בכוח המוח(שולטת) |
לפני 14 שנים •
12 במאי 2010
לפני 14 שנים •
12 במאי 2010
בכוח המוח(שולטת) • 12 במאי 2010
ginger כתב/ה: נאנחת.
הוא שוב מתרשל. כל כך - שהשרשור הזה כבר עבר עמוד ותכף זה שבועות כאן. מודאגת. אני מביאה כאן מתכון לקלסונס (ולא להתבלבל עם קלציונה, שהוא מאפה איטלקי). קלסונס, מלבד היותם תחתונים(באיטלקית) הם כיסי בצק דומה לבצק פסטה הממולאים גבינה צפתית קשה שלמעשה באו מ-יוון. המתכון הוא של בתיה שמאי ובסוף יש לינק ובו גם סירטון כיצד להכין. הוא מאוד דומה למה שהיו עושים פעם אצלינו. המרכיב הכי חשוב בעיני הוא (לאחר הכנת ורידוד הבצק נכון) הגבינה הצפתית. אסור להתפשר על הגבינה ! אם יש אפשרות לרכוש אחת כזו אצל קדוש מצפת כן ייטב. אם מורכב להגיע לצפת בשביל זה (ושווה לגמרי) אפשר לקנות גבינה קשה של גד שנמכרת במרכולים נבחרים בעמדת פריסת גבינות. בנוסף על המתכון של בתיה שמאי, אני הייתי מגררת עוד צלחת רצינית של גבינה ומפזרת כמות נדיבה מעל בהגשה. קלסונס מצרכים לבצק: * קילו קמח * 2 ביצים * כפית מלח * 2-2.5 כוסות מים - לבדוק ולהוסיף כמה שצריך. לתערובת הגבינה: * 3/4 קילו גבינה צפתית מגוררת דק * גביע קוטג' * 3-4 ביצים - כמה שהבצק צריך. אופן הכנה: 1. מכינים את הבצק ונותנים לו לנוח במשך חצי שעה בקערה ומעליה מגבת. 2. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים ומניחים על מגש. 3. לוקחים כל עיגול בצק ומרדדים במערוך או במכונת פסטה עד שהוא דק ככל הניתן. הרידוד קצת קשה כי הבצק לא שומני אבל לא להתייאש. 4. אם הבצק נדבק למשטח הרידוד, מקמחים אותו מעט. 5. מכינים את תערובת הגבינה. התערובת צריכה לצאת רכה אך לא רטובה מדי. 6. כשהבצק פתוח לעיגול אחד גדול ודק לוקחים בכפית מתערובת הגבינה ומניחים בעיגולים קטנים על מחצית מהבצק. בין כל עיגול להשאיר מרווח של כ-2 ס"מ. 7. את המחצית הנותרת של הבצק מקפלים מעל המחצית שעליה הגבינה ומהדקים מעט עם הידיים את הבצק העליון לתחתון, כך שלא יישאר אוויר בכל כדור קלסונס. 8. עם "רינג" (קורץ) בקוטר כוס רגילה לקרוץ עיגולים מהבצק הממולא בגבינה. 9. את הבצק הנותר שבין העיגולים להרים ולהניח בצד. את עיגולי הקלסונס להניח על משטח מקומח לייבוש. 10. את שאריות הבצק מרדדים לעיגול הבא של הבצק וממלאים באותו אופן. 11. כשכל הקלסונס מוכנים, מרתיחים מים בסיר בינוני-גדול עם מעט מלח וכף שמן. מניחים את הקלסונס בפנים לבישול של 10-12 דקות. 12. מוציאים את הקלסונס למסננת ולפזר מעל חתיכה של חמאה / מרגרינה. 13. לערבב את הקלסונס בעדינות כדי שהחמאה תימס. 14. כשכל הקלסונס מבושלים להניח על תבנית משומנת ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות. 15. כעבור כמה דקות להפוך ולתת לצד השני להשחים גם. 16. להוציא ולהניח על מצע של אטריות רחבות מבושלות. 17. מומלץ לפזר מעל הכל גבינה מלוחה מגוררת. לינק: http://www.ifeel.co.il/page/10286 את האפייה הייתי ממליצה עשות בחמאה. בהמשך - עוגת גבינה מן האוסף הפרטי. חג שבועות שמח ! מה צריך לעשות כדי להתחתן איתך..? |
|
ginger |
לפני 14 שנים •
12 במאי 2010
לפני 14 שנים •
12 במאי 2010
ginger • 12 במאי 2010
צריך להיות זכר ראוי, בכח שכמותך .
(הם נדירים עד היותם חזיון תעתועים לפעמים, אני יודעת.. ) |
|
נוריתE |
לפני 14 שנים •
12 במאי 2010
מה לעשות ב...
לפני 14 שנים •
12 במאי 2010
נוריתE • 12 במאי 2010
כרוב
סלט כרוב.: כרוב קטן או חצי/רבע גדול,גזר,שתיים שלוש שיני שום(או קצת קפוא או אם אין ברירה אבקת) לגרד הכל,ביחד ואפשר להוסיף,רקמיץ לימון טרי,או חרדל בנוסף או מיונז עלי כרוב ממולאים, כמה עלי כרוב על פי כמה שרוצים יש כאלו שמרתיחים אותם כמה דקות בכדי לרכך, למילוי אורז,עדשים(מבושלים)או , גריסי פנינה,או בשר טחון ממלאים את העלים סוגרים,לוקחים מחבת גדול או סיר רחב נמוך מניחים עם החלק שסגרנו למטה ואז מרסקים עגבניה ושום טרי עם קצת מיים חמים בבלנדר (אפשר,תחליפים מקופסא) מוסיפים מלח או אבקת מרק קצת פילפל שחור, שופכים על העלים ומבשלים עד שמוכן מרק כרוב אפשר רק כרוב עם קצת תבלינים או,להוסיף עוף או בקר או הודו או גרונות הודו או עוף וגם עדשים גריסי פנינה אפונה יבשה ,שעועית ,הקטנה עם הנקודות שלא צריך להשרות ולעשות מין נזיד,רצוי גם בצל |
|
להבה חשופה |
לפני 14 שנים •
12 במאי 2010
חג שבועות קרב ובא. - פשטידת ירקות קלה להכנה.!@!
לפני 14 שנים •
12 במאי 2010
להבה חשופה • 12 במאי 2010
פשטידת ירקות עם גבינה.
=================== המצרכים הדרושים: 1. לקט נורמנדי 1. גביע גבינה מלוחה {כל אחת לפי טעמה} 1. גביע גבינה לבנה {אחוז השומן, לבחירתכם} 2. ביצים 2. כפות פירורי לחם 2. כפות אבקת מרק עוף 1. כפית פלפל שחור אופן ההכנה ========= מבשלים את לקט הנורמנדי במים רותחים {לא לבשל בישול יתר}. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים. יוצקים לתבנית מצופה בנייר אפיה ואופים בחום בינוני כ- 45 דקות. בתאבון.! להבה חשופה.!@! |
|
להבה חשופה |
לפני 14 שנים •
12 במאי 2010
פשטידת כרובית.!@!
לפני 14 שנים •
12 במאי 2010
להבה חשופה • 12 במאי 2010
פשטידת כרובית
============ המצרכים הדרושים : 2. כרוביות בינוניות מבושלות ולא עד שתצא נשמתן. 2. ביצים 2. גביעים של קוטג' {אחוז השומן לבחירתכן}. צרור של פטרוזליה {לקצוץ גס}. מלח, פלפל {לפי הטעם} 2. כפות פרוריי לחם {איכותיים} אופן ההכנה ========= מפרקים את הכרובית לפרחים ומניחים אותם בתבנית . מערבבים את הביצים, הקוטג', עם פטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל. שופכים את הכל התערובת על הכרובית,{לא להטביע את הכרובית.} לפזר מעל הכרובית המצופה בתערובת, את פירורי הלחם . אופים בחום בינוני עד שהפשטידה זהובה. בתאבון.! להבה חשופה.!@! |
|
להבה חשופה |
לפני 14 שנים •
12 במאי 2010
עוגת גבינה קרה - קלה להכנה.!@!
לפני 14 שנים •
12 במאי 2010
להבה חשופה • 12 במאי 2010
עוגת גבינה קרה
============ המצרכים הדרושים : 200 גר' פתי בר {שומרים מעט פתי בר בצד} 2.. מיכלי גבינת לבנה (500 גר', אחוז השומן לפי בחירתכן}. 1. קופסת אינסטנט פודינג וניל - לא לבישול {40 גר'}. 2. כוסות חלב {אחוז השומן לפי לבחירתכן.}. 30. גר' חמאה רכה 1/2. כוס אבקת סוכר (60 גר') 1. כף מיץ לימון מסונן (15 גר') אופן ההכנה: ========== מערבבים בקערת מיקסר, את הפודינג וניל עם החלב עד שנהיה קרמי (סמיך). בקערה נפרדת , מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם. מוסיפים את הגבינה הלבנה ואת מיץ הלימון. מאחדים את שתי העיסות ידנית. מסדרים בתבנית פיירקס מלבנית, פתי בר בשכבה אחת (אפשר לטבול במעט חלב). שופכים את העיסה האחידה ומפזרים מעל פירורי פתי בר. מאחסנים במקרר למס' שעות. בתאבון! להבה חשופה.!@! |
|
GlenRoth |
לפני 14 שנים •
20 באוג׳ 2010
מתכון טוב למפרום..
לפני 14 שנים •
20 באוג׳ 2010
GlenRoth • 20 באוג׳ 2010
יש למישהו?
|
|
Inside your head |
לפני 14 שנים •
20 באוג׳ 2010
לפני 14 שנים •
20 באוג׳ 2010
Inside your head • 20 באוג׳ 2010
מממ... מפרום שאמא שלי הכינה (אין לנו שום זיקה לעדת הטריפולי).
מצרכים לקציצות: 4 עד 6 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לעובי של 1 וחצי ס"מ 1 ק"ג בשר בקר טחון (יש שנוהגים לערבב חזה עוף טחון, אבל לא חייב) 1 ביצה זר פטרוזיליה קצוץ דק מאוד 3 בצלים קצוצים דק מאוד 4 עד 6 שיני שום כתוש (המהדרין כותשים שום טרי) 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות תבלינים: מעט מאוד - פלפל שחור, מלח, פפריקה אדומה, תבלין קציצות (ניתן לקנות בחנות תבלינים את התערובת) מצרכים לבלילה: כף רסק עגבניות 2 עד 3 ביצים קמח מים מלח/פלפל מצרכים לרוטב: 3 עד 4 שיני שום פרוסות דק 5 כפות גדושות של רסק עגבניות או קופסא של 800 גר' עגבניות מרוסקות מלח/פלפל/כמון מים רותחים מעט שמן אופן הכנה - קציצות: מכינים מחבת עם שמן מכינים קערה עם עד 3 ביצים טרופות מעט מים וכף רסק (לערבב עד לקבל נוזל אחיד), צלחת עם קמח, מלח ופלפל את תפוחי האדמה הפרוסים חותכים (לא עד הסוף) לסנדביץ' את כל מצרכי הקציצות יש לערבב עד לקבלת עיסה אחידה ולמלא את סנדביץ' תפוחי האדמה. את הסנדביצים של המפרום יש לטבול תחילה בצלחת הקמח ולאחר מכן בצלחת הנוזל לאחר מכן יש לטגן את הקציצות היטב מכל הצדדים ולהניח אותם בצד בתוך קערה/צלחת אופן הכנה - רוטב/תהליך הבישול: מטגנים את השום הקצוץ בתוך סיר למס' שניות בודדות ומיד מוסיפים מעט מים מוסיפים את הרסק עגבניות / עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה את הקציצות מסדרים בשכבה אחת בתוך הסיר (אם אין מקום אפשר בשתי שכבות) מרתיחים מים בקומקום ומוסיפים לתוך הסיר עד לכיסוי כל תכולת הסיר מרתיחים לעוד כ 5 עד 6 דקות ומנמיכים ת'אש ללהבה הכי נמוכה ומבשלים במשך שעה וחצי עד שעתיים עד לספיגת הרוטב בחלקו בקציצות בתיאבון |
|
GlenRoth |
לפני 14 שנים •
20 באוג׳ 2010
לפני 14 שנים •
20 באוג׳ 2010
GlenRoth • 20 באוג׳ 2010
תודה, נשמע טוב.
נראה לי שאפשר גם טיפה קינמון ברוטב. ובהארט בבשר. |
|
להבה חשופה |
לפני 14 שנים •
20 באוג׳ 2010
כבד קצוץ - מתכון מבית אימי.!@!
לפני 14 שנים •
20 באוג׳ 2010
להבה חשופה • 20 באוג׳ 2010
כבד קצוץ
======== 1/2 קילו כבד עוף. 4 בצלים לבנים קצוצים. קורט מלח 1/2 כפית פלפל שחור גרוס. 4\1 כוס יין אדום חצי יבש(מסוג טוב) אני, משתמשת בקברנה סובניון. 5 כפות שמן קנולה אופן ההכנה ========== מחממים מחבת רחבה שמים את השמן לאחר חימום קל של השמן מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה. מכניסים את הכבד לאחר שקצצנו אותו היטב עם סכין טובה. מטגנים כמה דקות. ממליחים ומפלפלים, שופכים את היין. מערבבים היטב ונותנים ליין להתאדות, לא להשאיר את הכבד "שוחה" בשלולית היין. להסיר את המחבת מהלהבה, להעביר לקערה את הכבד המטוגן עם הבצלים והיין ולמעוך במזלג. יש המעבירים הכל למעבד מזון . {איני ממליצה על כך}. טועמים ובמידת הצורך, מתקנים את התיבול. כאשר הכבד הקצוץ מוכן. {לאחר שהיה במקרר וספג את הטעמים וצונן היטב} לוקחים, כף עגולה {כמו הכף של גלידה} מכינים, "כדורי כבד". מניחים, בצלחת הגשה על מצע, של מלפפונים חמוצים פרוסים דק {או בצלחות אישיות}. בתאבון! שבת שלום ומבורך. להבה חשופה!@! |
|