סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

חרדי בחוף ים מעורב

Dago
לפני 14 שנים • 28 במאי 2010
Dago • 28 במאי 2010
ציטוט: מה שאני שונאת באנשים שיש להם דיעה שלילית מסוימת לגבי משהו, זה שהם ממהרים להפיץ את השנאה העזה שלהם לכל עבר.

ואם להתייחס רגע באמת למה שכתבת:
1. פותח השרשור לא כתב שהוא רוצה לצאת לשאלה.
2. לא זכור לי שפותח השרשור כתב, או אף רמז בצורה כזו או אחרת, בנוגע לדעתו על כל הבחורות מחוץ לעולמו.
3. הרי זה מה שמלמדים את החרדים להאמין: כל מי שלא היא זונה או הוא גוי. מסתבר ש"גוי" זו הקללה הכי גרועה שיכולה להיות עבור חרדי, זה כמו להיות בשיא החטאים. זה מה שהם חושבים כי זה מה שלימדו אותם להאמין כל חייהם.

ציטוט:
RIR כבר מיצתה את רוב מה שאפשר להגיד לך, ובכל מקרה - מה לעזאזל, בנאדם?!
איזו הצדקה יש בשרשור הזה לתגובה הבנויה ממשפט יחיד כוללני ודוחה כל-כך?!

כל כך רציתי להגיב, אבל שתיכן שיחקתם אותה, מיותר להוסיף icon_biggrin.gif
Here And There​(נשלטת)
Here And There​(נשלטת) • 28 במאי 2010
Dago כתב/ה:
אוף די כבר, אל תעשה חשבון לאף אחד ולך לאן שתרצה, חלק מהתגובות פה לא ראויות להתייחסות.
כותבים לך שהחרדים צבועים, ומה החילונים...יראי שמיים?
זו הסטיגמה על עולם החרדי וזה מראה על בורות.
שים פס ולך על זה, רק תשדל לא לבהות. ואם יכולתי הייתי בא איתך, זה הרבה פחות מפחיד ומוזר שחילוני וחרדי יחד, עדיין נשארו לי חברים מעולם החרדי.
בהצלחה!!!

ואללה? למה בורות?
כי לא מתאים לי שמצד אחד המגזר הזה מטיף מוסר מפה ועד הודעה חדשה ומעביר ביקורת על ההתנהגות שלנו ומצד שני רץ לעשות את אותם הדברים בדיוק?
ואח"כ עוד שאול אותנו מה הבעיה בזה?

מילא אם היה מדובר באדם שחוזר בשאלה, אז הייתי יכולה להבין את הבעתיות, אבל לפי מה שאני מבינה, מדובר באדם שבסה"כ אוהב את החיים החרדיים אבל רוצה ליהנות גם מסגנון החיים החילוני.

לו המגזר החרדי לא היה כ"כ אנטי חילוניים, היה יותר שקט, חי את החיים שלו ומאפשר לנו לחיות את החיים שלנו, לא הייתה שום בעיה, שיבוא לים, שישב באינטרנט קפה ויהנו לו בדנג'ן, אבל כשהמגזר שאתה שייך אליו מטיף, מגנה ועוד מנסה לכפות את עצמו על המגזר שאתה רוצה להנות ממנו, יש בזה משהו קצת דו פרצופי הייתי אומרת.
כפי שאמרתי, יש בעיה בלאכול את העוגה מצד אחד ושלמור אותה שלמה מצד שני.

מעבר לעניין הדו פרצופי יש פה גם סוג של התרסה,
לדוגמא החרדים שבאו לדנג'ן בלבוש חרדי, אם אתם באמת חוזרים בשאלה,
למה לבוא בלבוש חרדי?
להפך, זה שאתם לבושים ב"מדים" שלכם רק יגרום לעוד הרמת גבות, אז למה לעשות את זה?
לי זה נראה כאילו הם אומרים: אנחנו שייכים למגזר ששונא אתכם, מגנה מתנשא וכופה את עצמו מצד אחד, מצד שני, אין לנו בעיה להנות
מהסגנון חיים שלכם, וזה, צר לי לומר, מרגיז.
Dago
Dago • 28 במאי 2010
pet כתב/ה:
Dago כתב/ה:
אוף די כבר, אל תעשה חשבון לאף אחד ולך לאן שתרצה, חלק מהתגובות פה לא ראויות להתייחסות.
שים פס ולך על זה, רק תשדל לא לבהות. ואם יכולתי הייתי בא איתך, זה הרבה פחות מפחיד ומוזר שחילוני וחרדי יחד, עדיין נשארו לי חברים מעולם החרדי.
בהצלחה!!!

ואללה? למה בורות?
כי לא מתאים לי שמצד אחד המגזר הזה מטיף מוסר מפה ועד הודעה חדשה ומעביר ביקורת על ההתנהגות שלנו ומצד שני רץ לעשות את אותם הדברים בדיוק?

מילא אם היה מדובר באדם שחוזר בשאלה, אז הייתי יכולה להבין את הבעתיות, אבל לפי מה שאני מבינה, מדובר באדם שבסה"כ אוהב את החיים החרדיים אבל רוצה ליהנות גם מסגנון החיים החילוני.

לו המגזר החרדי לא היה כ"כ אנטי חילוניים, היה יותר שקט, חי את החיים שלו ומאפשר לנו לחיות את החיים שלנו, לא הייתה שום בעיה, שיבוא לים, שישב באינטרנט קפה ויהנו לו בדנג'ן, אבל כשהמגזר שאתה שייך אליו מטיף, מגנה ועוד מנסה לכפות את עצמו על המגזר שאתה רוצה להנות ממנו, יש בזה משהו קצת דו פרצופי הייתי אומרת.

למה לבוא בלבוש חרדי?
לי זה נראה כאילו הם אומרים: אנחנו שייכים למגזר ששונא אתכם, מגנה מתנשא וכופה את עצמו מצד אחד, מצד שני, אין לנו בעיה להנות

אני רוצה לספר לך משהו ברשותך.
אני בעצמי חוזר בשאלה, והסיבה להחלטה הזו היא גיוסי לצה"ל, זו הייתה החלטה לא קלה, וגם היום אני בהחלט שלם בהחלטה הזו, וזו סיבה אחת מיני רבות, נידו אותי, הפכו אותי לסורר\עבריין בישיבה שלמדתי, אות קלון סימנו בי, הצלקת שבי כל כך עמוקה..מספיק להביט בי כדי להבין.
אבל הצלקת הזו עשתה לי רק טוב, הודות למשפחתי החמה שתמכה בהחלטתי לאורך כול הדרך!
הדרך שלי לצה"ל הייתה רצופה במכשולים, וכמעט ולא גויסתי, וזה כמעט שבר את רוחי.
אהבה ראשונה חוויתי בגיל 21, הייתי כול כך ביישן ומופנם שאהבתי הראשונה, היא זו שיזמה.
וגם אז לא ממש ידעתי איך להתנהג, חונכתי אחרת.
יש לי יומנים שכתבתי בילדותי, אני עדיין שומר אותם, הייתי כותב אותם בסתר, ואוי לי ונתפסתי.
כשקראתי לראשונה את השרשור, הכל חזר אלי בפלאשים, חלקם כואבים, חלקם נעימיםicon_smile.gif
דפדפתי בחלק מהיומנים אחרי שנים שהיו מאוכסנים במקום אפלicon_smile.gif, אחרי שקראתי חלק קשה לי להאמין שזה באמת הייתי אני שכתבתי אותם.
האמיני לי, זו החלטה לא קלה לחזור בשאלה, להיוולד מחדש אולי זה התיאור, זה מה שאני הרגשתי.
אולי זו הדרך של "יאללה" להיוולד מחדש, אחרי שהסברנו לו שלבהות נחשב ללא מנומס, הרי שבחברה החרדית זה נחשב לטאבו!
זו הדרך שלנו לכוון אותו לדרך הנכונה.
סליחה שחרפתי
הראל.
Here And There​(נשלטת)
Here And There​(נשלטת) • 28 במאי 2010
[quote="Dago"][quote="pet"]
Dago כתב/ה:
בהצלחה!!!

ואללה? למה בורות?

Dago כתב/ה:
pet כתב/ה:
Dago כתב/ה:
בהצלחה!!!

[color=violet]
ואללה? למה בורות?

למה לבוא בלבוש חרדי?

אני רוצה לספר לך משהו ברשותך.
אני בעצמי חוזר בשאלה, והסיבה להחלטה הזו היא גיוסי לצה"ל, זו הייתה החלטה לא קלה, וגם היום אני בהחלט שלם בהחלטה הזו, וזו סיבה אחת מיני רבות, נידו אותי, הפכו אותי לסורר\עבריין בישיבה שלמדתי, אות קלון סימנו בי, הצלקת שבי כל כך עמוקה..מספיק להביט בי כדי להבין.
אבל הצלקת הזו עשתה לי רק טוב, הודות למשפחתי החמה שתמכה בהחלטתי לאורך כול הדרך!
הדרך שלי לצה"ל הייתה רצופה במכשולים, וכמעט ולא גויסתי, וזה כמעט שבר את רוחי.
אהבה ראשונה חוויתי בגיל 21, הייתי כול כך ביישן ומופנם שאהבתי הראשונה, היא זו שיזמה.
וגם אז לא ממש ידעתי איך להתנהג, חונכתי אחרת.
יש לי יומנים שכתבתי בילדותי, אני עדיין שומר אותם, הייתי כותב אותם בסתר, ואוי לי ונתפסתי.
כשקראתי לראשונה את השרשור, הכל חזר אלי בפלאשים, חלקם כואבים, חלקם נעימיםicon_smile.gif
דפדפתי בחלק מהיומנים אחרי שנים שהיו מאוכסנים במקום אפלicon_smile.gif, אחרי שקראתי חלק קשה לי להאמין שזה באמת הייתי אני שכתבתי אותם.
האמיני לי, זו החלטה לא קלה לחזור בשאלה, להיוולד מחדש אולי זה התיאור, זה מה שאני הרגשתי.
אולי זו הדרך של "יאללה" להיוולד מחדש, אחרי שהסברנו לו שלבהות נחשב ללא מנומס, הרי שבחברה החרדית זה נחשב לטאבו!
זו הדרך שלנו לכוון אותו לדרך הנכונה.
סליחה שחרפתי
הראל.

חבל על הציניות בסוף התגובה.
בכל אופן, אתה מדבר על חוזרים בתשובה, שכפי שאמרתי, אם מדובר באדם שעדיין נמצא בתהליך של החזרה בתשובה, ועדיין "תקוע" בין שני העולמות, אני יכולה להבין למה הוא נמצא במקומות של חילונים בלבוש חרדי ואם זה המצב של "יאללה" אז אני מאחלת לו למצוא את הדרך ובהצלחה.
אני דיברתי על החרדים שמצד אחד חיים את החיים שלהם לפי הדת, מצד שני רוצים להנות מהחיים החילונים, בד"כ בסתר, לפעמים גם את זה לא (ויש גם את התופעה של חוזרים בשאלה לתקופה קצרה רק כדי לחוות את העולם החילוני, ואז חוזרים שוב ב"תשובה"- על זה סיפר לי בחור חרדי שהכרתי במסגרת עבודתי).
זה מה שאמרתי שמעצבן.
Brave Dwarf
לפני 14 שנים • 29 במאי 2010
Brave Dwarf • 29 במאי 2010
RIR כתב/ה:

גמד,
1. (כמו שכתבתי לדאגו,) דבריי נאמרו כהמחשה למה שנאמר על צביעות, זה הכל.
2. אנחנו באמת הולכים להיכנס לויכוח של היחס לדתיים אצל החילונים לעומת היחס לחילונים אצל החרדים? מספיק להסתכל על היחס שמקבל חילוני שחוזר בתשובה (נפריד בין בשר לחלב, רק תבוא לבקר את ההורים שלך!) לבין היחס שמקבל חרדי שיצא לשאלה (יושבים עליו שבעה) כדי להבין מי יותר פתוח. אבל באמת, בוא לא נכנס לזה, זה לא נושא השרשור.

Brave Dwarf כתב/ה:
ולך - "יאללללה", כפי שמקבי אמר בתחילת השרשור, אם זה מה שלבך מכתיב לך - "לך על זה!"
icon_exclaim.gificon_exclaim.gif

Brave Dwarf כתב/ה:
הבחור הותקף פה מעל לאוזניים. אז עוד להכניס לו את האצבע לתוך החור שיצרנו ולסובב?
אני מסכימה עם קיטי: לדעתי, רוב התגובות בשרשור הביעו תמיכה. אולי אני רואה אותן כך משום שאני מנסה להביע תמיכה, לכן רואה את כל (או את רוב) מה שנכתב כאן באור חיובי. מצד שני, אפשר לפרש כל מיני דברם בכל מיני דרכים.
ברשותך, גמד יקר, אסטה קמעא מנושא השרשור ואספר לך משל קטן:
פעם הלכתי עם חברה שלי לקנות בגדים. החברה שלי מדדה חולצה שלא ממש התאימה לה. היא שאלה אותי מה דעתי, ואני אמרתי שהחולצה הזו לא מתאימה לה. חברתי ענתה לי: "את אומרת שאני שמנה?"
גמד, לפי הרושם שקיבלתי ממך עד כה, אתה מספיק אינטיליגנט בשביל שלא אצטרך לפרש אותו עבורך. icon_wink.gif

אז מה את מנסה להגיד לי, שאני לא רק גמד אלא גם שמן??!!!! (-:

RIR, מעולם לא טענתי ששם אנחנו תמיד מתקבלים בברכה. ציינתי שני מקומות ספציפיים בהם כן. אבל בעיקר, ואולי כאן אני שוגה שוב, ביקשתי להיות יותר עדינים אל האדם הלא "משופשף" הזה. כי... כי אני מפגר.

טוב. לא משנה. אם צריך. אני מתנצל.

בגדול, השרשור הזה אכן מאוד חברותי לסביבה. אבל אל תזקפו את זה לזכותכם. זה יאללה שידע לצאת יבש כמו ברווז ממים גם ממתקפות המכוערות ביותר.
שולה פנינים
שולה פנינים • 29 במאי 2010
לי יש בעיה עם אנשים כאן שמשליכים על כתפיו הצנומות של יאלללה את כל עוונות המגזר החרדי. הם עושים ככה והם עושים ככה, ואחרי כל זה הוא מעז לרצות ללכת לחוף ים מעורב.
זה לא הוא אישית. אתם באמת לא מבינים את זה?
Brave Dwarf
Brave Dwarf • 29 במאי 2010
עליה כתב/ה:
לי יש בעיה עם אנשים כאן שמשליכים על כתפיו הצנומות של יאלללה את כל עוונות המגזר החרדי. הם עושים ככה והם עושים ככה, ואחרי כל זה הוא מעז לרצות ללכת לחוף ים מעורב.
זה לא הוא אישית. אתם באמת לא מבינים את זה?

קול קורא במדבר: עליה!

לחלוטין כל הכבוד.
בכוח המוח​(שולטת)
לפני 14 שנים • 30 במאי 2010
בכוח המוח​(שולטת) • 30 במאי 2010
דבר אחד אני לא מבינה -

את החוצפה הגדולה הזו להתערב לאדם במערכת האמונות והצרכים שלו, כל עוד הוא לא מזיק.
אני אשאל שאלה אחת - אתם באמת יודעים מהי מערכת האמונות של כל מי שמסתובב סביבכם בחוף הים? במסיבת בדס"ם? ברחוב? בתחנת אוטובוס?

לא?
אתם יודעים למה?
כי זה לא עניינכם, כל עוד מישהו חולק מרחב שאינו פרטי שלכם, הוא לא חייב כלום חוץ מאשר לא לנהוג בהתנהגות מזיקה.

כל השאר זה עניין לתפישות שלכם,, לאמונות שלכם, וגם בהן זכותכם להחזיק כל עוד אתם לא נוהגים התנהגות מזיקה.

עכשיו, היהירות הזו, לדעת מתי משהו בסדר (כל עוד הוא חוזר בשאלה, או כל עוד הוא קופץ 45 קפיצות ימינה ו-7 שמאלה וכו), ומתי לא (כל עוד הוא רוצה גם להחזיק באמונותיו וגם להנות מהמרחב "שלנו"..) פשוט מרגיזה.

אתם מעוניינים לדעת איך משלב מישהו את מתחם האמונות והתפישות המורכב שלו?
זה נושא לשיח בו יש לתת מרחב כדי להרשות לו לבטא את האמת שלו, וממילא לא כתנאי להסתובבות באיזורים שאינם איזורים פרטיים.

חלאס עם הצביעות הזו.
אנחנו אנשים עם צרכים מורכבים, שלא פעם חיים בסכסוכים פנימיים עם אמונה מול צורך.
יש ביננו חילוניים, דתיים, גמדים, גבוהים, שחורים ושמנים.
סובלנות אמיתית היא, בין היתר, להבין שכלום לא שחור ולבן, וכולנו בני אדם, בלי קשר לדרך שבה אנחנו נראים.

אני לא מאמינה שהייתי צריכה להגיד את זה.
לקקני 1
לקקני 1 • 30 במאי 2010
מישהו העלה עצה שאבוא ביחד עם מישהו אחר,האמת שאני לא מכיר מישהו מסוים שאוכל לבוא איתו,דוקא אשמח לבוא עם מישהו.
מישהו הזכיר כאן שכדאי להתחיל בשעות שאין הרבה אנשים,מה הם השעות האלו?ובכלל מה קורה באמצע השבוע,יש אנשים או שזה די ריק?
תודה רבה לכל המנסים לסייע בעצה,ובהגנה icon_razz.gif
באופן כללי,האוירה כאן בפורום מאוד חיובית,ובהחלט כיף לי להיות איתכם,בנתיים זה רק וירטואלית,אולי אגיע פעם למסיבות,ויהיה זה גם משהו מציאותי.
לקקני 1
לקקני 1 • 30 במאי 2010
לשאלת דוכיפת,למה כ"כ חשוב לי ללכת לחוף מעורב?
נראה לי שהתשובה די ברורה...