עוֹלָם |
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
Re: מה זו התמסרות?
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
עוֹלָם • 24 במאי 2011
amy כתב/ה: אז זהו, שזה ההבדל בין ההתמסרות לההענקה שאני לא מצליחה להבין. למה הכוונה בזיק הזה, מהו התהליך הפנימי, ומה ההבדל בין זה לוניל. התהליך הפנימי שאני חויתי הוא תהליך של השתפחות (מלשון להפוך לשפחה). אבל אפשר לראות את זה בכל מקום, בהקשרים שונים. אני למשל מסורה מאד לביתי, לילדיי, ללימודיי, לעבודה שלי, לחברים שלי... גם מעניקה להם בהתאם. אבל מעטים הם אלה שאני מתמסרת אליהם מבין כל אלה. ובכל זאת אני מעניקה להם, לכולם, ככל שאני יכולה. אז למה אני לא מחשיבה עצמי מתמסרת לכולם? פשוט מאד. לילדיי התמסרתיח. זה קרה לי מיידית וזה רק מתעצם עם השנים. הם עושים לי משהו עמוק בבטן שגורם לי לעשות ככל יכולתי להיות האמא הכי טובה שבעולם, עבורם. הצורך שלהם בי גם הוא חלק ממה שמניע את התהליך הזה, אבל לא רק. לעומתם, לעבודה אני לא מתמסרת, ומכמה סיבות. ראשית כי לעבודה (כמו גם לעובדת, אני) יש תחליף. שנית, כי זה פשוט לא עד כדי חשוב לי בסולם סדרי העדיפויות שלי כבן אדם. עבורי זהו כורח יותר מאשר רצון. ובכל זאת, אני מצטיינת בעבודתי, נותנת את כולי למשימותיי, ואף מוצאת הנאה וסיפוק מסויימים בנתינה מהסוג הזה. תהליך פנימי של התמסרות זה לא דבר טכני ויבש. קשה מאד לשים את האצבע על מה זה בדיוק. ולכן גם אמרתי קודם שייתכן שזו סך הכל סוגייה סמנטית, שכל אחד מבין אותה אחרת, אבל כולנו מדברים על אותו הדבר. בעולם החוויה שלי, התמסרות היא תהליך. יש לתהליך הזה קטליזטורים רבים ומגוונים. לרוב אני מבחינה בהתמסרותי רק לאחר שעשיתי כבר כברת דרך בתהליך. נתינה/הענקה - הם גם מגיעים ממני לכאורה "סתם כך" (להבדיל שוב מהתמסרות, אשר אינה קורית לעולם "סתם כך"), פשוט כי זו אני, אני מהנותנות/מעניקות, ובלב רחב. אך כשהנתינה/הענקה קורית מתוך מקום של התמסרות, היא מקבלת משמעות אחרת, הן עבורי והן עבור המקבל. את הזיק אי אפשר לתאר, אי אפשר לכמת. זה כמו לשאול "איך אני יודעת שאני מאוהבת". זה שונה אצל כל אחד, ולא כולם מרגישים אותו בכלל, אי פעם בחיים (עצוב, אבל נכון..) ולגבי השוני מוניל? קטונתי. בכלל כל התיוגים האלה שאוהבים כל כך להשתמש בהם לא מדברים אליי יותר מדי. |
|
נוריתE |
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
נוריתE • 24 במאי 2011
נתינה והתמסרות של שפחה
שונות מאלו של של אישה "ונילית" למה? כי פשוט ככה אם זה היה אותו הדבר אז שפחות/נישלטות,איך שתכנו לא היינו כמו שאדון-שולט הוא לא "גבר רגיל" במהותו |
|
atos(שולט) |
לפני 13 שנים •
26 במאי 2011
Re: מה זו התמסרות?
לפני 13 שנים •
26 במאי 2011
atos(שולט) • 26 במאי 2011
"השאלה שמעסיקה אותי בעצם, היא האם התמסרות היא אקט אקטיבי או פסיבי. "
התמסרות היא בהחלט אקטיבית, לעולם את מוסרת את עצמך. משמע, ננקטה פעולה. היכולת של אחת להכיל את האחר, על נטיותיו ורצונותיו היא אקטיביות לחלוטין. סליחה על ההאנשה אך כלי שמחזיק משהוא (נגיד כוס מים) הוא אקטיבי , שומר על המים שלא ישפכו. למרות שנראה כאילו הכוס רק שם ולא עושה כלום. למעשה היא נותנת את המשמעות והצורה לאותם המים. |
|