Cauchy{Venus Blue} |
לפני 13 שנים •
23 בנוב׳ 2010
ארגון הגישור בין הבדסמ לקולינאריה בישראל
לפני 13 שנים •
23 בנוב׳ 2010
Cauchy{Venus Blue} • 23 בנוב׳ 2010
בכוח המוח הגעתי לרעיון הבא - מפגש גורמה בדסמי. החוקים הם פשוטים - על האוכל להיות ברמת גורמה, ובדסמ צריך להיות מרכיב משמעותי בהכנת האוכל, הגשתו או בעת צריכתו.
על מנת לקיים מפגש שכזה, אנו זקוקים להשתתפות מצדכם בתרומת מתכונים ובהתנדבות כמצרכים אנושיים. על מנת לתת טעימה קטנה למהות העניין, צירפתי מתכון חלקי לגלידת ''בקושי מוח'': מצרכים: 1-2 שפחות חליבה ביצים מקל וניל סוכר 1 שפחה ייצוגית (כוסית) 1 עבד מטבעות שוקולד איכותי לפי הטעם 1 כדור לייצור גלידה הוראות הכנה למאסטר שפים: - חלוב או חלבי את השפחה אל תוך בקבוק - חתוך/י את מקל הוניל באמצעו והוצא את תוכנו אל תוך החלב - הבא/י את החלב לרתיחה, הסר/י מהאש, כסה בניילון נצמד, והשאר/י בצד לנוח שעה - ערבב/י חלמונים וסוכר - החזר/י את החלב לרתיחה נוספת, ושפוך/י תוך ערבוב מתמיד אל החלמונים - החזר/י את הכל לאש ובשל/י עד לסמיכות (חשוב - ערבבי באופן רציף על מנת שלא תקבל חביתה) -את התערובת הנ"ל מכניסים אל תוך כדור גלידה ונותנים לעבד שיערבב את הכדור עד שהגלידה תהא מוכנה. לרוטב*: -תלה/י את השפחה הייצוגית מהתקרה מספר שעות לפני ההגשה: -ידיה צריכות להיות תלויות על וו, ורגלה תלויות בפיסוק אל גלגלות. -על השפחה ללבוש חולצה סקסית, וללא חלק תחתון כלל. -דחוף/י מטבעות שוקולד ככל הניתן בין רגלייה של השפחה הייצוגית ולסיום בקבק אותה עם פלאג -הנח/י בפיה של השפחה הייצוגית מגדל של גביעי ופל להגשה: האורחים מוזמנים לקחת גביע מפיה של השפחה הייצוגית, העבד ידאג למלא אותם בגלידה. לאחר מכן האורחים מוזמנים להניח את גביעהם מתחת לשפחה, לפתוח את הפלאג, למלא את הגלידה ברוטב שוקולד-ברטולין ולתקוע את הפלאג חזרה. *לאמיצים בלבד - יש אפשרות גם לרוטב טופי חריף בנוסף. |
|
בכוח המוח(שולטת) |
לפני 13 שנים •
23 בנוב׳ 2010
הו!
לפני 13 שנים •
23 בנוב׳ 2010
בכוח המוח(שולטת) • 23 בנוב׳ 2010
אני מאוד גאה במיזם החדש שיוצא לדרך.
אמנם, שלא כמו קושי, אני לא אופה כל יומיים, אבל יש לי מתכון מעולה שתמיד מצליח - נשיקות מרנג זרע! עוגיות פריכות ומתוקות, כמה דקות הכנה, והתוצאה? תגידו בעצמכם! מצרכים מתכון ל 20 נשיקות בגודל בינוני 4 עבדי חליבה חולבת מיומנת אחת כוס סוכר מקל וניל אופן ההכנה: חשוב לציין שהמתכון הנהדר כשר גם לפסח! מעמידים את ארבעת העבדים המתוקים וזקופי הזין, וחולבים מכל אחד מהם שתי מנות זרע, ע"י החולבת שלנו. מדובר בעיקר העבודה במתכון. אם הזין לא מתכוון לצאת במהרה לסיבוב נוסף, ניתן להצליף, לירוק ולהשפיל. זה תמיד עובד. מקציפים את הזרע במיקסר במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת תוכן מקל הוניל. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 10 דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מחממים את התנור ל 100 מעלות צלזיוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה מזליפים נשיקות בגודל הרצוי. אפשר להשתמש בשקית קרם או במזרק קרם. כמה דקות בתנור, וריח נהדר של זרע מתפשט באויר ונותן תחושה ביתית. עוד דקותיים והמרנג שלנו מוכן. בתאבון. בפעם הבאה: עוף ברוטב ברטולין! |
|
Cauchy{Venus Blue} |
לפני 13 שנים •
27 בנוב׳ 2010
לפני 13 שנים •
27 בנוב׳ 2010
Cauchy{Venus Blue} • 27 בנוב׳ 2010
מאחר והפלמבה (הכולל נר וגז מתאן) אינו מעורר תיאבון במיוחד, נדלג על קרם ברולה ונעבור למתכון מיוחד לכבוד החג.
מתכון לביבות חנוקה: מצרכים- 1 שפחה 5 תפוחי אדמה מגורדים גס 1 בצל קצוץ 1 ביצה 5 כפות קמח 1 גזר מגורד דק מלח ופלפל לבן הכנה- -סוחטים את תפוחי האדמה והבצל, מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים ומטגנים בשמן חם. -משכיבים את השפחה על שולחן ההגשה -מניחים עליה את הלביבות להתקררות לאורך כל הגוף (יש להמנע מגרימות כוויות חמורות) -עוטפים את השפחה בנילון נצמד על מנת לשמור על טריות הלביבות ונייחות השפחה. -מקשטים את החנוקייה על ידי שמונה נרות חג בין אצבעות רגליה. (אני מניח שאתם יודעים לאן הולך השַמש) -בעת הארוחה האורחים מתיישבים מסביב לשפחה, כל אורח מקבל זוג מספריים או סכין חד ומחלץ לעצמו לביבה מגברת במצוקה. -בתום הסעודה, השפחה כבר משומנה ומזומנה, וכל שנותר לה הוא להתפלל שהשמן יספיק לשמונה חדירות. |
|