ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

יום האישה הבינלאומי - יום שלישי, 8 במרץ, צעדה ועצרת בת"

huan
לפני 13 שנים • 8 במרץ 2011
huan • 8 במרץ 2011
ציטוט: פתרונות שכדי להגיע אליהם יש להכיר בבעיה שיוצרים ילדים עבור אימהות עובדות במצב הנוכחי.


זה בדיוק למה שאני מתכוון במובן שגידול ילדים, הריון, ילודה, מחזור חופשי ושלל נושאים נוספים (חברתיים ואחרים) כלל אל נלקחו בחשבון כאשר תכננו את כללי "שוק העבודה". ניתן לשנות זאת בשיטת הטלאים ולשפץ פה ושם או שאפשר להרוס ולבנות את הבניין מחדש. (אולי יעניין אותך לקרוא את נניס פרייזר, פילוספית חברתית-פוליטית, שכתבה על הנושא והגישות השונות להתמודד עם נושאים של צדק חברתי כמו זה שלפנינו).
Mary Jane
לפני 13 שנים • 8 במרץ 2011
Mary Jane • 8 במרץ 2011
huan כתב/ה:
..
בכדי להגיע למצב הרצוי בסופו של דבר נדרשת "מהפכה מחשבתית" שלאחריה תיווצר "תרבות". שהאנשים שיחיובה יהיו שונים בדרך החשיבה שלהם מאיתנו בדיוק כמו שאנו שונים מבני תרבויות אחרות. כיצד אותה תרבות תיראה? לא הקדשתי לכך מידה ראויה של מחשבה, אורסולה לה גואין כתבה ספר המנסה להתמודד עם הנושא ונקרא בעברית "צד שמאל של החושך" (לא קראתי אותו מפני שהוא תורגם על ידי עמנואל לוטם ואני מחפש אותו בשפה אחרת).
...


אוהבת את תגובותיך. הספר, שקראתי בעברית, לא מוצלח כל כך לטעמי. ובכל זאת, לה גווין מציגה עולם בלא מגדר ברור ומתארת כיצד הדבר משפיע על החברה האנושית בעולם של קור ושלג נצחיים, וזה מעניין כשלעצמו...
זאלופון​(שולט)
לפני 13 שנים • 8 במרץ 2011
זאלופון​(שולט) • 8 במרץ 2011
ציטוט: על כל מקרה, לעצום עיניים על מול התרבות בה אנו חיים ולפתור את המצב ב"ככה זה" ויותר מזה - לצאת כנגד הפתרונות העכשווים למצב (אותם אפליות מתקנות) מבלי להציע אלטרנטיבות כלשהם הם צעד שאיננו הולם אותך זאלו או כל אדם חושב אחר.

איפה קראת את הזאלו הזה? icon_eek.gif

הזאלו שאני קראתי לאורך השרשור ממש לא אומר "ככה זה" וזהו. להיפך, הוא אומר שיש סיבות לאי השיוויון, סיבות שחורגות מרצונם של גברים אכזרים לדכא ולהפלות נשים מסכנות, וחשוב מאוד לזהות אותן ולטפל בהן.

הוא גם בהחלט מציע אלטרנטיבות לאפליה מתקנת ולשאר "פתרונות" שמשמרים נשים כמעמד נחות שיש לו סט כללים משלו ומכניסים מפורשות את המגדר כפרמטר לגיטימי בשוק התעסוקה - למשל מעונות יום מסובסדים שפועלים לאורך יום עבודה מלא ויאפשרו לשני ההורים לעבוד במשרה מלאה (משום מה ציינת שאני מתנגד להם, אבל ההיפך המוחלט הוא הנכון). או למשל קיצוץ אדיר בחופש הגדול המיותר שמאמלל הורים עובדים (וכידוע, "הורים עובדים" הוא שם קוד לנשים). או למשל חינוך כנגד תפקידי המגדר המסורתיים שמשייכים את האישה לילדים ואת הגבר לעבודה, את האישה לעבודה סוציאלית ואת הגבר להנדסה. כתבתי מוקדם יותר בשרשור הזה שאם תוצע לי הפגנה שמקדמת את הפתרונות הללו, אתמוך בה בכל לבי. אהיה בעד כל פתרון שמטפל ביעילות בבעיה אמיתית, שמקדם שיוויון בכללי המשחק עבור כולם ושאינו מנסה לתקן עוול אחד על ידי עוול אחר.
(ובמאמר מוסגר: אתמוך תמיכה עזה בהפקעת דיני האישות מהממסד הדתי, על כל עוולותיו ואפליותיו)


ציטוט: זה בדיוק למה שאני מתכוון במובן שגידול ילדים, הריון, ילודה, מחזור חופשי ושלל נושאים נוספים (חברתיים ואחרים) כלל אל נלקחו בחשבון כאשר תכננו את כללי "שוק העבודה".

לא "תכננו" את כללי שוק העבודה. מעולם לא היתה מועצת גברים שישבה ותכננה אותו למען גברים אחרים. הוא לא נבנה מתוך מחשבה תחילה להיטיב עם גברים, אלא מתוך עקרונות בסיסיים של היצע וביקוש, רווח והפסד ושרידותם של המתאימים. ברור שהוא התפתח בתקופה שבה הדומיננטיות הגברית היתה ברורה, אבל הוא לא פותח למען גברים ולא מתוך עקרונות שמתאימים דווקא להם. נשים יכולות להשתלב בו היטב ועושות זאת בהצלחה ניכרת.
אבל זה כבר דיון אחר, אני מניח.
huan
לפני 13 שנים • 8 במרץ 2011
huan • 8 במרץ 2011
ציטוט: מעולם לא היתה מועצת גברים שישבה ותכננה אותו למען גברים אחרים.


ברור שלא, אבל כפי שאמרת
ציטוט: הוא התפתח בתקופה שבה הדומיננטיות הגברית היתה ברורה
ויותר מזה התפקיד שהגבר מצופה למלא היה ברור גם כן. אילו השוק היה מתפתח בחברה בה הנשים עובדות והגברים נשארים בבית הוא היה מפתח בדרך שונה - אחרי הכל שרידותם של המתאימים נגזרת מהסביבה אליה הם מתאימים את עצמם וישנם הרבה דרכים להיות "מתאים" והרבה דרכים לעצב את הסביבה בה אתה חיי כך שתתאים לך יותר.
יתכן ויהיה מעניין עבורך לבדוק את ההיסטוריה של המהפכה התעשייתית והקושי בו נתקלו המעסיקים לכפות את הנורמות של "המהפכה התעשייתית" על הפועלים שמושגים של "זמן" ו"עבודה" אצלם היו שונים לגמרי והתאימו לשוק התעסוקה החקלאי שבה הם חיו אך התאימו פחות לשוק התעסוקה ממנה באו המעסיקים. אילו אותם "חקלאים" היו מחוללים את המהפכה התעשיתית היום זה היה מקובל ואף רצוי להבריז מהעבודה ביום ראשון (אחרי שחגגת ושתית ביום שבת), שבוע העבודה לא ההי קיים אלה השנה היתה מחולקת לחודשים של עבודה אינטנסיבית וחודשים של חופש ועוד כהנה וכהנה.
דוגמא נוספת אליה אני מתכוון היא מערכת החינוך הישראלית השונה מזאת הסינית או הבריטית מהסיבה הפשוטה שהן התפתחו בחברות שונות על פי מערכת ערכים שונה. ילד ישראלי יכול להצליח גם במערכת חינוך סינית אך היא תהיה זרה לו והוא ימצא את עצמו בעמדת נחיתות מובנת (כמובן שמדובר בדוגמא בלבד שכן סביר להניח שההבדל בין ישראלי לסיני קטן בהרבה מההבדל בין זכר לנקבה)

דרך אגב, אני מתנצל במידה וטעיתי בפרשנות שלי את דבריך. לא קראתי את כל השירשור אלא רק חלקים מהויכוח שלך עם המלט.
המלט
לפני 13 שנים • 9 במרץ 2011
המלט • 9 במרץ 2011
ציטוט: הדבר היחיד שמפתיע אותי אצל המלט זה הוא יוצא להגנת הנשים אך רואה לנכון להגן על מיני יצורים הטוענים שנשים הם כנועות, לא אוהבות לתת הוראות ונחותות באופן כללי מבחינה גנטית.


הגנתי על זכותו של אלפא מייל להביע דעה -- מגעילה ככל שתהא בעיניי, בעיניך או בעיני אחרים --
מבלי שיתקיפו אותו מיד ובחמת זעם בשלל כינויים מעליבים. אין זה אומר שאני שותף לדעתו וכנראה
שלא הייתי מוכן להגן עליה כשלעצמה בשום פורום שהוא.
huan
לפני 13 שנים • 9 במרץ 2011
huan • 9 במרץ 2011
ציטוט: הגנתי על זכותו של אלפא מייל להביע דעה

אם מישהו היה מנסה למנוע ממנו להביע את דעתו אני הייתי הראשון שיוצא להגנתו. מה שלא מפריע לי להיכנס באנשים איתם אני לא מסכים ולפרט, מבלי לחסוך במילים, למה אני חושב שהם דגנרטים וצריכים להתבייש בדעתם (אותה הם חופשיים להמשיך ולהביע ולהתמודד עם הביקורת והדעות שלי ושל אחרים).