מאותגר שכלית(נשלט) |
לפני 14 שנים •
5 בספט׳ 2010
לראות ולא להאמין
לפני 14 שנים •
5 בספט׳ 2010
מאותגר שכלית(נשלט) • 5 בספט׳ 2010
|
|
Inside your head |
לפני 14 שנים •
5 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
5 בספט׳ 2010
Inside your head • 5 בספט׳ 2010
אין לי מושג איך הם עמדו בזה, אבל איפשהו במחצית כמות מכות החשמל, כבר לא יכולתי להמשיך לצפות.
מזעזע. אני יודעת על תכנית ריאלטי שהגו אותה בהולנד (מעוז הביזאר) שבה אספו מס' מתמודדים שהינם חולים סופניים ותעדו אותם עד מותם (כולל). מי שניצח במשחק היה מי שמת אחרון. הפרס הוענק למי שהמתמודד החליט למסור את הפרס לאחר מותו. חולני. |
|
Brave Dwarf |
לפני 14 שנים •
8 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
8 בספט׳ 2010
Brave Dwarf • 8 בספט׳ 2010
למה לא להאמין?
כי האנשים צייתנים מטבעם? האנשים צייתנים מטבעם. הם תמיד יעשו להם מלך ואת זה אנחנו יודעים מאז ירד אלוהים לדעת האדם (נאנח. לא ראיתי אותו יורד, אבל מכיוון שכולם מדברים על איך שירד, אני לא יכול למנוע את הזקפה) והסכים למלוכתו של המלך דוד. מצד שני, כיוון שהוריי קראו לי בשמו של אחד מגיבוריו, הרווחתי את לחמי ביושר ללא מציצה. האנשים צייתנים מטבעם. אפילו האדונים בכלוב שזימברו לעצמם איזה "שולט" בסוגריים, המציאו חוקים והתכופפו תחתיהם. אם אין לי מלך, אני אמציא לי אחד בשם "BDSM" ואמצוץ לו כדי להוכיח את קיומי. להאמין. ועוד איך. זה בדיוק זה. אלו החומרים מהם עשוי הרוב (כאן קוראים לחייה הזאת - קליקות. אגב, במקור מילה צרפתית גם כן clique). לעומת זאת, הם לא ציינו את אחוז אלו שמראש הצהירו שאינם מעוניינים ולא הגיעו לרקוד במועדון. אז כן להאמין. אלא שלהאמין אלו שטויות במיץ. לדעת להסתכל בראי ואולי לשנות. |
|
מאותגר שכלית(נשלט) |
לפני 14 שנים •
8 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
8 בספט׳ 2010
מאותגר שכלית(נשלט) • 8 בספט׳ 2010
לא להאמחן כי חשבתי שהחברה האנושית חכמה יותר
אבל אני כנראה טועה |
|
Marcus Wright(אחר) |
לפני 14 שנים •
11 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
11 בספט׳ 2010
Marcus Wright(אחר) • 11 בספט׳ 2010
לטעמי האישי זה מחקר לא מדוייק
לא רק ה"סמכות הטלביזיונית" השפיעה עליהם , ישנם שני דברים נוספים שצריך להביא בחשבון 1. אמרו למשתתפים שזה לא קטלני ולא יהרוג את מי שמחושמל 2. אמרו להם שהם יזכו במיליון יורו ! אם זה לא הורג ובסוף זוכים במיליון יורו אז למה לא להמשיך ? היהדות רבותי , כבר מזמן אמרה "כסף יעוור עיני צדיקים ויסלף דברי חכמים" לא שאני אומר שצריך להמשיך , חלילה . אני רק שואל את השאלה הזאת לצורך הדיון . אך לשם האיזון אשאל , מדוע רק 19 אחוז כן הפעילו שיקול דעת ובחרו שלא להתיחס אל הטלביזיה כאל גורם לגיטימי שיש לציית לו ? יחד עם זאת למה לא הראו לנו אותם בכתבה ? משהו כאן מרגיש לי מגמטי , זאת שוב הטלביזיה שעושה את המחקר זה כמו שחברות הסלולר ממנות מחקר שמוכיח כי קרינה סלולרית לא מסרטנת . מה שכן מעניין היה לראות זה האם המתמודדים ימשיכו לחשמל אם היו אומרים להם שזה עלול להרוג את המחושמל ושאם הם הורגים אותו הם מפסידים את המיליון יורו בצורה הזאת מנטרלים שני גורמים עקריים שהשפיעו על מנגנון ה"ציות" של המתמודדים . וזה היה הופך את המחקר להרבה יותר טהור ומדוייק אבל לדעתי היה כאן אינטרס שלא לעשות זאת מה שכן , צריך לשים לב טוב טוב לחלק שבו הפרופסור מסביר למה הם כן עשו זאת התופעה ברורה לפרופסור ובשל כך הוא מחזק את הנקודה ומסביר למה זה קרה ובכל זאת המחקר הזה כן מדאיג . למה הוא כן מדאיג ? לדעתי האישית הוא מציג בעיה אחרת שכבר מזמן ידועה לנו , אנחנו לא שומרים על עצמנו כאינדיוידואלים כאשר אנחנו נמצאים בתוך מערכות שנראות לנו חזקות וגדולות מאיתנו (אני לא מוציא את עצמי מהכלל) במקרה הזה הטלביזיה , לכן אני תמיד חושב שהתוכנית האח הגדול היא פשוט תוכנית רעה רעה רעה . בעלת השפעות שליליות . בצה"ל עושים עבודת חינוך מצויינת בעניין ! ! ! יש 1. פקודה בלתי חוקית = פקודה שאתה חייב לציית לה ! 2. פקודה בלתי חוקית בעליל = פקודה שאתה חייב לא ! לציית לה מה שמאפשר לחייל להבין שלמרות שהוא אינדיוידואל בתוך מערכת גדולה יש לו את הכוח להפעיל שיקול דעת . לכן חשוב לעשות צבא ((: את המחקר הזה צריך לעשות בכל מיני תרבויות ולא רק בתרבות הצרפתית לצערי אנחנו כאנשים שנמנים על התרבות הישראלית מתעקשים ללמוד כל מה שדפוק באירופה ובארה"ב בשל תאוות בצע ובשל אמוציות דביליות . אני בחיים לא צופה בתוכניות ראלטי , גם לא כוכב נולד או רוקדים עם כוכבים . הפתרון הוא מנגנון בקרה בלתי תלוי ובלתי ניתן לשיחוד ! = אני ואתם . הכל עניין של חינוך. |
|
Brave Dwarf |
לפני 14 שנים •
11 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
11 בספט׳ 2010
Brave Dwarf • 11 בספט׳ 2010
CAT
אני מתנצל מראש. אתה בטוח שהובטח להם כסף? לפי מה שהבנתי, אלו היו "הרצות" של משחק עתידי במהלכו שחקנים שישחקו אותו בעתיד ירוויחו כסף. הרצה ללא רווח למשתתפים / מתנדבים נוכחים. פרט לעובדה זו, הסכמתי עם כל מה שאמרת. ו- מאותגר שכלית, סליחה על כי שכחתי להודות לך בתגובתי הראשונה על כי הבאת את הסרט. אמנם מאז חלפה שנה, אך אני מקווה שאין זה מאוחר מדי להודות לך עכשיו. תודה רבה לך. |
|
*מנגינה*{התווים שלו} |
לפני 14 שנים •
12 בספט׳ 2010
מעבר לדיון המתבקש
לפני 14 שנים •
12 בספט׳ 2010
*מנגינה*{התווים שלו} • 12 בספט׳ 2010
סיווגו זאת בקטגוריית הבידור
מישהו באמת התבדר מזה? אני הצטמררתי |
|
TRUEBITCH |
לפני 14 שנים •
12 בספט׳ 2010
משחק המוות
לפני 14 שנים •
12 בספט׳ 2010
TRUEBITCH • 12 בספט׳ 2010
קודם כל זו לא פעם ראשונה שאני שומעת על הניסוי הזה. אם אני לא טועה כבר הייתה על זה כתבה בטלוויזיה. חוץ מהרעיונות האקסטרימים הראשונים שלדעתי מזעזע לבחון דבר כזה ומצד שני זה לא שאף פעם במהלך כל שנותינו על האדמה זה קרה, אמני אשליות וקוסמים.
אני אישית חושבת שזה מחקר שמאוד מעניין לבדוק. מעבר לזה שיש כמה דברים מעניינים בניסוי בהם החוקרים משתמשים במילים מסויימות על מנת להרגיע את המועמדים, הם מפצירים שזה בסדר להמשיך ושהם לוקחים אחריות מלאה. אני חושבת שכמו שאמרו יש קשר לצייתנות לסמכות אבל גם מקום לרצון חופשי שמעטים מאוד השתמשו בו. אולי השאלה המעניינת היא כמה מתוכנו היו נוהגים כמו אותם ה-9 שבחרו להפסיק בסיטואציה כזאת ומה לגבי סיטואציות אחרות בחיים? |
|
Siren(מתחלפת){Misha} |
לפני 14 שנים •
12 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
12 בספט׳ 2010
Siren(מתחלפת){Misha} • 12 בספט׳ 2010
כמה נחמד לדעת שעם עוד קצת מאמץ, האנושות תמצא את שביל הזהב החביב בין דוקטור מנגלה - להוצאות להורג הפומביות שברומא.
|
|
לילה לבן |
לפני 14 שנים •
12 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
12 בספט׳ 2010
לילה לבן • 12 בספט׳ 2010
עשו ניסוי דומה לזה של מילגרם, בו השוו מצב כזה של אדם אחד מחשמל אדם אחר (עם תוצאות דומות)... ואז יצרו מצב שיש שלושה אנשים שמחשמלים, כך שאף אחד מהם לבד לא נותן שוק גדול מאוד -- אבל השלושה ביחד יכולים לגרום הלם חשמלי רציני ביותר. כל עוד האנשים היו במצב שהאחריות *האישית* שלהם לא הייתה קטלנית לבד, הם היו *יותר* מוכנים להשתתף במצב בו הם "ידעו" שהתוצאה יכולה להיות אפילו יותר קשה מהמצב הראשון. אנסה למצוא קישור. |
|