צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

האם גם את נחטפת ע"י חייזרים?

walking dead
לפני 14 שנים • 20 בספט׳ 2010
walking dead • 20 בספט׳ 2010
[quote="אמן החושים"]
free spirit כתב/ה:
אמן החושים כתב/ה:

אז לדעתי היות ואנו יוצאים מנק'-הנחה שגברים הם היד הדומיננטית והמכוונת של האומנות האירוטית במהלך התקופות השונות; ניתן ליחס להם את השילוב בין נשים עם כל-מיני סוגים של באד-בוייז ויצורים מפחידים בכלל...
השאלה המתבקשת אם כך- מה גורם לכ"כ הרבה גברים להציג את הנשים בשילוב מיני עם באד-בויז ושות' כנ"ל?
ממה זה בא בעצם?

נקודת ההנחה שלך שגויה. ישנן נשים רבות העוסקות באומנות אירוטית. כמה דוגמאות מתחום הציור של ציירות מפורסמות מהטובות שיש הן ג'ולי בל, ג'ניפר ג'נסקו וויקטוריה פרנסס, ואפילו בשיטוט כאן באלבומי הכלוב תוכל למצוא כמה ציירות ואמניות ישראליות מוכשרות ביותר. יצירת קומפוזיציות אירוטיות של נשים ו"באד בויז" כהגדרתך היא ממש לא המצאה גברית, צר לי לאכזבך...

ראשית, אני ונורית דיברנו על התקופות השונות בימים-עברו בעיקר, זה די ברור לדעתי בתחלופת ההודעות שלנו; אבל אם לא אז אומר במפורש שדיברנו בעיקר על העת העתיקה.
כמו-כן, העובדה שמדובר בהמצאה גברית, זו אינה המצאה שלי, נורית הסכימה איתי ואם תבחנו את הגורמים המשפיעים על האומנות בעתות העתיקות (לפחות עד הרנסנס) לעומק, אני מניח שגם אתם תסכימו איתי; אז לא, לא התאכזבתי וגם לא אתאכזב אם אגלה איכשהו אחרת...
אני ממש לא מדבר פה על כשרון, אני מדבר פה על הגורמים המשפיעים ביותר והמכוונים ביותר- לדעתי יש אמניות מוכשרות בדיוק כמו אמנים מוכשרים.

[quote]

הוספתי תגובה נוספת המתייחסת לנקודה זו. הגורם היחידי שהשפיע בעת העתיקה על האומנות היה הקנאות הדתית ותפיסה מאוד ברורה לגבי תפקידיהן של הנשים בחברה וזו הסיבה היחידה שבעטיה לא היו אומניות אירוטיות מפורסמות - אך האם אתם באמת חושבים שלא היו נשים שעסקו בכך בסתר? משעשע ונאיבי משהו.
Deadpool
Deadpool • 20 בספט׳ 2010
אמן החושים כתב/ה:
free spirit כתב/ה:
אמן החושים כתב/ה:

אז לדעתי היות ואנו יוצאים מנק'-הנחה שגברים הם היד הדומיננטית והמכוונת של האומנות האירוטית במהלך התקופות השונות; ניתן ליחס להם את השילוב בין נשים עם כל-מיני סוגים של באד-בוייז ויצורים מפחידים בכלל...
השאלה המתבקשת אם כך- מה גורם לכ"כ הרבה גברים להציג את הנשים בשילוב מיני עם באד-בויז ושות' כנ"ל?
ממה זה בא בעצם?

נקודת ההנחה שלך שגויה. ישנן נשים רבות העוסקות באומנות אירוטית. כמה דוגמאות מתחום הציור של ציירות מפורסמות מהטובות שיש הן ג'ולי בל, ג'ניפר ג'נסקו וויקטוריה פרנסס, ואפילו בשיטוט כאן באלבומי הכלוב תוכל למצוא כמה ציירות ואמניות ישראליות מוכשרות ביותר. יצירת קומפוזיציות אירוטיות של נשים ו"באד בויז" כהגדרתך היא ממש לא המצאה גברית, צר לי לאכזבך...

לשניכם:
ראשית, אני ונורית דיברנו על התקופות השונות בימים-עברו בעיקר, זה די ברור לדעתי בתחלופת ההודעות שלנו; אבל אם לא אז אומר במפורש שדיברנו בעיקר על העת העתיקה.
כמו-כן, העובדה שמדובר בהמצאה גברית, זו אינה המצאה שלי, נורית הסכימה איתי ואם תבחנו את הגורמים המשפיעים על האומנות בעתות העתיקות (לפחות עד הרנסנס) לעומק, אני מניח שגם אתם תסכימו איתי; אז לא, לא התאכזבתי וגם לא אתאכזב אם אגלה איכשהו אחרת...
אני ממש לא מדבר פה על כשרון, אני מדבר פה על הגורמים המשפיעים ביותר והמכוונים ביותר- לדעתי יש אמניות מוכשרות בדיוק כמו אמנים מוכשרים.

שנית, ג'ייקוב, אמרת משהו מעניין באשר ל'בשר החדש'; מה שלא הבנתי זה האם התכוונת באופן כולל (האנושיות לא מספיקה יותר לכולנו), או באופן ספציפי?
אם התכוונת לתופעה כוללת- אז אצטרך יותר הסבר, כי לא נראה לי שהאלימות והגרוטקסיות האנושית אשר נשפטת בעיניים מבקרות תוביל לחפש את זה בעוד מקומות ואפילו מפלצתיים יותר...

שוב, כמו ש-Free Spirit אמרה קודם, נק' ההנחה שלך שגויה.
אני לא יודע אם זה בגלל שאתה לא מאמין שנשים מסוגלות לזה, או שאין לך ראיות ממשיות גלויות לנגד עיניך, אבל אחת הסיבות שנשים בתקופת הרנסנס ואף בתחילת המאה הקודמת לא נראו לעין הפרסום באמנות (במובן ההיררכיה הפטריאכלית) הייתה בגלל שהן דוכאו על ידי גברים ששמו עצמם במרכז ואת הנשים בשוליים. לצורך העניין, במשך שנים רבות, אישה שניסתה לעשות משהו יצירתי בפומבי או אפילו להביע את דעתה "נסקלה" בידי ההמון או אפילו בידי בעלה בחדרי חדרים. ואם תיקח לדוגמא את תקופת ציד המכשפות בסיילם, נשים באמת נסקלו והועלו על המוקד בגלל שהביעו את דעתן או האמינו בעצמאותן ולא הלכו עם הזרם ולכן הוקיעו אותן כמכשפות.

לגבי 'יחי הבשר החדש', דווקא ציטטתי את קרוננברג מ'וידאודרום' על כך שבזכות (או מכורח) הטכנולוגיה, עברנו תהליך של אבולוציה (או שמא: דיאבוצולציה?) לקראת בשר נושם במוח חולה. אנחנו צורכים יותר טכנולוגיה, יותר פרסום, יותר שלג וויזואלי. אנחנו טובעים באלימות פורנוגרפית. אם פעם, בשנות ה-20-50 מיניות הייתה סמויה ומרומזת, כיום הכול מוצף לעיני כל בלי מעצורים וללא כל סינון. אם סרט אלים ומדמם ברמה מאוד חולנית כמו 'פיראנה 3D' מגיע לקולנוע במסווה של סרט לנוער (אני יודע ממקור ראשון שהוא מתויג כסרט לנוער ולא למבוגרים, כלומר מגיל 16 ומעלה ולא 18 ומעלה), אני חושב שממש התדרדרנו.
Homelander​(שולט)
Homelander​(שולט) • 20 בספט׳ 2010
[quote="free spirit"][quote="אמן החושים"]
free spirit כתב/ה:
אמן החושים כתב/ה:

ממה זה בא בעצם?

ציטוט:

הוספתי תגובה נוספת המתייחסת לנקודה זו. הגורם היחידי שהשפיע בעת העתיקה על האומנות היה הקנאות הדתית ותפיסה מאוד ברורה לגבי תפקידיהן של הנשים בחברה וזו הסיבה היחידה שבעטיה לא היו אומניות אירוטיות מפורסמות - אך האם אתם באמת חושבים שלא היו נשים שעסקו בכך בסתר? משעשע ונאיבי משהו.

אף-אחד לא חושב שהיו נשים שלא עסקו בזה בסתר, צאי מזה...
להיפך מדברים על מלא נשים שעסקו בזה בסקר- אבל שוב, זה כלל לא העניין פה; העניין פה הוא שהכוח הדומיננטי והמכוון באותה תקופה באומנות (בלי קשר לכשרון, או לשום דבר כזה) היה של הגברים; עד כאן עובדה.
נמשיך מכך שזה לא היה רק בגלל מוסדות-הדת והקנאות הדתית, אלא בגלל שבכלל העולם באותה תקופה נוהל בצורה די דומיננטית ורחבת-היקף ע"י גברים. ולא משנה כמה נשים הצליחו לצאת משם ולהפוך לנשים משפיעות שכולנו זוכרים, עדיין מאזן הכוחות וההשפעה הוטה בצורה מאד ברורה.
היו אפילו תיאוריות מדעיות שמנסות להסביר שגברים הם אומנים יותר טובים מטבעם- כמובן שהן היו שגויות כמו הרבה דברים במדע הפרימיטיבי של אז, אבל עצם קיומן מסביר את התמונה במדויק.
Homelander​(שולט)
Homelander​(שולט) • 20 בספט׳ 2010
Jacob Black כתב/ה:
אמן החושים כתב/ה:
free spirit כתב/ה:
אמן החושים כתב/ה:

ממה זה בא בעצם?

לשניכם:

שנית, ג'ייקוב, אמרת משהו מעניין באשר ל'בשר החדש'; מה שלא הבנתי זה האם התכוונת באופן כולל (האנושיות לא מספיקה יותר לכולנו), או באופן ספציפי?
אם התכוונת לתופעה כוללת- אז אצטרך יותר הסבר, כי לא נראה לי שהאלימות והגרוטקסיות האנושית אשר נשפטת בעיניים מבקרות תוביל לחפש את זה בעוד מקומות ואפילו מפלצתיים יותר...

שוב, כמו ש-Free Spirit אמרה קודם, נק' ההנחה שלך שגויה.
אני לא יודע אם זה בגלל שאתה לא מאמין שנשים מסוגלות לזה, או שאין לך ראיות ממשיות גלויות לנגד עיניך, אבל אחת הסיבות שנשים בתקופת הרנסנס ואף בתחילת המאה הקודמת לא נראו לעין הפרסום באמנות (במובן ההיררכיה הפטריאכלית) הייתה בגלל שהן דוכאו על ידי גברים ששמו עצמם במרכז ואת הנשים בשוליים. לצורך העניין, במשך שנים רבות, אישה שניסתה לעשות משהו יצירתי בפומבי או אפילו להביע את דעתה "נסקלה" בידי ההמון או אפילו בידי בעלה בחדרי חדרים. ואם תיקח לדוגמא את תקופת ציד המכשפות בסיילם, נשים באמת נסקלו והועלו על המוקד בגלל שהביעו את דעתן או האמינו בעצמאותן ולא הלכו עם הזרם ולכן הוקיעו אותן כמכשפות.

לגבי 'יחי הבשר החדש', דווקא ציטטתי את קרוננברג מ'וידאודרום' על כך שבזכות (או מכורח) הטכנולוגיה, עברנו תהליך של אבולוציה (או שמא: דיאבוצולציה?) לקראת בשר נושם במוח חולה. אנחנו צורכים יותר טכנולוגיה, יותר פרסום, יותר שלג וויזואלי. אנחנו טובעים באלימות פורנוגרפית. אם פעם, בשנות ה-20-50 מיניות הייתה סמויה ומרומזת, כיום הכול מוצף לעיני כל בלי מעצורים וללא כל סינון. אם סרט אלים ומדמם ברמה מאוד חולנית כמו 'פיראנה 3D' מגיע לקולנוע במסווה של סרט לנוער (אני יודע ממקור ראשון שהוא מתויג כסרט לנוער ולא למבוגרים, כלומר מגיל 16 ומעלה ולא 18 ומעלה), אני חושב שממש התדרדרנו.

"אני לא יודע אם זה בגלל שאתה לא מאמין שנשים מסוגלות לזה" זו הערה מגמתית לחלוטין שלדעתי נועדה להציג אותך באור טוב- אם אתה לא מסוגל לחסוך ממני הערות כאלה בדיון, אז עזוב אותך, אין ממש טעם להמשיך לדבר.
אני מציע שתביט בתגובתי לפרי-ספיריט ובכל הכתוב בשרשור, כי עושה רושם שהחלט לא עשית זאת לפני שהגבת.

באשר לדבריך היותר רציניים:
אני יודע מאיפה הציטוט ובאיזה הקשר... לא יודע ממתי אתה כאן אבל לי ולריין היה לפחות דיון ארוך כאן על סרטיו של קרוננברג שם הזכרנו בין השאר את וידאודרום.
הבעיה היא שאיני רואה את זה קשור בצורה כלשהי לדיון...
כולנו יודעים שאנחנו טובעים באלימות פרונוגראפית זו לא המצאה חדשה; זה עדיין לא משיב לשאלות שנדונו פה כמו למה דווקא יצורים גרוטסקיים, למה דווקא במיניות, למה דווקא בכפייה וגם לא למה דווקא באד-בוייז? שזה די כולל את השאלות הקודמות...
נוריתE
נוריתE • 20 בספט׳ 2010
אוקי..
זה מתחיל להיות מעניין אם כי,קצת הולך לכמה כיוונים וזה גם טוב icon_smile.gif

ראשית,אצהיר ואומר,שנשים הן אומניות לא פחות טובות מגברים ואלי גם,טובות יותר
שנית
כל הנשים שהוזכרו כאן האומניות ציור וספרות
ממשיכות את הנרטיב הקדום של מפלצות ונשים ואף מוסיפות עליו ואני מיודעת לאמנות של ג'ולי בל וחברותיה ויש לי את כל ספרי אן רייס שלא לדבר על עוד כמה.
זאת
לא הנקודה, ולבוא להוציא לשון ולאמר ,"גם נשים לא רק גברים"... מה עשית בזה?
מי יודע אולי איזו אשת מערות קדומה דווקא היא הימציאה את הגלגל
כי נמאס לה לשמש כחמור או בעצם אתון מסעות..
או לבוא ולאמר נשים נאלצו להסתתר במשך הדורות וסתמו להן את הפה, בכללי זה,גם נכון אבל לא זאת,הנקודה

אם קראתם את ספיריט וג''יק שפה(בלוג מעניין,חומר לקריאה ממושכת ,איש) את כל מה שהתפתח פה תבינו שאין כאן שום מיסגוניה ניסתרת ושום אג'נדה אנטי נשית אומנותית,
היה פה תהליך של החלפת דעות ממושכת ולפעמים גם הבאת מובאות מבחוצ

יש פה שלוש עובדות בסיסיות היסטוריות
א.גברים המציאו את הדת הממוסדת
ב.גברים כתבו סיפורים מעשיות ומיתוסים,
לפני הדת הממוסדת ובמהלכה(בין אם פוליתאסטית או מונותאיסטית)
ג.גברים מלכתחילה "זיווגו"בין בנות אנוש ואלים ואחר כך כשפוצל במרכאות העולם של למעלה
ונוסף לו הזה של למטה, גם עם מפלצות ושדים למינהם.

נשים כיום ממשיכות את הנרטיב הזה באומנות ..(ואלי לא רק "כיום" אולי גם מקודם תחת כל מיני פסוואודונים מחשש רדיפה גברית..אולי)

ונשאלת השאלה שוב
למה מלכתחילה,פותח הנושא הזה של נשים ומפלצות?
אולי רק לדורות הקדומים הפתרון?
ואולי לא?
האלים והמפלצות של פעם,הם ,החייזרים של היום.

ואני מפנה אתכם שוב לספר של קרל סייגן ,בשמו המלא
עולם רדןף שדים(המדע,כנר בעלטה) הוצ הד ארצי
פרק 4 חייזרים וחוצניים
פרק 7 העולם רדוף השדים
ובכלל,כל הספר.

הוא אומר/מצטט" דיווחי החטיפות נשמעים כמו שכתובים של מסורות עתיקות יותר,כשהחוצנים, ממלאים למעשה את תפקידן של ישויות אלהיות...
אפשר שהמדע גרש מאמונותנו את רוחות הרפאים והמכשפות,אבל באותה מהירות מילא את הפערים בחוצניים הממלאים תפקידים זהים.. ומעתה, העסקים נמשכים כרגיל,בממלכת בעותי הלילה"(תומס א. בולרד 1989)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
מעבר לזה

תקראו כאן,קצת ארוך אבל מעניין
על סיפורי המבול ועוד כמה דברים..
http://www.hofesh.org.il/freeclass/parashat_hashavua/06/02_noach/1.html?print

פה הובאה סברה:
מו בסיפור גן העדן בבראשית כן גם באגדות הללו - האישה היא מקור הרע בעולם, היא המדיחה ומסיתה את הגבר לדבר עבירה - את אדם לאכול מהפרי האסור, ואת בני האלוהים הטהורים והישרים לסטות לדרך הרע והפשע

וזה בונגע לסיפור בראשית על בני האלהים ובנות האדם,מה שהבאתי פה מוקדם יורת מה שבסופו בין היתר הביא למבול
אבל הטכסט פה מורחב הרבה יותר ומעניין
סיפורי התנ'כ הקדומים לא באו יש מאיין ,הם התבססו על מיתוסים שכבר היו קיימים בסביבה

או פה למשל
http://ifeel.co.il/page/16221
על שלשה סיפורי אהבה בין אלים