ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

כאב כואב/כאב נעים.

Here And There​(נשלטת)
לפני 13 שנים • 2 ביוני 2011

כאב כואב/כאב נעים.

Here And There​(נשלטת) • 2 ביוני 2011
לא בטוחה איך לנסח את השאלה, אז אם זה לא ברור, תשאלו ואני אנסה להבהיר כמה שיותר.
כשמדברים על כאב וגירוי מכאב, מדברים לרוב על רמת העוצמה של הכאב כה-גורם לגירוי (אני חושבת).
בכל הנוגע ליכולת ספיגה, אני יודעת שזה משהו אישי, יש כאלו שיכולים לספוג הרבה כאב ויש כאלו שיכולים לספוג מעט.
השאלה שלי היא, האם הגירוי מהמיקום של הכאב הוא אישי גם כן?
כלומר, האם יש אזורים שהם יותר "מיועדים" או ידועים כ-גורמים הנאה כשאר סופגים בהם כאב?
(כגון, גב, חזה וכו).
והאם יש אזורים שלרוב (אלא אם אתה מאוד אוהב כאב)- רוב האנשים לא יהנו מהכאב שם?
(נגיד, נשיכות שפתיים, צביטות)- או שהאם גם זה מאוד אישי, ובסופו של דבר, ניתן להנות מכאב בכל אזורי הגוף-וזה רק תלוי בבן אדם?
מקווה שהבנתם אותי icon_smile.gif.
venus in our blood​(שולטת)
venus in our blood​(שולטת) • 2 ביוני 2011
חושבת שמדובר במשהו מאוד מאוד אינדיווידואלי ( אלא אם כן,כפי שהייטבת לציין, מדובר בבעלי\ות סף כאב גבוה במיוחד)
לדעתי, יכולת הכאב מתגברת ככל שסף העונג עולה ומעבר לכל מחול האנדורפינים הנהדר הזה, מדובר באינטראקצייה ובאינטימיות: אדם המכיר אותך היטב, כזה שאת סומכת עליו בחושייך ( ולא רק בראשך), כזה שמכיר כל תו ותו בגופך, יידע לנגן על מיתרי גופך, כך שמיפלס הכאב שלך יעלה ביחס ישיר לעונג שלך.
הרבה מזה הוא עונג חושני, לא פחות מכך-אמון-ברמה הרגשית, והרבה מאוד- בראש, בראש ושובבראש.
בקיצור, השילוב המנצח לעניות דעתי הוא מוח(מנטאלי)-רגש-גוף( רצוי בסדר הזה icon_smile.gif )
Here And There​(נשלטת)
Here And There​(נשלטת) • 2 ביוני 2011
רצה על אקסל כתב/ה:
חושבת שמדובר במשהו מאוד מאוד אינדיווידואלי ( אלא אם כן,כפי שהייטבת לציין, מדובר בבעלי\ות סף כאב גבוה במיוחד)
לדעתי, יכולת הכאב מתגברת ככל שסף העונג עולה ומעבר לכל מחול האנדורפינים הנהדר הזה, מדובר באינטראקצייה ובאינטימיות: אדם המכיר אותך היטב, כזה שאת סומכת עליו בחושייך ( ולא רק בראשך), כזה שמכיר כל תו ותו בגופך, יידע לנגן על מיתרי גופך, כך שמיפלס הכאב שלך יעלה ביחס ישיר לעונג שלך.
הרבה מזה הוא עונג חושני, לא פחות מכך-אמון-ברמה הרגשית, והרבה מאוד- בראש, בראש ושובבראש.
בקיצור, השילוב המנצח לעניות דעתי הוא מוח(מנטאלי)-רגש-גוף( רצוי בסדר הזה icon_smile.gif )

מסכימה איתך לגמרי בנוגע לזה שבסופו של דבר- הסקס הכי טוב (בין אם זה בדס"מי או ונילי) מתחיל קודם כל בחיבור טוב עם בן הזוג. (ואהבתי את הניסוח שלך : -).
מעניין שאת כותבת שככל שרמת האנדורפינים עולה (או במילים אחרות, ככל שאנחנו יתר מגורות) כך גם יכולת ספיגת הכאב עולה- רק בשנים האחרונות נהייתי מודעת לזה.
דבר אחד לא הבנתי, את כתבת בהתחלה שמצד אחד זה אידיווידואלי, מצד שני אמרת שזה כן תלוי ביכולת ספיגה.
אז מה שאת בעצם אומרת זה שכל האזורים בגוף יכולים לשמש כמקור לגירוי ע"י הכאבה?
נוריתE
לפני 13 שנים • 3 ביוני 2011
נוריתE • 3 ביוני 2011
כאב,תמיד כואב.
אם זה לא ככה אז זה לא כאב.
אי אפשר להגיד שמאזוכיסט "אוהב כאב" בהגדרתו
כי המוח שלנו בנוי ההפך ולא משנה איך נסתכל על זה
גם "הנאה"מכאב,היא דבר אינדוודואלי
ז''א להנות מכאב זה בדיוק ההפך מהמטרה שלשמה התאספו חלק מאיתנו כך
מאזוכיסט אפשר להגיד נהנה סבול וזאת גם,לא אמירה מדיוקת
מה שכן לפעמים צריך להעלות את רמת הכאב ע''מ להשיג את התוצאה הרצויה לנו

לכאב במאזוכיזם יש מטרה
להפיק למעשה בדרך יזומה ומלאכותית
כמה שיותר אנדורפינים,שזאת התגובה הפיזית/כימית לכאב
לפעמים גם קצת אדרנלין ועוד כמה חומרים אופיאטים של המוח,
אז כשיש לו כזאת מטרה
כשהו אמצאי להשיג משהו
שאנחונו רוצים ומחפשים
אז אנחנו נוטים להבדיל בין שני סוגי הכאבים
"כאב טוב" כאב רע"
אבל זה לא ככה
כאב זה כאב זה,כאב
כמובן שיש כאבים שאנחנו ממש לא אוהבים
ניקח למשל כאב שיניים או מכה חזקה א ו נפילה לא נעימה

אבל ברגע שכאב אצלנו מתקשר עם התוצאה של ההנאה ממנו
זה כבר שונה.

זה יותר מצב נפשי פסיכולוגי אפילו מאשר פיזי
    התגובה האהובה בשרשור
המלט
המלט • 3 ביוני 2011
pet כתב/ה:
רצה על אקסל כתב/ה:

מסכימה איתך לגמרי בנוגע לזה שבסופו של דבר- הסקס הכי טוב (בין אם זה בדס"מי או ונילי) מתחיל קודם כל בחיבור טוב עם בן הזוג. (ואהבתי את הניסוח שלך : -).
מעניין שאת כותבת שככל שרמת האנדורפינים עולה (או במילים אחרות, ככל שאנחנו יתר מגורות) כך גם יכולת ספיגת הכאב עולה- רק בשנים האחרונות נהייתי מודעת לזה.
דבר אחד לא הבנתי, את כתבת בהתחלה שמצד אחד זה אידיווידואלי, מצד שני אמרת שזה כן תלוי ביכולת ספיגה.
אז מה שאת בעצם אומרת זה שכל האזורים בגוף יכולים לשמש כמקור לגירוי ע"י הכאבה?

אנדורפינים אינם נחלתם הבלעדית של הגירוי המיני דווקא. הם מופרשים על ידי המוח גם במצבים של
היעדר גירוי מיני מוחלט, ותפקיד מרכזי שלהם הוא לשכך כאב. למשל, אם את חוטפת מכה בראש מדלת
של ארון או משהו כזה, המח שלך מייד מפריש אנדורפינים כדי לשכך את הכאב. כמו כן, אם יש לך מצב
רוח רע, המח עשוי להפריש אנדורפינים שיגרמו לך להרגיש יותר טוב. ברור מכאן אם כן, שבמידה
שמופרשים אנדורפינים כתוצאה מגירוי מיני, הרי הם מסייעים מאד לספוג כאב בריכוז ומינון גבוהים יותר
מאשר מתאפשר ללא האנדורפינים.

לא הבנתי למה "מצד אחד זה אינדיווידואלי, מצד שני זה כן תלוי ביכולת ספיגה." -- זה נראה לי אותו צד,
שהרי יכולת ספיגה היא אינדיווידואלית, נכון?

לגבי כאב פיזי, אני חושב שכאב הוא כאב הוא כאב. יש כאן בוודאי רופאים ואנשים שמבינים בכאב
כתופעה פיזיולוגית הרבה יותר ממני, אך בפשטות הייתי אומר שהכאב הינו סמס שהמוח שולח לגוף כדי
להתריע על שיבוש פיזי: שטף דם, ריסוק, התקפה, חשיפה, וכו. התחושה מפורשת על פי רוב כלא נעימה,
כמציקה, מטרידה ומחלישה -- וכל זאת על מנת לגרום לנו לעשות משהו שיתקן את השיבוש שגרם הכאב.
ובכל זאת, יש מזוכיסטים, בדסמ, וה"הנאה מכאב". אני חושב שהרוב יסכימו שאדם שאומר שהוא נהנה
מכך שראשו נחבט בקיר סתם ככה אינו נמצא באותה קטגוריה של הנאה מכאב שאת מדברת עליה --
בקונטקסט מיני מובהק. ובקטגוריה המינית -- נראה לי שההנאה אינה סיבה של המסובב הקרוי כאב,
אלא סיבה של צירוף של כמה גורמים שהכאב הפיזי הוא דווקא משני שבהם. הדבר העיקרי הוא הצורך
המנטלי להיכנע, והעובדה שהסיטואציה שנוצרת היא גם ככה עתירת אנדורפינים. העניין הוא שגורמים
אלה הם חמקמקים ואינם משאילים עצמם להגדרות מדוייקות וקלות לניסוח, וכן -- הם גם מאד
אינדיווידואלים. מה שאני מוצא מעניין הוא שנוצרת הרבה פעמים תחושה של התמכרות ל"כאב" הזה.
לדעתי ההתמכרות היא לא לכאב עצמו - שהוא פשוט כואב -- אלא לתוצאה הנעימה שלו, שכאמור --
נובעת מגורמים אחרים. אדם לא מתמכר למה שאינו עושה לו יותר נעים מאשר לא נעים.
Here And There​(נשלטת)

נורית

Here And There​(נשלטת) • 3 ביוני 2011
אז השאלה שלי היא- האם "כאב רע" לאחד יכול להיות "כאב טוב" למישהו אחר?
או האם יש "כאב ארוטי" שמי שאוהב כאב סביר להניח שיתחבר לזה, לעומת כאבים אחרים (לדוגמא, כאב של רופאי שיניים) שגם מי שאוהב כאב (או יותר נכון, אוהב את הגירוי שהכאב גורם) אף פעם לא יאהב?
Here And There​(נשלטת)

המלט

Here And There​(נשלטת) • 3 ביוני 2011
אם הבנתי אותך נכון, מה שאתה אומר זה שהסיבה שאנשים מתגרים מינית מכאב בסופו של דבר זה יותר מסיבות רגשיות מאשר פיזיות, כלומר, הכאב הזה מייצג משהו עבורם וזה מה שמגרה אותם?
(בדומה לגירוי משליטה מנטלית נגיד?).
אם זה מה שאתה אומר אז אני מסכימה עם זה.
בנוגע לסיבה שאנשים מתמכרים לכאב, אני חושבת שהתשובה היא בהסבר שנתת, אני מניחה שהם מתמכרים לגירוי המיני שזה יוצר, כשהכאב הוא העניין המשני.
(כלומר שבאותה מידה, הם היו יכולים להתמכר לכל דבר אחר שהיה שגורם להם לגירוי כ"כ חזק, כלומר, ההתמכרות היא תלוי אישיות ולא תלוי גורם ההתמכרות).

ממה שהסברת נשאלת השאלה- למה דווקא כאב מסויים (לדוגמא, כאב באוזרים כמו חזה, גב), כן גורם לגירוי מיני, לעומת כאבים אחרים (כפי שנתת בדוגמא, כשמקבלים מכה בראש, כאבי שיניים וכו') לא?
the rain song
לפני 13 שנים • 4 ביוני 2011
the rain song • 4 ביוני 2011
אני נהנית מכאב שנחשב רע אצל רוב האנשים. ה"כאב הטוב" שאתם מדברים עליו הוא הכי רע בעולם עבורי. אני משערת שזה מאותן סיבות שיש מי שאוהב מלפפון ומישהו אחר עגבניה. - טעם אישיicon_smile.gif
המלט

Re: המלט

המלט • 4 ביוני 2011
pet כתב/ה:
אם הבנתי אותך נכון, מה שאתה אומר זה שהסיבה שאנשים מתגרים מינית מכאב בסופו של דבר זה יותר מסיבות רגשיות מאשר פיזיות, כלומר, הכאב הזה מייצג משהו עבורם וזה מה שמגרה אותם?
(בדומה לגירוי משליטה מנטלית נגיד?).
אם זה מה שאתה אומר אז אני מסכימה עם זה.

כן, זה מה שרציתי להגיד. אז אנחנו מסכימים icon_smile.gif

pet כתב/ה:

ממה שהסברת נשאלת השאלה- למה דווקא כאב מסויים (לדוגמא, כאב באוזרים כמו חזה, גב), כן גורם לגירוי מיני, לעומת כאבים אחרים (כפי שנתת בדוגמא, כשמקבלים מכה בראש, כאבי שיניים וכו') לא?

אולי משום שחזה וגב הינם יותר ארוגניים מאשר שיניים וראש. אני למשל מאד אוהב מה שנקרא 'עינוי
פטמות'. הכאב בפטמות תמיד מתקשר לי עם הנאה מינית, ואני משוכנע שאם היה אפשר לבודד רק את
ה'כאב' עצמו בפטמות, לא הייתי נהנה ממנו כל כך. קשה לי להתחבר לתחושות של אדם שמעיד על עצמו
שהוא נהנה מכאב שיניים. אני יכול להבין את ההנאה הזו רק אם היא קשורה ישירות לאדם הגורם לכאב
השיניים, ואז זה עושה לי קצת שכל. אבל הנאה מכאב שיניים בפני עצמו, ללא כל קישורים מיניים נראים
לעין, הוא משהו שאני לא תופס -- ועדיין מקבל את זה שיש מי שנהנה מזה, בליווי תחושה עמומה של
קנאה וסקרנות כלפי משהו שאיני יכול להעלות בדעתי.
Here And There​(נשלטת)
Here And There​(נשלטת) • 4 ביוני 2011
the rain song כתב/ה:
אני נהנית מכאב שנחשב רע אצל רוב האנשים. ה"כאב הטוב" שאתם מדברים עליו הוא הכי רע בעולם עבורי. אני משערת שזה מאותן סיבות שיש מי שאוהב מלפפון ומישהו אחר עגבניה. - טעם אישיicon_smile.gif

איזה סוג של כאב את אוהבת?
(אשמח לדוגמא ל"כאב רע" שאת אוהבת :- )