צ'יטה(שולט) |
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
האם שפחה משרתת בהסכמה אגואיסט לא גובל בניצול
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
צ'יטה(שולט) • 22 באוק׳ 2010
ביחסי זוגיות 24/7 בין מאסטר לשיפחה, שבהם השפחה ממלאת את כל גחמות אדונה, משרתת אותו, מתוך רצון והסכמה, והוא מתייחס אליה רק מתי שבא לו. אני מבין ומקבל שהשפחה מקבלת עונג מלשרת, והמאסטר מקבל עונג מזה שעושים עבורו. אני מתייחס למקרה שבו כל הזמן ולאורך זמן יש הסכמה, ולא כזו שנכפתה באמצעים לא עלינו.
האם זה מוסרי? זה לא גובל בניצול ? כמובן שהמצב שונה כששפחת נקיון, שחיה את החיים שלה במקום אחר, ופעם בשבוע באה לנקות את ביתו של המאסטר. היא נהנית מזה, הוא נהנה מזה, וכל עוד היא באה, העניין מסב עונג לשניהם והכל טוב בכלל. יצא לי להכיר אפילו שפחות כאלה שאפילו אין להן צורך שיגערו בהן על מקומות שלא ניקו טוב, ואפילו מי ישמע, הן לא זקוקות שיתנו להן לשתות מהקערה של הכלב. אני מדגיש שוב שאני מדבר על יחסים בדסמים של זוגיות לאורך זמן. אני לגמרי מקבל שכל מה שאמרתי לא תקף בכלל למקרים אחרים. מה דעתכם ? |
|
teacher(שולט) |
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
teacher(שולט) • 22 באוק׳ 2010
אם שניהם מקבלים *כל מה שהם רוצים מהמערכת הזו, היכן הניצול?
|
|
שלגי |
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
שלגי • 22 באוק׳ 2010
נדמה לי שאף אחד לא מקבל את *כל* מה שהוא רוצה כל הזמן, באף מערכת יחסים.
בזוגיות מכל סוג יש צורך בהבנה והכלה שלא הכל תמיד מושלם ולא משנה מה אופייה המיוחד של הזוגיות. זוגיות אינה פנטזיה אלא מציאות מורכבת עם כל השלכותיה. אכן נראה שיש מקום לפגיעות גדולה יותר כאשר מדובר במערכת יחסי שליטה ולפיכך זה אכן יכול לגלוש למקרים של ניצול באם הצד השני אינו מודע מספיק ורגיש למה שקורה בצד השני. יחד עם זאת אני מכירה גם מערכות יחסים וניליות שאינן מאוזנות וגם שם זה קיים ניצול המוביל לתסכול - אני מניחה שכולנו מכירים. מה עושים עם זה? זו כבר בחירה אישית של כל אחד. |
|
JabberwockY(שולט) |
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
צ'יטה,
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
JabberwockY(שולט) • 22 באוק׳ 2010
אני מסכים אתך; זה אכן לא מוסרי וגובל בניצול.
ועם זאת, חוסר מוסריות וניצול הם מה שאנשים מסויימים דווקא צריכים בחייהם, מלמעלה או מלמטה (ע"ע סאדיזם ומזוכיזם, בהתאמה) ומסיבות שונות, משונות ולא רלוונטיות לדיון. יוריתמיקס אפילו כתבו על זה שיר. כאשר חוסר המוסריות והניצול מלווים גם באהבה כנה ובדאגה הדדית, וכאשר כל הצדדים לוקחים אחריות על מעשיהם (ע"ע בחירה חופשית), יכולה להווצר מערכת יחסים מדהימה, גם אם מורכבת ופרדוקסלית-כביכול, בין מאסטר לשפחתו. הייתי משנה את מה שטיצ'ר כתב: teacher כתב/ה: אם שניהם מקבלים *כל מה שהם רוצים מהמערכת הזו, היכן הניצול?
והופך אותו ל- "אם שניהם מקבלים כל מה שהם *צריכים* מהמערכת הזו" וגו'. פעמים רבות (מדי) קורה שמה שאנחנו צריכים שונה מאד ממה שאנחנו רוצים. יצורים מוזרים הם בני האדם. |
|
איש אחר(אחר) |
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
אני מתפלא
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
איש אחר(אחר) • 22 באוק׳ 2010
שאתם בכלל עונים ברצינות לשאלה מפגרת כזאת
|
|
שלגי |
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
Re: אני מתפלא
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
שלגי • 22 באוק׳ 2010
איש אחר כתב/ה: שאתם בכלל עונים ברצינות לשאלה מפגרת כזאת
נו, מה לעשות - חלקנו מפגרים מסתבר.. |
|
Brave Dwarf |
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
Re: האם שפחה משרתת בהסכמה אגואיסט לא גובל בניצול
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
Brave Dwarf • 22 באוק׳ 2010
צ'יטה כתב/ה: אני מתייחס למקרה שבו כל הזמן ולאורך זמן יש הסכמה, ולא כזו שנכפתה באמצעים לא עלינו.
מה דעתכם ? דעתי שענית לעצמך ואתה מחפש צידוקים לתשובה שלך אצלנו. למה אינך שלם עם התשובה שהשבת לעצמך, צ'יטה? |
|
Brave Dwarf |
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
Re: האם שפחה משרתת בהסכמה אגואיסט לא גובל בניצול
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
Brave Dwarf • 22 באוק׳ 2010
כפולה.
מתנצל |
|
venus in our blood(שולטת) |
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
צ'יטוס
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
venus in our blood(שולטת) • 22 באוק׳ 2010
מי מגדיר מה ''מוסרי '' ?
במערכת יחסים ( ואתה בעצמך הגדרת אותה ככזו ), בה הסיטואציה הזו מתאימה לשני הצדדים- האם בכלל קיים ניצול ? תיהנה,איש |
|
קנטור(שולט){חתולהלה} |
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
לפני 14 שנים •
22 באוק׳ 2010
קנטור(שולט){חתולהלה} • 22 באוק׳ 2010
SSC
אני יודע שזה נשמע כמו קלישאה אבל SSC זה המוסר. השאלה פה היא מי מסוגל להסכים? |
|