סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

אשכנזי בלבד

מביט Nהצד​(לא בעסק)
לפני 13 שנים • 16 בדצמ׳ 2010
מביט Nהצד​(לא בעסק) • 16 בדצמ׳ 2010
אנדר, בד"כ אני מעריך מאד את מה שאתה כותב, אבל הפעם אכזבת אותי.

אתה יכול להימשך לצבע עור מסויים, למראה מסויים, לאינטלקט מסויים - הכל נכון. מכיוון שאלה תכונות אמיתיות. מוצא או עדה - אינם תכונה, ואם מישהו חושב שכן, או שמוצא מסויים מייצג תכונות מסויימות - כאן בדיוק ההכללה הגזענית.

איך היית מרגיש למשל אם מישהו היה מספר לך שהוא יצא עם מישהי, שנמשכה לכל הפרמטרים הלוונטיים שלו, אבל זרקה אותו כשהיא גילתה שהוא יהודי? גם היית אומר שזאת העדפה פרטית, ומותר לה לעשות מה שבא לה?

בכלל, חבל שהשרשור הזה שוב עלה, כי התגובות החדשות עליו, משחזרות דווקא את החלקים הרעים של התגובות הישנות (וקראתי עכשיו כמעט את כל השרשור אחורה...).
underfoot
לפני 13 שנים • 17 בדצמ׳ 2010
underfoot • 17 בדצמ׳ 2010
צבע עור הוא לא ממש תכונה, אני יכול לא להמשך לנשים שחורות אך לצדד בחופש ושוויון מוחלט לשחורים. אני יכול לרצות בת זוג אשכנזיה לחלוטין בלי לתמוך באפליית מזרחים. אני יכול גם לשנוא מוזיקה מזרחית בלי להיות גזען.

אני בתור יהודי שחי בחו"ל יכול לומר לך שאני מעדיף יהודיה. זה לא הופך אותי לגזען, זאת העדפה אישית שלי וזאת גם זכותי המלאה.

שוב, מה שבאמת צריך לעורר גינוי זוהי גזענות במישור הציבורי - כזאת שפוגעת באנשים ובסיכוי החיים שלהם, ולא ההעדפות במישור הפרטי. ואפילו מבחינה חוקית זכותך המלאה לא להעסיק אדם בתוך ביתך (כגנן, עוזרת לילדים או כובסת) בשל צבע עורו או מוצאו או דתו, אבל אם לא תעסיק אותו בעסק שלך בגלל הסיבות האלו אז אתה תהיה עבריין שראוי לעונש.

צריך להלחם מלחמת חורמה בגזענות כתופעה חברתית, אבל חשוב גם להבין שיש מקומות פרטיים שבהם אין תוקף לחוקים ולכללים שמרכיבים את הנורמה הציבורית.
פייה{O}
פייה{O} • 17 בדצמ׳ 2010
underfoot כתב/ה:
יש פה פשוט העדפה פרטית.

אז איך קוראים להעדפה של גזע מסויים על פני גזע אחר?

[אגב - נחמד לגלות שאני מסכימה עם עצמי של 2004...]
nomorenomore
nomorenomore • 17 בדצמ׳ 2010
אוי כמה בולשיט !!!!!

לא גזענות ולא כלום!!!!

זה לגיטימי שמלכה מסויימת מעדיפה עבדים אשכנזים על פני אחרים! העדפה אישית וזהו (לא קראתי את הדיון כי לדעתי זו חתיכת חפירה)...
underfoot
underfoot • 17 בדצמ׳ 2010
[quote="פייה"]
underfoot כתב/ה:
יש פה פשוט העדפה פרטית.

אז איך קוראים להעדפה של גזע מסויים על פני גזע אחר?

כמו שאמרתי, העדפה פרטית. טעם אישי. ברגע שאת מכניסה פוליטיקה לתוך המרחב הפרטי את בצרות צרורות כי אין לך שום זכות להעדיף בנים, למשל. הרי אין הבדל בין גזע, מיגדר, צבע עור, דת או עדה - אלו הם כולן תכונות מולדות.

העדפה של גזע מסויים על פני גזע אחר נקראת גזענות אך ורק בתנאים מסויימים כמו שהעדפה של בנות על פני בנים תיחשב לאפליה רק בתנאים מסויימים. הרי לפי ההגיון האבסולוטי הזה (שהוא די מגוחך לטעמי) מי שלא אוהב מוזיקה שחורה (R&B וראפ) הוא גם גזען ומפלה שחורים. וערבי שלא רוצה להתחתן עם יהודיה הוא גם גזען.
Dunbar{Supreme93}
Dunbar{Supreme93} • 17 בדצמ׳ 2010
וסתם בשביל העניין, אנדרפוט מפנטז יפה על כל הגזעים, כולל הגזע ההודי. זה יותר דיון תיאורטי.
נולי
נולי • 17 בדצמ׳ 2010
ואם כתבתי שאני מעדיפה צעירים זה לא אומר שיש לי משהו נגד מבוגרים. רק שהם לא מגרים אותי. זה הכל.
זכותו המלאה של כל אחד להתגרות ממה שמגרה אותו בלי הבדל דת גזע ומין.
N
פייה{O}
לפני 13 שנים • 18 בדצמ׳ 2010
פייה{O} • 18 בדצמ׳ 2010
underfoot כתב/ה:
הרי אין הבדל בין גזע, מיגדר, צבע עור, דת או עדה - אלו הם כולן תכונות מולדות.

אז זהו, שיש הבדל.
כתבו את זה מליון פעמים לפני אבל אכתוב שוב: מוצא, בטח כיום במדינת ישראל, אינו תכונה.
יש לי חברה ממוצא טריפוליטאי בלונדינית (טבעית!) עם עיניים כחולות, עושה תואר מתקדם במכון וייצמן, לא שומעת מוזיקה מזרחית ואוהבת סושי.
יש לי חברה אחרת ממוצא מזרחי, בהירה יותר ממני, רופאה תל אביבית שגם שונאת מוזיקה מזרחית ולא אוכלת אוכל מזרחי.

לשתיהן יש לוק אשכנזי ואין שום הבדל תרבותי בינן לבין חברים אחרים אשכנזים שלי. אבל הן לא אשכנזיות.
אז אם לדוגמא מישהו עם "העדפה אישית" לאשכנזיות יתחיל לצאת עם אחת מהן וכעבור שבועיים יגלה שהיא לא אשכנזית ויזרוק אתה בשל כך - זה עדיין יראה לך לגיטימי?

לא מעניינת אותי חוקיות העניין. אני לא חושבת שצריך לשים בכלא אנשים כאלו.
אבל אני בהחלט חושבת שזו גזענות טהורה שמעידה על טיפשות ונבערות, וכחברה אנחנו מחוייבים לגנות אותה.
המלט
לפני 13 שנים • 18 בדצמ׳ 2010
המלט • 18 בדצמ׳ 2010
מצטרף בתוקף לגינוי של פייה. במיוחד מאז שפפריקה כתבה לי בבלוג שאם לא הייתי אשכנזי
אז היא היתה עושה אותי.

ברצינות: מסכים עם העמדה לפיה העדפות אישיות, ככל שהן מפורסמות בפומבי ברשת חברתית,
עומדות לביקורת חברתית. ולגוף הביקורת, אני מסכים שזה מטופש לכתוב בפרופיל שקיימת
העדפה לאשכנזים או למזרחיים. יותר משאמירה כזו מעידה על רצון כן של הכותבים למצוא את
זיווגם המושלם בעדה החביבה עליהם, היא מעידה על חוסר תבונה ורגישות. העדפה אישית, כן. מותר, כן. אבל בכל זאת טפשי.
kuni
לפני 13 שנים • 24 בדצמ׳ 2010
kuni • 24 בדצמ׳ 2010
לדעתי מותר לרשום מה אוהבים .... אין בעיה לרשום העדפה לאשכנזים .
מה שכן אסור לרשום ..... מה שונאים ! .... פה זה כבר יכול לפגוע אישית בגולשים מסויימים.
אני במקרה חצי אשכנזי ,וחצי מזרחי ( חצי רוסי .... היגיעו לארץ ב- 1890 ,ואמא מצריה ,שהגיע לארץ בשנות ה-50 מקהיר )..... אני גאה בשניהם.