סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

ערעור היסודות- לא רק לחוזרים בתשובה:

כ'ץ​(נשלט)
לפני 14 שנים • 4 באוג׳ 2010
כ'ץ​(נשלט) • 4 באוג׳ 2010
בשביל לראות נופים יפים אנחנו חייבים לשמוע תפילות ברקע = שטיפת מוח קלאסית
אלישע בן אבויה​(אחר)
מי בדיוק מחייב אותך לשמוע תפילות? אמן חושים? הוא לא שומר בסוד את סלידתו מכל דת באשר היא. עם זאת הוא לא מפנה עורף למקום ששמנו הוא בא. לא צריך להיות אדם מאמין כדי להתייחס אל היהדות כאל צורת חיים לגיטימית ואל התהילים כאל יצירת מופת .
אם לעומת זאת אתה נתקף כאבים וגועל רק מאיזכור השם תהילים אז אין לי אלא לומר - לך לטבול באמבטיית וויקודין.

אתה בטוח שאתה יודע מה פירוש המובנים "כפייה דתית?" ו"שטיפת מוח קלאסית"?

כי אילו היו שואלים אותי - אדם אשר מרגיש חובה להיכנס ללינק אשר בבירור קשור ליהדות, לצפות במחזה כמו עגל, לא להתייחס לא למה שנכתב על ידי האדם ששם את הלינק, לא למנגינה, לא למילים ולא לצילומים אלא להכריז לכל העולם "כפייה דתית" הוא השטוף מוח העיקרי פה.
Homelander​(שולט)
Homelander​(שולט) • 4 באוג׳ 2010
איש השלח כתב/ה:
מי בדיוק מחייב אותך לשמוע תפילות? אמן חושים? הוא לא שומר בסוד את סלידתו מכל דת באשר היא. עם זאת הוא לא מפנה עורף למקום ששמנו הוא בא. לא צריך להיות אדם מאמין כדי להתייחס אל היהדות כאל צורת חיים לגיטימית ואל התהילים כאל יצירת מופת .
אם לעומת זאת אתה נתקף כאבים וגועל רק מאיזכור השם תהילים אז אין לי אלא לומר - לך לטבול באמבטיית וויקודין.

אתה בטוח שאתה יודע מה פירוש המובנים "כפייה דתית?" ו"שטיפת מוח קלאסית"?

כי אילו היו שואלים אותי - אדם אשר מרגיש חובה להיכנס ללינק אשר בבירור קשור ליהדות, לצפות במחזה כמו עגל, לא להתייחס לא למה שנכתב על ידי האדם ששם את הלינק, לא למנגינה, לא למילים ולא לצילומים אלא להכריז לכל העולם "כפייה דתית" הוא השטוף מוח העיקרי פה.

איש השלח דיבר מילים כדורבנות כתמיד...

ולכן אסתפק בלהוסיף בקצרה: יש הבדל בין להיות אפיקורס (בחור שאשכרה למד ולכן הוא מחליט עם ביסוס להתנגד לדת) לבין להיות סתם בור שבשבילו כל עניין דתי מתקשר אוטומטית לכפייה ורודנות; ואז הוא מפתח איזה אנטגוניזם אובססיבי ללא כל ביסוס. זה כבר ילדותיות נטו ולרוע מזלנו זו המכה של הרבה אנשים בארץ בכלל ושל בני-נוער בעיקר.
רק שתדע זה לא מגניב להיות סתם אנטי-דתי, לא באמת...