ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

האקס המיתולוגי

KinKySplaSh​(אחרת)
לפני 14 שנים • 9 בספט׳ 2010

..בלי קשר לBDSM ופרמטרים אחרים....

KinKySplaSh​(אחרת) • 9 בספט׳ 2010
אני חושבת שאולי פשוט לא היית במערכת יחסים שבאמת התבססה על אהבה אמיתית,כזו שמורגשת בשני הצדדים ולא ניתנת להסבר.

(מהי אהבה אמיתית ?
אין לדעת. גם לא לתאר.)

כנראה פשוט לא חווית דבר כזה
לכן אתה לא מבין איך אתה לא אחד כזה עבור מישהי...
כי כנראה לך אין אחת מיוחדת כל כך כדי שתוכל להגדירה "מיתולוגית" (משמעותית) .
Mary Jane
Mary Jane • 9 בספט׳ 2010
בטי בום כתב/ה:
אם תמות באמצע נשבעת לך שבזה אף אחד לא יוכל להתחרות.

icon_smile.gif
לילה לבן
לילה לבן • 9 בספט׳ 2010

זה לא עניין של תלותיות בעיניי, ואפילו לא של אהבה (למרות שזה מרכיב הכרחי)

אני חושבת שתופעת האקס המיתולוגי מתעוררת במקרים שמרגישים שהיחסים לא מוצו, שלא עברו את כל הקשת שיחסים עוברים.

ז"א -- נשארה תחושה שהיה שם עוד. שהיה פספוס. שהיה פוטנציאל שלא התממש. זה האחד שחמק. דברים כאלה.

לעומת זאת, יחסים שהיו אפילו של אהבה גדולה מאוד, אבל שהפרידה באה מרצון שקול של שני הצדדים, כי היחסים מוצו מסיבה כזו או אחרת, לא מעוררת את המיתולוגיות. זה זה פשוט ממשי וגשמי ואמיתי, לא מיתוס.

המיתוס נובע מהצד של הפנטזיה.
אילו רק... וכן הלאה.

(ובאמת לא הבנתי את הקשר להפרש גילאים?)

Cauchy{Venus Blue}
Cauchy{Venus Blue} • 9 בספט׳ 2010
הקשר להפרש הגילאים הוא פשוט. כאשר צד אחד בוגר יותר ובעל ניסיון הוא מחנך את הצד הפחות בוגר. הרבה פעמים הצד הפחות בוגר מסמן לעצמו כטוב את כל מה שהצד הבוגר אוהב (מוסיקה, אוכל, תחביבים וכדומה). אז בעיני הצעיר "המושלם" לפי ההגדרה הוא הצד הבוגר, וכל בן זוג פוטנציאלי נמדד יחסית אליו (קצת כמו האמא של פרויד).

(זה הקשר לדעתי כמובן. אני רק ציינתי עובדה שמערכות היחסים שאני מתאר מאופיינות בהפרש גילאים משמעותי).

לילה לבן כתב/ה:

אני חושבת שתופעת האקס המיתולוגי מתעוררת במקרים שמרגישים שהיחסים לא מוצו, שלא עברו את כל הקשת שיחסים עוברים.

ז"א -- נשארה תחושה שהיה שם עוד. שהיה פספוס. שהיה פוטנציאל שלא התממש. זה האחד שחמק. דברים כאלה.

לעומת זאת, יחסים שהיו אפילו של אהבה גדולה מאוד, אבל שהפרידה באה מרצון שקול של שני הצדדים, כי היחסים מוצו מסיבה כזו או אחרת, לא מעוררת את המיתולוגיות. זה זה פשוט ממשי וגשמי ואמיתי, לא מיתוס.

אילו רק... וכן הלאה.

Cauchy{Venus Blue}

Re: ..בלי קשר לBDSM ופרמטרים אחרים....

אם אין לדעת, אין לתאר ואי אפשר להסביר, איך את יודעת שהיא הגורם? אולי ה'אהבה אמיתית' היא בעצם חרדת נטישה והאושר שנובע מרגעים של בטחון המפריכים חרדה זו.

מצד שני אולי באמת לא חוויתי את התחושה שהבחורות שדיברתי עליהם בפוסט חוות.

KinKySplaSh כתב/ה:
אני חושבת שאולי פשוט לא היית במערכת יחסים שבאמת התבססה על אהבה אמיתית,כזו שמורגשת בשני הצדדים ולא ניתנת להסבר.

(מהי אהבה אמיתית ?
אין לדעת. גם לא לתאר.)

כנראה פשוט לא חווית דבר כזה
לכן אתה לא מבין איך אתה לא אחד כזה עבור מישהי...
כי כנראה לך אין אחת מיוחדת כל כך כדי שתוכל להגדירה "מיתולוגית" (משמעותית) .
לילה לבן
לילה לבן • 9 בספט׳ 2010

קושי
אני אולי לא מצליחה להבחין אם אתה באמת מביע דיעה או מנסה לעורר דיון ע"י אמירות רדיקליות?
באמת אתה חושב שהאקסים המיתולוגיים שלנו נהיו כאלה כי אנחנו תלותיות, ואהבה היא הבעה של חרדת נטישה?
אם התשובה היא אפילו טיפה שכן, הרי באמת לא חווית אהבה, ואולי זו צריכה להיות נקודת המוצא שלך, ולא למה אחרים מיתולוגיים ואתה לא...

Just saying

Cauchy{Venus Blue}
לילה לבן,

את לוקחת את המושג 'אקס מיתולוגי' ומה שהוא אומר לך. אני השתמשתי בזה בתור כותרת. תקראי את התיאור שרשמתי במקור, אני מתייחס אליו באמירות שלי (אולי לא הגדרתי והבהרתי אותו טוב מספיק).

באופן ישיר, אני אומר שכן - אני חושב שחלק גדול ממקרים כאלה (כמו שתארתי בפוסט) נובע מתלותיות ומחרדת נטישה (שזה לא סותר את קיום האהבה שם). אני מסכים גם עם התיאור שלך על האידיאליזציה של 'מה היה יכול להיות'.

הבחורות בחיי כן היו משמעותיות, זה לא אומר שבמשך שנים אחריהן לא מצאתי אף אחת שווה כמוהן (כמו שקורה במקרים שניסיתי לתאר). לגבי הטענה שלא חוויתי 'אהבה אמיתית' אין לי דרך לענות, מכיוון שאין מי שמגדיר את המושג. אולי זה נכון, אני באמת לא יכול לדעת.

לילה לבן כתב/ה:

קושי
אני אולי לא מצליחה להבחין אם אתה באמת מביע דיעה או מנסה לעורר דיון ע"י אמירות רדיקליות?
באמת אתה חושב שהאקסים המיתולוגיים שלנו נהיו כאלה כי אנחנו תלותיות, ואהבה היא הבעה של חרדת נטישה?
אם התשובה היא אפילו טיפה שכן, הרי באמת לא חווית אהבה, ואולי זו צריכה להיות נקודת המוצא שלך, ולא למה אחרים מיתולוגיים ואתה לא...

Just saying

סימן כחול​(מתחלף)
לפני 14 שנים • 11 בספט׳ 2010

הייתה לי תחושה

סימן כחול​(מתחלף) • 11 בספט׳ 2010
אי אפשר לנהל שיחה על מיתולוגיה בלי להיתקל באחת האקסיות שלי,
תודה על הכל מתוקה, ד"ש חם וכמה ספנקים לק' בשמי

אני יכול להסביר אם אתה באמת מעוניין, אבל אל תגיד שלא הזהרתי אותך!

כדי שתהיה המיתולוגי של מישהי אתה צריך שתהיה עוד משיכה אליך כשאתם נפרדים,
קודם כל היא צריכה להימשך אליך ובאמת לרצות אותך עוד כשאתם ביחד, שזה הסבר לפעם אחרת.
ואז אתה צריך גם להישאר גבר כשאתם נפרדים ולא לרדוף אחריה או להיות מסכן בשום צורה ואם באמת השפעת לה על החיים, וזה לא קשה:
אם אתה אדם טוב, אם אתה באמת יודע מה אתה עושה, יש לך ערכים ושיקול דעת, אז כנראה השפעת
ככה היא תמיד תזכור אותך ולטובה, תקווה שהיא לא תרדוף אותך.
רפאל
רפאל • 11 בספט׳ 2010
לילה לבן כתב/ה:

אילו רק... וכן הלאה.

אני חושב שזה הסבר קולע.
ומן הסתם, כאשר אחד הצדדים תלותי מאוד, או כאשר ישנו הפרש גילים משמעותי ומתקיימים יחסי הורה-ילד, אז הפרידה הרבה פעמים מלווה באותה תחושה של חוסר מיצוי.
daniel222
daniel222 • 11 בספט׳ 2010
אתה ממש לא צריך לקנא בלהיות האקס המיתולוגי, זה ממש לא כיף.
כאשר הצד השני חשוב לך, כל מה שאתה רוצה הוא שהיא תמשיך הלאה ותהיה מאושרת,
זה מאד קשה כשזה לא קורה.
אני מניח שזה קורה כאשר אתה הוא זה שמסיים את הקשר.
זה קורה גם כשאין הפרש גילאים גדול