Josephin(לא בעסק) |
לפני 14 שנים •
2 ביולי 2010
לפני 14 שנים •
2 ביולי 2010
Josephin(לא בעסק) • 2 ביולי 2010
tebayes כתב/ה: אני חושב שהשאלה הגדולה שממנה כל התשובות אולי מסתעפות היא,
האם בכלל אכפת לו? טאבי הבחור חדש בתחום ובאתר הוא צמא למידע כדי להמנע מטעויות ואני חושבת שזה דבר יפה שהוא לא חושב שהוא יודע הכל . כמו לא מאט פלצנים שיש כאן. הפנו אותו לאלפוני. |
|
מקצועי(שולט) |
לפני 14 שנים •
2 ביולי 2010
לפני 14 שנים •
2 ביולי 2010
מקצועי(שולט) • 2 ביולי 2010
ציטוט: אני לא חושבת שהוא התכוון לבדיקת גבולות, אין קשר בין שאלתו לגבולות כפי שאנחנו מגדירים גבולות.
אלא ליכולת לדעת מתי הנשלטת שאיתו תפגע או שלא. השאלה שלו התייחסה למקרה שבו מחד אינו טראומטי, ומצד שני למרות היותו בהסכמה, החוויה השאירה חותם רגשי / פיזי קשה. חוויה כזו, בדסמית, יכולה לקרות רק כאשר "מגרדים" את הגבולות, ונמצאים באקסטרים. ( כל אחד והאקסטרים שלו ) פגיעה רגשית קשה, גם אם אינה טראומטית, לא נוצרת בהסכמה אלא בהסכמה שבשתיקה במקום שבו הצד השולט לא הבין שגבול לפניו. גם אם הגבול לא נאמר, והוסבר מראש על ידי הצד הנשלט. בצדק השאלה הזו הופנתה לאלפוני. ואגב... דרך צלחה.. |
|
Josephin(לא בעסק) |
לפני 14 שנים •
2 ביולי 2010
לפני 14 שנים •
2 ביולי 2010
Josephin(לא בעסק) • 2 ביולי 2010
מקצועי כתב/ה: ציטוט: אני לא חושבת שהוא התכוון לבדיקת גבולות, אין קשר בין שאלתו לגבולות כפי שאנחנו מגדירים גבולות.
אלא ליכולת לדעת מתי הנשלטת שאיתו תפגע או שלא. השאלה שלו התייחסה למקרה שבו מחד אינו טראומטי, ומצד שני למרות היותו בהסכמה, החוויה השאירה חותם רגשי / פיזי קשה. חוויה כזו, בדסמית, יכולה לקרות רק כאשר "מגרדים" את הגבולות, ונמצאים באקסטרים. ( כל אחד והאקסטרים שלו ) פגיעה רגשית קשה, גם אם אינה טראומטית, לא נוצרת בהסכמה אלא בהסכמה שבשתיקה במקום שבו הצד השולט לא הבין שגבול לפניו. גם אם הגבול לא נאמר, והוסבר מראש על ידי הצד הנשלט. בצדק השאלה הזו הופנתה לאלפוני. ואגב... דרך צלחה.. אני מסכימה עם הפיסקה הראשונה שלך. לגבי הפיסקיה השניה לא צריך לגרד את הגבול או ללכת לאקסטרים (כמו שאמרת כל אחד והאקסטרים שלו) כדי להפגע ריגשית מה גם שזה יכול לקרות במעשה שיחשב מאוד בנאלי בעולמנו, סתם כדגומא ניקח השתנות. והמעשה יעשה בהסכמה שנקבע מראש על ידי שני הצדדים, אין במקרה הזה חציית גבולות. אבל מה, רק לאחר ביצוע המעשה בא הפגיעה הריגשית היות והדבר לא בוצע כפי שצריך, בגלל חוסר נסיון ויכולת לצפות את "העתיד". חן חן על הברכה |
|
vulcan9876(שולט) |
לפני 14 שנים •
7 ביולי 2010
ולסיכום (ואולי זה רק סיכום ביניים)
לפני 14 שנים •
7 ביולי 2010
vulcan9876(שולט) • 7 ביולי 2010
קודם כל - ההפנייה לאלפוני היא נכונה. תמיד כדאי לחפש תחילה שם את התשובות.
משלל התגובות שקבלתי כאן בפורום ועוד רבות שהגיעו לתא הפרטי שלי, הסקתי שאין תשובה חד-משמעית לשאלה ופתרון אחד לבעיה. כנראה שעל כל מקרה להבחן לגופו, ושבכל קשר - בדס"מי או וונילי - טמון פוטנציאל לפגיעה (ועוד לא דברנו על פגיעה אפשרית כזו או אחרת בשולט...). בסופו של דבר, נתתם לי להבין שקשר בדס"מי חייב להתפתח לאט ובזהירות ומתוך שימת לב רבה למצבה ולרצונה של הנשלטת. צריך לחפש את הגבול הבא בגישוש איטי וזהיר. וגם : הכל תקף גם לשולטת/נשלט ולכל ווריאציה אפשרית אחרת. אז אני מבטיח להיזהר...! ותודה לכולכם על הרצינות והכנות בה הגבתם כאן לשאלתי. להתראות. . וולקאן |
|