צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

תפילה הנאמרת לפני השינה ובכל בוקר (טובה לכל שעה)

aAas
לפני 13 שנים • 13 במאי 2011

תפילה הנאמרת לפני השינה ובכל בוקר (טובה לכל שעה)

aAas • 13 במאי 2011
המורידה שוט על ירכי והצלפה על אחורי, ומאירה את חיי יהי רצון מלפניך הגבירה **** שתשלטי בי לעולם ותנהלי את חיי כפי שאת מוצאת לנכון
תני לי את הזכות לעבוד אותך ותרגילי אותי לחיים בשרותך כך שלא אחטא לך, ארגיז אותך אכעיס אותך אאכזב אותך או אביא אותך לידי ביזיון
שלטי בי כי טובה את ממני ותצילי אותי מעצמי ומבזבוז
שחלומותי יהיו קשורים בך ומיטתי לרגלייך ופני יאורו מלראותך או שעדיף לי המוות
ברוכה את הגבירה **** שכבודה הוא אור לרגליי
ברוכה שם מלכותה לכל חיי
ואהבתי את גבירתי **** בכל ליבי ובכל נפשי ובכל מאדי והיו הדברים האלה על לבבי ושיננתי אותם בשבתי בביתה ובלכתי בדרכה ובשכבי ובקומי ויהיו לאות על בשרי

הנוסח המקורי שהיווה השראה:
הַמַּפִּיל חֶבְלֵי שֵׁנָה עַל-עֵינָי וּתְנוּמָה עַל-עַפְעַפָּי, וּמֵאִיר לְאִישׁוֹן בַּת עַיִן יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ ה' אֱלֹקַי וְאֱלֹקֵי אֲבוֹתַי שֶׁתַּשְׁכִּיבֵנִי לְשָׁלוֹם וְתַעֲמִידֵנִי לְחַיִּים טוֹבִים וּלְשָׁלוֹם, וְתֵן חֶלְקִי בְּתוֹרָתֶךָ, וְתַרְגִּילֵנִי לִדְבַר מִצְוָה, וְאַל תַּרְגִּילֵנִי לִדְבַר עֲבֵרָה, וְאַל תְּבִיאֵנִי לִידֵי חֵטְא וְלֹא לִידֵי נִסָּיוֹן וְלֹא לִידֵי בִּזָיוֹן, וְיִשְׁלֹט בִּי יֵצֶר טוֹב וְאַל יִשְׁלֹט בִּי יֵצֶר הָרָע, וְתַצִילֵנִי מִשָּׂטָן וּמִפֶּגַע רָע וּמֵחֳלָיִם רָעִים. וְאַל יְבַהֲלוּנִי רַעֲיוֹנַי וַחֲלוֹמוֹת רָעִים וְהַרְהוֹרִים רָעִים, וּתְהִי מִטָּתִי שְׁלֵמָה לְפָנֶיךָ, וְהָאֵר עֵינַי פֶּן אִישַׁן הַמָּוֶת. בָּרוּךְ אַתָּה ה' הַמֵּאִיר לָעוֹלָם כֻּלוֹ בִּכְבוֹדוֹ:
שְׁמַע יִשְׂרָאֵל ה' אֱלֹקֵינוּ ה' אֶחָד:
בָּרוּךְ שֵׁם כְּבוֹד מַלְכוּתוֹ לְעוֹלָם וָעֶד:
וְאָהַבְתָּ אֵת ה' אֱלּקֶיךָ, בְּכָל לְבָבְךָ, וּבְכָל נַפְשְׁךָ, וּבְכָל מְאֹדֶךָ: וְהָיוּ הַדְּבָרִים הָאֵלֶה אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיוֹם עַל-לְבָבְךָ: וְשִׁנַּנְתָּם לְבָנֶיךָ וְדִבָּרְת בָּם, בְּשִׁבְתְּךָ בְּבֵיתֶךָ, וּבְלֶכְתְּךָ בַדֶּרֶךְ, וּבְשָׁכְבְּךָ, וּבְקוּמֶךָ: וּקְשַׁרְתָּם לְאוֹת עַל-יָדֶךָ, וְהָיוּ לְטֹטָפוֹת בֵּין עֵינֶיךָ: וּכֽתַבְתָּם עַל-מְזֻזוֹת בֵּיתֶךָ, וּבִשְׁעָרֶיךָ:
    התגובה האהובה בשרשור