ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול

Inside your head
לפני 14 שנים • 25 במרץ 2010
Inside your head • 25 במרץ 2010
מצטרפת לג'ינג'ר: חרוסת מבית סבתא

10 תפוחי עץ צהובים
10 אגסים
400 גר' אגוזי מלך
400 גר' אגוזי לוז
500 גר' צימוקים שחורים
1 קג' סוכר מומס (סירופ סוכר)
700 מ"ל יין אדום מתוק (תירוש) או מיץ ענבים או פטל

אופן הכנה:
מגררים את התפוחי עץ ואת האגסים
טוחנים את אגוזי הלוז והמלך דק מאוד
את הסירופ סוכר יש להכין מראש (אצרף בתחתית פירוט כיצד מכינים סירופ סוכר)

מכניסים את תפוחי העץ/אגסים/אגוזי מלך/לוז לתוך קערה ומערבבים.
מתחילים לשפוך לאט לאט את סירופ הסוכר (לאחר שהתקרר) עד קבלת עיסה סמיכה.
את היין מוסיפים גם באותה הדרך עד לקבלת עיסה מוגמרת של הכל יחד.
לאחר מכן מכניסים את הצימוקים ומערבבים שוב עד לפיזור הצימוקים בתוך עיסת החרוסת.

מו-כככן.... בתיאבון!

אופן ההכנה: סירופ סוכר

יחס: 1 ק"ג סוכר : 1 ליטר מים
מכניסים את הסוכר ואת המים לסיר ומביאים לרתיחה.
בנקודת הרתיחה מנמיכים את האש לכדי מינימום
ומבשלים עוד כ-5 עד 7 דקות.
מורידים מהאש ומצננים.

אזהרה: הסירופ יכול לגרום לכוויות במגע ישיר עם הגוף.

חג פסח שמח!
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 14 שנים • 26 במרץ 2010

סלט גזר נוסטלגי

Onabike​(אחר){Morgan} • 26 במרץ 2010
הצרכיםפ הדרושים:

שני גזרים
לימון קטן
קופסא אטימה

אופן ההכנה:

* קולפים את הגזרים וקוצצים לכפיסים או לרצועות בעזרת פומפיה ומכניסים לקופסא
* חוצים את הלימון לשניים
* קוצצים חצי לימון דק דק ומכניסים לקופסא
* סוחטים את חצי הלימון השני ומוסיפים לקופסא
* מתקנים תיבול עם מעט לימון ומלח וסוגרים את הקופסא
* מנערים היטב ומכניסים למקרר ליום
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 14 שנים • 26 במרץ 2010

חרוסת עיראקית

Onabike​(אחר){Morgan} • 26 במרץ 2010
המצרכים הדרושים:

חופן אגוזים טחונים גס
סילאן
חסה
קערית הולמת


אופן ההכנה:
* מוזגים סילאן לקערית
* מוסיפים כמות נעימה של אגוזים טחונים

אוכלים עם חסה מקופלת
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 14 שנים • 26 במרץ 2010

סילאן אוראשי

Onabike​(אחר){Morgan} • 26 במרץ 2010
המצרכים הדרושים:

סילאן
טחינה גולמית
קערית הולמת
לחם טוב


אופן ההכנה:

* מוזגים סילאן לקערית
* מוסיפים טחינה בכמות שווה, קצת יותר
* מערבבים היטב

אוכלים עם פרוסות לחם (מתכון פעם)


ואם משווים את האופנוע לעץ אז לרדת
לרדת, אני יודע.
ginger
לפני 14 שנים • 26 במרץ 2010

סלט סלק לפסח

ginger • 26 במרץ 2010
מרכיבים:

4-5 סלקים גדולים מקולפים.
מלח

לימון סחוט
שן שום טרייה מגוררת
שמן זית איכותי
פלפל לבן
קורט כמון

הכנה:
מבשלים את הסלקים במים עם מעט מלח עד שהם מתרככים.
מכאן יש שתי ווריאציות - לחתוך לקוביות או לרסק בפומפייה.
לאחר מכן מתבלים לפי הטעם.

בתאבון.
(זהירות מבגדים בהירים כתמים של סלק לא נוטים לרדת)

ואם משווים את האופנוע - לאישה?
חיוך.
שמחה שחזרת.
להבה חשופה
לפני 14 שנים • 26 במרץ 2010

לשון ברוטב יין ותפוחי אדמה אפויים!@!

להבה חשופה • 26 במרץ 2010
לשון ברוטב יין ותפוחי אדמה אפויים.!

מרכיבים:

2 לשונות עגל
2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות
סלרי אמריקאי פרוס גס
ליטר ציר בשר
2 ראשי סלרי שטופים היטב
4 גזרים פרוסים דק
2 כרישות שטופות ופרוסות דק
בקבוק יין אדום יבש
2 כפות סוכר
3 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
חצי כוס שמן זית
רוזמרין קצוץ
מלח ופלפל

אופן הכנה:

הלשון:
מבשלים את לשונות במים כשעה. מוציאים ומקלפים. מעבירים את הלשונות לסיר, ומוסיפים את הסלרי והמרק.
קולפים את שאר הירקות וחותכים לקוביות גדולות. מוסיפים לסיר, מרתיחים, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי, עד שהלשונות רכות מאוד.
מוציאים את הלשונות, מצננים ופורסים. מסננים את נוזלי הבישול.

הרוטב:

מרתיחים את היין והסוכר ומצמצמים לשליש מהכמות .מרתיחים את הנוזלים של הלשונות בנפרד עד שנעשה רוטב סמיך. מוסיפים את נוזל היין והסוכר ומתבלים במלח ופלפל.
תפוחי האדמה:
מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עם מכסה,קולפים מסננים ומעבירים לתבנית אפייה.מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) מוסיפים את השמן, הרוזמרין, מלח ופלפל ואופים חצי שעה, עד שתפוחי האדמה רכים.

ההגשה:

מחזירים את פרוסות הלשונות לרוטב היין ומבשלים 20 דקות. מגישים חם עם תפוחי אדמה

בתאבון.

חג שמח.

להבה חשופה.!@!
להבה חשופה
לפני 14 שנים • 26 במרץ 2010

תפוחי עץ ממולאים בדברים טובים ומתוקים!@!

להבה חשופה • 26 במרץ 2010
מרכיבים:

2 תפוחי עץ מסוג גולדן דלישס
3-4 כבדי עוף
50 גר' אגוזי לוז מרוסקים
20 גר' דבש
2 כפות תאנים יבשים קצוצים דק
2 כפות משמשים יבשים קצוצים דק
½ כפית ג'ינג'ר מגורר
½ כפית גרידת תפוז
כף סוכר חום
2 כפות חומץ בלסמי
כף שמן זית
עלי נענע לקישוט

אופן הכנה:

חותכים את החלק העליון של התפוחים ושומרים בצד לשימוש כמכסה. מנקים את תוכן התפוחים ויוצרים מהם מעין קעריות. מורחים את התפוחים ואת המכסים בדבש בעזרת מברשת ואחר כך מצפים אותם באגוזי לוז מרוסקים. מניחים בתבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-25 דק'.

במחבת, עם מעט שמן זית מקפיצים את כבדי העוף במשך 3-4 דק', מוסיפים גרידת תפוז, ג'ינג'ר מגורר, תאנים ומשמשים. מוסיפים חומץ בלסמי וסוכר חום וממשיכים לבשל במשך 2-3 דק'. ממלאים את התפוחים בתערובת הכבדים וסוגרים עם החלק העליון ששמרנו כמכסה.
יוצקים מעט מן הרוטב, מקשטים בעלה נענע ומגישים חם.

בתאבון.

חג שמח

להבה חשופה.!@!
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 14 שנים • 26 במרץ 2010

עארוק - קציצות מטוגנות בנוסח עיראקי

Onabike​(אחר){Morgan} • 26 במרץ 2010
המצרכים הדרושים:

חצי קילו בשר בקר טחון
- אפשר גם עוף למי שאוהב את המרקם העיסתי
צרור פטרוזיליה
- כמו תמיד, אני מעדיף רק את העלים אז זה בערך צרור וחצי
3-4 בצלים בינוניים עד גדולים
5-7 ביצים
- אפילו פחות, הסבר בהמשך
קצת בהראט עיראקי
הרבה שמן לטיגון


אופן ההכנה:

* קוצצים את הבצל דק דק, מוסיפים לקערה עם הבשר
* קוצצים את הפטרוזיליה, אם זה רק עלים אז גס אם לא אז דק, מוסיפים לקערה עם הבשר
* מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים עד שהתערובת הופכת לנוזלית אבל לא יותר מדי
* מחממים שמן במחבת, מספיק בשביל טיגון עמוק של הקציצות
* מחכים שהשמן יתחמם ומכניסים לתוכו את הקציצות

- אחד הדברים הכי חשובים זה לנקות את המחבת ולהחליף את השמן לאחר מספר מחזורי טיגון אחרת הקציצות נדבקות או מתפרקות ונהיה להן טעם מוזר באופן כללי


הצעת הגשה:

בפיתה עם חצילים מטוגנים, ביצה קשה וסלט


ginger כתב/ה:

ואם משווים את האופנוע - לאישה?
חיוך.
שמחה שחזרת.

הוא לא יודע לבכות, ככה שיוצא שאי אפשר להשוות ואני ניצל *מחוייך*
תודה, גם אני.
ginger
לפני 14 שנים • 27 במרץ 2010

חטא

ginger • 27 במרץ 2010
אני עומדת לחטוא ולפרסם את המתכון הסודי של המשפחה לקציצות ירק לפסח ו\או ראש השנה. מלחמות עקובות השחזות מילוליות רצות ביני לבין בן דוד שלי, מי יכבוש את ליבה של הדודה כדי לקבל עוד אחת אקסטרה בצלחת (כמעט תמיד אני).

קציצות מנגולד.

מצרכים:
3-4 ביצים
2-3 בצלים גדולים
קמח מצה
2 או יותר חבילות צרורות מנגולד (עלי סלק\סילא)
2 לימוני מיץ

שמן טיגון

תבלינים:
פלפל שחור
מלח
פפריקה חריפה
מעט כמון

הכנה:
חלק א'
יש לשטוף היטב את העלים במים זורמים ולהויא מהם בניתוח פתוח את הלב הלבן. הלבן הולך לתבשיל אחר, העלים הירוקים - בשבילנו. מקצצים אותם לקערה גדולה. מקצצים גם את הבצל פנימה. מערבבים בעדינות ומוסיפים ביצה אחת כל פעם ומוסיפים את קמח המצה בחלקים קטנים עד שמגיעים למרקם עיסתי אבל לא נוזלי. לכן יש לשים לב לתמרן בין הקמח לביצים. מתבלים היטב.
צרים קציצות שטוחות רחבות בתוך מחבת עם שמן טיגון ומטגנים. כשמוציאים (זהוב בשוליים), יש להניח על נייר סופג לשאריות השמן.
חלק ב'
שלב הבישול הוא שלב קצר. מסדרים את הקציצות במעגלים בתחתית סיר רחב עם מעט מהנוזלים שנשארו במחבת הטיגון. מוסיפים מעט מים. בשלב הרתיחה יש להנמיך את האש, להמתין שתי דקות שיתקרר מעט ולמזוג פנימה את מיץ הלימון בפיזור גדול ככל שיהיה. משאירים על אש נמוכה לכעוד עשר דקות.
ניתן לזלף כמה טיפות לימון מעל, לחיזוק וקצת מלח, מגישים בצלחת לבנה עם מעט מהרוטב מעל ולצד סלט חסה קריספי פשוט מרכיבים.

המלצה:
ניתן לעשות כמות כפולה, כי העלים מתכווצים תוך כדי הכנה והכמות ביחס לטעם לא יספק אתכם.
ראו הוזהרתם !

* * *
מעניין.
הייתי בטוחה שגם לאופנועים יש נזילות מפעם לפעם.... (קריצה).
צריך לשנות שם השרשור: מתכונים לשעת לילה מאוחרת\מתכונים לאשמורת אחרונה (03:00 לפנות בוקר לא משנה אם הוא שעון קיץ או חורף).
ginger
לפני 14 שנים • 10 במאי 2010
ginger • 10 במאי 2010
נאנחת.

הוא שוב מתרשל. כל כך - שהשרשור הזה כבר עבר עמוד ותכף זה שבועות כאן.
icon_rolleyes.gif
מודאגת.

אני מביאה כאן מתכון לקלסונס (ולא להתבלבל עם קלציונה, שהוא מאפה איטלקי).
קלסונס, מלבד היותם תחתונים(באיטלקית) הם כיסי בצק דומה לבצק פסטה הממולאים גבינה צפתית קשה שלמעשה באו מ-יוון.
המתכון הוא של בתיה שמאי ובסוף יש לינק ובו גם סירטון כיצד להכין.
הוא מאוד דומה למה שהיו עושים פעם אצלינו.
המרכיב הכי חשוב בעיני הוא (לאחר הכנת ורידוד הבצק נכון) הגבינה הצפתית.

אסור להתפשר על הגבינה !

אם יש אפשרות לרכוש אחת כזו אצל קדוש מצפת כן ייטב. אם מורכב להגיע לצפת בשביל זה (ושווה לגמרי) אפשר לקנות גבינה קשה של גד שנמכרת במרכולים נבחרים בעמדת פריסת גבינות.

בנוסף על המתכון של בתיה שמאי, אני הייתי מגררת עוד צלחת רצינית של גבינה ומפזרת כמות נדיבה מעל בהגשה.

קלסונס

מצרכים לבצק:

* קילו קמח
* 2 ביצים
* כפית מלח
* 2-2.5 כוסות מים - לבדוק ולהוסיף כמה שצריך.

לתערובת הגבינה:

* 3/4 קילו גבינה צפתית מגוררת דק
* גביע קוטג'
* 3-4 ביצים - כמה שהבצק צריך.



אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק ונותנים לו לנוח במשך חצי שעה בקערה ומעליה מגבת.
2. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים ומניחים על מגש.
3. לוקחים כל עיגול בצק ומרדדים במערוך או במכונת פסטה עד שהוא דק ככל הניתן. הרידוד קצת קשה כי הבצק לא שומני אבל לא להתייאש.
4. אם הבצק נדבק למשטח הרידוד, מקמחים אותו מעט.
5. מכינים את תערובת הגבינה. התערובת צריכה לצאת רכה אך לא רטובה מדי.
6. כשהבצק פתוח לעיגול אחד גדול ודק לוקחים בכפית מתערובת הגבינה ומניחים בעיגולים קטנים על מחצית מהבצק. בין כל עיגול להשאיר מרווח של כ-2 ס"מ.
7. את המחצית הנותרת של הבצק מקפלים מעל המחצית שעליה הגבינה ומהדקים מעט עם הידיים את הבצק העליון לתחתון, כך שלא יישאר אוויר בכל כדור קלסונס.
8. עם "רינג" (קורץ) בקוטר כוס רגילה לקרוץ עיגולים מהבצק הממולא בגבינה.
9. את הבצק הנותר שבין העיגולים להרים ולהניח בצד. את עיגולי הקלסונס להניח על משטח מקומח לייבוש.
10. את שאריות הבצק מרדדים לעיגול הבא של הבצק וממלאים באותו אופן.
11. כשכל הקלסונס מוכנים, מרתיחים מים בסיר בינוני-גדול עם מעט מלח וכף שמן. מניחים את הקלסונס בפנים לבישול של 10-12 דקות.
12. מוציאים את הקלסונס למסננת ולפזר מעל חתיכה של חמאה / מרגרינה.
13. לערבב את הקלסונס בעדינות כדי שהחמאה תימס.
14. כשכל הקלסונס מבושלים להניח על תבנית משומנת ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות.
15. כעבור כמה דקות להפוך ולתת לצד השני להשחים גם.
16. להוציא ולהניח על מצע של אטריות רחבות מבושלות.
17. מומלץ לפזר מעל הכל גבינה מלוחה מגוררת.


לינק:
http://www.ifeel.co.il/page/10286
את האפייה הייתי ממליצה עשות בחמאה.

בהמשך - עוגת גבינה מן האוסף הפרטי.
חג שבועות שמח !