזרים וקוצצים אותם לקוביות קטנות
* מטגנים את הבצל והגזר בקצת שמן זית עד שהבצל נהיה שקוף וזהוב
* מוסיפים את הנקניק וממשיכים לטגן עד שהנקניק משחים מעט
* מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב ומטגנים עוד קצת
* מוסיפים את כוס האורז ומטגנים מעט
* מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה
* מתבלים היטב ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה

- אפשר להפוך את כל העסק למרק סמיך, פשוט מבשלים את הכל עם שני ליטר מים ומתקנים תיבול בהתאם.
ginger
לפני 14 שנים • 14 במרץ 2010

סלט אביבי רענן

ginger • 14 במרץ 2010
כדי לאזן את המתכונים הכבדים האלו, ובגלל שהאביב כבר כאן בחמסיניו, הרי לכם סלט קייצי וקליל בקונטרסטים שלו :

מרכיבים -

קערה מרשימה
2 ראשי חסה קריספית קרועים (זו שנראית כמו כרוב אבל היא לא כרוב)
חצי כוס גרגירי רימון
3 עיגולי אננס פרוס חתוכים
3 כפות פירורי פקאן מסוכר
2 שיני שום מגוררות

מיץ לימון
מעט שמן זית
פלפל שחור
5 טיפות חומץ בלסמי איכותי
__________________________________

הכנה -

קורעים
מפזרים
מפזרים
מפזרים
מפזרים
מערבבים

סוחטים
מטפטפים
מזלפים
בוזקים
מקשטים


אוכלים !
(ומבקשים עוד)

(אם אכן ביקשתם עוד, אפשר להוסיף גם ריבעי תאנים חתוכות שהבלסמי עליהן - טיפה על כל רבע)
נאה על השולחן לצד תפו"א ברוטב חמאת רוזמרין.
ginger
לפני 14 שנים • 24 במרץ 2010

חרוסת לפסח.

ginger • 24 במרץ 2010
זה שטיפס על האופנוע שכח לרדת ממנו והוא מתרשל בתפקידו.
עד שהוא ישוב, אני ממלאה את מקומו.
והערב -
לכבוד פסח, מתכון לחרוסת (שלי).
אם אתם מעתיקים את זה למחברת המתכונים שלכם, אנא כיתבו בסוגריים: "(של ג'ינג'ר)"

מרכיבים:
1 ק"ג תמרים מסוג מג'הול (איכותיים, שמנמנים ורכים).
300 גר' אגוזי מלך טחונים טחינה מעט גסה (כך לבקש בשוק).
300 גר' שקדים (עדיף קלויים ללא מלח אם אתם מוצאים) טחונים טחינה דקה.
1-1.5 בקבוק יין אדום מתוק (כמו לקידוש. אני אוהבת קדמון או קונדיטון).

הכנה:
מגלענים את התמרים, חותכים לחתיכות גסות ומעבדים בלישה או במכשיר חזק מספיק (כמו עמוד טחינה למשל) תוך הוספה איטית של היין. לאחר שהתערובת מעובדת, מוסיפים את שאר המרכיבים ואת שארית היין אם נותרה כזו (בעדינות עם המרכיבים - יש לשים לב כי תגיעו למידת הסמיכות הרצויה לכם - טיט ממצריים או משחה עדינה).

תיבול (לא הכרחי אבל מוסיף):
אני אוהבת לתבל עם קינמון בכמות נדיבה,
מעט ג'ינג'ר (איך לא...) - אבקה טחונה,
וממש קורט זעום של ציפורן.

לחילופין אפשר לתבל עם בהרט לקפה למי שיש (בלי קפה).

לבריאות,
ופסח חירות שמח וחופשי לכולם.
ממני.