שפיץ רציני |
לפני 13 שנים •
15 במאי 2011
Bitter moon
לפני 13 שנים •
15 במאי 2011
שפיץ רציני • 15 במאי 2011
אני בדיוק רואה את הסרט Bitter Moon של Roman Polanski
והגעתי לסצינה שבה הגיבור מעליב את יכולות הבישול של הגיבורה לאחר שהיא הכינה לו בהפתעה ארוחת חג על מנת לשמח אותו וזאת כחלק ממסע השפלות שהוא מעביר אותה במסגרת היחסים הסאדו-מזוכיסטים שלהם. אם המטרה של הבמאי היתה להשניא את הגיבור על הצופים אז באותו רגע הוא הצליח ללעוג ליכולות הבישול של בת זוגתך לאחר שהיא טרחה והכינה בשבילך ארוחה על מנת לשמח אותך היא לדעתי מכה מלוכלכת מתחת לחגורה שמקומה לא יקירנה במסגרת יחסים בין בני אדם כולל יחסים סאדו-מזוכיסטים. אולי אחת הסיבות שסצינה זו הקפיצה אותי כל כך היא שאחת החברות שלי לשעבר סיפרה לי בכאב ועלבון ניכרים שהחבר הקודם שלה עשה לה תרגיל כזה בדיוק כבר אז חשבתי שזה לא רומנטי, לא גברי ולא אנושי אולם רק כשראיתי את הסרט הבנתי עד כמה. |
|
לילה לבן |
לפני 13 שנים •
15 במאי 2011
לפני 13 שנים •
15 במאי 2011
לילה לבן • 15 במאי 2011
לצערי זה לא משהו נדיר במחוזותינו |
|
מישלי |
לפני 13 שנים •
16 במאי 2011
ירח מר
לפני 13 שנים •
16 במאי 2011
מישלי • 16 במאי 2011
הסרט הזה, הוא בעיני אחד החזקים, מאלה שעוסקים במערכת יחסים, שנגררת למשחקי שליטה.
הוא מגרד את הקצוות, הוא מחטט בכאב, הוא עובר גבולות, הוא חוצה את הטאבו. הסרט הזה ממחיש עד כמה האהבה והשנאה יכולים להיות קרובים, עד כמה לאהוב... יכול לכאוב. לאילו מקומות מסוכנים, יכולה להגיע הכמיהה האינסופית לאינטימיות טוטאלית. החיים והניסיון האישי הראו לי, שבשביל לשרוד קשר של התמסרות ושליטה מוחלטים, צריך למצוא את דרך המלך בין להיות מטורף שפוי, לבין שפוי מטורף. לא הרבה שאני מכירה - מצליחים בזה. |
|
Mary Jane |
לפני 13 שנים •
16 במאי 2011
לפני 13 שנים •
16 במאי 2011
Mary Jane • 16 במאי 2011
סרט נהדר. אני מחבבת עד-בלי-די את פולנסקי. רוצה להמליץ בהזדמנות חגיגית זו על סרט משעשע נוסף שלו- The Fearless Vampire Killers (סלח לי, אבל אתה נושך את צווארי). וכמובן- תינוקה של רוזמרי, the tenant, צ'יינטאון...
|
|