סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

חסך חושי מוחלט

walking dead
לפני 13 שנים • 2 במרץ 2011

Re: כמה תשובות (בעיקר לאמן החושים, לכחולית וקצת לגמד).

walking dead • 2 במרץ 2011
JabberwockY כתב/ה:

free spirit, מאיפה משיגים דרקון?

Draco dormiens nunquam titillandus.

{לפרטים אנא פנה למומחה הגדול לענייני סשנים וחווית כמעט-מוות בהשראת פאולו קואלו וקרלוס קסטנדה}
ראובן
לפני 13 שנים • 2 במרץ 2011

נחיצות היוצא מן הכלל

ראובן • 2 במרץ 2011
כחולית יקרה,

מרוב להיטותך להפריך את טענתי בדבר ראשוניות חוש הריח והאופציות הטמונות בו, לא שמת לב לכך כי בבסיס טענתי נמצאת ההנחה, כי חוש הריח חשוף להשאה והתניה מהירות משום שהינו מנוון אצל הגזע האנושי ואינו נתמך על ידי מנגנוני בקרה ועיבוד מודעים, לרוב.

לעניין תגרנותך האקדמית, נו, הזכות הראשונית של האינטלקטואל/ית היא הטלת ספק וזה גם כלי העבודה הראשון שלו/ה, אלא שצריך אורך רוח ורוחב יריעה, על מנת להטיל את הספקות הנכונים במקומות הנכונים. הרשי לי להזכיר לך כי אופן הטלת הספק האקדמי המקובל ביותר הוא: האם תיאוריה מסוימת מכילה ומתחשבת גם ביוצא מכללה.

אגב, שימי לב כי בערך באמצע השרשור, free spirit מצאה לנכון להצהיר בפניך (מראש) על אוריינותה בתחומים המדוברים, בטרם שאלת אותה כלל. יחסית לאחווה הנשית הדביקה שהיא מפגינה בכתיבתה, הדבר בהחלט מהווה את היוצא מן הכלל.

R

נ.ב

JW, אני מבין את הסדר הפבלובי של ההתניה, אבל משום הבתוליות של חוש הריח מוצא כי זהו מקרה פרטי אשר פתוח למגוון אופני השאה, בתור התחלה. לעניין הסטריאופוניות של חוש הריח מבחינה פיזיולוגית, אני מבין את טענתך בדבר המרחק הנחוץ בין איברי חישה אולם הרשה לי להציע לך ניסוי בלתי-קליני בעליל: ארגן דווקא לעצמך גמירה חזקה ומיד טמון את ראשך בין שדיה של השפחה ואז שאף עמוק.
walking dead
לפני 13 שנים • 3 במרץ 2011
walking dead • 3 במרץ 2011
ראובן/נושא לפיד הפתיחות המחשבתית,

בשרשור נפלא זה, שלטעמי הינו אחד המרתקים והמעניינים ביותר שנפתחו בכלוב מזה זמן רב, מצאתי לנכון לוותר על עמדותיי המיזנתרופיות לרוב (מה שלמרבה השעשוע אבחנת בשוגג כ"אחווה נשית דביקה") ואף עקבתי מקרוב אחר התפתחותו. למצער, כשלתי להימנע מכך לחלוטין עקב הצהרותיו של אחד המוחות הדומיננטיים המצטיין בילדותיות ותמימות מקסימה אך ניתן בהחלט לראות כי חרף הפיתוי המכושף הגדול פעלתי הפעם ברגישות ובנחישות יתרה (במונחים מיזנתרופיים, כמובן).

וכעת, אנסה להסביר מדוע לא הסכמתי עם קריאתה של כחולית מג'אברווקי לחשוף כאן את רקעו והשכלתו האקדמית בעוד הנני אחת ממבקרותיך המרושעות שמנסות להפריע לך ולפתיחות המחשבתית הנאורה שלך כל העת, בתקווה כי דבריי יניעו אותך גם לאזור מעט אומץ ולחזור לשרשור שנפתח בפורום אלפוני ולהתייחס בצורה בוגרת לביקורת (המוצדקת מאוד כמובן) שהוטחה בך.

ג'אברווקי (להלן JY ), אינו מתיימר לאבחן אנשים ולהציע אבחנות טיפוליות שגויות המתבססות על ספר וחצי מתחום הפסיכולוגיה, ובודאי אינו בוחר לעשות זאת כמענה קבוע כל אימת שמי מגולשי האתר מעז לעמת אותו עם ביקורת כלשהי. לא זכורות לי גם הטפות בנושאים רפואיים המתיימרות להיות אורים ותומים לכל גולשי האתר וטומנות בחובן סכנות ממשיות לרפי השכל שינסו ליישמן. מסיבה זו, איני רואה טעם בקריאתה של כחולית, מאחר וגם בשרשור זה מפגין JY (בנוסף לעניין ובקיאות מרשימה בתחום) את אחריותו הרבה בכך שהוא מעוניין ללמוד היטב נושא טרם יעסוק בו – דבר שאני אישית רואה כתהליך בריא ונכון (כן ירבו וגו'). לדידי, זהו עניין שיש לעודדו, במיוחד לנוכח שולטים מזן אחר, הרואים בפאולו קואלו וקרלוס קסטנדה מנהיגים רוחניים דגולים. החלפת הידע והחוויות הנהדרת שבשרשור זה היא דוגמה נעלה כיצד ניתן להציע חוויות ולשתף – ולא להתבצר בעקשנות דיסוננסית בעמדת ה"אני שולט יודע כל, אני נמצא מעבר לחוק, מעבר להיגיון ובטח שמעבר לביקורת לגיטימית וכל מי שמבקר אותי כנראה סוחב על גבו טראומות ילדות קשות".
אוהב שולטות​(מתחלף)
לפני 13 שנים • 3 במרץ 2011

Re: חסך חושי מוחלט

JabberwockY כתב/ה:
האם מישהו יודע כמה זמן אפשר להחזיק נשלט ב- Total Sensory Deprivation?
המדובר בחסך של כל החושים: כולל כיסוי עיניים (או כדורי פינג-פונג לאפקט גנצפלד), רעש רקע לבן/ורוד וכפפות.
רוב הספרות שמצאתי מדברת על כחצי שעה עד שעה (!) בסך הכול; זה נראה לי, על פניו, קצת מגוחך - בייחוד כשהשולט נמצא שם ועוקב מקרוב.

האם למישהו יש ניסיון בחסך חושי מוחלט שכזה?

[בבקשה רק תשובות מיודעי דבר.]

ראיתי בערוץ המדע ניסוי שעשו להדגמת הרעיון. 24 או 48 שעות. מדובר בדבר מסוכן. בידיים
מיומנות ניתן לבצע בטכניקה הזו שטיפות מוח. ראיינו שם אדם שהיה מספר חודשים/שנים
בחדר חשוך (בלי רעש לבן וכפפות , פשוט חדר חשוך 100% חושך) הוא איבד כ 30%
מהיכולות השיכליות שלו. זכרון, יכולת התמצאות דיבור וכוליי. תאי המוח פשוט מתים
בהעדר גרויים.
השרלילית​(פמית מתחלפת)
לפני 13 שנים • 19 באוג׳ 2011

Re: חסך חושי

ראובן כתב/ה:
JY,

חסך חושי הוא תחום מורכב. העמידה בו מושפעת גם מהנסיבות של הכניסה אליו: יש הבדל ניכר בין כניסה מרצון למיכל ציפה (float tank) למשך 45 דקות, באחד ממכוני הספא, לבין סיטואציה של סשן ו/או כפייה. מעדויות שקראתי, עולה כי לאחר שלוש שעות של חסך חושי מוחלט, יש סכנה מוחשית לבריאות הנפש, עקב הזיות קשות.

אישית, לא החזקתי נשלטת במצב של חסך חושי מוחלט לפרק זמן העולה על שעה וחצי. יחד עם זאת, ניתן ליהנות מנשלטת המוחזקת בחסך חושי חלקי, למשך פרקי זמן ארוכים בהרבה. למשל: מניעת חוש הראייה. אין הכוונה למניעת ראייה בזמן סשן, אלא למשך סופשבוע רצוף. במצב כזה, הדיסאוריינטציה הראשונית חולפת לאחר כשעה עד שלוש, לאחריהן יש עלייה בקואורדינציה תחושתית. קואורדינציה תחושתית מוגברת אצל הנשלטת עשויה להסב לך עונג במובנים של מגע, כגון עיסוי, ליטוף, רחיצת גופך וכדומה. תן לעיוורת הקטנה לענג אותך.

לאחר יום ולילה בו הנשלטת שרויה בחסך חושי חלקי כזה, לרוב היא תחווה משבר דיסאוריינטציה חדש (כאשר היא קמה מן השינה, ועיניה עדיין סומות), אולם גם זה יחלוף עד מהרה. בהתאמה, גם היציאה ממצב החסך החושי (החלקי או המלא), עליה להיעשות בהדרגה, על מנת למנוע הצפה.

בהצלחה,
R

אני תוהה פה בשקט. כמי שבילתה גם ארבע שעות בחסך חושי מוחלט. מה לדעתכם עלול לקרות לנשלטת אחרי פרק זמן העולה על מה שנסבל, מה שעוד יש אישיות מאחוריו?
כי אחרי פרק זמן מסויים, את תעשי הכל. מה שיגידו לך, רק לא לחזור לשם. הכל. את תסכימי לכל דבר. את פלסטלינה.
amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
לפני 13 שנים • 19 באוג׳ 2011

Re: חסך חושי

הבלרינה השחורה כתב/ה:
ראובן כתב/ה:
JY,

חסך חושי הוא תחום מורכב. העמידה בו מושפעת גם מהנסיבות של הכניסה אליו: יש הבדל ניכר בין כניסה מרצון למיכל ציפה (float tank) למשך 45 דקות, באחד ממכוני הספא, לבין סיטואציה של סשן ו/או כפייה. מעדויות שקראתי, עולה כי לאחר שלוש שעות של חסך חושי מוחלט, יש סכנה מוחשית לבריאות הנפש, עקב הזיות קשות.

אישית, לא החזקתי נשלטת במצב של חסך חושי מוחלט לפרק זמן העולה על שעה וחצי. יחד עם זאת, ניתן ליהנות מנשלטת המוחזקת בחסך חושי חלקי, למשך פרקי זמן ארוכים בהרבה. למשל: מניעת חוש הראייה. אין הכוונה למניעת ראייה בזמן סשן, אלא למשך סופשבוע רצוף. במצב כזה, הדיסאוריינטציה הראשונית חולפת לאחר כשעה עד שלוש, לאחריהן יש עלייה בקואורדינציה תחושתית. קואורדינציה תחושתית מוגברת אצל הנשלטת עשויה להסב לך עונג במובנים של מגע, כגון עיסוי, ליטוף, רחיצת גופך וכדומה. תן לעיוורת הקטנה לענג אותך.

לאחר יום ולילה בו הנשלטת שרויה בחסך חושי חלקי כזה, לרוב היא תחווה משבר דיסאוריינטציה חדש (כאשר היא קמה מן השינה, ועיניה עדיין סומות), אולם גם זה יחלוף עד מהרה. בהתאמה, גם היציאה ממצב החסך החושי (החלקי או המלא), עליה להיעשות בהדרגה, על מנת למנוע הצפה.

בהצלחה,
R

אני תוהה פה בשקט. כמי שבילתה גם ארבע שעות בחסך חושי מוחלט. מה לדעתכם עלול לקרות לנשלטת אחרי פרק זמן העולה על מה שנסבל, מה שעוד יש אישיות מאחוריו?
כי אחרי פרק זמן מסויים, את תעשי הכל. מה שיגידו לך, רק לא לחזור לשם. הכל. את תסכימי לכל דבר. את פלסטלינה.

לגמרי. בחיים לא הייתי נכנסת למיכל כזה. גם ככה אני חרדתית. לא חושבת שהייתי יוצאת משם שפויה.

בלרינה... מה שנעשה לך פשוט עולה על כל סיוט icon_cry.gif

}}}}}}}}}}{{{{{{{{{{
שולט-רגיש​(שולט)
לפני 12 שנים • 16 באוק׳ 2012

Re: חסך חושי מוחלט

שולט-רגיש​(שולט) • 16 באוק׳ 2012
אחלה נושא. לא קראתי פה הכל, מרוב תגובות
אבל ראיתי שרוב האנשים מתייחסים לכיסוי עיניים ורעש לבן באזניים כחסך חושי וזה לא בדיוק נכון.
חסך חושי מלא הוא מה שבודדים כאן תארו כחוויה של ציפה במים תוך מניעת יכולת תזוזה.
זה אומר, בין היתר, שקט מוחלט באזניים.
רעש לבן זה בעצם ההיפך - ערור כל מערכת השמיעה בכל התדרים שלה.
וזו חוויה שונה מחסך חושי.
אבל היא גם גורמת לחוסר אוריינטציה בגלל שכששומעים רק רעש באוזניים אז מאבדים את הקשר עם המציאות סביבך ולכן האפקט של חוסר אורנייטציה אכן קורה.

בקיצור - חוויה מיוחדת. ואף פעם לא חשבתי להשאיר את הנשלטת עם כיסוי עיניים גם כל הלילה. ועכשיו אני צריך לנסות את זה!