סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

יש פה עו"ד מומחה לדיני משפחה?

מיתוסית​(שולטת)
לפני 14 שנים • 19 בנוב׳ 2010

יש פה עו"ד מומחה לדיני משפחה?

מיתוסית​(שולטת) • 19 בנוב׳ 2010
אני מכירה גבר שהוא מובטל והמצב הסוציואקונומי שלו לא משהו ויש לו 2 ילדים מגרושתו והם במשמורת שלו. יש לו עוד ילדים מבת זוג אחרת.
הוא אמר לי שלפי החוק, האישה לא חייבת לשלם מזונות לילדיה אם הם במשמורת של האב בגלל שאנחנו הולכים לפי החוק של היהדות.
האם זה נכון?
חיפשתי קצת באינטרנט והבנתי שזה הכיוון, למרות שהיו כמה תקדימים בנושא (שלא ראיתי עליהם פירוט).
עליי לציין שגם האם בעצמה לא במצב הכלכלי הכי טוב, אבל נראה לי שלא רק שזה לא הוגן, זה גם פוגע בטובת הילד (שזה אמור להיות מעל הכל) אם הוא מסתמך רק על משכורת האב, בפרט שהוא אינו מרוויח משכורות גבוהות.
פעם פרח​(נשלטת)

Re: יש פה עו"ד מומחה לדיני משפחה?

פעם פרח​(נשלטת) • 19 בנוב׳ 2010
כחולית כתב/ה:
אני מכירה גבר שהוא מובטל והמצב הסוציואקונומי שלו לא משהו ויש לו 2 ילדים מגרושתו והם במשמורת שלו. יש לו עוד ילדים מבת זוג אחרת.
הוא אמר לי שלפי החוק, האישה לא חייבת לשלם מזונות לילדיה אם הם במשמורת של האב בגלל שאנחנו הולכים לפי החוק של היהדות.
האם זה נכון?
חיפשתי קצת באינטרנט והבנתי שזה הכיוון, למרות שהיו כמה תקדימים בנושא (שלא ראיתי עליהם פירוט).
עליי לציין שגם האם בעצמה לא במצב הכלכלי הכי טוב, אבל נראה לי שלא רק שזה לא הוגן, זה גם פוגע בטובת הילד (שזה אמור להיות מעל הכל) אם הוא מסתמך רק על משכורת האב, בפרט שהוא אינו מרוויח משכורות גבוהות.

אני מניחה שזה תלוי בבית המשפט שבו נחתם הסכם הגירושין, ובמצבם הכלכלי של ההורים בזמן שהם התגרשו.

יש זוגות שהולכים קודם כל לבית משפט לענייני משפחה, ואחרי זה לבית המשפט הרבני.
ובמקרה כזה העניינים הכספיים נסגרים בבית משפט לענייני משפחה ושם הולכים לפי חוקי המדינה.

יש זוגות שעושים את כל התהליך בבית דין הרבני ושם סביר להניח שהולכים הרבה יותר לפי החוק של היהדות.

מעבר לכך, אני יודעת על מקרים שבהם הילדים במשמורת האב ומקבלים מזונות מהאם.
אבל זה באמת יחסית נדיר.

עשיתי עכשיו חיפוש בגוגל על "משמורת אב מזונות"
ועולה שם מצב של חוסר בהירות מבחינת החוק.

תראי למשל בקישור הבא
http://www.lawguide.co.il/articles/2328/%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9F-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%99-%D7%94%D7%90%D7%91-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%9F-%E2%80%93-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%A0%D7%9D-_7675/
מיתוסית​(שולטת)
כן, גם אני גיגלתי וקראתי את זה ובגלל זה שאלתי, כי נראה שלא משנה היכן בני הזוג התגרשו, מדובר בחוק ששני בתי המשפט כפופים לו.
אני חושבת שאין הרבה מידע על זה כי ממילא אין הרבה גברים שהם המשמורנים על הילד.

ההורים הספציפיים האלה התגרשו כבר לפני הרבה שנים והם היו תחת חזקת האם ולאחרונה יחסית הם עברו לחזקת האב בגלל תיפקוד האם.
פעם פרח​(נשלטת)
פעם פרח​(נשלטת) • 19 בנוב׳ 2010
כחולית כתב/ה:
כן, גם אני גיגלתי וקראתי את זה ובגלל זה שאלתי, כי נראה שלא משנה היכן בני הזוג התגרשו, מדובר בחוק ששני בתי המשפט כפופים לו.
אני חושבת שאין הרבה מידע על זה כי ממילא אין הרבה גברים שהם המשמורנים על הילד.

ההורים הספציפיים האלה התגרשו כבר לפני הרבה שנים והם היו תחת חזקת האם ולאחרונה יחסית הם עברו לחזקת האב בגלל תיפקוד האם.

אני מניחה שהסיטואציה השתנתה לחלוטין מאז הזמן שבו הם התגרשו
שווה לאב לדבר עם עו"ד ולפנות לבית משפט

אבל כל זה בתנאי שהאם באמת תוכל לשלם מזונות
כי לא משנה האם זה הוגן או לא הוגן
אם היא לא מרוויחה מספיק כסף, לא יעזור שום בית משפט.
מיתוסית​(שולטת)
זה העניין, שעובדה שגם גם לגבר אין ממש כסף, בית המשפט עדיין יחייב אותו לשלם מזונות, אבל זה לא עובד הפוך. איך הוא אמר לי? רק אם האישה עובדת בהייטק ומרוויחה 20,000 ש"ח לחודש, אז אולי יש סיכוי...