סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

האם כל פרסום הוא פרסום טוב?

זאלופון​(שולט)
לפני 14 שנים • 4 ביוני 2010
זאלופון​(שולט) • 4 ביוני 2010
מינרווה,
האינסטינקט הראשון שלי היה להתלהם (כי בכל זאת, אני טוב בזה), אבל החלטתי לנשום לפני ולנסות להסביר לך איפה לדעתי את טועה בהבנה שלך את הסיטואציה. אם תקבלי, יופי, ואם לא, אז לפחות ניסיתי.

אני לא חושב שמישהו מתווכח איתך בנוגע לכך שכאשר מישהו מפרסם משהו בפורום, שהוא מקום פומבי, הוא אינו יכול עוד לשלוט בתגובות. אני סבור גם שכולם מסכימים שלא כל התגובות חייבות להיות פוצי מוצי. מותר להביע ביקורת, אפילו חריפה, ואפשר אולי למחות על תוכן הביקורת, אבל לא על עצם השמעתה.

הדברים שעצבנו את כולם בהודעה שלך, כולל אותי, הם לא שהבעת דעה שלילית, או הדעה עצמה. ברור שרובנו לא מוצאים את המילה "כלבה" או את עצם הפומביות פוגעניים במידה שבה את מוצאת אותם, אבל זכותך לחשוב אחרת. מה שלא זכותך לעשות (או שבעצם כן זכותך, אבל זה יגרור תגובות זועמות ובצדק) הוא להשתלח ולהשתיק במסווה של ביקורת. זו הבעיה: הסגנון וההשתקה, לא עצם הביקורת.

אני בטוח שלו היית כותבת שלא נעם לך לקרוא, והיית שמחה לא להתקל בדברים כאלה, ואת מוצאת את המילה "כלבה" פוגענית - זה היה עובר הרבה יותר חלק. ברגע שאת מעליבה אישית את הכותבת ואת אדונה, מכנה אותם חולי נפש, אפסים וכדומה - את עוברת מ"העברת ביקורת" ל"השתלחות פרועה". אלה דברים אחרים לגמרי, אפילו אם הם קרובי משפחה... כשזורקים בוץ, בדרך כלל מקבלים בחזרה.

כנ"ל לגבי ההשתקה. דבר אחד הוא לציין שאת היית שמחה אם לא היית צריכה להתקל בדברים כאלה בפורום. דבר אחר הוא לבקש/לדרוש מהכותבת להמנע מלכתוב בפורומים. למה? בדיוק מאותה סיבה שבגללה כאשר מישהו מפרסם משהו בפורום, הוא לא יכול לצפות שיהיו רק תגובות שימצאו חן בעיניו: הפורום הוא מקום פומבי, הוא שייך לכולם, ואי אפשר לצפות שיהיה שם רק מה שמוצא חן בעינינו.
זו הבחירה שלנו אם לפרסם שם או לא בידיעה שיש סיכוי שיקטלו אותנו, ובאותה מידה זו הבחירה שלנו אם לקרוא שם או לא בידיעה שיש סיכוי שניתקל בדברים שיעצבנו אותנו. אין לנו זכות לנסות למנוע תגובות שאנחנו לא אוהבים או פרסומים שלא מוצאים חן בעינינו, וזה לא משנה אם אנחנו רק רוצים שהם יעברו מהפורום לבלוג. אנחנו יכולים לא לפרסם ולא לקרוא בעצמנו אם לא בא לנו, אבל לא להשתיק אחרים או לטרנספר אותם לבמה נפרדת.

מקווה שזה מאיר משהו. אם לא, בפעם הבאה אני חוזר להתלהם icon_smile.gif
האזוקים

לדעתי

האזוקים • 4 ביוני 2010
כשמפרסם בבלוג או בפורום לוקחים בחשבון שיתכן כי יתקבלו גם ביקורות
שלא לרוחנו, אך תלוי מה נאמר ואיך, ובטח לא עולה בדעתנו לקבל הודעה
פרטית כזו שלא מכבדת.

הפורום קיים כדי לכתוב את אשר רוצים ומי המחליט מה כן ומה לא?
לא מתאים.... אפשר לא להכנס ולקרוא או להגיב, זו לא חובה.
ומי שלא יכול לראות שזה קופץ בגלל תגובות שילמד מהו איפוק.

אנשים צריכים ללמוד לכבד את האחר גם אם הוא נוהג או כותב
שלא לפי דברים שמקובלים עלינו.
אדון בועל בתשוקה
אדון בועל בתשוקה • 4 ביוני 2010
מי שחושש מביקורת שלא יכתוב בלוג ולא יפרסם דבר בפורום - כבר נאמר מי שחושש שהחמאה תימס על ראשו שלא ייצא לאור השמש.
Black Lotus​(מתחלפת){זאלופון}
'מינרווה' כתב/ה:
JabberwockY כתב/ה:
'מינרווה' כתב/ה:

התלונה שלי היא לא רק על מה שהיא פרסמה אלא בעיקר על איפה.

פורום "הבנים על הבנות" הוא בדיוק, אבל בדיוק המקום לכתוב את מה שהיא כתבה.

אוח מתי תבין, קשקשן, שהבלוג שלה הוא המקום לכך ולא פורום פומבי?... על החתום - מינרווה. (תפנים, תפנים, למרות שקשה לך...).

למעשה, את טועה וג'אברווקי צודק. פורום הבנים על הבנות נוצר על מנת לתת ביטוי לדברים הקשורים בשליטה גברית, בין השאר סיפורים בנושא אמיתיים וכאלו שאינם אמיתיים. בניגוד לפורום אלפוני שבו הכתוב אמור לספק ידע נטו ולא חוויות אישיות או השקפות ותפיסות אישיות שאינן תורמות לחדשים שנכנסים לכאן לגבש את הזהות הבדס"מית וההשקפה שלהם, בפורום הבנים על הבנות כל אחד יכול להביא את הדרך שבה הוא תופס מיילדום. כפי שדן קאפ היה קורה לזה Your Kink is not my kink. באמת שלא חייבים להתחבר לכל דבר, ולגיטימי להעביר ביקורת על סיפורים שלא אהבת, אבל יש דרך לעשות זאת מבלי לחרוץ עובדה עבור אחרים או להשתלח בכותב, גם אם נגעו לך בנקודות רגישות שמקפיצות את הוריד, ובטח שלא על ידי כתיבה בפרטי וחסימת האפשרות להדברות חוזרת, שאומרת בעצם "אני אמרתי את שלי ולא מעניין לי את התחת מה יש לך לומר בתגובה".

באותה מידה הסיפור יכל להופיע במגזין, מה היית עושה אז? דורשת מהעורך שיסיר אותו כי הוא מופיע לך בעמוד הראשי? מרחב הגלישה בפורומים שייך לכולם, וכפי שניתן להתעלם מבלוגים שלא מעניינים אותנו ומפורומים שאין לנו זיקה אליהם, ניתן להתעלם גם משרשורים שקופצים. כי אין בכלוב חוק המחייב להכנס ולראות כל שרשור שהתחדש.
ניני

Re: מעניין לי פה היום

ניני • 4 ביוני 2010
מכשפונת ממתק כתב/ה:
ניני כתב/ה:
icon_biggrin.gif

אני פה עם הפופקורן והקולה וקצת עשבים, כי עכשיו זה אוכל לכבשים.
אני מתחילה לאהוב פה מאד כמה אנשים שטרם הכרתי.
ברצינות !

כבשים, מלאכתם נעשית בידי אחרים!

icon_wink.gif

תשאירי לי קצת. אני ביקשתי פופקורן כבר בעמוד 4.

יש לי קערה ענקית!! עם מלח או בלי ? כי יש לי משניהם.
אני באופן אישי בהצגות כאלה, מאד אוהבת(פופקורן) עם מלח!
Honey Bee​(נשלטת)

מותר גם לי להגיב? P:

Honey Bee​(נשלטת) • 4 ביוני 2010
קודם כל, תודה רבה לכולם על התגובות התומכות, המחמאות והשנינויות כמובן icon_redface.gif
מעריכה את זה מאוד.
ולך מינרווה,
מבינינו את זו שלא מפסיקה לקרוא לי בשמות,
תזכירי לי מי הילדה הקטנה?

לא אכפת לי אם לא כולם יאהבו את מה שאני כותבת, זה לגמרי לגיטימי,
אבל כן אכפת לי מהודעות נאצה מפחידות שנשלחות אליי בלילה פה בכלוב.

ואני אצטט, ברשותך, את עצמי כמובן:
אני אבחר מה לעשות עם הבדסמ שלי, כי כמו שאמרת,
זה הבדסמ שלי.
ואני אפרסם אותו, אצרח אותו, אמרח אותו על שלטים באיילון אם יתחשק לי.

אם היית רוצה שאכבד, אפילו טיפה, את דברייך,
היה כדאי שתכבדי גם את אותי (ואת מחשבותיי המטונפות, כן, זה בא ביחד).
בינתיים כל מה שהצלחת לעשות עם פיסת הזוהמה הזו שאת קוראת לה ביקורת,
זה רק לגרום לי לרצות לשלוח לך את כל הסיפורים שלי בהודעה פרטית ממני אלייך
ובינינו, לא לזה התכוונת נכון?
בלוסום​(לא בעסק)

Re: מותר גם לי להגיב? P:

בלוסום​(לא בעסק) • 4 ביוני 2010
LadyBug כתב/ה:
קודם כל, תודה רבה לכולם על התגובות התומכות, המחמאות והשנינויות כמובן icon_redface.gif
מעריכה את זה מאוד.
ולך מינרווה,
מבינינו את זו שלא מפסיקה לקרוא לי בשמות,
תזכירי לי מי הילדה הקטנה?

לא אכפת לי אם לא כולם יאהבו את מה שאני כותבת, זה לגמרי לגיטימי,
אבל כן אכפת לי מהודעות נאצה מפחידות שנשלחות אליי בלילה פה בכלוב.

ואני אצטט, ברשותך, את עצמי כמובן:
אני אבחר מה לעשות עם הבדסמ שלי, כי כמו שאמרת,
זה הבדסמ שלי.
ואני אפרסם אותו, אצרח אותו, אמרח אותו על שלטים באיילון אם יתחשק לי.

אם היית רוצה שאכבד, אפילו טיפה, את דברייך,

היה כדאי שתכבדי גם את אותי (ואת מחשבותיי המטונפות, כן, זה בא ביחד).
בינתיים כל מה שהצלחת לעשות עם פיסת הזוהמה הזו שאת קוראת לה ביקורת,
זה רק לגרום לי לרצות לשלוח לך את כל הסיפורים שלי בהודעה פרטית ממני אלייך
ובינינו, לא לזה התכוונת נכון?

פתחתי את הצינור הפרטי בינינו, מעדיפה לעבור לשם. האם ניתן?
walking dead
walking dead • 4 ביוני 2010
'מינרווה' כתב/ה:
JabberwockY כתב/ה:
'מינרווה' כתב/ה:

התלונה שלי היא לא רק על מה שהיא פרסמה אלא בעיקר על איפה.

פורום "הבנים על הבנות" הוא בדיוק, אבל בדיוק המקום לכתוב את מה שהיא כתבה.

אוח מתי תבין, קשקשן, שהבלוג שלה הוא המקום לכך ולא פורום פומבי?... על החתום - מינרווה. (תפנים, תפנים, למרות שקשה לך...).

הו ואו. פורום הבנים על הבנות הוא לא המקום *לדעתה של מינרווה* לפרסום תיאורי סשנים הקשורים במיילדום. טרם החלטתי אם זה מצחיק או עצוב.

את כה חמומה ומשתלחת שאת עדיין מתעלמת ממה שכמעט כולם אמרו לך כאן: הנך מוזמנת תמיד להעביר ביקורת על סיפור שלא מוצא חן בעינייך, אך אין לך כל זכות לקבוע עבור אותו כותב האם הוא צריך לכתוב – ואיפה. זו לא תהיה הפעם הראשונה בה אגיד לך כי את לוקה קשות בחוסר הבנת הנקרא.
את כל כך כועסת על אנשים שלדעתך לא יודעים לקבל ביקורת? הביטי במראה שהציבו בפניך כמעט כולם כאן.

מינרווה, הצעתי היחידה לאור השתלשלות השרשור היא שתשקלי תביעה בגין רשלנות רפואית כנגד בית החולים בו עברת את הניתוח. ניכר כי לא הקפידו לבדוק כהלכה את אספקת החמצן למוחך.
בלוסום​(לא בעסק)
בלוסום​(לא בעסק) • 4 ביוני 2010
זאלופון כתב/ה:
מינרווה,
האינסטינקט הראשון שלי היה להתלהם (כי בכל זאת, אני טוב בזה), אבל החלטתי לנשום לפני ולנסות להסביר לך איפה לדעתי את טועה בהבנה שלך את הסיטואציה. אם תקבלי, יופי, ואם לא, אז לפחות ניסיתי.

אני לא חושב שמישהו מתווכח איתך בנוגע לכך שכאשר מישהו מפרסם משהו בפורום, שהוא מקום פומבי, הוא אינו יכול עוד לשלוט בתגובות. אני סבור גם שכולם מסכימים שלא כל התגובות חייבות להיות פוצי מוצי. מותר להביע ביקורת, אפילו חריפה, ואפשר אולי למחות על תוכן הביקורת, אבל לא על עצם השמעתה.

הדברים שעצבנו את כולם בהודעה שלך, כולל אותי, הם לא שהבעת דעה שלילית, או הדעה עצמה. ברור שרובנו לא מוצאים את המילה "כלבה" או את עצם הפומביות פוגעניים במידה שבה את מוצאת אותם, אבל זכותך לחשוב אחרת. מה שלא זכותך לעשות (או שבעצם כן זכותך, אבל זה יגרור תגובות זועמות ובצדק) הוא להשתלח ולהשתיק במסווה של ביקורת. זו הבעיה: הסגנון וההשתקה, לא עצם הביקורת.

אני בטוח שלו היית כותבת שלא נעם לך לקרוא, והיית שמחה לא להתקל בדברים כאלה, ואת מוצאת את המילה "כ**ה" פוגענית - זה היה עובר הרבה יותר חלק. ברגע שאת מעליבה אישית את הכותבת ואת אדונה, מכנה אותם חולי נפש, אפסים וכדומה - את עוברת מ"העברת ביקורת" ל"השתלחות פרועה". אלה דברים אחרים לגמרי, אפילו אם הם קרובי משפחה... כשזורקים בוץ, בדרך כלל מקבלים בחזרה.

כנ"ל לגבי ההשתקה. דבר אחד הוא לציין שאת היית שמחה אם לא היית צריכה להתקל בדברים כאלה בפורום. דבר אחר הוא לבקש/לדרוש מהכותבת להמנע מלכתוב בפורומים. למה? בדיוק מאותה סיבה שבגללה כאשר מישהו מפרסם משהו בפורום, הוא לא יכול לצפות שיהיו רק תגובות שימצאו חן בעיניו: הפורום הוא מקום פומבי, הוא שייך לכולם, ואי אפשר לצפות שיהיה שם רק מה שמוצא חן בעינינו.
זו הבחירה שלנו אם לפרסם שם או לא בידיעה שיש סיכוי שיקטלו אותנו, ובאותה מידה זו הבחירה שלנו אם לקרוא שם או לא בידיעה שיש סיכוי שניתקל בדברים שיעצבנו אותנו. אין לנו זכות לנסות למנוע תגובות שאנחנו לא אוהבים או פרסומים שלא מוצאים חן בעינינו, וזה לא משנה אם אנחנו רק רוצים שהם יעברו מהפורום לבלוג. אנחנו יכולים לא לפרסם ולא לקרוא בעצמנו אם לא בא לנו, אבל לא להשתיק אחרים או לטרנספר אותם לבמה נפרדת.

מקווה שזה מאיר משהו. אם לא, בפעם הבאה אני חוזר להתלהם icon_smile.gif

אין צורך בכך, אני חושבת שמכל התג' זו שלך הבהירה לי את הדברים יותר.
בשקט​(נשלטת)

מה פתאום שולחים כותבים להתחבא בבלוג?

בשקט​(נשלטת) • 4 ביוני 2010
הפורום הוא מקום נפלא לפרסם טקסטים. תיקון - הפורום הוא המקום!
נכון, זה מיושן מצידי לחשוב כך. מודה, אני מיושנת.
לפני היות בלוגים כשהפורום היה זירת המפגש היחידה - היה מאד נעים ל"פגוש" את הכותבים ב"רחבה המרכזית".
היום זה סוג של משימה בלתי אפשרית. כל קורא נדרש להתחיל לחפור בעשרות בלוגים, עד שבמקרה נופלים על יוצר/ת בעלי אמירה מעניינת (שלא לומר הרבה מעבר).
וכן, אם משהו בפורום או בבלוג או במגזין, או בכלל בחיים - לא מוצא חן בעיני מישהו, שידלג בבקשה. זו הפריוילגיה של הקורא.