שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

ביהמ"ש: כניסת חינם לנשים במועדון - אפליה אסורה

קטסטרופה{Adonai}
לפני 14 שנים • 11 בספט׳ 2010
קטסטרופה{Adonai} • 11 בספט׳ 2010
המלט כתב/ה:
לא סתם עוד עבד כתב/ה:

אתה אולי רואה הבדל מהותי בין הבחנה בין גברים לנשים לעניין גיל הכניסה ובין הבחנה ביניהם לעניין מחיר הכניסה, אבל אנחנו לא רואים הבדל כזה. ובכל מקרה, כאמור, אין עדיין אף פסק דין שמהווה תקדים מחייב בנושא.

מי זה "אנחנו"?
אכן, פסק הדין של בית המשפט לתביעות קטנות, הקובע כי כניסה לנשים חינם
הינה אפלייה אסורה של גברים, איננו תקדים מחייב. אבל אם אני צריך לבחור בין שיקול הדעת
של השופט טננבוים בקביעתו זו, לבין שיקול הדעת שלך כאשר אתה בוחר להתעלם מפסק הדין, אני בוחר בשיקול הדעת של השופט, שמתלכד במקרה זה עם ההגיון הפשוט ועם עצם הגדרת המושג
אפלייה.

לא סתם עוד עבד כתב/ה:

לאורך כל 9 שנותיי בקהילה, יצא לי לראות אנשים שמבכרים לעקוץ, לבקר ולכתוב הודעות בפורומים, ולעומתם אחרים שמעדיפים להתמקד בעשייה. כמובן שהדרך פתוחה בפני כל אחד מאיתנו להחליט באילו משתי הקבוצות הוא מעדיף להיות. המלט, אני אשמח אם בהזדמנות תמצא את הדרך לומר לי מה באמת מפריע לך, ולמה אתה כזה אנטי נגד הדאנג'ן החדש. אני הרי מכיר אותך מספיק זמן כדי לזהות שמדובר כאן כבר על מיני מגמה

כיוון ששאלת, אתייחס ברצינות לשאלתך. ראשית, מפריעה לי המלאכותיות בה אתה מייחצן את
המועדון. זה מתחיל בזה שאתה מערבב פסקי דין בעניינים שונים ויוצר משהו שקרוב יותר למצג שווא יותר מאשר לכל דבר אחר, ומסתיים בזה שאתה מכניס לתגובה שלך, שלטעמי אמורה להיות עניינית, מילות יחצנות מעייפות על המסיבה המוצלחת שלכם מאמש (עד כמה מוצלחת? עד כדי כך שקטה טורח לסתום את הפה לגולשת אחת שהעזה להעביר ביקורת. עד כדי כך מוצלחת.) בימים עברו נמנעת מהמנהג המביש הזה לייחצן את המועדון בכל תגובה ותגובה שלך בכלוב. אולי יש כאלה שזה מעורר אצלם תשוקה עזה להגיע למועדון. אותי זה מביך.

שנית, מפריע לי הזלזול המחליא במבקרי המועדון, כפי שעלה מה"כתבה" של הכתבן הזה שהכנסתם למועדון בג'ינס וטי-שרט, יונתן אסתרקין. אם היה איכפת לך מהאנשים עליהם אתה אמור לבנות את המוניטין של המועדון, היית מפרסם לכל הפחות התייחסות מאזנת לדברי הבלע של האופורטוניסט ההוא, שקיבל סיבוב על חשבונם של באי המועדון. אני מקבל את התחושה שבסיבוב הזה של הדנג'ן, ה"דנג'ן החדש" כפי שאתה קורא לו, אתה מוכן למכור את הכל בשביל כמה גרמים עלובים של רייטינג. זה מגעיל אותי באופן אישי עד כדי כך, שאני לא מתכוון לבקר במועדון בכלל.

שלישית, אני חושב שמועדון שמתיימר להיות ספינת הדגל של מועדוני הפטיש בסצנה המקומית, צריך לחשוב היטב לפני שהוא בוחר לייחצן את עצמו באמצעות תוכן כזה או אחר. מסיבות זה דבר נפלא, אבל לא כל מסיבה - אפילו מוצלחת -- תגרום לך להיות מנהלו של מועדון פטיש. זמרות חובבניות, חשפניות במאה שקל, אופנועים שלאף אחד כמעט אין -- זה בערך ברמה של נשף סיום של בית ספר תיכון בקנזס, ולא תוכן שיגרום לאנשים מסויימים לרצות ליטול חלק בזה.

מאחל לך הצלחה רבה בהמשך העשייה שלך.

משהו רקוב ולא רק בדנמרק.
המלט, אני מכיר אותך קצת מה שלא אומר שאני מכיר בך.
הדנג'ן, במיקום החדש אמנם חורה לאנשים מסויימים, זה לגיטימי גם כי אותם אנשים יודעים, ואני מדגיש, י ו ד ע י ם שאין מקום אלטרנטיבי מלבד חיקויים זולים או המסיבות של דיוה אבל אין, ולא יעזור לך כלום, אין כמו הדנג'ן.
נקודה.

מרירות של בני אדם בכלל ועבדים דחויים בפרט לא זרה לא לי ולא לאף אחד עם טיפת תוכן במקום שהם מכנים ראש, את המרירות הזו אני לא יכול, לא אוכל ואני גם לא רוצה למגר.
לא צריך בכלל למגר אנשים מסוגך, צריך פשוט להתעלם מהם והם ימוגרו מבלי שנצטרך להתאמץ.

בקשר לתגובה של הבכיינית ההיא, לך תקרא את תגובתי לתגובתה ותירתם למאמץ להוכיח לי שאני טועה בזה:
היא לא היתה שם בכלל.

רוץ על זה.

מילים מילים מילים.
אם הייתם מזיינים כמו שאתם מדברים לא הייתם צריכים לעבוד כל החיים.

האמת?
די נמאסתם.
המלט
המלט • 11 בספט׳ 2010
הנאמנות בה אתה נובח בפה מקציף על כל מי שמעז להגיד מילה של ביקורת על הדנג'ן ותוקף כאילו
המרתף הזה ליד התחנה המרכזית הוא אולם חתונות של אבא שלך ממש גורמת לי להתרגש, קטה. כלב
טוב, קטה. אני בטוח שהבעלים ויד ימינו גאים בייצוגך ההולם.
רפאל
רפאל • 11 בספט׳ 2010
לא סתם עוד עבד כתב/ה:
אתה אולי רואה הבדל מהותי בין הבחנה בין גברים לנשים לעניין גיל הכניסה ובין הבחנה ביניהם לעניין מחיר הכניסה, אבל אנחנו לא רואים הבדל כזה. ובכל מקרה, כאמור, אין עדיין אף פסק דין שמהווה תקדים מחייב בנושא.

בלי להיכנס לדיון באופיו של הדאנג'ן, אני חושב שהביקורת של המלט בנושא של "כניסה חינם לנשים" ואפליה של גברים, היא במקומה.

"אתם" באמת לא רואים הבדל בין אפליה בעניין גיל לבין אפליה בעניין מחיר הכניסה?

השופט אברהם יעקב, שמדבריו ציטטת, לא סיפק הצדקה כללית וגורפת לאפליה מגדרית. הוא אמר שלפעמים ישנה הצדקה לאפליה על בסיס זה. ואם ישנה הצדקה, מצדיקים עמה את האפליה. לעניין גיל הכניסה ההצדקה היא שניסיון החיים מלמד שגברים ונשים אינם מגיעים לידי בגרות באותו גיל, וכי הפוטנציאל להתנהגות פרועה אינו שווה ביניהם. אמנם אפשר להתווכח על תוקפה של הצדקה זו, אבל ברור שאינה רלוונטית כלל לדיון במחיר הכניסה.

מהי בדיוק ההצדקה לאפליה בעניין מחיר הכניסה? מיקסום מספר המשתתפים במסיבה והרווחים של המועדון? זו לא באמת הצדקה. ואם זו הצדקה, האם לא כדאי לכם להגביל את ה"כניסה בחינם" לנשים במידה 38 ומטה?
שוסי
שוסי • 11 בספט׳ 2010
המלט כתב/ה:
לא סתם עוד עבד כתב/ה:

מי זה "אנחנו"?
אכן, פסק הדין של בית המשפט לתביעות קטנות, הקובע כי כניסה לנשים חינם
הינה אפלייה אסורה של גברים, איננו תקדים מחייב. אבל אם אני צריך לבחור בין שיקול הדעת
של השופט טננבוים בקביעתו זו, לבין שיקול הדעת שלך כאשר אתה בוחר להתעלם מפסק הדין, אני בוחר בשיקול הדעת של השופט, שמתלכד במקרה זה עם ההגיון הפשוט ועם עצם הגדרת המושג
אפלייה.

לא סתם עוד עבד כתב/ה:

לאורך כל 9 שנותיי בקהילה, יצא לי לראות אנשים שמבכרים לעקוץ, לבקר ולכתוב הודעות בפורומים, ולעומתם אחרים שמעדיפים להתמקד בעשייה. כמובן שהדרך פתוחה בפני כל אחד מאיתנו להחליט באילו משתי הקבוצות הוא מעדיף להיות. המלט, אני אשמח אם בהזדמנות תמצא את הדרך לומר לי מה באמת מפריע לך, ולמה אתה כזה אנטי נגד הדאנג'ן החדש. אני הרי מכיר אותך מספיק זמן כדי לזהות שמדובר כאן כבר על מיני מגמה

כיוון ששאלת, אתייחס ברצינות לשאלתך. ראשית, מפריעה לי המלאכותיות בה אתה מייחצן את
המועדון. זה מתחיל בזה שאתה מערבב פסקי דין בעניינים שונים ויוצר משהו שקרוב יותר למצג שווא יותר מאשר לכל דבר אחר, ומסתיים בזה שאתה מכניס לתגובה שלך, שלטעמי אמורה להיות עניינית, מילות יחצנות מעייפות על המסיבה המוצלחת שלכם מאמש (עד כמה מוצלחת? עד כדי כך שקטה טורח לסתום את הפה לגולשת אחת שהעזה להעביר ביקורת. עד כדי כך מוצלחת.) בימים עברו נמנעת מהמנהג המביש הזה לייחצן את המועדון בכל תגובה ותגובה שלך בכלוב. אולי יש כאלה שזה מעורר אצלם תשוקה עזה להגיע למועדון. אותי זה מביך.

שנית, מפריע לי הזלזול המחליא במבקרי המועדון, כפי שעלה מה"כתבה" של הכתבן הזה שהכנסתם למועדון בג'ינס וטי-שרט, יונתן אסתרקין. אם היה איכפת לך מהאנשים עליהם אתה אמור לבנות את המוניטין של המועדון, היית מפרסם לכל הפחות התייחסות מאזנת לדברי הבלע של האופורטוניסט ההוא, שקיבל סיבוב על חשבונם של באי המועדון. אני מקבל את התחושה שבסיבוב הזה של הדנג'ן, ה"דנג'ן החדש" כפי שאתה קורא לו, אתה מוכן למכור את הכל בשביל כמה גרמים עלובים של רייטינג. זה מגעיל אותי באופן אישי עד כדי כך, שאני לא מתכוון לבקר במועדון בכלל.

שלישית, אני חושב שמועדון שמתיימר להיות ספינת הדגל של מועדוני הפטיש בסצנה המקומית, צריך לחשוב היטב לפני שהוא בוחר לייחצן את עצמו באמצעות תוכן כזה או אחר. מסיבות זה דבר נפלא, אבל לא כל מסיבה - אפילו מוצלחת -- תגרום לך להיות מנהלו של מועדון פטיש. זמרות חובבניות, חשפניות במאה שקל, אופנועים שלאף אחד כמעט אין -- זה בערך ברמה של נשף סיום של בית ספר תיכון בקנזס, ולא תוכן שיגרום לאנשים מסויימים לרצות ליטול חלק בזה.

מאחל לך הצלחה רבה בהמשך העשייה שלך.

קודם כל,אני מבקשת לציין שבתגובה זו שלי,אני מייצגת את עצמי ורק את עצמי.
לא את הדאנג'ן ובטח שלא את לא סתם עוד עבד.
1.צריך לומר כי לפחות בהתחלה מועדון הדאנג'ן לא נהנה מיחס שווה.הפרסומים אודותיו היו כמעט "חתרניים"
.לא הורשה לפרסם,לדבר ואף להזכיר אותו,מה שכמובן העמיד אותו בנקודת פתיחה רחוקה מלהיות אידיאלית.על כן,מאוד ברור מדוע לסעע מייחצן את הנ"ל בצורה שיכולה להיחוות כמוגזמת כעת.
3.אני חושבת שדווקא הרעיונות המרעננים של המועדון הם אלו שיוצרים את האווירה הכ"כ יחודית שבו.
עוד פעם פטיש חזרה לבית ספר? עוד פעם מסיבת עור ולייקטס?
המועדון מנסה להזרים אווירה חדשה,להטביע חותם אישי,סגנון אישי,משהו שלאף אחד אחר אין,ואני באופן אישי מברכת אותו על כך(ובכנות,לא רק בגלל שאני מועסקת במקום).
אל אף הכרזתייך הרשמית כי אינך מתכוון לבקר במקום,בכל זאת אני מוצאת לנכון להזמינך באופן אישי ולחוות דעה אובייקטיבית יותר שמבוססת על התרשמות אישית ואז להוציא קיטורך לתפארת מדינת ישראל והכלוב.
שיהיה שבוע טוב icon_smile.gif
המלט
המלט • 11 בספט׳ 2010
לא רוצה להיות קטנוני, אבל כשה-סלקטורית של הדנג'ן מזמינה אותי לדנג'ן אז את מי בדיוק היא מייצגת, את הסלון של דיווה?

גם אני תהיתי בהתחלה למה הדנג'ן לא מפרסם בכלוב.
שוסי
שוסי • 11 בספט׳ 2010
קודם כל,אם קטנוניים אז עד הסוף.
זה לא הסלון של דיווה,זה ה-סלון של דיווה.
ולא,אני גם לא מייצגת אותו.
אני לא מקבלת תמלוגים עבור התגובות האלו,לא מקבלת אחוזים על פי כמות האנשים שנכנסים(למרות שזה חרוז)ולא שום טובות הנאה עבור ייחצון המקום.
למעשה,אני מאוד בספק אם לסעע היה בוחר אותי דווקא לייצג אותו בכל דין ועניין שיכול להיות ובפרט בעניין המועדון הנ"ל.
aka BODYGUARD
aka BODYGUARD • 11 בספט׳ 2010
תמיד אותם אנשים עם תמיד אותן דעות...

מה אתה באמת רוצה, המלט?

לא בא לך, אל תגיע. כמה פשוט- ככה קל.

אה...שניה לפני שיטילו בי אשמה של בעל מניות בליין זה או אחר...אז ככה:

את המילים האלה כותב מישהו שמגיע לה-סלון הקינקי של דיווה,
משלם 110 ש''ח בכניסה עבור הלולי ועבורי (זה כולל משקה ראשון).
כמו כל בליין.

את המילים האלה כותב מישהו שמגיע לדנג' החדש,
משלם 100 ש''ח עבור הלולי ועבורי (רכשנו כרטיסי חבר מועדון,על כך ההנחה).
כמו כל בליין.

את המילים האלה כותב מישהו שמגיע לעיתים רחוקות לליין הספייס,
לפני שלושה שבועות פעם אחרונה,בגפי, הלולי היתה בחו''ל, ושילם 50 ש''ח בכניסה.
כמו כל בליין.

גילוי נאות- לא ברוגז ולא בריב עם אף אחד ממנהלי הליינים.

כעת חזרה לנושא:

מה אתה בעצם רוצה, המלט ?

יצאת גבר-גבר, קראת לקטה כלב נובח ומקציף.
בהזדמנות אחרת התבטאת מולי בצורה דומה.
גיבור גדול מאחורי מקלדת...

סצינת בילוי ואתם, כולכם, הופכים אותה לזירת דמים.

עם דבר אחד אני אסכים עם קטה, נמאסתם.
לא מבין את המסירות הסזיפית של בעלי הליין השונים לספוג את מטחי גושי החרא שאתם
מעיפים כאן על כל דבר ועדיין מתאמצים עבורכם לתת עוד ועוד.
בכל הסצינה התל אביבית לא תמצאו מקום שמכבד את עצמו שלא יקח לכם 50 בכניסה
ולפחות 40 על הדרינק הראשון אבל מה?...
בסצינה הפטישיסטית יש סשן בכי, אכלו לי, שתו לי, מגיע לי...

תישארו בבית ותסתמו את הפה.
ליידי תמרה​(שולטת)
ליידי תמרה​(שולטת) • 11 בספט׳ 2010
ובואו בכל זאת ננסה לחזור לנושא המקורי של השרשור, לפני שהפך לעוד שרשור זבל של התלהמות מיותרת.

יש כאן סוגיה מעניינת, שכבר עלתה פעמים רבות בעבר. החידוש המשפטי מעניין כפיקנטריה וכחדשות, אבל אין לו חשיבות מהותית כל עוד אינו מהווה ולא יכול להוות תקדים משפטי. אם כך, נשארה הסוגיה העקרונית של אפלית נשים במועדונים.

מצד אחד, אני נגד אפליה מכל סוג שהוא, בתור פמיניסטית ובתור הומניסטית. (מיקימאוס, אני מציעה לך לבדוק מהו פמיניזם, נראה לי שאתה מבולבל או בור בנושא).

מצד שני, יש שיאמרו שבמדינה בה נשים מרוויחות כ-60% מהשכר אותו גברים מרוויחים על אותה עבודה, יש מקום להתחשב בקשייהן הכלכליים ולהכניס אותן בזול או בחינם, ולו בשביל לתקן את האיזון המספרי בין נשים לגברים, שהרי לנשים יהיה קשה לממן בילויים באותה תדירות של הגברים, המרוויחים יותר.

בכיוון זה אפשר לטעון כמה טיעונים לכאן ולכאן, אבל אני רוצה כרגע להתייחס רק לאחד: הכנסת נשים חינם כדי "לשמור על איזון מספרי" מהווה בעצם שימוש בנשים כפתיון למשיכת הגברים, בבחינת "נשים חינם וסושי גם", שהיא בעיני ססמא מחפצנת ומגעילה. כשאני מגיעה למקום מסויים, פרטי או ציבורי, אני רוצה להרגיש רצויה בפני עצמי, כלקוחה, ולא רק כפתיון. אם לא שילמתי, האם אוכל לבוא בטענות על איכות השירות או על המוזיקה? אם נכנסתי בחינם, האם אני חייבת להיות נחמדה לגברים במועדון, שלמעשה מסבסדים את שהותי שם?

ואם נמשיך את קו המחשבה של "נשים כפתיון", אפשר להקצין עוד כפי שהציע רפאל: ברור שנשים חטובות ונאות מהוות פתיון מוצלח יותר בחברה הבעייתית שלנו. האם לנשים חטובות נציע גם משקה ראשון חינם? איפה זה נגמר?

נחמד להיות אישה, רוב הזמן. כיף לבוא למסיבות, גם אם צריך לשלם בכניסה, כל עוד המחיר לא מוגזם. אני מאמינה שאם כ-ו-ל-ם ישלמו, כולם ישלמו פחות. מעבר לכך, אם אישה נתקלת בקשיים ורוצה לגרום לגבר להזמין אותה למסיבה על חשבונו אני בטוחה שהיא תמצא את הדרך לכך. אין צורך להפוך את המגדר לקטגוריה לקבלת הנחות, אלא אם כן נהיה מוכנים ומוכנות לקבל גם הנחות לצעירות, חטובות ושאר קטגוריות אטרקטיביות.
ליידי תמרה​(שולטת)
ליידי תמרה​(שולטת) • 11 בספט׳ 2010
ורק לשם הסרת הספק: אין באמור לעיל כדי לרמז שנשים מבוגרות ולא חטובות אטרקטיביות פחות מנשים צעירות וחטובות. אני מדברת על מדרגים חברתיים בעייתיים מאוד, אך נפוצים.