לא קשורה |
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
Re: ו..לא קשורה
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
לא קשורה • 12 ביוני 2010
נוריתE כתב/ה: דוגמאות? קצת...בכנסת התקבל לאחרונה סוף סוף חוק,מאוד חשוב, שמאפשר טיפולי פוריות ,ללא הגבלה,לזוגות שמתקשים להרות, על חשבון,קופת החולים וביטוח משלים, עד היום אנשים היו צריכים להוציא הון קטן שלא תמיד היה להם,בארץ ובחו''ל בשביל הזכות שלרובנו היא טיבעית,להרות וללדת ילד. מתי ראית אותם צועקים ברחובות ? גם הם יכלו לצאת להפגין על חוסר הצדק המפלה הזה.. הם הצליחו בשקט. ונכון "אותם "אף אחד לא שונא,להם,לא מתנכלים, אבל זה?הפך את המאבק שלהם השקט שהצליח לפחות חשוב? לא. את מחזקת את טענתי באופן מושלם! כאשר הדבר תואם את ערכי החברה ונורמות החברה, אפשר לשנות מבלי לצאת למרחב הציבורי. החברה הישראלית, היא חברה שערכי המשפחה והילודה בה, הם כמעט קדושים. אז לתקן עוולה שלא פוגעת בערכים, אלא מחזקת אותם, ניתן. לשנות נורמה חברתית או להכליל בה עוד קבוצות שונות, זה קצת קשה. ולגבי התגובה הבאה שלך, בהמשך, שזועקת את עוולות כל העולם, תשתי קצת מים. יתכן וטעיתי בניסוח ולא הפרדתי בין הקבוצות שפרטתי לשאר הקבוצות, המינוח, "ושאר קבוצות שוליות" מתייחס לאלו שלא ציינתי , ולא לאלו שכן, אני מתנצלת אם הקפצתי אותך, כל הקבוצות שמניתי, משולות בעיני לבעלות זכויות שוות שמקופחות. |
|
GlenRoth |
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
GlenRoth • 12 ביוני 2010
נילי ונילי כתב/ה: [color=violet]
[בפרס הכלוב על הבנת הנקרא של השרשור זוכה, אגב, הגולש ששאל האם רימונים, פצועים והרוגים נחשבים להצלחת המאבק מבחינתי. כן, אכן הבנת נכון את הנכתב. זו אכן נחשבת להצלחה. בכל קנה מידה אפשרי. גם בעיניי גנדי.] צר לי לשמוע שהבנתי אותך נכון. אם נעזוב רגע את העובדה שאת מרשה לעצמך לדבר בשמו של גנדי, אני מאד מקווה שגם האמירה כי מטרתו המוצהרת של המצעד להביא לשפיכות דמים, כדברייך, היא בגדר דעתך הבלעדית ולא מייצגת את המארגנים והצועדים. כי, כמו שכתבתי, מטרה כזו מתאימה יותר לחמס מאשר ללוחמי שוויון חברתי. בכל אופן, בין אם את צודקת ובין אם לא, דבר אחד ברור. דעותייך קיצוניות מאד. פנאטיות הייתי אומר. לכן הייתי מציע לך לעצור קצת (או לפחות להאט) את הרכבת ולחשוב, האם היא באמת נוסעת בכוון הנכון? |
|
נוריתE |
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
נילי
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
נוריתE • 12 ביוני 2010
ועדיין
את משווה עצמך באחת גם לגנדי וגם,ל"לוחמי השלום" של המרמרה. שזה הצרוף הכי הזוי שיש,מצטערת,גנדי ונלסון מנדלה שהלך בדרכו הם שווי ערך בעיניך לטרוריסטים? ולמטרות של הקהילה המהטב''ית? ביחד? את לפחות לא משווה בין לוחמי שלום מתאבדים,לאתיופים והומלסים.חצי נחמה. אנחנו חיים במדינה שבה כל מגזר יש לו משהו נגד מגזר אחר,ומספר הקרבות הוא כמספר הסיבות,וכל אחד סיבותיו שלו ניראות בעיניו לגטמיות וחלקן הו א אכן כך כמו אלו של המהטב''ים שלנו,(אני רושמת נכון?) ויש לי הרגשה שאני אכחיל כבר,מרוב זה שאני אומרת שבאש לא נילחמים באש כי כולם ישרפו בסוף. את השיטה צריך לשנות מהבסיס,וזה לוקח זמן,ה-מון זמן בייחוד במדינה מוצהרת דתית כמו שלנו שכל קיומה בעצם מוצדק על סמך היותה מדינה יהודית. ויהודית אומר חוקים דתיים והיהודית אומר גם דברים שלא ניראים לנו הגיוניים ואנחנו רוצים לשנות אותם,השאלה היא איך. את הממסד הדתי ,הממשלתי או הציבורי,לא תשני ולא תזיזי מדעותיו,נקודה. ולא משנה איך,בדיוק כמו /שהם לא יצליחו באף דרך ושום התנכלות מכל סוג לשנות אותך את דעותייך ואורח חייך וחלילה אם יצליחו. נותרו הממסד החילוני והחברה החילונית. הממסד והחוקים החילוניים,שוב,תלויים וסמוכים באלו הדתיים,כי זאת מדינה יהודית.זה למה. המטרה צריכה להיות שינוי בחוקי המדינה,שינוי חילוני, לההפריד בחוק בין דת ומדינה לפחות בחלק מהחוקים שיאפשרו למלהטבים ולשאר הקבוצות המופלות להיות חלק מכולם ,זאת המטרה ,כמו כולם. בכל מקום. והדרך היא בין היתר לזכות באהדה קבלה והבנה של הציבור החילוני כי למעשה יש לכם פה,"אויב"משותף הדתיים שאותם לא תזיזי. הבעיה היא שחלק מפני הרשע והשינאה,אותם אתם מבקשים לחשוף בטקטיקות,של השלכה אל הגדר הם חילוניים, אז מחקת וניכרת פלח ציבור שאת צריכה, עד פה? מחנה האויב גודל לא מצטמצם, ממש ככה בלי ציניות ובצער רב,אני אומרת לך את זה. שינוי לא בא בכוח ,לא כיום,לא בימינו אנו. הוא לוקח זמן הוא ארוך מכאיב וגם לעיתים מייגע אבל הוא בא בשקט מבפנים . השונאים האלו שלכם הם לא צבא כובש ומדכא ,הם אנשים אזרחים כמוכם. אנשים שכמה שתעצבנו ותחשפו רק יקצינו ויתרבו בטור הנדסי. הבעיה האמיתית הם הממסד ,הם חוקים שצריך לשנות, לא אנשים שצריך לחשוף או "להמיר" לאהבה אתכם. והממסד לא "שונא"אתכם אבל את זה כבר הסברתי. את פה זה לא ,"את" זה כל המחנה המילטנטי שבאת לייצג פה ולהסביר אותו. אבל אני לא אשנה את דעותיכם ואתם לא תשנו את שלי נותר לי רק לקוות שיום אחד בדרך זאת או אחרת המאבק ייסתים יוכתר בהצלחה ומצעד הגאווה יהיה קרנבל שמח בלי שום אג'נדות פרט להפגנה של יופי ושמחה. וגאווה אמתית באורח חיים נבחר וקשורה,עניתי פה גם לך הסיבה שאני כל כך איטית בתגובות שלי הי א שאני קוראת חוזרת וקוראת ושוקלת כל מילה. ההתנצלות שלך מיותרת. |
|
נילי ונילי |
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
נילי ונילי • 12 ביוני 2010
האויב שלי הוא לא הדתיים ולא הדת. אני מבקשת שלא תגדירי עבורי מיהו האוייב ומהי זירת הלחימה.
|
|
נוריתE |
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
נוריתE • 12 ביוני 2010
נילי ונילי כתב/ה: האויב שלי הוא לא הדתיים ולא הדת. אני מבקשת שלא תגדירי עבורי מיהו האוייב ומהי זירת הלחימה.
זאת בכלל לא הנקודה שלי,זה חלק ממה שבסובלנות ניסתי להסביר לך את לא קוראת בכלל?מה שאני כותבת? את נתפסת פה לקטנות.מיצטערת. די. |
|
הקופסא הכחולה |
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
קראתי את השרשור
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
הקופסא הכחולה • 12 ביוני 2010
אני לא אתייחס לכל מה שנאמר כי אין צורך, אבל כן קלטתי מכמה הודעות איזשהו טרנד שחוזר על עצמו והיא הטענה ששינוי לא בא בכוח.
אני לא זוכרת מי אמר וזה גם לא משנה אבל יש משפט: "זכויות לא מקבלים כי מבקשים, אלא כי דורשים". החוויה של רבים מקהילת הלהט"ב היא שנאה מבפנים והיא שקטה וקטנה, כלומר מהמשפחה, מהחברים, מהקולגות וממכרים. השנאה מאידיוטים כמו נסים זאבי, ברוך מרזל ואיתמר בן-גביר למיניהם... אם זה קל להתמודד כי אלה פנים של אנשים ושל ציבור שאומר לי (לנו) שצורת הקיום שלנו היא לא ראויה - הם גם בעלי כוח אקטואלי הרבה יותר גדול מאיתנו - בזה נלחמים בצורה פורמלית וכן ע"י פרובוקציות שגוררות אלימות. אני הכרחתי, כן, הכרחתי את המשפחה שלי לקבל את העובדה שאני לא סטרייטית. כן היה להם קשה, אבל נלחמתי ואמרתי להם בצורה הכי ברורה שמה שהם חושבים לא משנה לי, או שאני בת אדם, או שאני לא וזה מה משנה - האם מגיע לנו התייחסות כבני אדם וזה לא עניין של קבלה או הבנה. יש הרבה בני אדם שאני חושבת שהם חלאות ולא מקבלת אותם או מבינה את ההתנהגות שלהם... אני לא רוצה סובלנות, אני לא רוצה להגיד "תודה שלא יריתם בי" וזה הרבה יותר מסובך מהזכויות הפורמליות שיש לנו פחות או יותר כמו כל אדם שהוא מיעוט במדינה הזו (זה שזה לא נאכף כראוי זה כבר עניין אחר). טוב גלשתי... |
|
GlenRoth |
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
Re: קראתי את השרשור
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
GlenRoth • 12 ביוני 2010
הקופסא הכחולה כתב/ה: אני לא אתייחס לכל מה שנאמר כי אין צורך, אבל כן קלטתי מכמה הודעות איזשהו טרנד שחוזר על עצמו והיא הטענה ששינוי לא בא בכוח.
... זה לא ששינוי לא בא בכוח, פשוט שינוי לא חייב לבוא בכוח, בטח לא באלימות. ובכל אופן, כשמטיפים למשחקים באש, אין להתפלא אם המציאות מתפוצצת בפנים. תרתי משמע. אגב, נכתבה כאן למעלה המילה "אויב", ובהקשר זה, מי שמתייחס לעומד מולו כאויב לא משאיר שום אופציות מלבד מלחמה. ובמלחמה כמו במלחמה, אין מנצחים. |
|
הקופסא הכחולה |
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
הקופסא הכחולה • 12 ביוני 2010
ציטוט: זה לא ששינוי לא בא בכוח, פשוט שינוי לא חייב לבוא בכוח, בטח לא באלימות.
ובכל אופן, כשמטיפים למשחקים באש, אין להתפלא אם המציאות מתפוצצת בפנים. תרתי משמע. אני מאד מקווה שאתה לא אומר את מה שאני חושבת שאתה אומר. אלימות אינה פועל יוצא של וואקום. אני חושבת שאלימות היא לא הדרך ואני מאמינה במחאה אקטיבית לא-אלימה (כמו צעדות מחאה, למשל), אבל אני מוכרחה לומר שאני לא דוגלת במוסר הנוצרי שאומר לי לאהוב את אויבי או להפנות את הלחי השניה. אויבים במובן הזה יכולים להיות אמא ואבא וצריך איך מעדיפים לחיות את החיים. הארון הוא המקום של אלימות ושל שקרים. האומרים עלי פרובוקציה מכיוון שאני וחברי רוצים לחיות את החיים שלנו בצורה שעד לא מזמן הייתה מכניסה אותנו לכלא הם אלה שצריכים לעשות חושבים בנוגע למה ראוי ומה לא ראוי. |
|
נוריתE |
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
נוריתE • 12 ביוני 2010
קופסא,אני לא יודעת,מתי לאחרונה ,אם בכלל,נכלא כאן בארץ מישהו או משיהי בגלל אורח החיים האלטרנטיבי שהוא בחר בו ורק ודווקא
בגלל זה,מכוונה. זה שלפעמים נשפטים ונכלאים אנשים שפשעו ועברו על חוק זה או אחר, ובמקרה יש להם נטיות מיניות כל שהן שלא ממש,ננסח את זה, מקובלות על הציבור הרחב, אז אני מבטיחה לך שאין בזה שום ציד מכשפות על רקע שונות מינית אלטרנטיבית. אז קצת פרופורציה, מעבר לזה אני מכבדת אותך על כל ובכל מה שאמרת. יש לנו כולנו הזכות להאבק בעוולות שנעשות לנו, מכל ועל כל רקע,להלחם באנשים ששונאים ולא מבינים ובטח שלא מקבלים אותנו ולנסות לשנות את דעתם או לפחות לנסות לגרום להם להפסיק להטיף ולהסית נגדנו וגם אני לא דוגלת בהשטת הלחי השניה, השאלה היא איך נילחמים ובמי.זה הכל. אני כן דוגלת במשפט ,אל תעשה לרעך את אשר שנוא עליך, ורע ך,משמעו לא רק חבר ידיד או מכר אלא כל אחד. ואם ישנם כאלו שכן עושים את זה,אלו כמו האנשים האלו שהזכרת, כמשל,אז לרדת לרמה שלהם,זה?הפיתרון? אתה תזרוק עלי אבנים אז אני,אזרוק עליך אבנים,יותר גדולות?זאת?השיטה? אז איפה השוני שבין המחנות? בסוף כולם זורקים אבנים שרק גודלות והולכות. ופתרון אין,הסכמה,אין,שלא לדבר על הבנה או פשוט,הסכמה שכל צד ילך לדרכו והמלחמה תסתיים. אבל כל אחד ואחת בוחרים לבד את הקרבות שלהם וגם את הדרך לנהל אותם,אני רק מסתכלת מהצד ומנסה להבין.באמת,מנסה להבין. |
|
GlenRoth |
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
לפני 14 שנים •
12 ביוני 2010
GlenRoth • 12 ביוני 2010
הקופסא הכחולה כתב/ה: אני מאד מקווה שאתה לא אומר את מה שאני חושבת שאתה אומר. ומה בדיוק את חושבת שאני אומר? כי אני חושב שהייתי די ברור. הגיע הזמן שתתבגרו. אתן חושבות שבכוח תשיגו את מה שאתן רוצות, בלי לדפוק חשבון לכל אלה שאתן פוגעות בהם בדרך, משני הצדדים אגב. האויבים הם אמא ואבא? את מבינה עד כמה עמוקה את בשנאה העצמית? אז לפני שאת וחברתך הולכות להנהיג אוכלוסיה שלימה אל תוך האבדון, הייתי ממליץ על טיפול אישי. |
|