שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מרק לחורף !!!

צלילה
לפני 12 שנים • 27 בנוב׳ 2011

מרק לחורף !!!

צלילה • 27 בנוב׳ 2011
שרשור המרק ( אם כבר פתחו התנצלותי מראש)
אין דבר יותר משמח ממרק חם וטעים לחורף.

אנא שתפו במתכונים שלכם .
אני אתחיל .
מתכון מדהים שמצאתי בוואלה( כתוב שהוא מעל השולחן) לפני שנים וכולם תמיד מלקקים את האצבעות
5 דקות הכנה ואושר במטבח.
טיפ חשוב אם שמים יותר מדי אורז זה הופך לתבשיל, עדיף אפילו לשים קצת פחות ממה שרשום.


מצרכים1/3-1/4 כוס שמן זית
1 בצל מגורר בפומפייה
1 גזר מגורר דק בפומפייה
3 כוסות עגבניות טריות מרוסקות
3-2 שיני שום כתושות
3 כוסות מרק צח או מים
סוכר, מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס אורז
כוסברה קצוצה, להגשה

חומרים ל-6 מנות

אופן ההכנה1. מאדים בצל וגזר בשמן זית כ-3 דקות. מוסיפים עגבניות, שום ומרק, מכסים ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה. טועמים ומתבלים.

2. מוסיפים אורז ומבשלים 20-15 דקות נוספות, עד שהאורז מבושל היטב. יוצקים לצלחות ומוסיפים כוסברה.

טיפ: בחימום חוזר, במקום לדלל את המרק במים, כדאי להשתמש במיץ ירקות 8-V או במיץ עגבניות.
למרק דל שומן: אפשר לוותר על האידוי בשמן
גולוסקלפרה​(נשלט)
לפני 12 שנים • 27 בנוב׳ 2011

מרק פטריות עשיר

גולוסקלפרה​(נשלט) • 27 בנוב׳ 2011
חומרים:
6 כוסות מים או מרק צח - בערך 4 מנות
1 כוס יין לבן יבש משובח (שרדונה הולך מצויין)
1 בצל
50 גרם חמאה וכמות זהה פחות או יותר של שמן זית
2 קופסאות פטריות חיות או שימורים
חצי פלפל חריף (לא חובה)
2 תפו"א בינוניים
1 כוס אפונה
1 כוס פסטה כלשהי (רצוי לא ספגטי, או לשבור אותו לחתיכות קטנות)
4 שיני שום
2 עלי דפנה
1 גבעול סלרי
4 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
עצם מעושנת או קבנוס (לא חובה)

כדאי להתכונן לפני תחילת הבישול:
- את הבצל לחצות לשנים ולפרוס לפרוסות דקות
- את הפטריות לפרוס גס
- שום, סלרי ופלפל חריף לפרוסות דקות
- תפו"א לחתוך לקוביות קטנות
- את הפסטה מבשלים עד שהיא חצי מבושלת, ושוטפים היטב במים קרים

אופן ההכנה:
- מחממים את החמאה יחד עם שמן הזית ועלי הדפנה
- מוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים עד להזהבה קלה
- אם יש בנמצא עצם מעושנת או קבנוס מעושן זה הזמן לזרוק לתוך הסיר
- לאחר הזהבת הבצל מוסיפים פלפל שחור ופלפל חריף ומכווצים* על אש קטנה
- כשהבצל והפטריות זהובים היטב מוסיפים את השום והסלרי לדקת טיגון נוספת (לא יותר!)
- שופכים את היין לסיר ועל אש גבוהה מאדים אותו
- מוסיפים את הקמח לאט לאט תוך כדי ערבוב שלא יהיו גושים
- מוסיפים את האפונה והמים (או מרק) , להביא לרתיחה, להמליח ולבשל על אש קטנה כרבע שעה
- מוסיפים את תפוה"א וממשיכים לבשל כחצי שעה עד ¾ שעה נוספת
- כחמש דקות לפני שהמרק מוכן (תפוחי האדמה כמעט רכים) מוסיפים את הפסטה החצי מבושלת

*לכווץ = לטגן טיגון עדין (אש נמוכה) שגורם לבצל להתכרמל ולפטריות לאבד נוזלים

קלאסי לאכול עם גוש גדול של לחם שיפון.
להבה חשופה
לפני 12 שנים • 27 בנוב׳ 2011
להבה חשופה • 27 בנוב׳ 2011
מרק עגבניות עם אורז
============================
מרק עגבניות קל להכנה וטעים במיוחד
החומרים
=======
1 בצל בינוני קצוץ
6 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
קילו וחצי עגבניות בשלות, או קופסה אחת גדולה - 800 ג' - של עגבניות חתוכות
מלח ופלפל
חופן של קרוטונים מתובלים
חופן ענפי סלרי עלים, קצוצים דק
חופן מלא של אורז

אופן ההכנה
=========
חולטים את העגבניות בסיר עם מים רותחים, לאחר שחרצנו מעט את קליפתם
קולפים את הקליפה, וקוצצים אותן לקוביות
אפשר להשתמש גם בעגבניות מקופסה, זה רק טיפה פחות טעים, אבל חוסך קצת עבודה.
מחממים את שמן הזית ומטגנים בו קלות את השום והבצל עד להזהבה
מוסיפים את הקרוטונים, ומערבבים במשך דקה או שתיים
מוסיפים את העגבניות הקצוצות, ואת חופן עלי הסלרי הקצוצים גם הם דק.
מערבבים ונותנים להתבשל קצת במיץ של עצמו
מוסיפים 7 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, ומבשלים כרבע שעה
בעזרת מוט הבלנדר הנייד שנכנס לתוך הסיר, מועכים את העגבניות וקוביות הקרוטונים למחית חלקה
שוטפים את האורז בהרבה מים, עד שמי השטיפה צלולים
מוסיפים את האורז לסיר
מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה

מסירים מן האש, ונותנים לנוח כמה דקות. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
מניחים בכל קערית מרק כף או שתיים של קרוטונים, ועליהם מוזגים את המרק
מגישים לכל סועד בלווית רבע לימון, שיסחט פנימה אם הוא רוצה טעם חמצמץ. מתאים לזה חמיצות.

להבה חשופה.
Dark halo​(אחרת)
לפני 12 שנים • 28 בנוב׳ 2011

מרק תירס מפנק

Dark halo​(אחרת) • 28 בנוב׳ 2011
מרק טעים ומהיר
חומרים-
שתי קופסאות שימורים תירס
שתיים - שלוש ביצים תלוי בגודל
סוכר
אבקת מרק טעם עוף
וסויה.
אופן ההכנה:
מרסקים במעבד מזון קופסאת תירס אחת(עם המים)
ואת השנייה שופכים שלמה כמו שהיא לסיר
מוסיפים מעט מים לא הרבה (אם יוצא דליל מידי אפשר להוסיף כף קורנפלור להסמכה אבל בדרך כלל הביצה מסמיכה את המרק אז לחכות עם הקורנפלור לסוף)
מחכים לרתיחה
שהמרק רותח מוסיפים כף- עד שלוש של סוכר (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים את המרק תירס)
כף אבקת מרק טעם עוף (ללא צמחוניים גם מרק עוף אמיתי הולך)
וטיפה סויה לפי הטעם.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים, יוצרים מערבולת עם המזלג במרכז הסיר ומתחילים להוסיף בהדרגה את הביצה.
המערבולת תיצור את חוטי הביצה שכולם כול כך אוהבים בתוך מרק הטירס לכן חשוב לעשות את זה ורק עם מזלג מתרפה גורמת לזה להתפורר קטן מידי.
בתאבון!
Dark halo​(אחרת)
לפני 12 שנים • 28 בנוב׳ 2011

חבל..

Dark halo​(אחרת) • 28 בנוב׳ 2011
שאי אפשר לתייג פה כמו בפייסבוק


Seductive Devil אני רוצה את המתכון של מרק הפטריות המדהים שלך icon_biggrin.gif
Uranus
לפני 12 שנים • 28 בנוב׳ 2011

קרופניק!

Uranus • 28 בנוב׳ 2011
המרק הזה פותח אצלי כל חורף, הוא סמיך, עשיר וכולו חום וחיבוק אוהב.

חמאה ושמן זית,
בצל בינוני חתוך לקוביות,
3 שיני שום פרוסות,
4-5 גבעולי סלרי פרוסים (רק החלק הירוק),
1.5 כוסות גריסי פנינה שטופים,
חצי כוס יין לבן יבש או מרטיני אקסטרה דריי,
2.5 ליטר ציר מרק עוף או מרק צח,
סלסלה של פטריות שמפיניון,
פטריות פורצ'יני מיובשות שהושרו במים ונקצצו, יש לסנן מחול לשמור את הנוזלים.
חלמון מביצה אחת שנטרף עם מעט מים.
פלפל שחור גרוס ומלח גס.

ממיסים בסיר חמאה ושמן זית (כל אחד לפי המצפון שלו...)
מאדים בצל שום וסלרי יחד עם התיבול עד שמתרכך ובצל נהיה שקוף,
מוסיפים את הגריסים ומאדים תוך כדי ערבוב עוד דקה.
מוסיפים יין/מרטיני ומצמצמים. מוסיפים ציר מרק עוף, בוחשים
מביאים לרתיחה קלה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים עד שגריסים מתרככים.
מוסיפים את פרוסות הפטריות והפורצ'יני הקצוץ וכמו כן להוסיף את הנוזל שנשאר,
מבשלים עוד כעשרים דקות ללא מכסה.
מכבים את האש ומוסיפים את חלמון הביצה ומיד מערבבים אותה פנימה.
לפני הגשה מתקנים תיבול.

מומלץ לשמור בסיר ומדי יום כשמחממים להוסיף קצת מים ולמי שמתחשק עוד ירקות פנימה כגון כרובית או קישואים. מיום ליום המרק הזה נהיה יותר סמיך וטעים.


נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני נוב' 28, 2011 12:50 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
    התגובה האהובה בשרשור
שרמומית
לפני 12 שנים • 28 בנוב׳ 2011

Re: מרק לחורף !!!

שרמומית • 28 בנוב׳ 2011
למישהו יש מתכון למרק בצל?
digi's foxy
לפני 12 שנים • 28 בנוב׳ 2011

מרק הכרובית של אמא שלי

digi's foxy • 28 בנוב׳ 2011
מרק מדהים
והדבר הכי אהוב עלי בעולם

כרובית אחת גדולה .
חותכים אותה לפרחים גדולים ומבשלים בסיר מכוסה במים עד שהיא מתרככת
עכשיו אפשר להתחכם ולהוציא את רוב הכרובית ולהכין ממנה משהו אחר כמו לדוגמה כרובית בתנור
(מורחים במיונז שמעורבב במלח ופלפל ומפזרים פרורי לחם בנדיבות ואופים בתנור חם עד הזהבה 180 מעלות)
ומה שנשאר הפרורי כרובית והחתיכות שהשארתם
תוחנים ומוסיפים סולת בערך חצי כוס מעבירים טחינה (מקל מקסר כזה) בודקים תיבלון
וזהו מוכן
(מלח פלפל וטיפה אגוז מוסקט)


מרק ביתי של פעם כזה שגם חסכוני וגם טעים.
בטי בום​(שולטת)
לפני 12 שנים • 28 בנוב׳ 2011

מרק כתום

בטי בום​(שולטת) • 28 בנוב׳ 2011

חצי כוס עדשים כתומים שהושרו כשעה מראש.
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
בטטה גדולה חתוכה לקוביות
חצי דלורית או דלעת בגודל דומה לקוביות
בצל חתוך לקוביות.
ניתן להוסיף פטרוזיליה או כוסברה.

מטגנים בצל להזהבה ומוסיפים לטיגון קל את שאר הירקות בלי עישבי התיבול.
מוסיפים מים עד למילוי הסיר ומטבלים במלח + פילפל + בהרט ( המרכיב הסודי)
לקראת הסוף ניתן להוסיף את עשבי הטיבול.
ניתן לרסק את הכל או לאכול ככה