סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

זוכרים ? אהבה אלכימית ?

חצי אדון
לפני 20 שנים • 15 בפבר׳ 2004
חצי אדון • 15 בפבר׳ 2004
אברה

תראה קסם....

הרמאפרודיטה
לפני 13 שנים • 2 בינו׳ 2011
הרמאפרודיטה • 2 בינו׳ 2011
הניתוח מעניין של דמויות מאוד קיצוניות. כתוב יפה או מועתק יפה אני לא יודעת.

ההגדרה של גבר גברי או נשי, אישה גברית או נשית, כופות עלי להתייחס לעניין מבחינה מגדרית.
הסקאלה שבין גבריות לנשיות היא מגוון עצום, המורכב מהגדרות של תכונות אופי ומראה שהחברה מייחסת לנשי או גברי. לכן אישה תוכל להגדיר את עצמה כ"לא נשית", גבר יוכל להגדיר את עצמו כ"מחובר לצד הנשי", ומתאפשר הקיום של טרנסקסואלים המשנים את מינם, או ג'נדרקווירים שלפעמים נעים על הסקאלה באופן חופשי, ובמקרים מסויימים מרגישים מחוץ לסקאלה בכלל.

אני למשל הזדהיתי עם חלק ממאפייני האישה הגברית, וחלק ממאפייני האישה הנשית. ואני לא רואה שום קשר לעובדה שאני טרנסקסואלית, שהרי אימוץ תכונות נשיות במקרה שלי הוא אפילו יותר קיצוני מאצל נקבה. ואני בטוחה שכל אישה שקראה את המאמר הגיבה בצורה דומה. חלק כאן וחלק כאן.

למעשה המינון של התכונות הגבריות והנשיות משתנה מאינדיבידואל לאינדיבידואל. הוא תמיד ימצא את עצמו בנקודות שונות בסקאלה, אך לעולם לא בקצוות המוחלטים שלה. יהיה קשה מאוד להבחין בארבע דמויות כל כך קיצונית, שהרי כולנו ממוקמים אי שם בין הגבריות המוחלטת לנשיות המוחלטת.

לדוגמה:
בצד הגברי האבסולוטי של הסקאלה מתואר רובוט. לא מיוחסות לו תכונות של חולשה, רגישות, חמלה ופגיעות הנחשבות באופן כללי כתכונות "נשיות". האם הגבר הכי גברי, כוחני ואסרטיבי שקיים לעולם לא יביע רגש? לעולם לא פגיע? לעולם אינו חלש? הרי מתוקף היותו אדם, הוא פגיע במידה, רגיש במידה וכו'. עניין של מינון. לכן אי אפשר לומר שהוא גבר אבסולוטי על פי הטבלה, כי הטבלה איננה אנושית. כן ניתן למקם אותו קרוב יותר לקצה הגברי מאשר לאחרים.
האם האישה הנשית ביותר שקיימת היא אכן סמרטוט רגשני וחסר עמוד שדרה בצורה כל כך קיצונית? לעולם לא "חטאה" בגילויי תכונות גבריות כאסרטיביות? אין לה שום עקרונות בכלל? מעולם לא השתמשה במיניותה כמו האישה ה"גברית" שתוארה?

אף אחד לא באמת עונה להגדרה האבסולוטית של גבר-גבר בלבד, או אישה-אישה בלבד, מאחר וההגדרות הללו אינן מציאותיות. לכולם יש צד נשי וצד גברי, המינון שבשילוב ביניהם ממקם את האינדיבידואל כיותר "נשי" או "גברי" על הסקאלה.

נ.ב
את הגדרות האקטיבי/פסיבי כשלתי מלהבין. מאיפה שאני באה, אקטיבי = חודר, פסיבי = נחדר, ואין שום קשר בין העדפות במיטה לאופי/מראה/התנהגות גברית או נשית. הדוגמה המוצלחת ביותר היא מעולם הגייז - הומוסקסואל יכול להיות הגברי ביותר שיש וליהנות מהיותו פסיבי או ורסטילי (אקטיבי+פסיבי), והומוסקסואל אחר עשוי להיות אפילו מעט נשי בדיבור ובהתנהגות ("אוחצ'ה" בעגת המתחנגלים) ולמרבה הפלא להיות אקטיבי בלבד.
Homelander​(שולט)

מה שמעניין בכל-הקטע,

Homelander​(שולט) • 2 בינו׳ 2011
זה שהשטויות\לא-שטויות האלה (בכלל לא קראתי- ארוך מדי ומייגע) החיו פה דמויות מהעבר...

רד-סל וקדברה, למה אתם מופיעים פה דווקא כשיש להגיב על שטויות, תגידו icon_question.gif
*מנגינה*{התווים שלו}

זה הולך לקרות!

*מנגינה*{התווים שלו} • 2 בינו׳ 2011
א. אני צופה שהפוסט הזה יניב יותר מ- 10 עמודים. (ולמי שבאמת חשוב אין לי בעיה לאכול כובעים)
ב. החצי יקבל הרבה חמרים למחקרים שלו, בעקבות התגובות שכאן.
ג. הנאה מובטחת ( השאלה למי?) icon_smile.gif
בכוח המוח​(שולטת)
בכוח המוח​(שולטת) • 2 בינו׳ 2011
אני חושבת שמה שחסר מאוד בתאוריה הזו היא הסקאלה: אשה "גברית" למשל, היא עדיין אישה, רק שככל שהיא דומיננטית היא "מוציאה" מגברים את החלק ה"נשי" שלהם. זה לא אומר שהיא עצמה לא צריכה גבר שיוציא ממנה את הצד הנשי. מעצם היותה אישה, הצורך הזה מתקיים (ע"ע אסטרוגן)

כנ"ל גברים "נשיים", שזקוקים גם לאשה "נשית" שתעצים את הגבריות שלהם, במקביל לאותה אשה "גברית" המספקת להם את הבסיס האיתן, הבטחון, ואת האהבה שלכאורה אינה תלויה בדבר, ממש כמו קשר בין אמא לבן.

אין התייחסות לצרכים של האדם עד מיקומו בסקאלה, והצרכים שלו מעל הסקאלה.
אני מתכוונת לתמהיל שנקבע בגסות:
נניח - אשה שהיא 78 אחוז "גברית", 22 אחוז "נשית", מה היא צריכה? איזה תמהיל זכרי?

כמו כן אין התייחסות למצאי - לדוגמה: נשים דומיננטיות מושכות אליהן את החלק הנשלט שבגברים, ולא רק גברים נשלטים. מהמקום הזה החלק הנשלט אצל הגבר יתפתח יותר באותה מערכת יחסים. נשים כאלה תתקשנה להשיג את מי שישלים בעבורן את צרכיהן כאשה, ויקל עליהן להשיג גברים המייחסים להן את שלל התכונות ה"גבריות", את ההאדרה ההערצה וכו'.

שוב אני אומר שכלום לא פשוט?
כלום לא כזה פשוט עד כדי יכולת להכניס את זה ל-4 רובריקות, ככל שמדובר בצרכים נפשיים.
The Fool
לפני 13 שנים • 3 בינו׳ 2011
The Fool • 3 בינו׳ 2011
סוף סוף! זה הצליח! כולכם אמרתי שאני מטורפת, אבל זה הצליח! מכונת הזמן שלי עובדת, ושנות העשרים חזרו ובגדול!!!

אה, רגע