Kinetic(אחר) |
לפני 14 שנים •
11 במאי 2010
לפני 14 שנים •
11 במאי 2010
Kinetic(אחר) • 11 במאי 2010
קטה, כל מועדון או מקום בילוי מוגדר בחוק בארץ כמקום ציבורי, גם אם בעבר ניסו כל מיני מקומות להגדיר את עצמם כמועדוני חברים פרטיים העניין לא ממש צלח
|
|
צלילה |
לפני 14 שנים •
11 במאי 2010
לפני 14 שנים •
11 במאי 2010
צלילה • 11 במאי 2010
Kinetic כתב/ה: קטה, כל מועדון או מקום בילוי מוגדר בחוק בארץ כמקום ציבורי, גם אם בעבר ניסו כל מיני מקומות להגדיר את עצמם כמועדוני חברים פרטיים העניין לא ממש צלח
הגבר הסקסי שמצוטט כאן צודק ויש הרחבה בפסק הדין בעניין האם זה מקום ציבורי או לא . מה שכן , הבליינים שלנו ימשיכו לקבל הטבות ופינוקים כמו בעבר ואפילו יותר כתוצאה מפסק הדין. |
|
Bloody |
לפני 14 שנים •
14 במאי 2010
לפני 14 שנים •
14 במאי 2010
Bloody • 14 במאי 2010
לל'ג כתב/ה: Kinetic כתב/ה: קטה, כל מועדון או מקום בילוי מוגדר בחוק בארץ כמקום ציבורי, גם אם בעבר ניסו כל מיני מקומות להגדיר את עצמם כמועדוני חברים פרטיים העניין לא ממש צלח
הגבר הסקסי שמצוטט כאן צודק ויש הרחבה בפסק הדין בעניין האם זה מקום ציבורי או לא . מה שכן , הבליינים שלנו ימשיכו לקבל הטבות ופינוקים כמו בעבר ואפילו יותר כתוצאה מפסק הדין. |
|
dragon master |
לפני 14 שנים •
9 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
9 בספט׳ 2010
dragon master • 9 בספט׳ 2010
אני יודע שזה ראש השנה ולא פסח אבל יש לי שאלת תם
זה כבר הפך להיות חוקי? יש פסיקה חדשה ? כי אני רואה שיש כאן שרשור שפתח לא סתם עוד עבד שאומר שזה לא חוקי להפלות בין נשים לגברים במחיר הכניסה . |
|
לא סתם עוד עבד |
לפני 14 שנים •
9 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
9 בספט׳ 2010
לא סתם עוד עבד • 9 בספט׳ 2010
דרגון מאסטר, אני מודה לך על השאלה, בלי קשר למניעייך לשאול אותה. התשובה היא שכן, יש פסיקה חדשה שלא הייתה ידועה לי אז.
פסק הדין שהבאתי בתחילת השרשור היה של בית המשפט לתביעות קטנות, הערכאה המשפטית הנמוכה ביותר בישראל. קיים פסק דין של השופט אברהם יעקב מבית המשפט המחוזי מרכז, בעניין אחר (רת"ק 21939-06-09), שבו הוא קובע, בין היתר: "הבחנה על בסיס מגדרי מותרת בחקיקה הישראלית בעניינים שונים. לדוגמא: מבחינה החקיקה הישראלית בין גבר לאישה בעניין גיל היציאה לפנסיה וכן קיימת הבחנה כזו בעניינים אחרים. בעניינינו, מדובר בהבחנה שנעשית לצורך כניסה למקום בילוי.במקומות בילוי קיים הבדל בין גברים לנשים. באותם מקומות שותים משקאות משכרים וקיים פוטנציאל להתנהגות פרועה עקב כך. נסיון החיים מלמד שככל שגיל המבלים נמוך יותר קיימת סבירות גבוהה יותר שנערים או בחורים צעירים השותים לשכרה ינהגו שלא כראוי. אותה התנהגות לא ראויה אופיינית יותר, ושוב - על פי ניסיון החיים, לגברים ופחות לנשים. פן נוסף הוא עניין הבגרות הנפשית בין גברים לנשים. אמנם לא הובאו חוות דעת מומחים, אך ידוע מניסיון החיים כי בגרותן של נשים צעירות מקדימה להגיע מאשר אצל גברים.ראה לעניין זה גיל המצוות אצל נשים ואצל גברים וזמינותן לקיום יחסי מין על פי ההלכה. לפיכך השתכנעתי שההבחנה שנעשתה אצל המשיבה לעניין הכניסה למועדון היא הבחנה מותרת, ולכן אני דוחה את הבקשה ומותיר את פסק דינו של בית משפט קמא על כנו בכפוף לאמור לעיל." מפסק דינו של בית המשפט המחוזי עולה, שמתן כניסה חינם לנשים במטרה "לווסת" או לאזן בין מספר הנשים ביחס למספר הגברים היא הבחנה מותרת. פורמאלית, גם פסק דין של בית משפט מחוזי לא מהווה תקדים מחייב (אלא רק פסק דין של בית המשפט העליון, שטרם דן והכריע בסוגייה), אבל הוא כן מהווה פסק דין מנחה עבור ערכאות נמוכות יותר. מועדון הדאנג'ן מזמין את כולכן להגיע הלילה, להיכנס למסיבה ללא תשלום ולחגוג איתנו את השנה החדשה. ואגב, מי שקרא את ההזמנה למסיבה יודע שאין גם גבר שממש ירצה להיכנס למסיבה הערב ללא תשלום ולא יוכל לעשות זאת. נתראה הלילה ושנה טובה |
|
המלט |
לפני 14 שנים •
10 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
10 בספט׳ 2010
המלט • 10 בספט׳ 2010
לא סתם עוד עבד כתב/ה: מפסק דינו של בית המשפט המחוזי עולה, שמתן כניסה חינם לנשים במטרה "לווסת" או לאזן בין מספר הנשים ביחס למספר הגברים היא הבחנה מותרת. חושש אני שחברי מטעה את ציבור הקוראים. פסק דינו של בית המשפט המחוזי שמצטט לא-סתם-עוד-עבד אינו עוסק בשאלה האם מתן כניסה חינם לנשים הינו מותר או לא, אלא בשאלה האם מותר להפלות על רקע של גיל. פסק הדין הנ"ל הינו למעשה דחייה של בקשה לרשות ערעור שהגיש בחור צעיר שסורב להיכנס מספר פעמים לפאב מסויים בטענה שהוא צעיר מדי, בעוד שנשים בנות גילו הורשו להיכנס. ליתר דיוק, בעלי הפאב הודיעו לו שהכניסה לגברים היא רק בתנאי שהם ילידי 1982 ומוקדם יותר, בעוד שהכניסה לנשים הותרה לילידות 1984 ומוקדם יותר. על כך הגיש הבחור תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות (ואין לזה שום קשר לתביעה הפותחת שרשור זה). בית המשפט לתביעות קטנות דחה את תביעתו. הוא הגיש בקשת רשות ערעור בבית המשפט המחוזי, וגם זו נדחתה, כאמור, על ידי השופט א' יעקב. בינתיים, הגיש הבחור בקשת ערעור בבית המשפט העליון, והבקשה טרם נידונה, אך גם לא נדחתה על הסף. בכל מקרה, אין כל קשר לשאלת התשלום, ופסק הדין הראשון שהביא לסע"ע שקובע שמתן כניסה חינם לנשים הינה אפליית גברים אסורה בוודאי לא נסתר על ידי פסק הדין השני שהביא לסע"ע , שחזקה עליו שיודע הוא להבחין בין העניינים השונים הנידונים בשני המקרים. |
|
לא סתם עוד עבד |
לפני 14 שנים •
10 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
10 בספט׳ 2010
לא סתם עוד עבד • 10 בספט׳ 2010
המלט ידידי, בשום מקום לא טענתי שפסק הדין של בית המשפט המחוזי עסק בשאלת כניסת חינם לנשים. אף טרחתי וציינתי שפסק הדין עסק בעניין אחר. חשיבותו של פסק הדין היא בקביעת השופט:
"הבחנה על בסיס מגדרי מותרת בחקיקה הישראלית בעניינים שונים... בעניינינו, מדובר בהבחנה שנעשית לצורך כניסה למקום בילוי. במקומות בילוי קיים הבדל בין גברים לנשים." אתה אולי רואה הבדל מהותי בין הבחנה בין גברים לנשים לעניין גיל הכניסה ובין הבחנה ביניהם לעניין מחיר הכניסה, אבל אנחנו לא רואים הבדל כזה. ובכל מקרה, כאמור, אין עדיין אף פסק דין שמהווה תקדים מחייב בנושא. לאורך כל 9 שנותיי בקהילה, יצא לי לראות אנשים שמבכרים לעקוץ, לבקר ולכתוב הודעות בפורומים, ולעומתם אחרים שמעדיפים להתמקד בעשייה. כמובן שהדרך פתוחה בפני כל אחד מאיתנו להחליט באילו משתי הקבוצות הוא מעדיף להיות. המלט, אני אשמח אם בהזדמנות תמצא את הדרך לומר לי מה באמת מפריע לך, ולמה אתה כזה אנטי נגד הדאנג'ן החדש. אני הרי מכיר אותך מספיק זמן כדי לזהות שמדובר כאן כבר על מיני מגמה. ואפרופו עשייה: הייתה מסיבה מעולה אתמול, מועדון מלא, מלוא החופן נשים יפות וגברים מסוקסים, הרבה סשנים ומעשים שובבים אחרים, ובכלל - כיף גדול. מסיבות כאלה נותנות מרץ וחשק להמשיך ולעמול כדי להביא לכם עוד הרבה מסיבות טובות ומרטיבות בעתיד. וכך נעשה. תודה לכל מי שהגיע ושנה טובה. |
|
המלט |
לפני 14 שנים •
10 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
10 בספט׳ 2010
המלט • 10 בספט׳ 2010
לא סתם עוד עבד כתב/ה: אתה אולי רואה הבדל מהותי בין הבחנה בין גברים לנשים לעניין גיל הכניסה ובין הבחנה ביניהם לעניין מחיר הכניסה, אבל אנחנו לא רואים הבדל כזה. ובכל מקרה, כאמור, אין עדיין אף פסק דין שמהווה תקדים מחייב בנושא. מי זה "אנחנו"? אכן, פסק הדין של בית המשפט לתביעות קטנות, הקובע כי כניסה לנשים חינם הינה אפלייה אסורה של גברים, איננו תקדים מחייב. אבל אם אני צריך לבחור בין שיקול הדעת של השופט טננבוים בקביעתו זו, לבין שיקול הדעת שלך כאשר אתה בוחר להתעלם מפסק הדין, אני בוחר בשיקול הדעת של השופט, שמתלכד במקרה זה עם ההגיון הפשוט ועם עצם הגדרת המושג אפלייה. לא סתם עוד עבד כתב/ה: לאורך כל 9 שנותיי בקהילה, יצא לי לראות אנשים שמבכרים לעקוץ, לבקר ולכתוב הודעות בפורומים, ולעומתם אחרים שמעדיפים להתמקד בעשייה. כמובן שהדרך פתוחה בפני כל אחד מאיתנו להחליט באילו משתי הקבוצות הוא מעדיף להיות. המלט, אני אשמח אם בהזדמנות תמצא את הדרך לומר לי מה באמת מפריע לך, ולמה אתה כזה אנטי נגד הדאנג'ן החדש. אני הרי מכיר אותך מספיק זמן כדי לזהות שמדובר כאן כבר על מיני מגמה כיוון ששאלת, אתייחס ברצינות לשאלתך. ראשית, מפריעה לי המלאכותיות בה אתה מייחצן את המועדון. זה מתחיל בזה שאתה מערבב פסקי דין בעניינים שונים ויוצר משהו שקרוב יותר למצג שווא יותר מאשר לכל דבר אחר, ומסתיים בזה שאתה מכניס לתגובה שלך, שלטעמי אמורה להיות עניינית, מילות יחצנות מעייפות על המסיבה המוצלחת שלכם מאמש (עד כמה מוצלחת? עד כדי כך שקטה טורח לסתום את הפה לגולשת אחת שהעזה להעביר ביקורת. עד כדי כך מוצלחת.) בימים עברו נמנעת מהמנהג המביש הזה לייחצן את המועדון בכל תגובה ותגובה שלך בכלוב. אולי יש כאלה שזה מעורר אצלם תשוקה עזה להגיע למועדון. אותי זה מביך. שנית, מפריע לי הזלזול המחליא במבקרי המועדון, כפי שעלה מה"כתבה" של הכתבן הזה שהכנסתם למועדון בג'ינס וטי-שרט, יונתן אסתרקין. אם היה איכפת לך מהאנשים עליהם אתה אמור לבנות את המוניטין של המועדון, היית מפרסם לכל הפחות התייחסות מאזנת לדברי הבלע של האופורטוניסט ההוא, שקיבל סיבוב על חשבונם של באי המועדון. אני מקבל את התחושה שבסיבוב הזה של הדנג'ן, ה"דנג'ן החדש" כפי שאתה קורא לו, אתה מוכן למכור את הכל בשביל כמה גרמים עלובים של רייטינג. זה מגעיל אותי באופן אישי עד כדי כך, שאני לא מתכוון לבקר במועדון בכלל. שלישית, אני חושב שמועדון שמתיימר להיות ספינת הדגל של מועדוני הפטיש בסצנה המקומית, צריך לחשוב היטב לפני שהוא בוחר לייחצן את עצמו באמצעות תוכן כזה או אחר. מסיבות זה דבר נפלא, אבל לא כל מסיבה - אפילו מוצלחת -- תגרום לך להיות מנהלו של מועדון פטיש. זמרות חובבניות, חשפניות במאה שקל, אופנועים שלאף אחד כמעט אין -- זה בערך ברמה של נשף סיום של בית ספר תיכון בקנזס, ולא תוכן שיגרום לאנשים מסויימים לרצות ליטול חלק בזה. מאחל לך הצלחה רבה בהמשך העשייה שלך. |
|
המלט |
לפני 14 שנים •
10 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
10 בספט׳ 2010
המלט • 10 בספט׳ 2010
לא סתם עוד עבד כתב/ה: אתה אולי רואה הבדל מהותי בין הבחנה בין גברים לנשים לעניין גיל הכניסה ובין הבחנה ביניהם לעניין מחיר הכניסה, אבל אנחנו לא רואים הבדל כזה. ובכל מקרה, כאמור, אין עדיין אף פסק דין שמהווה תקדים מחייב בנושא. מי זה "אנחנו"? אכן, פסק הדין של בית המשפט לתביעות קטנות, הקובע כי כניסה לנשים חינם הינה אפלייה אסורה של גברים, איננו תקדים מחייב. אבל אם אני צריך לבחור בין שיקול הדעת של השופט טננבוים בקביעתו זו, לבין שיקול הדעת שלך כאשר אתה בוחר להתעלם מפסק הדין, אני בוחר בשיקול הדעת של השופט, שמתלכד במקרה זה עם ההגיון הפשוט ועם עצם הגדרת המושג אפלייה. לא סתם עוד עבד כתב/ה: לאורך כל 9 שנותיי בקהילה, יצא לי לראות אנשים שמבכרים לעקוץ, לבקר ולכתוב הודעות בפורומים, ולעומתם אחרים שמעדיפים להתמקד בעשייה. כמובן שהדרך פתוחה בפני כל אחד מאיתנו להחליט באילו משתי הקבוצות הוא מעדיף להיות. המלט, אני אשמח אם בהזדמנות תמצא את הדרך לומר לי מה באמת מפריע לך, ולמה אתה כזה אנטי נגד הדאנג'ן החדש. אני הרי מכיר אותך מספיק זמן כדי לזהות שמדובר כאן כבר על מיני מגמה כיוון ששאלת, אתייחס ברצינות לשאלתך. ראשית, מפריעה לי המלאכותיות בה אתה מייחצן את המועדון. זה מתחיל בזה שאתה מערבב פסקי דין בעניינים שונים ויוצר משהו שקרוב יותר למצג שווא יותר מאשר לכל דבר אחר, ומסתיים בזה שאתה מכניס לתגובה שלך, שלטעמי אמורה להיות עניינית, מילות יחצנות מעייפות על המסיבה המוצלחת שלכם מאמש (עד כמה מוצלחת? עד כדי כך שקטה טורח לסתום את הפה לגולשת אחת שהעזה להעביר ביקורת. עד כדי כך מוצלחת.) בימים עברו נמנעת מהמנהג המביש הזה לייחצן את המועדון בכל תגובה ותגובה שלך בכלוב. אולי יש כאלה שזה מעורר אצלם תשוקה עזה להגיע למועדון. אותי זה מביך. שנית, מפריע לי הזלזול המחליא במבקרי המועדון, כפי שעלה מה"כתבה" של הכתבן הזה שהכנסתם למועדון בג'ינס וטי-שרט, יונתן אסתרקין. אם היה איכפת לך מהאנשים עליהם אתה אמור לבנות את המוניטין של המועדון, היית מפרסם לכל הפחות התייחסות מאזנת לדברי הבלע של האופורטוניסט ההוא, שקיבל סיבוב על חשבונם של באי המועדון. אני מקבל את התחושה שבסיבוב הזה של הדנג'ן, ה"דנג'ן החדש" כפי שאתה קורא לו, אתה מוכן למכור את הכל בשביל כמה גרמים עלובים של רייטינג. זה מגעיל אותי באופן אישי עד כדי כך, שאני לא מתכוון לבקר במועדון בכלל. שלישית, אני חושב שמועדון שמתיימר להיות ספינת הדגל של מועדוני הפטיש בסצנה המקומית, צריך לחשוב היטב לפני שהוא בוחר לייחצן את עצמו באמצעות תוכן כזה או אחר. מסיבות זה דבר נפלא, אבל לא כל מסיבה - אפילו מוצלחת -- תגרום לך להיות מנהלו של מועדון פטיש. זמרות חובבניות, חשפניות במאה שקל, אופנועים שלאף אחד כמעט אין -- זה בערך ברמה של נשף סיום של בית ספר תיכון בקנזס, ולא תוכן שיגרום לאנשים מסויימים לרצות ליטול חלק בזה. מאחל לך הצלחה רבה בהמשך העשייה שלך. |
|
המלט |
לפני 14 שנים •
10 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
10 בספט׳ 2010
המלט • 10 בספט׳ 2010
..
|
|