Here And There(נשלטת) |
לפני 13 שנים •
14 ביוני 2011
אז רגע,
לפני 13 שנים •
14 ביוני 2011
Here And There(נשלטת) • 14 ביוני 2011
אם לשיטתכם אין קשר בין חינוך (בילדות) לבדס"מ, מאיפה לדעתכם מגיעה הנטייה הבדס"מית?
והאם זה נראה לכם רק מקרי שיש כאן אחוז גבוה של אנשים שעברו התעללויות בילדותם (או שחווים קשרים קשים עם הוריהם) ? ולסיום, אנקדוטה קצרה: הכרתי מישהו מאוד ותיק ומנוסה בבדס"מ שמאוד מאמיין בבדס"מ כדרך חיים. הוא טען ארוכות שבדס"מ זו נטייה מולדת וכי אין שום קשר בין זה לבין חינוך. לאחר זמן מה, כדרך אגב אמר לי, הקשר ביני לבין הוריי לא משהו". ועל זה נאמר: מודעות זה דבר [מאוד] חשוב. |
|
Here And There(נשלטת) |
לפני 13 שנים •
14 ביוני 2011
הבהרה.
לפני 13 שנים •
14 ביוני 2011
ועוד משהו שחשוב לי להבהיר, אני לא חושבת שכל מי שמגיע לכאן בהכרח חווה התעללות, ואולי אפילו לא חוויות קשות עם ההורים, יכול להיות שפשוט ספג תבנית יחסים מעוותת מההורים.
בתבנית מעוותת של יחסים הכוונה שבה אחד מההורים היו יותר דומיננטים, יותר כנוע, או שיש יחסים קשים בין ההורים עצמם וכו. בסופו של דבר, בעיניי, בד"כ, כשמדובר באישיות, אופי ואורח חיים של אדם, הכל מתחיל ונגמר בחינוך שקיבל. |
|
שולה פנינים |
לפני 13 שנים •
14 ביוני 2011
Re: הבהרה.
לפני 13 שנים •
14 ביוני 2011
שולה פנינים • 14 ביוני 2011
pet כתב/ה: בסופו של דבר, בעיניי, בד"כ, כשמדובר באישיות, אופי ואורח חיים של אדם, הכל מתחיל ונגמר בחינוך שקיבל.
הערה קטנה כאן: היום ידוע שכמעט כל דבר נגרם משילוב של סביבה ותורשה. אני מסתכלת על אחותי, המבוגרת ממני בשנה בדיוק. באותן נסיבות חיים היא יצאה אדם שונה לחלוטין, אישיותית, רגשית וכל מדד אחר. ולכל אחת מאיתנו נולד ילד מיוחד. אותו סוג של מיוחדות. למרות שכל אחד מהם נולד ביבשת אחרת. אין כאן שחור ולבן לדעתי. |
|
בטי בום(שולטת) |
לפני 13 שנים •
14 ביוני 2011
לפני 13 שנים •
14 ביוני 2011
בטי בום(שולטת) • 14 ביוני 2011
מצטרפת לא' לא כל מי שחווה התעללות מגיע בסוף לכאן, לדעתי ישנה נטיה בסיסית שאולי בעקבות, טראומה, חינוך, יחסים עם הורים.... מתעצבת בסוף הבחירה בשליטה. |
|
Here And There(נשלטת) |
לפני 13 שנים •
14 ביוני 2011
לפני 13 שנים •
14 ביוני 2011
בטי בום כתב/ה: מצטרפת לא' לא כל מי שחווה התעללות מגיע בסוף לכאן, לדעתי ישנה נטיה בסיסית שאולי בעקבות, טראומה, חינוך, יחסים עם הורים.... מתעצבת בסוף הבחירה בשליטה. לגבי נטייה בסיסית אני לא יודעת. בנוגע לטראומות ילדות ובדס"מ- אני לא חושבת שכל מי שחווה קשרים קשים/התעללות בהכרח יפתח נטייה בדס"מית, אבל אני כן חושבת שרוב אלו שכן נמשכים לבדס"מ נמשכים לזה בעקבות טראומות או קשרים מעוותים עם/בין ההורים. |
|
דורון גונן |
לפני 13 שנים •
14 ביוני 2011
לפני 13 שנים •
14 ביוני 2011
דורון גונן • 14 ביוני 2011
pet כתב/ה: בטי בום כתב/ה: מצטרפת לא' לא כל מי שחווה התעללות מגיע בסוף לכאן, לדעתי ישנה נטיה בסיסית שאולי בעקבות, טראומה, חינוך, יחסים עם הורים.... מתעצבת בסוף הבחירה בשליטה. לגבי נטייה בסיסית אני לא יודעת. בנוגע לטראומות ילדות ובדס"מ- אני לא חושבת שכל מי שחווה קשרים קשים/התעללות בהכרח יפתח נטייה בדס"מית, אבל אני כן חושבת שרוב אלו שכן נמשכים לבדס"מ נמשכים לזה בעקבות טראומות או קשרים מעוותים עם/בין ההורים. אני מכיר סאביות שתכונה זו אצלן היא טבעית ואינה נובעת מחינוך לקוי או טראומתי. משהו (כנראה) גנטי. מאז הילדות המוקדמת ביותר. |
|