שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

תיקון קרע בבגד לטקס

צעצוע פלסטי​(נשלט)
לפני 14 שנים • 20 ביולי 2010

תיקון קרע בבגד לטקס

צעצוע פלסטי​(נשלט) • 20 ביולי 2010
שלום לכולם,
איך אני יכול לתקן בגד לטקס שנקרע ואיפה אני משיג את החומרים לתיקון בארץ?
המסטר

בגד לטקס

המסטר • 20 ביולי 2010
אתה יכול לתקן את הבגד כמעט אצל כל חיט ולפעמים הם קוראים לזה תיקון אומנותי או שיש הרבה היום חנויות שמשלבות סנדלר ותופרת אולי שם תוכל לברר או לחפש בדפיי זהב בחלק שנקרא מוצרי עור בהצלחה
Tיפוס​(שולט)
Tיפוס​(שולט) • 20 ביולי 2010
לייטקס זהו בעצם סוג של גומי - ולא כל חייט/תופרת נוגעים בזה
ובטח שלא קשור לשום סוג של עור

החומר מגיע בצורה נוזלית- מה שמשמש לייצור מסכות או תבניות
או בצורת יריעות ( מהן עושים לרוב ביגוד)
את הביגוד מייצרים ע'י הדבקה במקום בתפירה

על מנת לתקן ביגוד לייטקס- יש להשתמש בדבק לייטקס
ובמקרים של חורים/קרעים יותר גדולים במדבקות/טלאים - ממש כמו תיקון פנצ'ר לאופניים.

משהו בסגנון כזה :
http://www.l8tex.com/Shopcart_v6/index1.html

לייטקס נוזלי ניתן להשיג פה :
http://www.artouch.net/app/Showcontent.asp?ID=1429&Tipe=13&Sr=Yes&Sl=Yes&St=&Sb=Yes&S=144

או פה :
http://www.mizramedical.com/ProductsList.aspx?CategoryId=21

בקישור האחרון לדעתי גם ניתן לקבל מידע על העבודה עם החומר.

בהצלחה.
המסטר
לפני 14 שנים • 21 ביולי 2010

להדביק לטקס

המסטר • 21 ביולי 2010
כאן באתר יש פרסומים של חנות שמוכרת אביזרים ובגדים מעור ולטקס הם נמצאים בדיזנגוף סנטר בקומה ראשונה נכנסים לחנות מהכניסה של דיזנגוף ליד בנק לאומי השם שלהם זה פאן ועוד משהו שאני לא זוכר בדיוק
המסטר

להדביק לטקס

המסטר • 21 ביולי 2010
חבל רק שלא כתבת באיזה מקום הקרע ואיזה גודל הוא אתה יכול ללכת לסנדלר ולשאול אותו כי הוא יודע בגלל שהוא מתקן דברי עור אז אולי אצלו תוכל לקבל תשובה או יעוץ היכן ואיך תוכל לפתור את הבעיה שלך שיהיה לך בהצלחה
המסטר

להדביק לטקס

המסטר • 21 ביולי 2010
אתה יכול ללכת לחנות של רפד לרהיטים ולשאול אותו או שיתן לך כתובת של רפד שמתעסק עם לטקס או ללכת לחנות רהיטים כל שהיא ושמה אולי יתנו לך רעיון להדביק ואם את גר במרכז אתה יכול ללכת לרחוב הרצל בתל אביב שמה יש הרבה חנויות רהיטים ואולי שמה תמצא לך פתרון
kinkycat

הדבקת לייטקס

kinkycat • 21 ביולי 2010
שלום,

צמיג של אופניים עשוי גומי סינתטי שהינו קו-פולימר המיוצר מתזקיקי נפט.
לייטקס או 'גומי טבעי' הינו שרף של עצים טרופיים - לרוב הוואה ברזילאית או פיקוס הגומי.
בדרךת כלל יריעות הלייטקס מהן מכינים בגדי לייטקס עוברות צביעה ותהליך בשם 'וולקניזציה' (בעברית - ''גיפור'').
זו אחת הסיבות בגללה פנימית לגלגל של אופנים עולה 60 ש''ח ואילו חצאית לייטקס עולה 300 ש''ח.
(יש כמובן עוד סיבות אבל התגובה הזו הינה בענייני לייטקס ולא בענייני כלכלה...).

לאור הנ''ל (ומנסיוני) הדבק בערכות לתיקון נקרים לא ידבק ללייטקס.
מכיוון שמדובר ביריעה הומוגנית ולא באריג או סריג (בד) תפירה המתבססת על חוטים וחורים יוצרת נקודות חולשה באזור הנתפר ובעת מתיחה הוא יקרע, כך שפתרון שהוצע לבקש מסנדלר שיתפור את הבגד לא נראה לי מומלץ.

הדבק ללייטקס טבעי מבוסס על לייטקס נוזלי וממס על בסיס אמוניה.
מלבד כושר ההצמדות של הדבק הוא גם נשאר גמיש לאחר ההתיבשות כך שהוא נמתח ביחד עם הבגד. נסיונות שעשיתי בזמנו עם דבק אקרילי (סופר גלו ומותגים אחרים כמוהו) הדביקו היטב אך בעת המתיחה התפוררו ואיבדו כושר אחיזה.

לא עלה בידי לאתר חנויות המוכרות דבקים ללייטקס בישראל
אך ניתן לרכוש חומרים להדבקת לייטקס באתר
http://www.blackstyle.de/lshop,showrub,1279731480-26711,e,1279731489-26746,latexverarbeitung.latexkleber,,,,.htm
באמצעות דבק שהזמנתי משם הצלחתי לתקן מספר נקבים קטנים בחליפה על ידי הדבקת טלאי בחלקה הפנימי. נסיון לתקן קרע בן מספר סנטימטרים לא עלה יפה ולא החזיק מעמד. מעצה שקיבלתי נאמר לי שיש צורך בחומר המכין את הלייטקס הקיים להצמדה, אז יתכן שהייתי צריך להשתמש בו.

לסיכום:
מנסיוני האישי אם מדובר בקרע שהוא יותר מנקב קטן
אין טעם לנסות ולבזבז זמן וכסף על חומרים (וכלים) לתיקון
מה גם שהתוצאה לא יוצאת יפה כמו בגד ללא תלאי (על בגד לייטקס צמוד רואים הכל)
כך שעדיף לדעתי להשקיע בקניית בגד חדש.

מצד שני אינני מתיימר להיות אומן מלאכת יד
כך שיתכן שמרכיב הכשרון יכול לשפר את סיכויי ההצלחה.

שלך
submissive
צעצוע פלסטי​(נשלט)
צעצוע פלסטי​(נשלט) • 21 ביולי 2010
תודה SUBMISSIVE,
תשובה מאוד מאוד מנומקת ומועילה.
הקרע הוא כמה סנטימטרים טובים, אבל אנסה להשיג לייטקס נוזלי ועם פאטש אנסה לתקן את הקרע בתקווה שזה יחזיק מעמד במתיחה.
המסטר
לפני 14 שנים • 22 ביולי 2010

להדביק לטקס

המסטר • 22 ביולי 2010
אולי תנסה לשאול בחנויות שמוכרים בגדיי צלילה כי נראה לי שהבגד שהצוללים לובשים אולי הוא עשוי מלטקס או חנויות של דבריי דיג כמו חכות קרסים ואולי שם תוכל לדעת היכן אפשר להדביק מה שאתה צריך