שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

ביהמ"ש: כניסת חינם לנשים במועדון - אפליה אסורה

מאזניים​(מתחלף)
לפני 14 שנים • 13 בספט׳ 2010
מאזניים​(מתחלף) • 13 בספט׳ 2010
ליידי תמרה כתב/ה:
ובואו בכל זאת ננסה לחזור לנושא המקורי של השרשור, לפני שהפך לעוד שרשור זבל של התלהמות מיותרת.

יש כאן סוגיה מעניינת, שכבר עלתה פעמים רבות בעבר. החידוש המשפטי מעניין כפיקנטריה וכחדשות, אבל אין לו חשיבות מהותית כל עוד אינו מהווה ולא יכול להוות תקדים משפטי. אם כך, נשארה הסוגיה העקרונית של אפלית נשים במועדונים.

מצד אחד, אני נגד אפליה מכל סוג שהוא, בתור פמיניסטית ובתור הומניסטית. (מיקימאוס, אני מציעה לך לבדוק מהו פמיניזם, נראה לי שאתה מבולבל או בור בנושא).

מצד שני, יש שיאמרו שבמדינה בה נשים מרוויחות כ-60% מהשכר אותו גברים מרוויחים על אותה עבודה, יש מקום להתחשב בקשייהן הכלכליים ולהכניס אותן בזול או בחינם, ולו בשביל לתקן את האיזון המספרי בין נשים לגברים, שהרי לנשים יהיה קשה לממן בילויים באותה תדירות של הגברים, המרוויחים יותר.

בכיוון זה אפשר לטעון כמה טיעונים לכאן ולכאן, אבל אני רוצה כרגע להתייחס רק לאחד: הכנסת נשים חינם כדי "לשמור על איזון מספרי" מהווה בעצם שימוש בנשים כפתיון למשיכת הגברים, בבחינת "נשים חינם וסושי גם", שהיא בעיני ססמא מחפצנת ומגעילה. כשאני מגיעה למקום מסויים, פרטי או ציבורי, אני רוצה להרגיש רצויה בפני עצמי, כלקוחה, ולא רק כפתיון. אם לא שילמתי, האם אוכל לבוא בטענות על איכות השירות או על המוזיקה? אם נכנסתי בחינם, האם אני חייבת להיות נחמדה לגברים במועדון, שלמעשה מסבסדים את שהותי שם?

ואם נמשיך את קו המחשבה של "נשים כפתיון", אפשר להקצין עוד כפי שהציע רפאל: ברור שנשים חטובות ונאות מהוות פתיון מוצלח יותר בחברה הבעייתית שלנו. האם לנשים חטובות נציע גם משקה ראשון חינם? איפה זה נגמר?

נחמד להיות אישה, רוב הזמן. כיף לבוא למסיבות, גם אם צריך לשלם בכניסה, כל עוד המחיר לא מוגזם. אני מאמינה שאם כ-ו-ל-ם ישלמו, כולם ישלמו פחות. מעבר לכך, אם אישה נתקלת בקשיים ורוצה לגרום לגבר להזמין אותה למסיבה על חשבונו אני בטוחה שהיא תמצא את הדרך לכך. אין צורך להפוך את המגדר לקטגוריה לקבלת הנחות, אלא אם כן נהיה מוכנים ומוכנות לקבל גם הנחות לצעירות, חטובות ושאר קטגוריות אטרקטיביות.

יפה כתבת. אניח מוריד בפניך את הכובע.
לכן לדעתי הגישה לתת מחיר לכולם מוזל בתחילת הערב היא הגישה הכי טובה. מי שקשה לו לשלם משתדל להגיע מוקדם. כך מרוויח הבליין/נית ומועדון עצמו בכך שלא ריק בתחילת המסיבה.