מUחדת |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
מUחדת • 25 ביולי 2011
למה לא לצטט את ה"טחור של טרול"?
באסה איתך. ועכשיו, אחרי שהתמסכנת עוד טיפה ואפילו ציטטת פסוק (ברכות על יכולת הגיגול) והכנסת לי באבוה-בואה (מסכת סוטה) וכל זה בגלל שהתערבתי לך ברימינג האינטרנטי (סורי. את מוזמנת להשחיל את הלשון בחזרה) ובמפגן הצדק-צדק-תרדוף-אבל-מאחורי-מסך-וניק. אבל זה מצחיק אותי ומצנן אותי, לראות אותך מזיעה ממאמץ להבריק. את תמיד מוזמנת לפנות אלי בכל שאלה בנושאים כגון: בדס"מ, הפרעות אישיות גבוליות, מרקים קרים ודרך ארץ. באהבה, מיו. |
|
walking dead |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
walking dead • 25 ביולי 2011
טעימה אוהבת, באופן חד פעמי (מיו, מבטיחה!) אני חולקת על דברי עמיתתי-מלכתי מיוחדת. איני חושבת שאת טרול. אני כן מניחה שאת מסתתרת ואינך גולשת בניק האמיתי שלך. למעשה, אני סבורה כי את מנסה להבהיר נקודה מסוימת - שבעטיה את מאמינה באמת ובתמים כי השליטה אינה מתאימה לנהל את הקו החם אך הולכת סחור סחור ונותנת לרפאל לעשות עבורך את העבודה הקשה.
אז אולי תגשי לשורה התחתונה ותסבירי מדוע את חושבת שהשליטה אינה מתאימה לנהל את הקו החם? ובבקשה, אל תזלזלי באינטליגנציה שלנו ותצטטי דברים של השליטה ושל רפאל מהשרשורים האחרונים. |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 25 ביולי 2011
רפאל, אני נוטה להסכים.
גם אני לא מתלהבת מרעיון הריכוזיות. אבל כל הקטע ב"דביק" באלפוני הוא ששרשור בפורום, בניגוד לועדה כלשהי, הוא גלוי ודינמי. רואים מי אומר מה, עם תאריכים ותגובות. הוא לא חד משמעי, הוא פשוט חושף את המידע הרלוונטי למי שמחפש אותו. מישהו פה אמר שאמנם יש כמה אנשים שכותבים בפרופיל שזה בסדר לפנות אליהם, אבל לך תחפש אותם. אז אפשר לעשות מהם רשימה. אני חושבת שאם כבר עושים רשימה, יותר טוב שהיא תכיל תגובות. זה נראה לי משהו טכני ולא מזיק. באותה מידה היה נחמד אם בפורום ציוד הייתה רשימה של מי שרוצה להודיע שהוא מכין ציוד, מייבא חבלים ועור וכיו"ב - יש הרבה שאפשר לפנות אליהם אבל לך תחפש אותם. זה לא נראה לי מחייב עד כדי כך. גם לי יש תזכורת - הכלוב הוא לא כפר או עולם או מקום המפגש היחיד. הוא בסך הכל אתר אינטרנט. יכולות להיות לו רשימות פנימיות, אני מטילה ספק במידת ההרס שמשהו לא רשמי שכזה יכול לגרום. |
|
SubFlower(נשלטת){Mr. SL} |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
SubFlower(נשלטת){Mr. SL} • 25 ביולי 2011
אני לא חושבת שלקו החם קיימת השפעה על קיומם של אדוני האור למיניהם או שהוא עתיד, כפי שנרמז כאן, להוות להם קרקע פורייה או במה. אדוני האור הנמצאים בקהילה מאז ומעולם והעוסקים בצייד "נערות/נשים נזקקות", ממילא ויעדיפו/מעדיפים לפעול לבד ולא תחת עינה הפקוחה של הקהילה או תחת חוקים וקודים של חברי הקו החם. לרוב, אדוני האור, כפי שזה גם קרה עם אדון האור המקורי, ישכנעו את ה"נזקקת" להתרחק מהקהילה ובטח מזרקוריו של הקו החם העומד לביקורת של חברי הקהילה אפילו עכשיו, למרות שטרם קרם את עורו ואת גידיו. לכן הטיעון הזה בעיניי בלתי נאמן לאמת ולא רלוונטי. הוא מזכיר לי צ'יזבט הפחדה סביב מדורה ולא הטרמה הגיונית ובעלת משקל. דווקא פניה לאחד מחברי הכלוב, לאחד כ"זה" שנשמע מאוד "מבין", "קשוב" ו"אכפתי", באופן פרטי, היא זאת שדחפה את כל אותן הנערות להילכד בציפורניו של אדון האור. לעומת האדם הפרטי, חבר בקו החם לא יכול לגרור אחריו להקה של נזקקות מבלי להיתפס בעינה החדה של הקהילה ומבלי לעורר על עצמו ביקורת.
בנוסף, כך נדמה לי, כאשר מדובר באדם פרטי שעלול להיות בעל אינטרס אישי ולנצל את חולשתו של הצד השני כדי להוביל אותו אל המקומות שנוחים לו, גם הוא עצמו אינו חף מסכנת הכפשה. כל אדם שמעניק עזרה פרטית, יעמוד בפני סכנה לגלות מחר אשכול מחפיר, פרי מקלדתה של הנעזרת, בלשון "פניתי אליו לעזרה אך הוא ניצל אותי" ולגלות את המשמעות האמיתית של המושג "מילה שלו נגד מילה שלה" מבלי שיתאפשר לו להוכיח את ההפך. במקרה של הקו החם לכולם ברור שהפונה פונה על דעת עצמו ושהמתנדב אינו בורר את אלה להם הוא עוזר מבין הפונים אליו. כיוון שהמתנדב עוזר לכל פונה מתוקף תפקידו, הוא נטול אינטרס אישי-ספציפי והעזרה שהוא מעניק אינה תלויה בנעזר/ת. אני גם רואה בעייתיות בכך שלא כל אדם יודע אל מי ניתן לפנות, מי מעוניין לעזור, עד כמה ובמי לבטוח. לגבי "אל מי לפנות"- הוצעה כאן רשימה דביקה באלפוני; לגבי "עד כמה" - השליטה ציינה שכל מתנדב יאלץ לפרט האם הוא מעוניין לצאת מהארון או להעניק עזרה טלפונית/וירטואלית בלבד. יכול להיות שניתן להשתמש בהצעתה זו גם במהלך ארגון רשימת האנשים הפרטיים המדוברת ולבקשם שיציינו את אופן העזרה שהם מוכנים/מעוניינים להעניק. אך מה עושים עם העובדה שהפונה לא יודע במי מרשימת ה"עוזרים הפרטיים" לבטוח? אחרי הכל וכפי שכבר נאמר, מדובר בקהילה קטנה, בקהילה הרוחשת טינה ורכילויות. מנקודת מבט זו, פניה לאדם פרטי מעמידה את פרטיותו של הפונה בסכנה, לא כן כאשר מדובר בפניה לחבר שהוכשר לפעול בקו מוגדר שהקוד האתי, לו התחייבו חבריו, אוסר על העברת מידע. ולסיכום: כאשר מדובר ב"לילה לבן" ובחיפוש אחר מישהו לדבר איתו, אולי באמת אפשר לדבר עם חבר מוערך, או עם חבר שהומלץ על ידי חבר מוערך או עם חבר שהומלץ על ידי חבר של חבר של חבר כמוערך. או סתם עם מישהו רק כי רשם בפרופיל שלו שהוא "מתנדב" ואחר כך לגלות שמדובר באחד מאדוני האור. אפשר אפילו לא לפנות, מספיק להיות נשלטת עם תיבה כדי שהם "קשובים", "עוזרים" ו"נדיבים" יפנו אליך מעצמם. אבל כאשר מדובר בפגיעה אמיתית וקיים צורך ממשי בעזרה מידית, חברים אלה לא תמיד יכולים לעזור. האם לוטוס יכולה להבטיח שהיא תהיה זמינה לכל פניה באופן מידי? האם טיצ'ר יכול להבטיח שהוא יעזוב את הכל וייפגש עם הנפגע/ת? האם מישהו יכול להבטיח שאחרי שיקשיב, הוא יידע אל מי לפנות ולאן ללוות, כמו למשל להתקשר למתנדבת במרכז סיוע, אותה הוא מכיר אישית, ולהודיע לה שהם מגיעים, או אולי להצטרף אל הנפגע/ת לנסיעה לבית חולים שהוא מכיר ובזמן הנסיעה לקבוע עם חוקר/ת מתחנת משטרה הפועלת במחוז רלוונטי כדי שתמתין להם במקום, או כדי שתגיע מאוחר יותר, או כדי לקבוע איתה שהוא והנפגע/ת יגיעו אליה אח"כ, הכל בהתאם. לא. אדם שאינו מקצועי, אינו יכול להבטיח זאת כי כלים אלה אינם עומדים לרשותו. לרשותו עומדת האמפתיה ומכיוון שאינו מאייש תורנות בקו החם ואינו מחויב לו, האמפתיה שלו עומדת במקום שני, ואולי אף רחוק מכך, אחרי כל שאר מחויבויותיו להן התחייב טרם הנפגע/ת פנה/תה אליו. |
|
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 25 ביולי 2011
SubFlower כתב/ה: אני לא חושבת שלקו החם קיימת השפעה על קיומם של אדוני האור למיניהם או שהוא עתיד, כפי שנרמז כאן, להוות להם קרקע פורייה או במה. אדוני האור הנמצאים בקהילה מאז ומעולם והעוסקים בצייד "נערות/נשים נזקקות", ממילא ויעדיפו/מעדיפים לפעול לבד ולא תחת עינה הפקוחה של הקהילה או תחת חוקים וקודים של חברי הקו החם. לרוב, אדוני האור, כפי שזה גם קרה עם אדון האור המקורי, ישכנעו את ה"נזקקת" להתרחק מהקהילה ובטח מזרקוריו של הקו החם העומד לביקורת של חברי הקהילה אפילו עכשיו, למרות שטרם קרם את עורו ואת גידיו. לכן הטיעון הזה בעיניי בלתי נאמן לאמת ולא רלוונטי. הוא מזכיר לי צ'יזבט הפחדה סביב מדורה ולא הטרמה הגיונית ובעלת משקל. דווקא פניה לאחד מחברי הכלוב, לאחד כ"זה" שנשמע מאוד "מבין", "קשוב" ו"אכפתי", באופן פרטי, היא זאת שדחפה את כל אותן הנערות להילכד בציפורניו של אדון האור. לעומת האדם הפרטי, חבר בקו החם לא יכול לגרור אחריו להקה של נזקקות מבלי להיתפס בעינה החדה של הקהילה ומבלי לעורר על עצמו ביקורת.
בנוסף, כך נדמה לי, כאשר מדובר באדם פרטי שעלול להיות בעל אינטרס אישי ולנצל את חולשתו של הצד השני כדי להוביל אותו אל המקומות שנוחים לו, גם הוא עצמו אינו חף מסכנת הכפשה. כל אדם שמעניק עזרה פרטית, יעמוד בפני סכנה לגלות מחר אשכול מחפיר, פרי מקלדתה של הנעזרת, בלשון "פניתי אליו לעזרה אך הוא ניצל אותי" ולגלות את המשמעות האמיתית של המושג "מילה שלו נגד מילה שלה" מבלי שיתאפשר לו להוכיח את ההפך. במקרה של הקו החם לכולם ברור שהפונה פונה על דעת עצמו ושהמתנדב אינו בורר את אלה להם הוא עוזר מבין הפונים אליו. כיוון שהמתנדב עוזר לכל פונה מתוקף תפקידו, הוא נטול אינטרס אישי-ספציפי והעזרה שהוא מעניק אינה תלויה בנעזר/ת. אני גם רואה בעייתיות בכך שלא כל אדם יודע אל מי ניתן לפנות, מי מעוניין לעזור, עד כמה ובמי לבטוח. לגבי "אל מי לפנות"- הוצעה כאן רשימה דביקה באלפוני; לגבי "עד כמה" - השליטה ציינה שכל מתנדב יאלץ לפרט האם הוא מעוניין לצאת מהארון או להעניק עזרה טלפונית/וירטואלית בלבד. יכול להיות שניתן להשתמש בהצעתה זו גם במהלך ארגון רשימת האנשים הפרטיים המדוברת ולבקשם שיציינו את אופן העזרה שהם מוכנים/מעוניינים להעניק. אך מה עושים עם העובדה שהפונה לא יודע במי מרשימת ה"עוזרים הפרטיים" לבטוח? אחרי הכל וכפי שכבר נאמר, מדובר בקהילה קטנה, בקהילה הרוחשת טינה ורכילויות. מנקודת מבט זו, פניה לאדם פרטי מעמידה את פרטיותו של הפונה בסכנה, לא כן כאשר מדובר בפניה לחבר שהוכשר לפעול בקו מוגדר שהקוד האתי, לו התחייבו חבריו, אוסר על העברת מידע. ולסיכום: כאשר מדובר ב"לילה לבן" ובחיפוש אחר מישהו לדבר איתו, אולי באמת אפשר לדבר עם חבר מוערך, או עם חבר שהומלץ על ידי חבר מוערך או עם חבר שהומלץ על ידי חבר של חבר של חבר כמוערך. או סתם עם מישהו רק כי רשם בפרופיל שלו שהוא "מתנדב" ואחר כך לגלות שמדובר באחד מאדוני האור. אפשר אפילו לא לפנות, מספיק להיות נשלטת עם תיבה כדי שהם "קשובים", "עוזרים" ו"נדיבים" יפנו אליך מעצמם. אבל כאשר מדובר בפגיעה אמיתית וקיים צורך ממשי בעזרה מידית, חברים אלה לא תמיד יכולים לעזור. האם לוטוס יכולה להבטיח שהיא תהיה זמינה לכל פניה באופן מידי? האם טיצ'ר יכול להבטיח שהוא יעזוב את הכל וייפגש עם הנפגע/ת? האם מישהו יכול להבטיח שאחרי שיקשיב, הוא יידע אל מי לפנות ולאן ללוות, כמו למשל להתקשר למתנדבת במרכז סיוע, אותה הוא מכיר אישית, ולהודיע לה שהם מגיעים, או אולי להצטרף אל הנפגע/ת לנסיעה לבית חולים שהוא מכיר ובזמן הנסיעה לקבוע עם חוקר/ת מתחנת משטרה הפועלת במחוז רלוונטי כדי שתמתין להם במקום, או כדי שתגיע מאוחר יותר, או כדי לקבוע איתה שהוא והנפגע/ת יגיעו אליה אח"כ, הכל בהתאם. לא. אדם שאינו מקצועי, אינו יכול להבטיח זאת כי כלים אלה אינם עומדים לרשותו. לרשותו עומדת האמפתיה ומכיוון שאינו מאייש תורנות בקו החם ואינו מחויב לו, האמפתיה שלו עומדת במקום שני, ואולי אף רחוק מכך, אחרי כל שאר מחויבויותיו להן התחייב טרם הנפגע/ת פנה/תה אליו. על אמון וניצול: אם הקו החם נועד לספק קשב, אמפתיה והבנה, ואלו בדיוק התנאים להיווצרותו של אדון אור חדש, אולי בעצם אנחנו מגדילים כך את הסיכון? הפעילות של הקו החם אינה מנוטרת, והינה דיסקרטית ועל כן, תיאורטית, חבר בו יכול לגרור אחריו עדת נזקקות מבלי שאיש ידע תחת הגושפנקא המוענקת למשתתפים בו. שנית, סכנת הכפשה מתרחשת כאשר עושים משהו לא נכון, בין אם במסגרת הקו החם או לא. העובדה הקיימת היא שכנגד לפחות אחת מאנשי הקו החם יש טענות ומענות רבים, וכנגד אותם אנשים שאני ציינתי לא עלתה צל צילה של הכפשה. אם יהיו ברשימה מתנדבים שאינם בקו החם ושלא ניתן לבטוח בהם, תקום התנגדות כתובה כלפיהם, בדיוק כפי שקרה עם מי מחברי הקו החם שיש מי שחושב שהם לא ראויים לאמון. על אינטרסים המעורבים בתהליך: בשרשורים מקבילים על הקו החם הובהר כי הפונה יכול לפנות למי שהוא רוצה, וכי חברי הקו יכולים להפנות אותו לתומך אחר אם הם רוצים. הדבר זהה בדיוק למה שקורה אצל מי שאינו חבר קו חם. גם כשאני עוזרת לאנשים שפנו אליי, אני חפה מאינטרסים אישיים ספציפיים, וברוב המקרים כלל לא מכירה לפני או מעבר את הפונה. מי שמעוניין לעזור מתוך כוונה אמיתית וכנה, לא עושה זאת לצרכי ריכולים או העברת מידע, ומנגד ההכשרה בקו החם, לא מבטלת אצל חובבי הביצה את הנטיה לרכל. אמנם יש קוד אתי, אך קוד ללא אכיפה משול להעדר קוד. כתבת כי "אפשר אפילו לא לפנות, מספיק להיות נשלטת עם תיבה כדי שהם "קשובים", "עוזרים" ו"נדיבים" יפנו אליך מעצמם.". אפשר גם לעלות לטרמפ שלא בקשת לעצור, אבל לכי תדעי איפה ואיך תסיימי את הנסיעה. אני ושאר האנשים שציינתי ואותם אני מכירה, לא פונים באופן אקטיבי למחפשי עזרה, אלא פשוט מנסים לעזור למי שכן פנה. ועוד כמה נקודות נוספות: לטענת השליטה גם הקו החם לא מתיימר להחליף את מרכזי הסיוע במקרה של פגיעה אמיתית ציטוט: המטרה היא שהמתנדבים יוכלו ללוות את הפונות בתהליך שלהן. המטרה שלנו היא לא להחליף את מרכז הסיוע. אין לנו את כוח האדם לשם כך. אבל המטרה היא כן ללוות לדוגמה את מי שנפגעו לפגישה ראשונה עם המרכז במידת הצורך, ואולי אפילו למשטרה אם נתבקש."
לגבי הזמינות: אני משערת שהזמינות שלי ושל אחרים תהיה זמינות חלקית הדומה לזמינות חברי הקו החם. באותו שרשור השליטה כתבה ציטוט: המתנדבים מתחייבים להגיע לקורס שיימשך פעם בשבוע במשך חצי שנה למשך 3-4 שעות בכל פעם. לאחר מכן המתנדבים מתחייבים להתנדב למשך שנה וחצי. לא ממש מדובר על רמת זמינות, כי לא מדובר על איוש קו טלפון. לכל פונה יש את ההעדפה שלו/ה לגבי השאלה עם מי היא/הוא ירצו לדבר, עם אישה או עם גבר. אני מקווה שביום שיהיו לפחות 20-30 מתנדבים/ות בו זמנית, ניתן יהיה לדבר על זמינות לפחות של פעם בשבוע ותורנות, ואפילו על מספר טלפון. כרגע זה לא רלוונטי.
|
|
נילי ונילי |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
Re: בהמשך לתגובתה של לוטוס
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
נילי ונילי • 25 ביולי 2011
*מנגינה* כתב/ה: למזלי סיפרתי לחברי על הקשר המתרקם.
דרך שיחות איתם , הבנתי שאותו אדון אינו השולט האידאלי שהוא מנסה לצייר בפני ויש כאלו שאפילו מייחסים לו מסוכנות. הבנתי שהם הצילו אותי מציפורני הטרף שלו. מנגינה, תודה ששיתפת. מנצלת את ההודעה שלך לטובת אוף טופיק: קצת מפליא אותי שההודעה שלך עברה בכזה שקט בפורום. אם אני או איימי היינו כותבות כזו הודעה, או אם חלילה במקום לכתוב שקיבלת את האזהרה מזאלופון וטיצ'ר היית כותבת את שלישיית המילים המוקצות "פורום הסאביות הסגור", אזי - או הו - הארץ היתה רועשת לארבעים שנה בזעקות "שפכו את דמו", "סאביות רכלניות" ו"איזה דום זהב פיספסת רק בגלל שהקשבת לרכילות". למען הסר ספק- אני חושבת שהאזהרות שקיבלת מזאלופון ומטיצ'ר בוודאי היו נכונות ומהיכרות עם שניהם אין ספק בליבי שהן היו במקומן ובוודאי עשו לך שירות חשוב ומנעו ממך עוגמת נפש גדולה. ועם זאת, אני לא יכולה שלא לרטון כאן מתחת לשפם. כי כשזאלו וטיצ'ר מזהירים אז מדובר במילים חקוקות בסלע, אבל כשאיימי ונילי מזהירות אז מדובר ברכילות מרושעת של שתי סאביות שמנסות לסמן דומים כמסוכנים על לא עוול בכפם. אלו היו 60 שניות על מוסר כפול. |
|
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
Black Lotus כתב/ה: על אמון וניצול: אם הקו החם נועד לספק קשב, אמפתיה והבנה, ואלו בדיוק התנאים להיווצרותו של אדון אור חדש, אולי בעצם אנחנו מגדילים כך את הסיכון? הפעילות של הקו החם אינה מנוטרת, והינה דיסקרטית ועל כן, תיאורטית, חבר בו יכול לגרור אחריו עדת נזקקות מבלי שאיש ידע תחת הגושפנקא המוענקת למשתתפים בו. עד היום כל אדוני האור קמו מחוץ לקו החם למרות שהתקיים בעבר. לא ראיתי אותם עטים על קו החם הקודם כדי להגשים את משנתם. Black Lotus כתב/ה: שנית, סכנת הכפשה מתרחשת כאשר עושים משהו לא נכון, בין אם במסגרת הקו החם או לא. העובדה הקיימת היא שכנגד לפחות אחת מאנשי הקו החם יש טענות ומענות רבים, וכנגד אותם אנשים שאני ציינתי לא עלתה צל צילה של הכפשה. אם יהיו ברשימה מתנדבים שאינם בקו החם ושלא ניתן לבטוח בהם, תקום התנגדות כתובה כלפיהם, בדיוק כפי שקרה עם מי מחברי הקו החם שיש מי שחושב שהם לא ראויים לאמון. את אומרת שכל הדומים המסוכנים שזכו לשרשורי התבכיינות בכלוב היו באמת מסוכנים? את בטוחה בכך? Black Lotus כתב/ה: על אינטרסים המעורבים בתהליך: בשרשורים מקבילים על הקו החם הובהר כי הפונה יכול לפנות למי שהוא רוצה, וכי חברי הקו יכולים להפנות אותו לתומך אחר אם הם רוצים. הדבר זהה בדיוק למה שקורה אצל מי שאינו חבר קו חם. גם כשאני עוזרת לאנשים שפנו אליי, אני חפה מאינטרסים אישיים ספציפיים, וברוב המקרים כלל לא מכירה לפני או מעבר את הפונה. מי שמעוניין לעזור מתוך כוונה אמיתית וכנה, לא עושה זאת לצרכי ריכולים או העברת מידע, ומנגד ההכשרה בקו החם, לא מבטלת אצל חובבי הביצה את הנטיה לרכל. אמנם יש קוד אתי, אך קוד ללא אכיפה משול להעדר קוד. אם נשמעתי כאילו אני מפקפקת בך אישית, אני מתנצלת. חבל שאת לוקחת את דבריי אישית, אבל זאת זכותך. לפי מה שהבנתי, הרשימה תכלול יותר משלושה אנשים על יושרם את יכולה להעיד או שאת מתכוונת להעיד על יושרו של כל אחד ואחד ברשימה? Black Lotus כתב/ה: ועוד כמה נקודות נוספות: לטענת השליטה גם הקו החם לא מתיימר להחליף את מרכזי הסיוע במקרה של פגיעה אמיתית ציטוט: המטרה היא שהמתנדבים יוכלו ללוות את הפונות בתהליך שלהן. המטרה שלנו היא לא להחליף את מרכז הסיוע. אין לנו את כוח האדם לשם כך. אבל המטרה היא כן ללוות לדוגמה את מי שנפגעו לפגישה ראשונה עם המרכז במידת הצורך, ואולי אפילו למשטרה אם נתבקש."
כתבתי: "האם מישהו יכול להבטיח שאחרי שיקשיב, הוא יידע אל מי לפנות ולאן ללוות, כמו למשל להתקשר למתנדבת במרכז סיוע, אותה הוא מכיר אישית, ולהודיע לה שהם מגיעים, או אולי להצטרף אל הנפגע/ת לנסיעה לבית חולים שהוא מכיר ובזמן הנסיעה לקבוע עם חוקר/ת מתחנת משטרה הפועלת במחוז רלוונטי כדי שתמתין להם במקום, או כדי שתגיע מאוחר יותר, או כדי לקבוע איתה שהוא והנפגע/ת יגיעו אליה אח"כ, הכל בהתאם". במה מה שכתבתי שונה מהציטוט של השליטה שהבאת? לגבי הזמינות: אני משערת שהזמינות שלי ושל אחרים תהיה זמינות חלקית הדומה לזמינות חברי הקו החם. באותו שרשור השליטה כתבה ציטוט: המתנדבים מתחייבים להגיע לקורס שיימשך פעם בשבוע במשך חצי שנה למשך 3-4 שעות בכל פעם. לאחר מכן המתנדבים מתחייבים להתנדב למשך שנה וחצי. לא ממש מדובר על רמת זמינות, כי לא מדובר על איוש קו טלפון. לכל פונה יש את ההעדפה שלו/ה לגבי השאלה עם מי היא/הוא ירצו לדבר, עם אישה או עם גבר. אני מקווה שביום שיהיו לפחות 20-30 מתנדבים/ות בו זמנית, ניתן יהיה לדבר על זמינות לפחות של פעם בשבוע ותורנות, ואפילו על מספר טלפון. כרגע זה לא רלוונטי.
בוודאי. קורס של מתנדבים במרכזי סיוע לא מועבר ביום אחד והמתנדבים בו לוקחים על עצמם אחריות אליה לא כדאי להיכנס רק כי הם חושבים שהם יודעים להיות קשובים בין מבחנים או בין ילדים או סתם כך כשבא להם. אני מאמינה (וחבל שהשליטה אינה מגיבה עוד אבל איני מאשימה אותה), שאחרי הקורס המדובר שיועבר לא על ידי השליטה, המתנדבים באמת יכירו את המתנדבות במרכזי סיוע, את החוקרים הרלוונטיים בתחנות משטרה ואת בתי החולים המתאימים. להבדיל מאדם אמפתי וקשוב שייקח את הנפגעת ביד וייגש איתה לתחנת משטרה הקרובה לבית כדי להתחיל את התהליך מהיומנאי, המתנדב בסיומו של הקורס יתקשר לחוקר/ת וילווה את הנפגע/ת ישירות למשרדו, או כפי שציינתי, יתקשר למרכז סיוע וישוחח עם מתנדבת שהוא מכיר אישית. בתור אחת שעברה את כל השלבים בליוויה של מתנדבת, אני מודעת היטב להבדלים. ואם את שואלת אותי האם התהליך שעברתי היה קל בגלל שהתלוותה אלי מיום האונס ועד יום פסק הדין (ואף אחריו) אישה מקצועית שידעה אל מי לפנות ועם מי לדבר, אשיב לך שלא. אני רק יכולה לתאר לעצמי מה היה קורה לו הייתי צריכה להזדנב אחרי אדם טוב לב וקשוב שבדיוק כמוני לא יודע "מה עושים". |
|
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 25 ביולי 2011
SubFlower כתב/ה: עד היום כל אדוני האור קמו מחוץ לקו החם למרות שהתקיים בעבר. לא ראיתי אותם עטים על קו החם הקודם כדי להגשים את משנתם. אני מכירה אדון אור אחד, שבזמן שהוא הועף מהכלוב עוד לא היה בו קו חם להתנדב אליו. מכירה אדוני אור אחרים או שיש כאן הסקת מסקנות על סמך מדגם של אדם אחד? SubFlower כתב/ה: את אומרת שכל הדומים המסוכנים שזכו לשרשורי התבכיינות בכלוב היו באמת מסוכנים? את בטוחה בכך? לא דיברתי על דומים מסוכנים, אבל גם במקרה שלהם כמו גם במקרים אליהם התכוונתי (ע"ע תלונות על משתתפים בקו החם), אם במהלך השנים יותר מאדם אחד אומר על מן דהוא שהוא לא בסדר, כנראה שכדאי להטיל ספק. SubFlower כתב/ה: אם נשמעתי כאילו אני מפקפקת בך אישית, אני מתנצלת. חבל שאת לוקחת את דבריי אישית, אבל זאת זכותך. לפי מה שהבנתי, הרשימה תכלול יותר משלושה אנשים על יושרם את יכולה להעיד או שאת מתכוונת להעיד על יושרו של כל אחד ואחד ברשימה? אני לא לוקחת את דבריך אישית, אבל כדברי רחל המשוררת, רק על עצמי לספר ידעתי, ולכן התייחסתי לעניין בגוף ראשון. הכלוב לא צריך להחליף את אישורו של הקו החם באישורי, אלא הגולשים שמכירים את הנפשות הפועלות יכולים לעשות זאת - חוכמת ההמון. SubFlower כתב/ה: כתבתי: "האם מישהו יכול להבטיח שאחרי שיקשיב, הוא יידע אל מי לפנות ולאן ללוות, כמו למשל להתקשר למתנדבת במרכז סיוע, אותה הוא מכיר אישית, ולהודיע לה שהם מגיעים, או אולי להצטרף אל הנפגע/ת לנסיעה לבית חולים שהוא מכיר ובזמן הנסיעה לקבוע עם חוקר/ת מתחנת משטרה הפועלת במחוז רלוונטי כדי שתמתין להם במקום, או כדי שתגיע מאוחר יותר, או כדי לקבוע איתה שהוא והנפגע/ת יגיעו אליה אח"כ, הכל בהתאם". במה מה שכתבתי שונה מהציטוט של השליטה שהבאת? למה שפשוט לא יפרסמו את הטלפונים של חברי מרכז הסיוע שהם בדס"מ פרנדלי? כל התהליך הזה והפאסון הנלווה אליו נוצר כדי לומר לפונה - תתקשר ל-X? אם מדובר בליווי והפניה טכניים, אפשר לסגור את העניין במפגש שניים לכל מי שמעוניין לספק עזרה. SubFlower כתב/ה: בוודאי. קורס של מתנדבים במרכזי סיוע לא מועבר ביום אחד והמתנדבים בו לוקחים על עצמם אחריות אליה לא כדאי להיכנס רק כי הם חושבים שהם יודעים להיות קשובים בין מבחנים או בין ילדים או סתם כך כשבא להם. אני מאמינה (וחבל שהשליטה אינה מגיבה עוד אבל איני מאשימה אותה), שאחרי הקורס המדובר שיועבר לא על ידי השליטה, המתנדבים באמת יכירו את המתנדבות במרכזי סיוע, את החוקרים הרלוונטיים בתחנות משטרה ואת בתי החולים המתאימים. להבדיל מאדם אמפתי וקשוב שייקח את הנפגעת ביד וייגש איתה לתחנת משטרה הקרובה לבית כדי להתחיל את התהליך מהיומנאי, המתנדב בסיומו של הקורס יתקשר לחוקר/ת וילווה את הנפגע/ת ישירות למשרדו, או כפי שציינתי, יתקשר למרכז סיוע וישוחח עם מתנדבת שהוא מכיר אישית. בתור אחת שעברה את כל השלבים בליוויה של מתנדבת, אני מודעת היטב להבדלים. ואם את שואלת אותי האם התהליך שעברתי היה קל בגלל שהתלוותה אלי מיום האונס ועד יום פסק הדין (ואף אחריו) אישה מקצועית שידעה אל מי לפנות ועם מי לדבר, אשיב לך שלא. אני רק יכולה לתאר לעצמי מה היה קורה לו הייתי צריכה להזדנב אחרי אדם טוב לב וקשוב שבדיוק כמוני לא יודע "מה עושים". מכיוון שהקו החם הוא לא מרכז סיוע במתכונת 24/7, מן הסתם מי שיתנדבו בו ישקיעו מזמנם רק בין הילדים המבחנים או מתי שבא להם. כפי שכתבתי מעלה, בכדי להגיע למצב של הכרות עם המתנדבות הרלוונטיות, עם החוקרים ועם בתי החולים מספיק מפגש או שניים, ואין באמת צורך בקורס שלם, ועדות קבלה ומשחקי אגו. הדרכה קצרה כזו שמספקת את הידע העיקרי, תאפשר להרבה יותר אנשים לסייע לנפגעים מקרב הקהילה. |
|
המלט |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
המלט • 25 ביולי 2011
רפאל כתב/ה: אני רוצה להסב את תשומת לבם של אנשים ...
אכן כן, כל חבר בפורום יכול להכריז על עצמו כעל "קו חם", אבל בשמונה השנים שעברו מאז נוסד הכלוב עשתה זאת רק אור. אני מניח שהכרזה כזו, במידה שהיא כנה, מצריכה קבלת אחריות מינימלית. אין אדם סתם מכריז על עצמו כעל "קו חם" בכדי לזכות בכוח פוליטי. זאת אומרת, אולי יש כאלה שיעשו כן, אך למרות הסברה הרווחת, הציבור אינו מטומטם ופעולות כאלה גוועות מהר בקול ענות חלושה. עוד בטרם שכנעת שהפעלת הקו החם מקפלת בתוכה פוטנציאל לצבירת כח פוליטי, אתה טוען בלהט בזכות חשיבותו של קיום מנגנון שימנע מאנשים לא ראויים מלהגיע לעמדות של כח. אתה משווה את הקו החם ללא פחות מאינקוויזיציה ופסיכיאטריה. כאן איבדת קצת, לפחות בעיניי, את האיזון הטבעי המתבקש בטיעון המקורי שלך, שעדיין לא הצלחתי להעלות אותו מרמה של התנגחות אישית כנגד אור למשהו עקרוני יותר. נראה לי שאתה כועס - אולי בצדק -- על התנהגותה של אור בפרשה ההיא, וכמוך כועסים עוד אחרים. העניין הוא שהליברליזם, הפלורליזם הסובלנות ושאר המעלות הטובות שנתברך בהן הכלוב לפי מה שאתה בעצמך כתבת -- נעלמים לחלוטין כשאנשים כועסים. שיקול הדעת מפנה מקום לשיקולים צרים של קנאה, נקמה - ושאר דברים מעין אלה. כשאנשים שאלו לפני שש שנים (* קישור למטה) מדוע אין הפרטים של ה"הקו החם" -- שהתקבל אז בברכה על ידי החברים בכלוב – מתפרסמים באלפוני, השיב כלובי שזה עניין של הגדרה. לדבריו, אלפוני הינו " פורום הסברה לפעילות סאדו מזוכיסטית בטוחה ובריאה. דיון בסיכונים הפיזיים והנפשיים ביחסים סאדו מזוכיסטים. אתיקה, מוסר ובריאות נפשית. נקודת התחלה טובה למתחילים ולמתקדמים. לכן מיקום השרשור כאן, נשאר נושא צל בכללי כך שגם הקוראים בפורום הכללי יכולים להגיע לשרשור." אם היתה לכלובי כבר אז מדיניות של מניעת הצטברות כח פוליטי אצל גורמים שונים שבעטיה בחר שלא להדביק את הקו החם לאלפוני, הרי שהוא הסווה אותה היטב בתגובתו הנ"ל. באותו שרשור מיתולוגי התפרסמה לראשונה רשימת מתנדבים בקו החם. שלוש נשים ושלושה גברים: מייפל, השליטה, dan_kap, לבטוב, sadist_il, ו baby. בסך הכל שישה מתנדבים. שניים מהם, ואולי שלושה, כבר לא פעילים יותר בכלוב. כלשעצמי, אני מכיר ארבעה מהם, ואת בייבי הכרתי ממש טוב בזמן בו היתה פעילה בקו החם; לבייבי היו כל כך הרבה דרכים אחרות להשיג כח פוליטי ואחר, שזה מגוחך לחשוב שהיא הקדישה מזמנה לקו החם בכדי לצבור עוד כח כזה. גם דן_קאפ ולבטוב, שעדיין פעילים בכלוב, אינם בדיוק פוליטיקאים. עם זאת, אני לא מבטל על הסף את הרעיון שיש מי שמקווה להשיג פופולריות, כח, עמדה, חברים – השד יודע מה עוד – על ידי פעילות ציבורית בקו החם. אני רק חושב שזה לא המצב במקרה שלנו. אני מסכים איתך שההתנהלות של אור במקרה שפירטת באריכות היא בעייתית. אני מסכים איתך שיתכן שדי בכך בכדי שלא תהא ראויה לרכז פעילות ציבורית חשובה. אבל אני לא מסכים איתך שמשני אלה נובע בהכרח שפעילותה לא תועיל הרבה יותר מאשר תזיק. כפי שכבר ציינתי בתגובה קודמת, הקו החם – בניהולה של אור – הוכיח את עצמו בעבר ומאז היא רק צברה יותר ידע ונסיון. אדם נמדד על פי מעשיו, נכון, אבל אפילו מלך מלכי המלכים עושה חשבון פעם בשנה לפיו מתאזנות פעולות טובות עם פעולות לא טובות. ואם מלך מלכי המלכים כן, על אחת כמה וכמה בשר ודם, אפילו מתקרא על שמו של מלאך. לסיכום: גם אם יש מדיניות כמו שציינת, אין כל סיבה לדעתי שלא להדביק את הקו החם לאלפוני. יתר על כן, אני כל כך בטוח שאין מניעים פוליטיים נסתרים מאחורי היוזמה הנוכחית שאני אפילו מקבל את נימוקו של כלובי מלפני שש שנים שאלפוני אינו המקום הנכון לקו החם, ולכן אני אומר שיש להוסיף עוד דף בכלוב שיהיה מוקדש רק לקוים חמים. בדף זה הקו החם יהיה דביק, וכל מי שרוצה להציע את עצמו לעזור לאחרים - כמו למשל black lotus, יוכל להכריז על עצמו שם. יראה הציבור וישפוט למי לפנות. * http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=10973&highlight נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני יול' 25, 2011 8:21 pm, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
התגובה מיועדת ללוטוס ומקוצר זמן לא אצטט ולא אאריך.
אם קיים רק אדון האור אחד, אז ממי את חוששת? ואם קיים יותר מאחד שממתין לפתיחתו של הקו החם כדי להצטרף אליו, כדבריך, אז היכן הם היו כולם כאשר הקו החם היה קיים? חוכמת ההמון אינה עובדת על כולם. אני למשל לא מכירה מכאן אף אחד, לפחות לא בניקים החדשים בהם הם משתמשים, אם הם משתמשים, כיום, ולא באופן שיאפשר לי להמליץ לנפגעת לפנות אל אחד מהם או לפנות אליהם בעצמי. אך גם לו הכרתי אדם או שניים אישית ובאופן מספק כדי להעיד על יושרו, אין זה אומר שאכיר את הרשומים באותה רשימה פומבית שתודבק באלפוני. כרגע אצלי בתיבה נמצא אדון שבהמשך לשרשור זה החליט לנדב לא מעט מחכמת חיו ולחלוק אותה איתי. הוא נשמע נחמד, קשוב ואכפתי, אך מבלי לפגוע בכבודו אעיר שבאותה מידה הוא עלול להיות אדון האור. "למה שפשוט לא יפרסמו את הטלפונים של חברי מרכז הסיוע שהם בדס"מ פרנדלי? כל התהליך הזה והפאסון הנלווה אליו נוצר כדי לומר לפונה - תתקשר ל-X? אם מדובר בליווי והפניה טכניים, אפשר לסגור את העניין במפגש שניים לכל מי שמעוניין לספק עזרה". אני חושבת שזאת הפעם הראשונה שהגיעה הצעה לשיפור של הקו החם ולא כזאת המבטלת אותו לחלוטין, אך נדמה לי שעל השאלה עצמה יכולה להשיב רק השליטה. גם בעיניי ההצעה שלך מוצאת חן. זה יאפשר ליצור מעין "מרכז סיוע לייט" ויעניק לכל האנשים הקשובים והאמפתיים להיות גם טיפטיפה מקצועיים. |
|