סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

פניות

המטפלת המתעללת​(שולטת)
לפני 13 שנים • 19 ביוני 2011

מסכימה ומוסיפה

בחו"ל אכן הגינונים מלווים כל פניה ונילית או לא.
לי מאד מפריעה פנייה כזו כי היא חסרת נימה אישית ומעידה על התפרצות צרכיי הנשלט במקום להתכוונן לצרכים שלי.
ואציין לטובה אחד מתוק במיוחד, שמכיר אותי קצת יותר וקורא לי "שכינתי" (הפאן הנקבי של אלוהים) בהסכמה icon_smile.gif)
מאלף בנשיקה​(שולט)
מאלף בנשיקה​(שולט) • 19 ביוני 2011
בתור החדש בעסק -לדעתי הפניה מלכתי או גברתי מקבילים לאותה פניה של גברתי בתור לסופר ולכן אני נוטה להגיד שאין פה שיוך אלה רק מן הנימוס
ובהתחשב שהשוותי את הפניה הנימוסית בצאט לבקשה בסופר אז אולי בעצם צריך לחשוב על פניה מכובדת יותר icon_confused.gif
kaly
kaly • 19 ביוני 2011
אני גם לא ממש אוהבת שפונים אלי בגבירתי או מלכתי מאותו עניין בדיוק.
מה רע פשוט בלהתחיל שיחה ב"היי,מה שלומך"?
אנחנו באמת לא נימוסיים כאלה כמו בחו"ל,אבל זה אנחנו ועם זה נתמודד.

אני אישית מעדיפה שיפנו אלי פשוט בניק שלי,כשארגיש עם מישהו אחרת,הוא כבר ידע דרך הרצפה,איך לפנות אלי...עד אז... icon_wink.gif
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
אני גם לא אוהבת את הגינונים המוגזמים ויותר מהכל את השיוך. אני מבינה שקשה לנחש כיצד כל אחד אוהבת שיפנו אליה, אבל יש דרכים לעקוף את זה, אם רק מפעילים מעט מחשבה.
למשל, אם ציינתי מפורשות "מתחלפת", יש סיכוי טוב ש"המלכה" לא יעבור אצלי טוב, כי זה לדחוף לי הגדרה שקל לנחש שאני לא מתחברת אליה, בטח שלא באופן גנרי.

אבל אני כן אוהבת נימוס. אפשר לפנות בכבוד באופן עדין, למשל אם לא בטוחים באיזה תואר לפנות אפשר להסתפק ב"שלום רב" ונוסח הודעה אדיב ומפוסק כראוי. נראה לי שכלל האצבע הוא שלא מלבישים על אשה תארים שאינה מכריזה עליהם בעצמה.
בטי בום​(שולטת)
לפני 13 שנים • 20 ביוני 2011
בטי בום​(שולטת) • 20 ביוני 2011

השאלה שלי היא האם יש מלכות שדורשות את הגינונים או שזה צורך של חלק מהעבדים ואין פה שיפוט רק נסיון להבין.
הרמאפרודיטה
הרמאפרודיטה • 20 ביוני 2011
בטי בום כתב/ה:

השאלה שלי היא האם יש מלכות שדורשות את הגינונים או שזה צורך של חלק מהעבדים ואין פה שיפוט רק נסיון להבין.

לא הייתי דורשת חלילה.
גם ביחסים עם נשלט אני לא מאמינה במלכתי/גבירתי מסביב לשעון, זה שם בינינו חוצץ ואני לא דוגלת ב24/7 (מלבד סנג'רים, שמן הסתם...). מצד שני, כמובן שהוא על ארבע ברצועה הוא לא יקרא לי מאיה.

אני מאוד מזדהה עם הפוסט המקורי - את הזכות לקרוא לי כך צריך להרוויח, אך לא מפריע לי פניה בנוסח גבירתי/מלכתי, אעיר על כך שזה לא המקום מתוך הבנה שאכן, לאו דווקא היה ברור לו כיצד לפנות.

פניות מסוג הוד רוממותך, נעלותך, קדושתך האלילית וכו' - אני לא מחבבת כי הם לא טבעיים. אני לא מלכת אנגליה, וזה גם לא נשמע טוב בעברית, זה מגוחך ! (קריצה לכיוון ההערה לחו"ל).
NotHereNow
NotHereNow • 20 ביוני 2011
the_drow כתב/ה:
ובחו"ל, כל נשלט שלא פונה לשולטת בכינוי Misstress הוא חצוף וזוכה להתעלמות.
כנ"ל אדון שלא זוכה לכינוי Sir.
לי אישית זה לא היה מפריע.
אדוני כן. צריך לבסס קצת קונבנציות.

אל תשכחי שיש כאן אנשים חדשים שאין להם שמץ ירוק מה להגיד ואיך לפנות.

אני מכירה את המנהג הזה וכבר נתקלתי בו כמה פעמים, אבל יתהפך העולם ואני לא אפנה לגבר או אישה שאני לא מכירה אבל מעוניינת להכיר, בגברתי או אדוני, הם לא נולדו עם התואר הזה, הם יוכלו לקבל אותו אם תהיה ביננו כימיה, יחסים כלשהם, כבוד הדדי וכו'. אנחנו קודם בני אדם.

אבל אני כן מסכימה שצורת הפנייה היא מאוד מגוונת כי אנשים פשוט לא מודעים למה נכון ומה לא, ולכל אחד יש את הנכון או לא נכון שלו. אני בהחלט חושבת שלפנות למישהי\מישהו בכינוי שלו ולהוסיף פנייה מכובדת זה פתרון מצויין.
walking dead
walking dead • 20 ביוני 2011
איני רואה שום סיבה שאפנה למישהו בתואר "אדוני" רק כי כתוב לו שולט בסוגריים. זה אמור להיות חלק ממערכת יחסים ולא סוג של תכתובת-עסקית-בדס"מית.

וכן, אני יודעת שבחו"ל זה אחרת. אבל שם הבחורות זורמות, יש יותר מים, אין בעיות ביטחוניות, התחבורה הציבורית נורמלית והקוטג' לא עולה כמו דירה ממוצעת בכפר סבא.
flashback{ג"ו}
flashback{ג"ו} • 20 ביוני 2011
the_drow כתב/ה:
ובחו"ל, כל נשלט שלא פונה לשולטת בכינוי Misstress הוא חצוף וזוכה להתעלמות.
כנ"ל אדון שלא זוכה לכינוי Sir.
לי אישית זה לא היה מפריע.
אדוני כן. צריך לבסס קצת קונבנציות.

אל תשכחי שיש כאן אנשים חדשים שאין להם שמץ ירוק מה להגיד ואיך לפנות.

יש הבדל גדול בין Sir ל Master ובין Misstress, תואר המעיד על אוריינטציה בדסמית לבין My Misstress ודומיו המבטאים שייכות.
בעברית אין אפשרות להוריד את השייכות מבלי להשאר רק עם איזה "גברת", מילה הטעונה באופן אחר לגמרי ופרידג'ידי לעיתים.