huan |
לפני 13 שנים •
5 באפר׳ 2011
לפני 13 שנים •
5 באפר׳ 2011
huan • 5 באפר׳ 2011
נורית, אין דבר כזה משתמטים רק כאלה שהצבא עצמו משחרר מחובת השירות וסיבותיו הוא - התחמקות משירות חובה או/ו מתן מידע לא נכון מנוגד לחוק ויכול להוביל למשפט ומאסר בפועל. אם אכן היו משתמטים כה רבים בטוענות שוו בתי המשפט והכלא היו צריכים להיות מלאים במשתמטים. מיותר לציין שאין זה המצב וחברי הכנסת (שחלקם השתמטו מהצבא ולא חשבו אפילו לעשות שירות לאומי) ואני המערכת הצבאית בעיקר עסוקים בדיבורים והסתה פרועה במקום להפעיל את ארסנל האמצעים העומדים לרשותם - בין היתר הגדלת התקנים של השירות הלאומי בכדי שלא יצטרכו לדחות 2000 אזרחים ערביים לטובת בנות המגזר הדתי לאומי או חרדים שיעשו את השירות שלהם בישיבות ומוסדות חב"ד וללא פיקוח מנימלי (ואז להאשים את הערבים בחוסר נאמנות וחוסר רצון לתרום למדינה).
|
|
Brave Dwarf |
לפני 13 שנים •
6 באפר׳ 2011
לפני 13 שנים •
6 באפר׳ 2011
Brave Dwarf • 6 באפר׳ 2011
לחילופין, צה"ל לעיתים לא מתעקש על אלו שמראש לא מעוניינים להיות חלק מהמערכת הלא קלה בשורותיו ומוצא ללא מתאימים "סעיפים" בהתאם. כי בגדול גם ככה לא חסרים "בוגדים" בקרב.
חשבון פשוט. זה לגבי דבריו של חואן שהפעם הדהימו אותי: " ואני המערכת הצבאית בעיקר עסוקים בדיבורים והסתה פרועה". לוקח את הכבוד חזרה. חבל. |
|
huan |
לפני 13 שנים •
6 באפר׳ 2011
לפני 13 שנים •
6 באפר׳ 2011
huan • 6 באפר׳ 2011
אתה פשוט מתעקש לתפוס אותי בשגיאות הדפסה.
"אני והמערכת הצבאית" הם כמובן "אנשי המערכת הצבאית" |
|
Brave Dwarf |
לפני 13 שנים •
7 באפר׳ 2011
לפני 13 שנים •
7 באפר׳ 2011
Brave Dwarf • 7 באפר׳ 2011
huan כתב/ה: אתה פשוט מתעקש לתפוס אותי בשגיאות הדפסה.
"אני והמערכת הצבאית" הם כמובן "אנשי המערכת הצבאית" חואן. לא רק שאיני "מתעקש" אלא אף נוהג לתקן אותן בציטוטים שלך לאופן בו אני הבנתי את המילים כדי שיהיה לך ברור כיצד אני קורא ולמען לדלג מעל אי הבנות. ה"אני" השתרבב לי לתוך הציטוט בשגגה (גם אני שוגה המון בהדפסה. *בת בבד - בד בבד; *ההסגר הימי - ה-סגר הימי וכד') "אנשי המערכת הצבאית בעיקר עסוקים בדיבורים והסתה פרועה", הינו הציטוט אליו הגבתי. אנשי המערכת הצבאית, חואן, בעיקר עסוקים בלהגן על המדינה. באופן מתואם עם ממשלת ישראל, כיוון שהם מהווים זרוע בלתי נפרדת הימנה. אנחנו לא חיים במדינת מילציות, לח"י או פלמ"ח. מערכת צבאית הינה גוף מליטנטי מסורס שנשמע לחוקים שנקבעים בפרלמנט (הכנסת). במסגרת זו קיימים אינספור סעיפים שמאפשרים לשחרר אדם משירות (אדם בלתי כשיר לשירות). כיוון שלא ניתן, במציאות של היום, לבטל את חוק גיוס חובה או לחלופין לעבור לשיטה מקצועית, בה החיילים כולם הם שכירי חרב, בגלל המצב הכלכלי הנתון של המדינה, כל ה"משתמטים", אליהם כיוונה נורית, משוחררים תחת סעיפים במסגרת החוק. האם זה עושה אותם משתמטים? אני מאמין שחלקם, לולי חוק גיוס חובה, והתהליך שפירטתי מעלה, היו "עורקים", אלא שבמציאות שלנו, בגלל שאין לצה"ל רצון לברוא קרעים כה עמוקים בעם, בולט המושג "משתמטים". בכל מקרה, חואן, תהיינה דעותיך אשר תהיינה ואני מכבד אותן כי אני רואה בדיעות מתונות ולפעמים אף באלו הליברליות יתר על המידה, את הפתרון האחד והיחד (כבר אמרתי שלא בחרתי בביבי ובליברמן?), למילה "הסתה", בהסבר שלך, לדעתי לא היה מקום. (ואני התרגזתי, מודה. מתנצל על כך). כפי שאמרתי, צה"ל ניצב בפני בעיה מאוד מורכבת - מצד אחד קיים אצלנו חוק גיוס חובה, מצד שני, קיימים אנשים שלא מתאימים למסגרת משלל סיבות. אנשים שלפעמים צה"ל עצמו לא מעוניין בהם בין שורותיו. חלק מהם בהחלט ראוי בעיני לשאת את תואר ה"משתמטים". |
|
huan |
לפני 13 שנים •
7 באפר׳ 2011
לפני 13 שנים •
7 באפר׳ 2011
huan • 7 באפר׳ 2011
הַסָּתָה (incitement) – התקפה מילולית חריפה שמטרתה לעורר רגשות שנאה אצל המאזין ולשכנעו לפגוע במותקף. הסתה מתבצעת לרוב כנגד קבוצה מוגדרת באוכלוסיה או כנגד השלטון. למשל: הסתה למרד.
אני חושב שדברים רבים שנאמרו על ידי אנשים המערכת הצבאית (כמו למשל אלעזר שטרן) וחברי כנסת (כמו למשל ליה שמטוב) ביחס לאזרחים שומרי חוק שצה"ל פטר אותם משירות נכנסים היטב תחת ההגדרה הזאת. אכלוסיה מוגדרת? יש, נסיון לעורר רגשות שנאה? יש, נסיון לפגוע במותקף כמו למשל לפגוע בפרנסתם של אומנים כמו גם אנשים מן השורה? יש. מעבר לכך השימוש שלך ושל נורית במילת הגנאי "משתמטים" איננו ראוי ולא מתוקף העובדה שבמציאות של היום מספר האנשים שאכן זכאים לתואר זה (במובן שהם השתחררו מהשירות הצבאי במרמה ותוך הצגת מצג שוו) והדבר הוכח לגביהם בטל בשישים. מתן התואר לאנשים שבמציאות שלנו הם שומרי חוק רק בגלל שאולי במציאות אלטרנטיבית היה יכול להיווצר מצב שחלקם היו עוברים על החוק לא נותן רשות לאף אחד להוציא עליהם לשון הרע ובטח ובטח לא להסית כנגדם במובן של לגרום לאחרים לשנוא אותם ולפגוע בהם בדרכים שונות יהיה זה אלימות מילולית, כלכלית או/ו פיזית. ביחוד כאשר המסיתים עצמם הם אנשים שבעצמם לא שירתו בצבא לתחת נסיבות מחשידות ולא טרחו לעשות שירות לאומי. |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 13 שנים •
7 באפר׳ 2011
לפני 13 שנים •
7 באפר׳ 2011
זאלופון(שולט) • 7 באפר׳ 2011
huan כתב/ה: הַסָּתָה (incitement) – התקפה מילולית חריפה שמטרתה לעורר רגשות שנאה אצל המאזין ולשכנעו לפגוע במותקף. הסתה מתבצעת לרוב כנגד קבוצה מוגדרת באוכלוסיה או כנגד השלטון. למשל: הסתה למרד.
אני חושב שדברים רבים שנאמרו על ידי אנשים המערכת הצבאית (כמו למשל אלעזר שטרן) וחברי כנסת (כמו למשל ליה שמטוב) ביחס לאזרחים שומרי חוק שצה"ל פטר אותם משירות נכנסים היטב תחת ההגדרה הזאת. אכלוסיה מוגדרת? יש, נסיון לעורר רגשות שנאה? יש, נסיון לפגוע במותקף כמו למשל לפגוע בפרנסתם של אומנים כמו גם אנשים מן השורה? יש. מעבר לכך השימוש שלך ושל נורית במילת הגנאי "משתמטים" איננו ראוי ולא מתוקף העובדה שבמציאות של היום מספר האנשים שאכן זכאים לתואר זה (במובן שהם השתחררו מהשירות הצבאי במרמה ותוך הצגת מצג שוו) והדבר הוכח לגביהם בטל בשישים. מתן התואר לאנשים שבמציאות שלנו הם שומרי חוק רק בגלל שאולי במציאות אלטרנטיבית היה יכול להיווצר מצב שחלקם היו עוברים על החוק לא נותן רשות לאף אחד להוציא עליהם לשון הרע ובטח ובטח לא להסית כנגדם במובן של לגרום לאחרים לשנוא אותם ולפגוע בהם בדרכים שונות יהיה זה אלימות מילולית, כלכלית או/ו פיזית. ביחוד כאשר המסיתים עצמם הם אנשים שבעצמם לא שירתו בצבא לתחת נסיבות מחשידות ולא טרחו לעשות שירות לאומי. השתמטות, במטרה ברורה שלא לשרת ובהעדר סיבה של ממש לכך, היא לא תופעה שהמציאו שטרן או שמטוב. לצד אלו שבאמת לא יכלו לשרת מסיבה זו או אחרת קיימת קבוצה הולכת וגדלה של אלו שפשוט לא בזין (או בכוס) שלהם לעלות על מדים ולתת מעצמם. לא זכור לי שמישהו הסית לפגיעה של ממש בהם, ואם כן, בוודאי שזה פסול. אבל לדבר בהם סרה מותר בהחלט. צה"ל הוא לא פריווילגיה, הוא כורח המציאות. חייל צה"ל הממוצע לא נמצא שם כי הצבא מהווה את פסגת שאיפותיו או התאמה מושלמת לאופיו, אלא כי מישהו צריך לעשות את העבודה, ותיאורטית כל מי שכשיר אמור לעשות אותה. מי שמחליט להניח לחברים שלו לשמור לו על התחת בזמן שהוא מתחיל קריירה, לא זכאי להנות מחסינות לגנאי בשל כך. לגיטימי בהחלט שאלו שנשאו בנטל במקומו יתבוננו בו בעין עקומה. אכן מצער שהעין העקומה מתקשה לפסוח על מי שלא שירת מסיבות מוצדקות. אך זה אינו מכשיר את השתמטותם של האחרים (שאגב, יכולים להיות אנשים נפלאים וראויים בכל הקשר אחר, אלא שבחירתם זו אינה עומדת לזכותם, לפחות בעיניי). |
|
huan |
לפני 13 שנים •
7 באפר׳ 2011
לפני 13 שנים •
7 באפר׳ 2011
huan • 7 באפר׳ 2011
זאלו, במידה והצבא היה רוצה הוא היה יכול להעמיד את ה"משתמטים" לדין או לחליפין לא לפטור אנשים משירות בכזאת קלות. הצבא והכנסת לא יכולים לשחרר אנשים משירות ואז להפנות אכליפה אצבע מאשימה לשאול "למה לא שירתתם?".
כפי שאמרת, מדובר בחוק וחובה אזרחית ולא "עניינים שבזין שלהם". את הטענות יש להפנות לא לאותם אזרחים שומרי חוק אלה לצבא שבוחר לפטור אותם ולא להתעסק בעקיפה או לכנסת שלא מאפשרת לעשות לאומי אזרחי גם לאילו שמאוד רוצים לעשות אותו כי התקנים תפוסים על ידי בנות המגזר הדתי לאומי שדרך אגב היו יכולות להגייס בלי בעיה. מעט הוגנות לא תזיק כאן, ביחוד מצד אנשים שבעצמם שקיבלו פטור מהצבא מסיבות לא ברורות ולא טרחו לעשות שירות לאומי. מעבר לכך, אנשים שיצאו במרמה מהצבא זכאים לא רק לגינוי אלה גם לעונשים הקבועים בחוק. גילוי נאות, הצבא פטר את הכותב משירות צבאי מסיבות טובות למדי ולא היתה לו אפשרות לעשות שירות לאומי כי כל 400 התקנים שיועדו לבנים היו כבר מזמן תפוסים ומשוריינים עבור אחרים. |
|
Dark Artist(שולט) |
לפני 13 שנים •
10 באפר׳ 2011
חואן ידידי,הרשה לי לתקן אותך
לפני 13 שנים •
10 באפר׳ 2011
Dark Artist(שולט) • 10 באפר׳ 2011
huan כתב/ה: נורית, אין דבר כזה משתמטים רק כאלה שהצבא עצמו משחרר מחובת השירות וסיבותיו הוא - התחמקות משירות חובה או/ו מתן מידע לא נכון מנוגד לחוק ויכול להוביל למשפט ומאסר בפועל. אם אכן היו משתמטים כה רבים בטוענות שוו בתי המשפט והכלא היו צריכים להיות מלאים במשתמטים. מיותר לציין שאין זה המצב וחברי הכנסת (שחלקם השתמטו מהצבא ולא חשבו אפילו לעשות שירות לאומי) ואני המערכת הצבאית בעיקר עסוקים בדיבורים והסתה פרועה במקום להפעיל את ארסנל האמצעים העומדים לרשותם - בין היתר הגדלת התקנים של השירות הלאומי בכדי שלא יצטרכו לדחות 2000 אזרחים ערביים לטובת בנות המגזר הדתי לאומי או חרדים שיעשו את השירות שלהם בישיבות ומוסדות חב"ד וללא פיקוח מנימלי (ואז להאשים את הערבים בחוסר נאמנות וחוסר רצון לתרום למדינה).
לבוא ולומר שהממשלה והצבא לא באו לקראת הצעה לשרות לאומי לערבים הינה לוקה בחוסר ידיעת העובדות. בלינק המצורף תוכל לקרוא ולהבין שכבר היו הצעות בעבר וגם בהווה לשתף את הציבור הערבי בשרות לאומי,וחלילה כדי שזה לא יחשב שרות לאומי "ציוני", הערבים יוכלו להתנדב בישובים שלהם. אך כמובן הגורמים שטירפדו את היוזמה היו ח"כ והמנהיגים הערביים http://portal.knesset.gov.il/Com8chinuch/he-IL/Messages/Sherut.htm |
|
Uranus |
לפני 13 שנים •
10 באפר׳ 2011
לפני 13 שנים •
10 באפר׳ 2011
Uranus • 10 באפר׳ 2011
מתי השרשור המפגר הזה ימחק?
|
|
dionysus |
לפני 13 שנים •
12 באפר׳ 2011
טיפשי
לפני 13 שנים •
12 באפר׳ 2011
dionysus • 12 באפר׳ 2011
Uranus כתב/ה: מתי השרשור המפגר הזה ימחק?
יופי,עוד תגובה חכמולוגית |
|